Reklama

Reklama

Bud Johnson je úplně obyčejný chlapík, který má rád pivo a nechodí k volbám. Jenže když oba kandidáti na prezidentský úřad dostanou naprosto stejný počet hlasů, o ten Budův se strhne boj. V hlavní roli americké komedie uvidíme Kevina Costnera.  Hrdina americké komedie Bud Johnson (Kevin Costner) je milovník piva a sympatický leč dosti netečný životní ztroskotanec. Jediným světlým bodem v jeho existenci je dvanáctiletá dcera Molly (Madeline Carrollová), která je dospělejší než táta a stará se o ně o oba. Jednoho dne se však stane něco, s čím nepočítal Bud, Molly, ani nikdo jiný. Právě probíhají prezidentské volby, oba kandidáti mají naprosto stejný počet hlasů a hádejte, kdo ještě nehlasoval? Ano, je to právě Bud a nyní má osud Ameriky ve svých rukou. Stává se z něho nejsledovanější a takřka nejdůležitější člověk v celých Státech a boj o jeho hlas začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

No tak tohle byl teda strašnej film. Původně jsem si myslela, že by to mohlo být aspoň zajímavé, neokoukaný námět, ale byla to teda hrůza jen co je pravda. Přetažená délka a slušná nuda už od půlky a ten konec, neboli morální ponaučení už byla jen třešnička na zkaženém dortě. Koho při debatě mezi prezidenty zajímá jak se tam nějáký chlapík vykecává ze svého života? Některé happyendy jsou opravdu strašné a tenhle patřil mezi ty nejhorší co jsem kdy viděla. A nakonec celý film čekáte na to, koho teda zvolí a ono to tam ani neni ukázané. No tohle teda byla opravdu ztráta času. 2* A to možná ještě trochu víc nadhodnotím. Btw. Ta jeho dcera Molly byla jedno z nejotravnějších filmových dětí co jsem kdy viděla, pořád se tvářila děsně tragicky a navíc to byla hrozná vševědka co do všeho kecá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $16,289,867Tržby Celosvetovo $17,633,229Tržby za predaj DVD v USA $6,942,799 //počet predaných kusov 340,607║ Celkom príjemný film na to o čo sa v ňom jedná, hlavne tam sadla nejaká ta uvoľnenosť scén spojená s takou jemnou dramatickou osnovou, fajn oddychovka. /65%/ ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Pěkné zpříjemnění pátečního upršeného večera. Je to sice průměrný film, alespoň pro nás co zrovna nemilujeme politiku, natož pak tu americkou. Ale přeci jen v tom filmu bylo něco, co mě upoutalo. Určitě jsem to nepřepnul i proto, že jsem chtěl vidět Kevina Costnera v akci. :-) Jako táta se moc neosvědčil, spíš než on o dceru se starala ona o něj. Věčně zpitý neupravený bezstarostný nic neřešící chlap dostane možnost rozhodnout o tom, kdo bude příští prezident. No neberte to. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Buranskej, věčně zcamranej tatík (dobře hrající Kevin Costner), kterej bydlí v karavanu s přemoudřelou dcerou (kterou si usouložil s feťačkou) má rozhodnout, kdo bude dalším prezidentem USA. Námět fakt nemá chybu, kdo tohle vymyslel, měl asi hodně nahulíno. První půlka filmu je sračka, která se snaží asi o satiru či co, kdy ze sebe kandidáti na prezidenta dělaj debily, jen aby se zalíbili titulnímu debilovi a tak si od něj vyžebrali jeho přízeň. Lacině líbivá zábava, která má v divákovi vyvolávat pocity typu: to by byla paráda, kdyby se ze mě mohli všichni posrat a to téměř bezdůvodně - to si asi má divák říkat a na to zřejmě producenti sázeli, když tenhle ultradementní námět schvalovali. Druhá půlka filmu trochu zvážní, najednou si titulní debil uvědomí, že je debil (do tej doby si myslel jak je skvělej, když o něj maj všichni takovej zájem...) a kandidáti zas, že se jako debilové chovali. Závěr je velehollywoodskej, ale aspoň není tak jednoduše líbivej jako první polovina filmu a dojem z filmu trochu vylepšuje. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Film mě mile překvapil, zejména první polovina - ta má švih a je tu pár skutečně dobrých gagů (zejména návštěva Bada v Air Force One), no druhá polovina, to už tu bylo tisíckrát (a ve filmech s Costnerem poměrně pravidelně) - s tak trochu zdviženým prstem nám hrdina promlouvá do duše, jak že se to máme chovat a vůbec, prostě je to hodně americky nabubřelé, což docela kazí dojem. Nápad skvělý (co kdyby výsledek voleb závisel na jednom člověku?) a Kevin je skutečně báječný (v prvních minutách dokonce natolik odporný jako lidská troska utápějící se v litrech alkoholu, natolik přesvědčivý, že jsem zvažovala, zda se na to vůbec budu dívat...). Takže určitě proč ne?! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Ve chvíli, kdy se Bud (Kevin Costner) objevuje na pódiu, zpívá se svou skutečnou kapelou Kevin Costner & Modern West skladbu Backyard. (vaciter)
  • Ve snímku je řečeno, že volby dopadly nerozhodně. Přesto je však v jedné ze scén přibližně 30 minut po začátku snímku možné zahlédnout nástěnku, na které je napsáno, že vyhráli demokraté s 299 hlasy. (Terva)

Reklama

Reklama