Reklama

Reklama

Vládci bohů Odinovi trvalo dlouhou dobu, než ve své říši nastolil mír. Když probíhá korunovace jeho syna Thora, je přerušena vpádem ledových obrů, kteří se pokusí získat skříňku, s jejíž pomocí by mohli dobýt devět světů. To se jim nepodaří a za trest jsou pohřbeni zaživa. Thor prahne po odplatě a Odin krotí jeho zápal a útok odmítá. Horkokrevný nástupce trůnu neuposlechne otcův příkaz a nechá se vyprovokovat k trestné výpravě, jež znovu rozpoutá válku. Odin však nehodlá dál jeho zpupnost tolerovat. Odebere mu veškeré božské schopnosti a za trest ho svrhne mezi pozemšťany, kde má dojít nápravy. Zavržený Thor lidmi zpočátku opovrhuje, postupně se mu ale začnou dostávat pod kůži, zejména sličná vědkyně Jane Fosterová. Thorovi ale není dopřáno užívat si pozemského klidu. Nově nastalé situace se rozhodne využít jeho mladší bratr Loki, který začne připravovat zradu. Nikdy neměl lepší možnost ke zničení Thora než teď, a rozhodne se proto rozpoutat za pomoci svých věrných ničivou zkázu na Asgardu i na Zemi. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 948)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Proč dabing???? Krásná pohádka, které se povedlo detailně probarvit oba dva světy (podle Thora říše). Malinko mi vadilo, že Thor všechno znal. Nadruhou stranu mimozemšťanů, kteří se diví automobilu už tu bylo dost. Rozesmála mě scéna, kdy Thor vejde do Pet centra a praví: "Dejte mi koně". Film má zajisté více kladů než záporů, ale do plného počtu mi ještě něco málo chybí. 3D naprosto zbytečně. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jak to jen říct a neurazit? Branagha mám docela rád a Hopkinse, Skarsgarda a Portmanovou vlastně také. Nevím, nějak mi chyběla jakási hloubka a to na všechny způsoby, které vás právě napadly. Takový lehce netradičně odvyprávěný příběh, ale nic víc. Přihazuji obligátní "nemastné neslané". Ve skutečnosti to je ale nenapínavé, předvídatelné, zbytečně vyumělkované a místy i dokonce zarážející. Párkrát jsem se sice pobavil a pokochal nějakou tou vizuální stránkou věci, ale to je pořád dost málo na to, abych před tímto filmem padl do nějaké katarzní extáze a servilně běžel do knihovny shánět něco o pohanské mytologii a k tomu ještě cestou poslouchal Manowar, který slovo Thor, Asgard a Odin pregnantně integruje do každého svého textu. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Nad Ass-gardem se schyluje k Homoragnaroku. A bodejť by ne! Vymydlení a naondulovaní Assové v kostýmech jako z gaykarnevalu se špičkují s ledovými obry, kterým ukradli holomráz a z Ódina se stal pacifistický Ghándí, jehož jediným cílem je věčný mír a láska mezi bohy a potvorami. Valhalla mu těžce zeje, protože každý Viking, co se tam kdy dostal, se raději nechal rychle pokřtít a riskl to v křesťanském pekle, kde u brány zajisté nestojí vyteplený dvoumetrový negr ve zlatém brnění s žužu módními kontaktními čočkami a kde nemusí nastoupit v bitevním šiku po boku rachitického ťamana, který svou přítomností dokonale naplňuje hollywoodskou rasovou kvótu. No, naštěstí je tu Thor! Bez trička sice vypadá jako stažený králík, co si zrovna odskočil z reklamy na spodní prádlo Victoria Secret a jeho heterosexualita je prudce diskutabilní, nicméně zato má Mjölnir, strašlivé bojové kladivisko, které určitě s pištěním vyrval z ruky přihřátého renesančního umělce, jenž s ním dotesával jemné detaily "monstrózních" přirození antických soch. Takový ultradrsný macho si nezaslouží nic menšího, než genderově vyvážit hustě přehrávající Portmanovic obludkou! Kennetha určitě nakrmili historkou, že tuto taškařici pro poďobané pubescenty objevili archeologové v latríně jednoho domu v Henley street ve Stratfordu, a když z ní odstranili nánosy hoven, zjistili nade vší pochybnost, že se jedná o prvotinu šestiletého Williama, který se již v tomto útlém věku snažil popsat podivnosti v státě Dánském. Akorát na to ještě neměl lebku. A mě nezbývá, než závěrem parafrázovat Třetího Ríšu: "Království za pořádně temnou komiksovou adaptaci s přístupností R a horší..." ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle nejde oznámit šetrně. Jistě nikomu z vás neuniklo, že v poslední době nás Hollywood zásobuje výplachy a prefabrikovanými scénáři, které si vypůjčí tu onde, tu tamle, ale ve své podstatě jde o stále stejnou sbírku pitomostí, otravných postav a výcucy všech možných námětů, ze kterých po hollywoodské kastraci zbude jen pár slov zasazených do naprosto mimózní zpotvořeniny původního zdroje, ať už jde o např. mytologii řeckou (Titáni) nebo severskou. Víte, z čeho je mi u Thora na blití? Kvůli čemu mám hroznou chuť zlikvidovat všechny existující kopie vč. scénáře? Kvůli všemu! Tak je to. Ale vůbec nejvíc kvuli tomu debilnímu komixovýmu základu, kterej se švitořivým optimismem Asgard předstvuje jako futuristickou verzi Vegas a asgardský pantheon zabydlí jakousi třepetalkou, černošským Heimdallem, jakýmsi Asiatem a Thor sám je nesnesitelný pošuk. A to papundeklový brnění, co by patřilo někam do Power Rangers, tam dělá co? Plus přemíra pseudovědeckejch hovadin a Natálka v nejotravnější roli přechytralý vědkyně, co všechno ví a do všeho kecá. Jestli se sebou něco neudělá - ehm, tu Rimmerovu poznámku o bradavkách radši vynechám. No, a hned se tu dá dýchat. Nevím jak vám, ale mně se dost ulevilo. Děkuji za vaše příspěvky. Nashle při příští kritice, pánové a dámy. Tak, trpaslíkovský úvod a stať máme za sebou, takže na závěr jen že nechápu, proč Branagh stál zrovna o tohle a že i novej Conan je v porovnání s tímhle snesitelný film. Možná to není nejstupidnější film svýho typu (tam zatím neohroženě trůněj Transformeři), ale mám prostě severskou mytologii příliš rád, než abych se klidně díval, co s ní filmařský mlýnek na myšlení provedl. Když vidím tohle hollywoodský znásilňování všeho, upomínám se na nedávnou kampaň Přečtěte si to dřív než Hollywood. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu ani po všeobecně spokojených ohlasech, ale ono je to kupodivu vážně docela dost dobré. Děj se odehrává polovinou na Zemi, polovinou na Asgardu. Vizuálně je Thorova domácí planeta poměrně pěkná, i když podfinancovanost je trochu znát. O trochu víc mě bavily scény ze Země, které jsou - hlavně zpočátku - zaplněny příjemným jemným humorem. Ke konci se bohužel smrtelně zvážní, po vtipu není v druhé polovině ani vidu, ani slechu. Ale i tak je to pořád hodně příjemné a nenudící pokoukání. A největší překvapení pro mě bylo, že blonďatý hromotluk Hemsworth je docela dobrej herec ... ()

Galerie (179)

Zajímavosti (173)

  • Josh Dallas se při přípravě na roli Fandrala inspiroval především Errolem Flynnem, proslulým americko-australským švihákem. Samotná komiksová postava Fandrala přitom vychází právě z tohoto herce. Komiksový tvůrce Stan Lee byl velkým fanouškem Flynna a po jeho smrti se rozhodl na jeho základě udělat novou postavu jako Thorova spolubojovníka. (Kubaaa97)
  • Kniha, kterou si vybere doktor Selvig (Stellan Skarsgård), je hned vedle knih „Great Moments in Fiction“, „Adventure in Fact“ a „Fantasy on Parade“, které vydala společnost Walt Disney. (Kubaaa97)
  • Poté, co Thor (Chris Hemsworth) rozbije šálek kávy v bistru, si můžeme všimnout projíždějícího auta, které řídí Stan Lee. Poznáte ho tak, že přišlo o korbu při pokusu o vytažení Mjolniru. (Kubaaa97)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (více)

Reklama

Reklama