Reklama

Reklama

Vládci bohů Odinovi trvalo dlouhou dobu, než ve své říši nastolil mír. Když probíhá korunovace jeho syna Thora, je přerušena vpádem ledových obrů, kteří se pokusí získat skříňku, s jejíž pomocí by mohli dobýt devět světů. To se jim nepodaří a za trest jsou pohřbeni zaživa. Thor prahne po odplatě a Odin krotí jeho zápal a útok odmítá. Horkokrevný nástupce trůnu neuposlechne otcův příkaz a nechá se vyprovokovat k trestné výpravě, jež znovu rozpoutá válku. Odin však nehodlá dál jeho zpupnost tolerovat. Odebere mu veškeré božské schopnosti a za trest ho svrhne mezi pozemšťany, kde má dojít nápravy. Zavržený Thor lidmi zpočátku opovrhuje, postupně se mu ale začnou dostávat pod kůži, zejména sličná vědkyně Jane Fosterová. Thorovi ale není dopřáno užívat si pozemského klidu. Nově nastalé situace se rozhodne využít jeho mladší bratr Loki, který začne připravovat zradu. Nikdy neměl lepší možnost ke zničení Thora než teď, a rozhodne se proto rozpoutat za pomoci svých věrných ničivou zkázu na Asgardu i na Zemi. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 948)

Kanee 

všechny recenze uživatele

Na první díl poměrně chaotické, ale chápu to, je to komplikovaná back story, která jinak osvětlit nejde. Thor nás představí svému lidstvu, osvětlí nám své předky a i sám sebe se svým bratrem Lokim, který má mimochodem super seriál. Thor je postava kterou si zamilujete. Skvělé. Rozpočet: 150 milionů $, Výdělek: 449 milionů $. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Thor představuje čistou akci bez komplikovaného děje s jasně načrtnutými postavami, nádhernou vizuální stránkou a poskytující čirou zábavu. Za mě naprostá spokojenost. ()

Brodequin 

všechny recenze uživatele

Tak...ještě za čerstva z Imaxu - nelitoval jsem návštěvy. Začal bych hned dabingem. Jelikož se tu hodně mluví o nepovedeném dabingu, měl jsem strach. Tím spíše, že dabing, jako takový, nemůžu ani vystát. Ale byl jsem překvapen. Vůbec mi nevadil a přestal jsem ho nakonec i vnímat. A to je u mě úspěch. :-) 3D v Imaxu nebylo tak výrazné, bohužel...ale i tak na velkém plátně to vypadalo moc dobře. Když pominu podivnou sci-fi podobu Ásgardu a střed filmu, kde se nic moc nedělo, přiznám že jsem se bavil a doufal, že těch 130 minut neuteče příliě rychle. Akční scény byly zajímavý a doprovázející hudba a zvuky byly výborný. Jen mi v tom Imaxu nějak chyběly basy :-) Výsledná pointa příběhu mi přišla sice trochu podivná, ale budiž. Herci byli sympatyčtí, o Natálii ani nemluvě. Asi by se mi líbil svět Ásgárd v trochu více "Vikingové" podobě, ale to by zase Thor neměl taky pěkný oblek :-) Co se týče Imaxu bych ještě dodal, že mi občas přišlo, jako bych se díval na nějaké figurky na hrací ploše. Zvlášť při záběrech, kde bylo nějaké velké shromáždění lidí. Jako by to byla maketa městečka v miniatuře. Divné... Zábava to ale byla, jen bych tam dal více akčních scén. Pak bych neváhal dát 5*. ()

grisos 

všechny recenze uživatele

Pravda, brnění působilo na mě místy hodně plastově - jako divadelní kostým, ale humor, škodolibý, takový s příchutí britcomu to úžasně osvěžuje, viz Heimdall je afro-američan, vlastně -angličan :) . Co jsem si opravdu užil byly záběry na fantastické scenérie Ásgardu, Jotunheimu (či ja se ta ledová země jmenuje) a vůbec. Kenneth Branagh to zvládl bravůrně. ()

ernda 

všechny recenze uživatele

Thor je kvalitní oddechová komiksárna s příjemným hereckým obsazením (Natalie Portman, Anthony Hopkins, Chris Hemsworth). Příběh filmu není nijak složitý a místy je i předvídatelný. Jako ve většině filmů, i zde musí hlavní hrdina spadnout až na samé dno, najít svě lepší já, odrazit se ode dna a doletět až na vrchol. Na celé 2 hodiny, které film má, jsem byl Thorem dokonale pohlcen. Ve filmu je také plno odkazů na ostatní hrdiny od Marvelu (převážně na Ironmana) a slouží vlastně jako malá přírava na Avengers. Po technické stránce je film povedený (tedy až na pár slabších efektů - např. ničitel v některých záběrech) a 3D.... 3D mě u Thora moc nenadchlo. Konverze z 2D je ve scénách znát především kvůli placatému pozadí. Celkově je prostorový efekt nevýrazný (mimo jediné pravé 3D "scény" - závěrečných titulků), ale na druhé straně se mi tato konverze líbí víc než Burtonova Alenka. Film jsem viděl v IMAXu na Flore. ()

Tombič 

všechny recenze uživatele

Dlouhodobě jsem měl problém vybrat si snímek, na který zajít do kina, až jsem se rozhodl pro Thor 3D. Dal jsem 5* protože už si opravdu nedokážu představit film v tomto žánru, který by existoval na vyšších úrovních bytí. Plnohodnotné uspokojení, jak dějové, ucházející 3D, tak herecké obsazení a kostýmy. ()

Maxeller 

všechny recenze uživatele

Po té, co přišel první Iron Man a ukázal nám, že Marvel se rozhodl natočit všechny své pecky a propojit je poté v Avengers, tak bylo jasné, že sem si nemohl nechat ujít Thora. Sice sem byl trochu skeptický ale film jede od začátku do konce a je nabitý vtipem a skvělými replikami samotného Thora. Film nám nabídne taktéž skvělé efekty i příběh, jak je u Marvelu zvykem. Tudíž nezbývá než Thora doporučit. PS. Počkejte si zase na konec titulků. ()

DaWz 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasnej film! Po shlédnutí traileru mě to moc nelákalo, ale přesto jsme na to šli ve skupině do kina a rozhodně nelituju, byla to jednak prdel a druhak to bylo fakt hustý. ()

Dexter666 

všechny recenze uživatele

Neviem, nakoľko je Thor originálny vďaka komixovej predlohe a nakoľko za to vďačí filmovému spracovaniu, faktom však je, že je to jeho veľké plus. Ak si totiž odčítame tento fakt, okrem sympaťáka Hemswortha a stále vynikajúceho Sarsgarda (a Renner! :-) nám toho veľa nezostane. Intergalaktické pobehovanie sem a tam, chaotické bojové scény (ešte degradované zlým 3D "zážitkom") a nie príliš podarené dialógy spolu s varením kaše na dvojku (možno aj na trojku, kde bude Thor bojovať spolu s Iron Manom) tomuto filmíku moc nesvedčia. Kto ale hľadá nenáročnú zábavu uprostred pracovného týždňa, ten hľadá dobre. ()

Zeddi 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šel s tím, že nevím co mám čekat a opravdu jsem byl velmi mile překvapen. Pro mě až doposudn naprosto neznámý Chris Hemswort mě opravdu překvapil svým hereckým projevem, a ruku na srdce dámy, i svým obrovským charisma. Celkově vzato dvě hodinky uběhli jako nic ovšem v závěrečných titulkách jsem si připadal jakoby o něco ochuzen. Osobně bych děj natáhl ještě tak o půl hodinky a ještě bych chvíli nechal Thora na zemi bez svých schopností. A ještě trochu bych rozvinul onu obrovskou moc strážce Bi frostu. Jinak se opravdu jedná o povedenou sci-fi pohádku. Cele to završuje svým výkonem Antony Hopkins. Jen je ještě škoda. že Odinovu ženu (Rene Russo) nenchali její postavu také trochu více rozvinout než jen na tři rychlé scény. Celkově 85% ()

JohnTheOne 

všechny recenze uživatele

Docela v pohodě zábava do kina. Film rozhodně není takový propadák, jak vypadal podle trailerů. Rozhodně to ale není nic, co by mě nějak zvedlo ze sedačky. Občas vtipné hlášky, sem tam akce, ani ten dabing není tak zlý. V kontextu posledních komiksových adaptací ale spíš průměr. ()

nuwer 

všechny recenze uživatele

Paráda,jenom to,že se z arogantniho blbce za pár hodin změnil na fajn chlapa,trochu divny.Jinak taky bych se nebranila pokračování. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Perfektná kombinácia rozprávky s realitou, márne lovím v pamäti, kedy som sa na podobnom mixe tak skvele pobavil, z každého žánru by sa určite dalo niečo popridávať, ale na takú krátku stopáž je to husté viac ako dosť a v podstate tvorcom ani nie je čo vytknúť, najviac ma asi teší otvorený záver, takže 90%. ()

Kapitan Hovado 

všechny recenze uživatele

35% Oproti očekávání mě zklamal. Dle recenzí jsem čekal Shakespeara, avšak byl jsem zklamán. Výkony herců byly sice mnohdy divadelně přehnané (Loki byl hodně přehraný), ale hlavně celkově děj byl vcelku špatný a postavy ploché. Například přátelé Thora, kromě toho, že jeden žral, neměli žádné vlastnosti a charaktery. Přišli mi ve filmu zcela zbyteční. Navíc některé okamžiky byly zcela nesmyslné (Kdo probodl jednoho s Thorových přátel v Jodenheimu?). Digitálních efektů na mě bylo ve filmu až moc a na tvůrce zřejmě taky, ježto například armáda úplně stejných vojáků mě neuchvátila. Co bych pochválil jsou Thorovi sketche na zemi, použití přiměřeného počtu lokací (nikdo tam nepletl NY a bílý dům) a maskrózní bitvy. Také jsem ocenin spoiler v podobě Hawkeyho, který ovšem neznalcům komiksových Avangers nemusel být vůbec jasný. V porovnání s Iron Manem mi přišel děj horší, kamera také, avšak zato zde byl pořádný nepřítel v podobě Lokiho a Ultrona. ()

MrFarmer odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu. Jedna z největších a nejdebilnějších slátanin co sem kdy v životě viděl...a že sem už viděl hodně hollywoodských fantasmagorií, ale tahle je snad na úplný špičce...chování postav naprosto zmatený a nesmyslný, Thor se chová chvíli jako totální vůl, pak zas sympaťák s dobrým srdcem, do toho všude okolo pobíhaj američani s rádoby "cool" hláškama na odlehčení situace....76 % really ??? Kdyby všechno zůstalo ve fantasy světě alá Pán prstenů, tak okey, ale plynulou angličtinou mluvící Nor, co pobíhá po Novým Mexiku s kladivem v ruce a balí přitom sice sexy, ale jinak úplně blbou "fyzičku" mě teda absolutně nepřesvědčil...:D :D :D Ne ne ne...tohle je fakt komedie...nechápu ty komentáře. ()

cici24 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím sdělit, že Thor je můj nejoblíbenější komiksový hrdina. Z tohoto důvodu jsem se na film moc těšil a jsem opravdu rád, že film dostal do rukou správný režisér. Branaghův rukopis se nejvíc projeví v těch scénách, kdy postavy projevují city nebo jsou zobrazovány vztahy mezi nimi. V tom prostě ostatní režiséři Avengers trochu pokulhávají....No a to není nic z toho co všechno se mu podařilo. Myslím, že vytvořený svět v Asgardu je opravdu velkolepý, krásná vizualizace, která se podobá Pánu Prstenů....Z počátku jsem dle fotek myslel, že to bude hodně papundeklový, ale celkově tento dojem absolutně vyvrátil. Něco podobného jako u Avatara, kde jsem taky nevěřil, že by to mohlo šlapat. S vizualizací je pevně spojená hudba, která to krásně všechno doplňuje a dle mého soudu se výtečně podařila. Ve všech scénách vytváří ten správný dojem, který tam prostě má být, ať už je to udatné hrdinství nebo první seznámení s Asgardem, případně celým vesmírným světem. Co se týče postav jsou přesně takové jaké mají být, Thor je udatný, svéhlavý, namyšlený princ, z Odina sálá bezbřehá moudrost hodná otce světů a Lokki je právě tak slizký, lstivý jak má být. No, z dalších postav bych už jenom vyzvedl tu Stellanovu, která filmu prostě dává to odlechčení, jaký by měl být. Opravdu je i hezky zachována ta rytířská čest, oddanost králi a celková stylizace hodná jen těch "nejušlechtilejších" hrdinských činů. K výběru herců můžu jen říct tohle, smekám..!!...Co předvedl Chris je opravdu vynikající, je velmi dobře, že je neokoukaný. Jeho přirozenost, která je na něm dobře patrná je velmi dobrá a ani jednou jsem nezapochyboval, že není Thorem, bohem blesku, hromu a války....Tom předvedl neméně skvělý výkon, dalo by se říct, že skoro lepší, ale ono u těch složitějších povach to vždy vypadá líp, když to herec umí, než u těch klaďasů. Né, prostě oba podali parádní výkony a doufám, že jejich hvězdy poletí vzhůru. Anthony předvedl již nám známý koncept, který ale nikdy neomrzí...prostě on to umí:-)....No a vyzdvihnu už jen dva, protože ostatní neměli skoro žádnou možnost se nějakým větším způsobem projevit. V první řadě to není nikdo jiný než Natalie, která je prostě od každého filmu krásnější a vždy velmi působivým dojmem celý film tak nějak rozzáří. Výborně si rozuměli s Chrisem a jejich zamilovanost byla krásná.....Pak už to nemůže být nikdo jiný než Stellan, který svou postavou celý film odlechčil a opět dokázal, že i malá role zahraná kvalitním hercem se počítá....Ale ať taky nemluvím jenom o superlativech, tak ve 3D to v některých bojových scénách trochu působilo zmateně, nebylo zcela dobře vidět a bylo to lehce máznutý. No, ale to se holt prostě dá čekat....Celkově bych to zhodnitil na velmi kvalitně odvedenou práci, kde filmu nechybý akce, vtahy, láska a u těchto filmů nutný vtip.....Scéna, kdy jde Thor vstříc své smrti proti ničitelovi byla hoodně vyšperkovaná:-D...Kdo by nechtěl být bohem Thorem,umět to mlátit hlava nehlava a být milován Natalií?...hmm?:-D ()

bebu 

všechny recenze uživatele

Část odehrávající se v Asgardu typický Kenneth Branagh. Tím víc jsem byl překvapen, že se mi moc líbila i část odehrávající se na Zemi, která je docela vtipná, viz nákup koně... ()

Element2 

všechny recenze uživatele

Od samého počátku jsem tomu filmu věřil. Dá se říct, že patří k jedním z nejlepších v posledních pár letech. Kombinace Akce a vtípků je opravdu ostrá kombinace. Je to sice obecným dějem klasická Marvelovka nebo hollywoodská věc, ale už jen samotné efekty mě hned od samého začátku dostaly. ()

sebuLba 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně to nejlabší co vyšlo z dílny Marvelu. A že je to veliká škoda, protože ten svět co nám Branagh naťuknul nevypadal vůbec k zahození. Jenomže to je asi tak všechno co se mi na tomhle filmu líbilo. Akční stránka je mizerná, veškeré scény ze země na ploše 2km² někde v kulisách zaprášeného Nového Mexika a když už tomu nepomůže ani rozkošná Natálka je divák v pozici kdy lituje vstupného za tuhle 3D rádoby akční fantasy podívanou. Vážne by mě zajímalo kde všude se tak moc mrhalo penězi, protože tohle na nevypadá na blockbuster za 150 míčů ani náhodou. Definitivní prohra celého filmu i jako předkrmu před natřískaným létem. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (více)

Reklama

Reklama