Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protagonisty skvělé komedie z divadelního zákulisí jsou Charlotta a George, herecký manželský pár, který má své úspěšnější roky už nejspíš za sebou. Kdysi hrávali na Brodwayi, točili filmy, ale dnes se drkocají s jednou konverzačkou a Rostandovým Cyranem po amerických provinčních městech. Jednoho osudného dne roku 1955 dorazí do Buffala, kde intriky a milostné pletky "rádoby hvězd" dostanou dramatický spád. A když k tomu ještě přibude šance získat atraktivní role v připravovaném hollywoodském filmu "oscarového" režiséra, je jasné, že pohroma se nezadržitelně blíží.
Komedii jednoho z divácky nejúspěšnějších současných dramatiků, Američana Kena Ludwiga (*1950), která stejně jako několik jeho předešlých her, bez nadsázky dobyla svět, nastudoval v Divadle J. K. Tyla jeho ředitel Jan Burian. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jen pro upřesnění - měsíc nad Buffalem není televizní film, nýbrž televizní záznam divadelního představení plzeňského divadla. Komedie je to solidní, herci dobří a sehraní, byť herečka v roli těhotné naivky mi přišla slabší než ostatní. Ono je vůbec dobré vidět neokoukané herecké tváře, protože v televizi se jinak objevuje stereotypně cca 40 herců z pražského prostředí...Celkový dojem 70 %. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Poznámka: Znám v instenaci Plzeňského divadla, ne jako televizní film. A jako takový mě Měsíc nad Buffalem nenadchl tak, jak jsem očekávala. Komedie je to celkem slušná, hezká je hlavně závěrečná část v divadle, kde jeden hraje historické drama a druhý francouzskou komedii. Jenže to pro nadprůměrné hodnocení nestačí, protože i když jsem se celou dobu usmívala, nenadchla mě tahle divadelní hra tak jako řada jiných. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Pavel Pavlovský byl jako opilec k zulíbání. Vtipná a zábavná podívaná. Ale jak si tak pročítám komentáře, určená pouze pro diváky, kteří mají rádi divadelní představení. ()

misa_laska 

všechny recenze uživatele

Byla jsem na derniéře a musím říct, že to bylo naprosto dokonalý.... Asi začnu chodit do plzeňskýho divadla častěji, jak sme si to slíbili, viď kury? :D Skvěle jsme si to užili a nejenom my, ale i herci.. Není nad derniéry ()

Creshaw 

všechny recenze uživatele

Jde o záznam představení z plzeňského komorního divadla (nikoli TV film), na kterém jsem byl osobně. A je to vcelku povedená činohra. Pravda, podobně jako StarsFan mě taky nijak výrazně nenadchla, ale těch TOP je málo a rozhodně jde o nadprůměrnou zábavu - 70%. ()

kury_ 

všechny recenze uživatele

Derniéra, skvělá atmosféra, úžasní herci, spousta humoru a k tomu všemu moje Láska :-) Skvěle jsme se bavili a takhle už jsem se dlouho nezasmál =D ()

Reklama

Reklama