Reklama

Reklama

Teorie velkého třesku

(seriál)
  • USA The Big Bang Theory (více)
Trailer
USA, (2007–2019), 95 h 19 min (Minutáž: 18–25 min)

Hrají:

Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik, Kevin Sussman, Carol Ann Susi, John Ross Bowie, Aarti Mann (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(279)

Leonard a Sheldon jsou dva brilantní fyzici – kouzelníci v laboratoři, ale společensky nemožní mimo ni. Naštěstí mají po ruce krásnou a svobodomyslnou sousedku Penny, která se je snaží naučit pár věcí o reálném životě. Leonard se věčně snaží hledat lásku, zato Sheldon je naprosto spokojený s videochatováním se svou platonickou partnerkou Amy Sarah Fowlerovou. Nebo s hraním startrekových 3D šachů se stále se rozšiřujícím okruhem známých, a to včetně kolegů vědců Koothrappaliho a Wolowitze a roztomilé mikrobioložky Bernadette, Wolowitzovy novomanželky. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (292)

Teorie velkého třesku (2007) 

Po pěti sezónách patřil tento sitcom k mým nejoblíbenějším; tvůrci přišli se skvělým konceptem, který mi velice seděl a já jsem se s tlupou geeků/ nerdů a s Penny přímo královsky bavil. Každá epizoda seriálu poskytovala opravdu mocný trénink mé těžce zkoušené bránici a jsem si jistý, že na některé scény už nikdy nezapomenu. U šesté sezóny došlo k prvnímu zaváhání a tato řada byla první, kterou jsem neohodnotil pěti kousky. To, co se začalo dít od sedmé sezóny, pro mě ale bylo těžkým zklamáním. Tvůrci jakoby zapomněli na všechno to, co bylo na celé záležitosti tak skvělé, a vrhli se na výrobu všední vztahovky, což už jim vydrželo až do finále. Kdybych věděl to, co vím teď, ukončil bych sledování po šesté sérii a nekazil bych si zbytečně celkový dojem. / Poučení: Užívej si, dokud můžeš. Nikdy nevíš, co přijde. ()

Série 1 (2007) (S01) 

Po shlédnutí první sezóny jsem ji nemohl ohodnotit jinak než pěti hvězdičkami. Téma bylo extrémně prosté a snad právě proto dokonalé. Penny, jejíž hlavní devízou skutečně není vysoká inteligence, bydlí na stejném patře jako její největší obdivovatel a součást čtyřčlenné skupiny společensky invalidních vědců. Nic velkého, ale tvůrci dokázali z malé jiskřičky rozdmýchat pořádný plamen, každá epizoda mě dokázala brutálně rozesmát a přinést spoustu hlášek. Skvěle jsem se bavil a těším se na další série. ()

Pilot (2007) (S01E01) 

V první epizodě první sezóny se poprvé střetly dva totálně odlišné světy a já jsem se od prvního momentu skvěle bavil. Pilot mě seznámil se všemi pěti hlavními postavami, a přestože jsem všem termínům přesně nerozuměl, jelikož jsem se svou inteligencí někde mezi Penny a Howardem, parádně jsem si hláškami nacpaný díl užil. ()

Hypotéza otrubové vlákniny (2007) (S01E02) 

Těžko vybírat, která scéna druhé epizody byla nejlepší. Asi by to bylo i zbytečné, protože jako celek funguje díl výborně. Mě osobně naprosto dostala montáž nábytku, protože to je opravdu záležitost obšlehnutá z běžného života, už jsem podobnou situaci párkrát zažil, i když nešlo o sofistikovaný systém chlazení elektroniky, ale třeba jen zavěšení skříněk kuchyňské linky na zeď, která plně nevyhovovala požadavkům. ()

Korolár seržanta Sněhulky (2007) (S01E03) 

Epizoda mě opět bavila velice velmi, Sheldonovy komentáře Leonardova snažení byly k nezaplacení a vědecké vypitvání romantiky v podání Leonarda a dokonalé Leslie Winkle bylo skvělé. "Rande" s Penny už tak dokonalé nebylo, ale hodnocení proto snižovat nebudu, protože krátce předtím nešel internet:-) ()

Efekt světélkující rybky (2007) (S01E04) 

Čtvrtá epizoda mě málem připravila o bránici, když má Sheldon dostatek volného času, je to jasný důvod ke znepokojení. Jeho nápady byly skvělé, ale jeho matka byla ještě lepší ("Ty nelovíš, že?") a její historky z Sheldonova dětství neměly chybu, takže jsem se opět fantasticky bavil. ()

Hamburgerový postulát (2007) (S01E05) 

Stal jsem se jednoznačně fanouškem Leslie Winkle, její čistě vědecký přístup k sexu a ke vztahům by dokázal zničit iluze asi každému. Leonardova neočekávaná schopnost hry na cello byla sama o sobě dost dobrá, ale jeho vysvětlení, jak k ní dospěl bylo dokonalé. ()

Paradigma Pána prstenů (2007) (S01E06) 

"Pánové, k šicím strojům!" Bavil jsem se skvěle, halloweenská parta ve složení: Thor, Frodo, Robin Hood/ Peter Pan a Dopplerův jev byla dokonalá a jejich socializace na večírku, to byla kapitola sama o sobě. Z mého pohledu vyznělo druhé setkání Leonarda s Kurtem tentokrát pro prvně jmenovaného, protože na rozdíl od první epizody nepřišel o kalhoty. ()

Knedlíčkový paradox (2007) (S01E07) 

"Podívej, Sheldone, pršíš!" Další epizoda, která mě dostala. Není dobré podceňovat ženy, pokud jde o videohry. Znám jednu, která by dokázala zahanbit nejednoho gamera a mě absolutně odvařila, když jsem ji na vlastní oči viděl zahrát až do konce Dino Crisis v japonštině. Nadlidský výkon! Zapomenutý Raj mi málem potrhal bránici. ()

Koktejlový experiment (2007) (S01E08) 

Rajeshův problém se pod tlakem rodičů stupňuje a já jsem se tradičně výborně bavil. "Jak bych mohl být gynekologem? Sotva se dokážu podívat ženě do očí!" Kobylka s ním dokázala udělat věci neslýchané, ale na druhou stranu odbourala těch zábran až příliš mnoho. ()

Cooper-Hofstadterova polarizace (2008) (S01E09) 

Epizoda začala vcelku nevinně použitím skutečně dálkového ovládání, aby se následně zvrhla ve vědeckou verzi zápasů v bahně. Jeden z nejlepších momentů přinesl Leonardův nápad konzultovat s Penny oblečení vhodné na konferenci a následná nemilosrdná čistka. ()

Loobenfeldův rozpad (2008) (S01E10) 

Desátá epizoda jasně dokázala, proč má být lež jednoduchá, ale pro mě zůstala jedním z nejzábavnějších momentů scéna, ve které svádí Sheldon krutý vnitřní boj, před záchranou kuřete. Opět jsem se skvěle bavil, což už se v případě tohoto seriálu stává běžným jevem. ()

Lívancová anomálie (2008) (S01E11) 

Kód "Světlezelený" a vynikající epizoda se "Soft Kitty". Tvůrcům se podařilo parádně rozvinout téma rýmičky, místo klasické tyfové Mary použili chřipkovovou Penny a už se jelo z kopce. Sheldon byl dokonalý, reakce všech ostatních příliš nezaostávaly, takže jsem si díl užil. ()

Jeruzalémská dualita (2008) (S01E12) 

Dvanáctá epizoda mě stejně jako předchozí díly v žádném případě nezklamala. Sheldon se ocitl v krizové situaci v důsledku severokorejské invaze, stačilo mi pár poznámek, které utrousila Penny, abych se chechtal, jako bych byl za to placený. Sheldonovo následné hledání nového uplatnění na vědeckém poli bylo skvělé, takže jsem se už tradičně bavil. ()

Batnádoba a chybný předpoklad (2008) (S01E13) 

Prakticky celá třináctá epizoda se zabývá nesmiřitelným, krutým a vysoce akčním soubojem mezi týmy AA a PMS lačnícími po vítězství ve fyzikálním kvízu. Tvůrcům se opět podařilo přijít s dílem, který nabízel stále další a další příležitosti k tomu, abych se skvěle bavil. ()

Zkáza mimoňoráje (2008) (S01E14) 

"Snipe!", "Snipe!". Pyrrhovo vítězství v aukci a Pennyina reakce doženou Leonarda k přehodnocení životních hodnot (alespoň na čas). Nejlepším momentem byla podle mě Leonardova výhrůžka ve chvíli, kdy mu ostatní brání v odchodu vlastními těly. ()

Roštěnkové distribuční dilema (2008) (S01E15) 

Výborná epizoda plná hlášek s dokonalým Rajeshem, který díky experimentálním lékům ztrácí svůj ostych před ženami, jen musí bojovat s vedlejšími účinky. Boj o Sheldonovu sestru byl skvělý a Sheldonovo řešení mě dostalo: "Sněz tenhle sýr bez toho, aby sis upšouknul a můžeš se vyspat s mou sestrou." ()

Reakce na arašídy (2008) (S01E16) 

Šestnáctá epizoda se okamžitě zařadila mezi mé nejoblíbenější. Pennyino vydírání Sheldona bylo skvělé, ukázalo se, že je Howard při správné motivaci schopen čehokoliv a jeden může pouze litovat, že se v prodejnách, ve kterých o dobře informovaného prodavače nezavadí, nevyskytne občas nějaký ten Sheldon. ()

Mandarinkový faktor (2008) (S01E17) 

Závěrečná epizoda první řady přišla s nečekaným vývojem ve vztahu mezi Leonardem a Penny, přestože si Leonard, jak je jeho zvykem, opět celou dobu sám házel klacky pod nohy. I tak mě více zaujalo vedlejší téma tohoto dílu- Sheldonův boj o kuře na mandarinkách. ()

Série 2 (2008) (S02) 

Druhá sezóna seriálu mi nepřinesla jediné zklamání, jednotlivé postavy dostaly hloubku a nebylo epizody, u které bych se nebavil. Nepříjemně mě překvapilo pouze okamžité zmizení Dr. Stephanie, aniž by se o ní později někdo zmínil, ale rychle jsem tvůrcům odpustil a za odměnu mě seznámili s Leonardovou matkou. Jinak jsem byl po všech stránkách spokojen, po celou dobu jsem se skvěle bavil a nuda nepřichází v úvahu. ()

Související novinky

HBO Max se mění

HBO Max se mění

12.04.2023

Sbohem HBO Max, seznamte se s Max. Šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav si protlačil svoji a streamovací služba HBO Max, jež se v květnu spojí ještě s obsahem právě Discovery+, ponese v Americe od… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Teorie velkého třesku končí

Teorie velkého třesku končí

23.08.2018

Přestože stanice CBS nedávno naznačovala, že jedná o dalších sériích populárního sitcomu Teorie velkého třesku, nyní se situace změnila. Seriál totiž skončí po aktuální dvanácté sérii. Oznámil to… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama