Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Recenze (2 662)

Pathrose 

všechny recenze uživatele

Shledon je bezkonkurenční, už jen to jak dokáže někdy štvát i mě samotného při jeho sledování. Penny je k nakousnutí po celou dobu. Leonard chvílemi jen sekunduje Sheldonovi, ale s Rajem a Howardem dotváří vynikající pětici. ()

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Jak tak běží jeden díl za druhým, tak si seriál začínám čím dál víc zamilovávat. Mě tenhle seriál přináší jedinečné pobavení od začátku do konce v každičké epizodě. Není třeba se obávat hereckého obsazení, ačkoli není zrovna hvězdné, tak si jednotlivé postavičky velice rychle oblíbíte. Toto je taky první seriál, ve kterém mám rád úplně všechny postavy a fascinují mě jejich charaktery. Nikdo by si neměl nechat ujít jediný díl, neboť každičkého neshlédnutého dílu je veliká škoda. 100%. ()

jaki96 

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu se bavím pokaždé, když vidím jeden z mnoha dílů. 100% dávka humoru a velmi dobré herecké výkony. Dle mého názoru předvádí však nejlepší výkon Jim Parsons, a to především díky svému chování. Jeho časté připomínky a nervozita projevující se tiky ve chvílích, kdy mu něco nevyhovuje, jsou opravdu něco! A skvělou práci odvedli všichni režiséři. Prozatím považuji seriál Teorie velkého třesku za nejlepší, jaký jsem kdy mohl vidět, a lepší se bude těžko hledat. ()

Anschutz 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší sitcom - a to u mě dlouhou dobu vedl HIMYM. Po shlédnutí prvního dílu jsem se stala na tomhle seriálu závislá... Ten, kdo vymyslel postavu Sheldona, byl génius a jeho představitel, Jim Parsons, konečně došel spravedlivého ocenění za jeho ztvárnění. Zatím nejlepší epizoda: parta geniálních fyziků a marihuanové koláčky!!:))) ()

Ergon 

všechny recenze uživatele

Vždy se těším na nový díl a ještě nikdy mně nezklamal. Tahoun celého seriálu je jednoznačně Sheldon - nejoblíbenější seriálová postava. Jen škoda, že s přibývajícími díly se seriál ubírá jiným směrem připomínající seriály typu Přátelé a čím dál více se v něm řeší vztahy na úkor "geekovin". ()

fool-mood 

všechny recenze uživatele

První díly mi nepřišly nijak závratně úžasné, nicméně jsem se k Big Bang Theory vrátila a čtvrtá série mě přesvědčila. Bazzinga! ()

andosdre 

všechny recenze uživatele

Jedná se o jeden z nejlepších seriálů jaké znám. Čtveřice vědců se střetává se světem okolo a snaží se i sebejednodušší úkoly řešit vědecky. Vynikající oddychový seriál ,u kterého se rozhodně nudit nebudete :D. Skvělý herecký výkon předvedl Jim Parsons- Pět hvězdiček! ()

AspireHD 

všechny recenze uživatele

O tomto seriálu snad ani nikdo nemůže napsat nějaké špatné slovo ne? Je to sitcom jak má být a troufám si tvrdit, že snad jediný sitcom dobrý, jako TBBT je jen Dva a půl chlapa a klasika Přátelé. Jinak je to špička všech sitcomů, podle mého názoru. Seriál se točí okolo hlavních 5ti postav, což je Leonard, Sheldon, Raj, Howard a Penny. Leonard a Sheldon spolu bydlí v bytě, naproti nimž bydlí Penny, krásná blondýnka, která však nezáří inteligencí, ale to jen protože se stýká s nadprůměrně inteligentníma lidma. V každé epizodě s nima zažíváme jejich normální život, který si snad ani nedokážeme představit. Také si troufám tvrdit, že i český dabing tentokrát nesnížil kvalitu sitcomu, jak jsme zvyklí, ale naopak se na to i s dabingem dá koukat. Každá série dává výdycky něco lepšího než měla předchozí, takže se nemusíte bát, že by seriál za chvíli ztratil své kouzlo, protože je tak dobře sepsaný, že se budete smát pořád stejně, pokud ne víc. Nejdřív vám to přijde že hlavní čtyři vědci nemaj s člověkem nic společného, ale od doby, co potkali Penny se z nich začali stávat lidé s osobním životem, pokud teda nepočítáme Sheldona, který si dál spokojeně žije ve svém "dokonalém" světě. Velice doporučuji tento sitcom i já sám hltám vždy nové díly, které si stahuju hned, co se na internetu objeví. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Skvelá situačná komédia, škoda len toho zbytočného podmazu falošného smiechu. Namakaní fyzici neschopní nadviazať vzťahy a susedka Penny - konečne žiadna šablóna hlúpej afektovanej blondínky, táto je totiž síce krásna, ale normálna, šarmantná a príjemná babenka. Môj miláčik medzi vedátormi je Sheldon, vedec s dvoma titulmi, ktorý nechápe sarkazmus. Jeho ospravedlnenie sa šéfovi, ktorého nazval idiotom, za čo dostal padáka a aby sa dostal prácu späť, musí sa ospravedlniť, ma dostalo do záchvatov smiechu. "Ospravedlňujem sa, že som vám povedal, že ste idiot. Viem, nemal som vás na to upozorňovať." ()

LucyD 

všechny recenze uživatele

Fajn, možná je to ohrané, ale tenhle seriál je nejlepší sobotní lék na kocovinu. Na rozdíl od ostatních seriálu nemusím vidět nutné každou epizodu, není zde zamotaný děj a mnohdy ani humor není úplně tím, co bych pochopila, ale přesto tento seriál umí výborně zakomponovat fyziku do tohoto světa. Jednoznačné plus. ()

Vojife 

všechny recenze uživatele

První série byla úžasná a nebyl tam snad jediný díl, který by se mi nelíbil. Pak přišla druhá série, některé díly ještě lepší než v první, ale u konce se objevovaly trochu horší epizodky. Ale pak tu byla třetí, která mě odradila hned první epizodou, prostě to ztratilo šmrnc a už to začíná být příliš dětinské, ale přecejen se našlo pár epizod, co se mi líbily. Čtvrtá série, charakteristiky postav, které je odlišují od ostatních, se postupně zjednodušují, až už zbyde jen nudný a otravný guláš, kde se omílá dokola to samé, málokdy dobrý díl. Navíc je tam příliš vedlejších postav. V páté sérii už je to průměrný americký sitcom (takže hrůza), Leonard namyšlený kretén, Howard už není Howard, když je s Bernadette, Raj už skoro normálně mluví s ženami a je ufňukaný a nudný, Penny se až tak nezměnila, ale tu jsem nikdy neměl moc rád a Sheldon jediný zůstává občas vtipný, ale i ten mě občas štve, zbytek postav nebudu jmenovat, protože je neuznávám. U 7. dílu 5. série jsem se na Big Bang Theory definitivně přestal dívat. ... Abych to shrnul: 1. série ***** (oblíbené díly: S01E02 The Big Brain Hypothesis, S01E06 The MiddleEarth Paradigm, S01E11 The Pancake Batter Anomaly, S01E17 The Tangerine Factor), 2. série ***** (Oblíbené díly: S02E01 The Bad Fish Paradigm, S02E04 The Euclide Alternative, S02E12 The Killer Robot Instability, S02E15 The Maternal Capacitance), 3. série *** (Oblíbené díly: S03E09 The Vengeance Formulation, S03E18 The Pants Alternative), 4. série *** (Dobré díly: S04E02 The Cruciferous Vegetable Amplification, S04E12 The Bus Pants Utilisation), 5. série ** (Jediný dobrý díl: S05E02 The Infestation Hypothesis). ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Fantastické výkony(Sheldon,Howard,Raj), ale aj slabšie(Penny,občas Leonard). Napriek tomu obsahuje tento seriál scénky, ktoré si zapamätám do konca života a pri ktorých ma bolelo brucho od smiechu. Bazinga!!! ()

Kroup4 

všechny recenze uživatele

Big bang theory patří k nejoblíbenějším komediálním novodobým seriálům, protože je originální a drží si laťku hodně vysoko u každého dílu, série. Slabší díly vynahradí silnější druhý díl. Pro mne je to již klasika, a sleduji ho poctivě od jeho vzniku. Pro obyčejné lidi, kteří neví, o čem se hlavní propagonisté baví a nerozumí vědě je to pořád zábavné, nemusíte znát ani Einsteina ani Star Trek a stejně se budete smát vtípkům na tyto postavy, seriály. Postavy jsou skvěle vybrané i zahrané. Spousty hlášek se již staly kultovními. Bazingaaaa... ()

Blacki 

všechny recenze uživatele

Přiznejme narovinu, že bez Sheldona by seriál neměl šanci na úspěch. Podle mě je jen Sheldon tahounem seriálu, ale i tak to funguje. Jeho postava je natolik dominantní a vyjímečná, že to bohatě stačí k úspěchu, kterého Big bang dosáhl. ()

Gendarme 

všechny recenze uživatele

prní 2 - 3 série jsou super, ale pak mi přišlo, že z geniálního Sheldona dělají prostě "divňouše"... ***** s přimhouřenýma očima ()

Kingi 

všechny recenze uživatele

Kvalitní balíček skvělého humoru. Seriál o tom, jak jsou ti nejchytřejší lidé vlastně hloupý. "Tam kde bůh dává, tam taky bere." Všechno je ale tak nadlehčeno, že příběh neztrácí smysl, ale přesto poskytuje neuvěřitelnou dávku zábavy. Kdo to neviděl, je nepřítelem zábavy. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Pár sérií už jsem s bráchou viděl a jedno je jisté...o zábavu a úsměv na rtech,mám postaráno v každém díle :) ()

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama