Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele NinadeL k tomuto seriálu (13)

Teorie velkého třesku (2007) 

279/279 Kam se jen poděla poetika vtípků ve stylu kámen / nůžky / papír / tapýr / Spock? Z přehlídky nerdů se po dekádě párování stal další rodinný sitcom. A je to škoda. ()

Série 1 (2007) (S01) 

Jaká byla první série? Rozhodně lepší, než unaired pilot. Úspěch téhle show nádherně potvrdil klišé, že blbou blondýnou nezkazíte žádnou komedii. Opravdu to tehdy působilo jako příjemná změna, dialogy plné odborných výrazů a neskutečné množství odkazů na popkulturu. Za ty roky i u nás zdomácnělo několik komiksových krámků a určitý styl života si získal oblibu i mezi mainstreamem. Konec konců, seriál začal dobrou sezónu před startem MCU. Osobně jsem byla ráda i za tu linku kolem Raje, protože kdy jste naposled v americkém seriálu řešili, jestli je krásnější Aishwarya Rai nebo Madhuri Dixit? Byla jsem nadšená i z postavy Sary Gilbert, ale ta později odešla. Ale tak už to bývá, když sledujete seriál, který navazuje na to nejlepší z Roseanne, ale i z Přátel. Po letech se ukázalo, že ačkoli dabing je snaživý, ale i tak nezachytí ani polovinu toho, o čem ty jiskřivé dialogy pojednávají v originále. ()

Série 2 (2008) (S02) 

2. série? Ano, to byly ty epizody, které prohlubovaly přátelství Penny a Sheldona. A sledovali jsme hostování roztomilé Sary Rue, narušené Riki Lindhome, na řadu přišla i Leonardova matka v podání skvělé Christine Baranski. Pamatuje si ještě někdo na Summer Glau? ()

Série 3 (2009) (S03) 

3. série? Páni, Penny si uvědomila, že miluje Leonarda! Šok! Nezapomenutelná byla gothická epizoda a samozřejmě Sheldonova matka v podání geniální Laurie Metcalf. A v neposlední řadě jsme se chtě nechtě museli zamilovat do zlatých lokýnků na hlavince Melissy Rauch. Kam se jen poděla Katee Sackhoff nebo Danica McKellar? Pamatujete na Wila Wheatona, Stana Lee a doktorku štětku Judy Greer? ()

Série 4 (2010) (S04) 

4. série? Well, hello Mayim Bialik. Blossom jsem sice nikdy nesledovala, ale Amy Farrah Fowler nám nakonec polidštila Sheldona a byl to běh skutečně na dlouhou trať. Good job. Podobný kousek se nicméně nepodařil Rajově sestře v podání Aarti Mann s Leonardem, ale památným se stal running joke na téma převlékání se za členy Justice League. Při pohledu na trojici John Ross Bowie (Kvipke), Brian Smith (svaly bez mozku), Kevin Sussman (divný komiksák), jsem docela ráda, že series regularem se stal divný komiksák. ()

Série 5 (2011) (S05) 

5. série? Párovat Raje s Penny nebyl dobrý nápad. Ale Fun with Flags? To beru. Leonard Nimoy potěšil mnoho původních diváků, stejně tak Stephen Hawking. Ale svatba? Bylo to opravdu nutné? Nemohli tuhle linku ponechat takovým seriálům jako Mike and Molly? ()

Série 6 (2012) (S06) 

6. série? Poněkud se to propadlo kamsi do televizních hlubin k 90210. Sem tam se sice ještě objevila perlička jako epizoda s profesorem Protonem, ale těch nebylo mnoho na udržení pozornosti. Howard ve vesmíru? Peklo. ()

Série 7 (2013) (S07) 

7. série? Jsou seriály, u kterých bych se radovala, pokud by se dožily 7. série. TBBT to není. Druhá polovina seriálu je tvořena sériemi, které jsem viděla jen jednou a nikdy jsem nenašla důvod se k nim vracet. ()

Série 8 (2014) (S08) 

8. série? Pokud je na celé sérii zajímavé jen to, že si Penny ostříhala vlasy? Co to může znamenat? Rutinu? Ne, to bylo několik posledních sérií. Tohle je krize, kterou nezažene už ani Nathan Fillion nebo randící Raj. ()

Série 9 (2015) (S09) 

9. série? Ok, Penny a Leonard se vzali. Jaj. Po mizérii téhle série jsem musela několik let odpočívat. A to doslova. ()

Série 10 (2016) (S10) 

10. série? God bless you, HBO GO. Při vynaložení nulové energie jsem chtěla dát Big Bangu druhou šanci. Jako kulisa na den až dva může jakákoli pozdní série přijít a odeznít. Je to dokonce bezbolestné. Ale není to důležitá část seriálového života. Prostě jen převážila realita minulých let, díky níž jsem si uvědomila, že pocit z dokoukaného seriálu považuju za velmi příjemný. Vývoj diváctví je kouzelný fenomén. Jo a Sheldon se bude ženit. Jaj. A neříkejte mi, že si ještě někdo pamatoval na Riki Lindhome z 2. série. Možná tak matně. ()

Série 11 (2017) (S11) 

11. série? Well, sice už jsme v té fázi, ve které jsou samé svatby, těhotenství, kojení... zkrátka tam, kam původní nápad dospět neměl. Ale zároveň toho Kroku za krokem začalo být příliš, takže se nějakým zázrakem podařilo vrátit Willa Wheatona, profesora Protona, přišel Bill Gates a Penny a Sheldon se začali zase potkávat v prádelně. Jaj. A pak už mi vytřel zrak Peter MacNicol a cameo Neila Gaimana bylo dokonce vtipné. Šok. A dokonce se mluvilo o omnibusu DC Rebirthu. Nemám slov. A co teprve finále? S Kathy Bates a Markem Hamillem? OMG. ()

Série 12 (2018) (S12) 

Začátek závěrečné 12. série byl hodně slabý, samé negativní stereotypy z manželského života. Popkulturních reminiscení bylo pomálu a do popředí se dostaly odkazy na spin-off Young Sheldon. Návrat slavila klasická linka "Sheldon touží po Nobelovce" a díky Rajovi se sitcom snažil prozkoumat složité téma domluveného manželství. No, vzpomínka na zdařilejší roky je hořká. V závěru série nám sice naservírovali takové bonbonky jako Alcida Herveauxe nebo Ellen a několik situací připomínalo dávné díly a zápletky byly často na několik dílů, ale ztracené roky už se vzít nedaly. Nicméně z TBBT se stal fenomén i tak a snad i díky tomuhle seriálu je v ČR možné chodit do Comics Pointu, aniž by člověk musel chodit kanálama. ()

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama