Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (15)

Teorie velkého třesku (2007) 

Pokud by jste provedli průzkum, kde by jste se ptali lidí na nejlepší seriál, jaký kdy viděli, odpovědi by dost možná byly Přátelé, Jak jsem poznal vaší matku nebo Teorie velkého třesku. Všechny tyhle seriály jsem viděl a všechny jsou brilantní. Teorie nade všemi ale ční jako ten Jeden prsten. Start to pro mě nebyl jednoduchý, jenže téměř záhy odstartovala exploze geniality. Ať už scénáře nebo herců. Obvykle si u seriálu zamilujete jednu z hlavních postav, jenže tady je stejně tak důležitá Bernadette jako Sheldon. Postupem let se herci tak sehráli, že vytvořili dokonalou partičku, která mě všechny ty díly královsky bavila. Připouštím, že se seriál dočkal o jednu nebo dvě série více, než by bylo zdrávo, mě to ale nevadilo a tu všudypřítomnou nostalgii jsem si (zvlášť na konci) užíval. Závěr je přesně takový, jaký jsem doufal, a po jakém jsem se po skandálním závěru HIMYM i modlil. Já to mám za sebou a je mi smutno, že mě už víc nečeká. Bernadette, Howarde, Rajeshi, Sheldone, Penny, Amy a Leonarde, díky, bylo to báječný! ()

Série 1 (2007) (S01) 

Několik dílů je sice vyloženě slabších, ale stále to beru jako start něčeho velkého. Genialita se už tady každopádně dá najít a například u Sheldonova boje o kuře na mandarinkách jsem se řechtal 5 minut v kuse. Pokud scénář vychytal určitá hluchá místa, čeká mě v dalších sezónách parádní zábava. ()

Série 2 (2008) (S02) 

Brilantní a geniální. Nevím sice jak dlouho si Teorie udrží tuhle úroveň, ale druhá série je parádní sitcom. Najednou mě nebaví jen Sheldon, ale všech 5 hlavních postav je skvělých a dávají vzpomenout na geniální HIMYM. Ubylo teorií a seriál se více zaměřil na postavy a klasický sitcomový humor, který Teorii sluší. Skvělá série, doufám v další podobné! ()

Série 3 (2009) (S03) 

Třetí teorie a stále dokonalý v každém okamžiku. Mohl bych se opakovat, ale platí prakticky to, co píšu k dvojce. Všichni se naučili, v čem spočívají jejich zbraně a používají je v jednom kuse! ()

Série 4 (2010) (S04) 

Zatím s přehledem nejlepší série seriálu. Připouštím, že seriál trochu upustil od geekovin a více se řeší vztahy, ale ty postavy znám už tak dobře, že mě to jednoduše a prostě baví. Notabene jsou to pořád pitomci, co mají rádi Star Trek a komiksy, jen mají už občas i nějakou tu přítelkyni. ()

Série 5 (2011) (S05) 

O chlup horší jako geniální čtyřka, ale je to dáno jen dokonalostí předchozích sérií. V rámci ostatních seriálů je tohle stále naprostý top, který jde s kvalitou ruku v ruce s mým dokonalým HIMYM. ()

Série 6 (2012) (S06) 

Jedna z nejsilnějších sérií. Herci jsou jak ryba ve vodě, dokonale ví, co si můžou dovolit a jak donutit diváka vyprsknout smíchy jen pohledem beze slov. Je neuvěřitelný jaký standart si Teorie drží. ()

Série 7 (2013) (S07) 

Změna dabérek mě dost namíchla a přiznávám, že to dost zkazilo moje dojmy. I tak mi ale někde ve 3/4 připadala série trochu slabší. V rámci sériálu trochu ústup ze slávy, ale stále je to skvělej seriál, který částečně funguje i díky velkému fan service. ()

Následek zaváhání (2014) (S07E12) 

Nová dabérka Kaley Cuoco je maximálně nevhodná. Bojím se, že mi to absolutně zkazí dojem ze zbytku sedmé série. ()

Série 8 (2014) (S08) 

S průměrem jsem se stále vyškrábal na 4, ale osmá řada je určitě zatím nejslabší. Penny se ostříhala a není ani zdaleka tak nádherná jako obvykle, problémy geeků je tu minimálně a většinou se řeší vztahy, které nikdy nebyly nejsilnější stránkou Teorie. Snad se seriál zase dostane na nějakou lepší úroveň, když už ne tu geniální. ()

Série 9 (2015) (S09) 

Teorie si prožívá slabší období. Po těch dokonalých sériích snad ani nešlo udržet tu genialitu celý seriál. Spousta dílů funguje díky fan-servise a nostalgii, ale nevadí mi to. Mám ty postavy rád a rád sleduju jejich život. ()

Série 10 (2016) (S10) 

Musím uznat, že mě desítka moc nebavila. Geniálních dílů je pár, možná dokonce jen jeden. Spousta zápletek je pouze opakování starých a brilantních a podruhé to není "ono". Snad Teorie ty dvě série do konce dojede se ctí a nepo*ere to tak jako HIMYM. ()

Série 11 (2017) (S11) 

O chlup lepší než desítka. Lepších dílů je určitě více, závěr je parádní. Jasně, v rámci Teorie to je podprůměr a celý seriál jen dojíždí na neutrál, mě to ale víceméně stále baví a titul mého nejoblíbenějšího seriálu má stále. Už si jen pěkně užít poslední rozlučku! ()

Série 12 (2018) (S12) 

Poslední díly to tlačí na nostalgii tak mocně, že to až není hezký. Mě to ale bavilo. Škoda toho slabého středu, který jen potvrdil, že pokud neměl seriál končit dříve, tak teď byl nejvyšší čas. ()

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama