Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Recenze (2 662)

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Dávám za pravdu, že Teorii dost ubližuje “sitcomovost”, a klidně by se to lépe zahrálo i bez toho mrtvého smíchu. Líbí se mi že seriál má dost inteligentní humor, které zasekávají opět ty trapné vztahové klišé, a syndromu "popřátelštění", se stane seriál k nevydržení, jak z bombajské telenoveli.. a popravdě od té doby seriál ztratil ze svého prvního záměru; nerdi se začlenují do skutečného života, but moc jim to nejde. Možná kdyby nebyl seriál natolik natahovaný, a skončil v tom nejlepším, což je za mě 8. řada, klidně by to patřilo k nejlepší situační komedii 21.století.. ale pořád jde o skvělou, praštěnou, ujetou a k nepochopení odvařenou zábavu, i pro ty  co za inteligenci zrovna dvakrát neběhaj. A Kaley Cuoco pořad vede k největší kočce seriálu.. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svého času mě seriál bavil, ale jak jsem zestárl, přijde mi divné bavit se nad něčím, co spíš místo satiry propaguje normativity. Premisa je, že jediné štěstí v životě je mít partnerský vztah, ten musí být romantický a sexuální a hetero a monogamní a směřovat k manželství. Jinak jste looseři. A vlastně o ničem jiném to není. Jen propaganda, že svou sebeúctu máte stavět na tomto. Navíc, všimli jste si, jak celý humor téhle show je toxický a nepřátelský. Není to o tom brát se s nadhledem, ale zesměšnit druhé. Proč si raději nedát Mirandu. Misogyny, Racism, and Homophobia in 'The Big Bang Theory'   Ultimately, The Big Bang Theory is hard to watch today because it aged poorly. There are so many jokes about women and marginalized groups that are cringe worthy and rage inducing, and while no characters are confirmed to be neurodivergent, at least two of them show very common symptoms and are often infantilized and treated as a joke. It’s hard to go back and look at a show that you once found funny and realize it’s simply not.   Mě jako psychologa ale nejvíc vytáčí singlismus, amatonormativita, párová norma – seriál je založen na tom, že musíte mít hetero romantický a sexuální monogamní vztah, jinak jste doslova lúzr, a tento vztah musí mít prioritu nad ostatnímy, třeba letitými přátelstvími a dalšími vztahy.   Why 'The Big Bang Theory' Is So Hard to Watch Now ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

Jak může toto být na druhé pozici nej seriálů :-D To svědčí o debilitě národa, opravdu. ()

cyberhawk 

všechny recenze uživatele

...aneb studenti fyziky nebo kdoviceho a jejich zazitky s jejich skorospolubydlici Penny, neco jako IT Crowd ze studentskeho prostredi a zaobirajici se fyzikou :) ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Seriál pouze pro úzkou komunitu lidí, doufejme, že tato komunita nebude úzká natolik, že si páni tvůrci řeknou, že to má nízkou sledovanost a přestanou točit. Lepší IT Crowd!!!!!! ()

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

První série naprosto geniální. Sheldon rulez, ten týpek ví o čem to všechno je ;-) A zdaleka nejlepší jsou jeho dialogy s Penny, ti dva se naprosto míjejí přičemž sdílejí jeden čas i prostor. Tenhle séroš nemá chybu!!! ;-) ()

answer 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná oddychovka, které se často povede nějaká pecka, která mě naprosto pobaví. Nejčastěji jde o narážky na Sheldona, či ironické poznámky celé party. Zajímavý a v dnešní době plné hromady seriálů alespoň originální způsob zábavy. Pravdou je, že úroveň není vždy stejná, ale i tak to má čtyři hvězdičky u mě jisté. ()

vincent 

všechny recenze uživatele

Sitcom , ktory potesi, no ktory trochu vynechava, ked tvorcom dochadzaju napady s vtipmi s prostredia geekov (pouzijem toto slovo, pretoze je mi tazke najst rovnako dobry slovensky ekvivalent). Prave vtipy, kotre maju nieco spolocne LOTR, Halo, Scanners, Youtube ci Galactikou su super. Problem vsak je,ze vsetko ostatne som uz niekde videl. Postava Penny je uplne zbytocna a dost priemerne zahrana a trochu serialu skodi. No naopak vsetky ostatne postavy su zahrane vyborne i ked pocase som mal pocit, ze ich pocinanie sa trochu opakuje. I napriek nedostatkom je to nadpriemerny sitcom, pri ktorom sa da odychnut a aj dobre zasmiat. ()

NALBERTik 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem moc nadšený nebyl, ale ted si tímto seriálem vyplňuju skoro každou volnou chvilku... Sheldonovi hlášky sou fakt ukrutné no :D V porovnání s IT Crowd u mě zatím vyhrává IT Crowd, ale kvalitu IT možná převálcuje kvantita BBT :) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ke kvalitam britskych sitcomu tomu podle mne jeste kousicek zbyva, ale i presto se jedna o mimoradne podarenou legraci. No a hlavne je tam Sheldon. A Penny.. :-))) ()

widla 

všechny recenze uživatele

3. série je v plném proudu a seriál si stále drží svou kvalitu, kterou nasadil v první a druhé řadě. Jistě, jsou i slabé díly, ale kde nejsou, že?:-) Bazinga!! ()

Thurin 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mi docela trvalo, než jsem si k tomuto seriálu našel cestu. Nyní jej však považuji za jeden z vůbec nejvtipnějších..:) Sheldon je můj nový hrdina!:-D Je o parník lepší než IT Crowd. Obě série si zatím drží vysoký standard. Takže už se těším na další. ()

ranp 

všechny recenze uživatele

Naprosto špičkový seriál, navíc mám dojem, že ani ve třetí sérii jeho úroveň neupadá. Když bych měl říct, kdo je moje oblíbená postava z tohoto seriálu, tak je to všech 5 hlavních hrdinů, i když teda úplně nejradši se kouknu na Penny :-) ()

The Viper 

všechny recenze uživatele

Trapné a navíc se všechny díly vozí na té samé šabloně. Navíc, když vám koukání na tenhle seriál zhnusí desítky lidí na internetu nebo na škole, kteří jsou z toho ''vystříkaní'' , jde celý seriál do kopru a je vidět, jak jsou dnešní ''diváci'' s prominutím vymaštění a tato chvilková mánie seriálu škodí. I přesto je to slušná podívaná s promyšleným scénářem. ()

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama