Reklama

Reklama

Sourozenci Patrick a Marilyn nikdy nevynechali jedinou příležitost vjet si do vlasů. I nyní, v dospělosti, se umějí řádně poškorpit, ale jsou to rozmíšky především z lásky. Takovou rovnováhu je ale tuze snadné narušit. Například stačí, aby si Marilyn přivedla do domu zděděného po rodičích nápadníka Ryana, který je zároveň populární hvězdou známého sci-fi seriálu. Něco takového si přece mladší sestřička nemůže dovolit. A proto se neurotický podivín Patrick, kterému pan snoubenec rozhodně nepadl do oka, rozhodne její vztah za každou cenu podrobit destrukci. Přičemž ve slovech „za každou cenu“ se skrývá i význam „za cenu vraždy“. Jak jeho snažení dopadne, uvidíte v parodické, absurditou překypující černé komedii, na jejímž vzniku se podílela herecká parta, kterou dozajista zná každý fanoušek seriálu Hvězdná brána: Atlantis. V hlavních rolích vystupují reální sourozenci Kate a David Hewlettovi, přičemž druhý jmenovaný si u této velmi příjemné a povedené nezávislé taškařice střihnul i režii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hvězdná brána je nejlepší sci-fi seriál vůbec a Atlantis se po tom solidně veze. Nutno dodat, že ty postavy jsem si za těch pět sezón taky dokázal zamilovat. A když pak v televizi vidím film, kde si většina těch hlavních rolí zahraje v malé komedii, kde režii obstará ještě k tomu jeden z nich, nemůžu prostě jinak a okamžitě jdu do toho. Nějaké názory, že bez znalosti Hvězdné brány film nepochopíte je jasná blbost. Film sám o sobě je prostě jednoduchá ale zábavná komedie, která neurazí, ale také ničím nepřekvapí. V klidu jsem to ale zkouknul na jeden zátah a ani mi to nic neudělalo. Bylo pěkné vidět Teal´ca trochu jinak, a k tomu ještě s českým dabingem. Rozhodně to za to stálo. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Trochu nechápu, proč tu každý píše o faktu, že pokud neznáte Stargate (a spin-off Atlantis), tak tenhle film nemůžete docenit. Se SG má společné pouze herce. Příběh stojí samozřejmě sám o sobě a i ty odkazy na sci-fi, o kterých se tu najdou zmínky, připomínají mnohem víc jiné seriály než Hvězdnou bránu. Takže zdejším uživatelům raději moc nevěřte a pokud zmiňované seriály nemusíte nebo neznáte, není to pro vás důvod na tuhle povedenou černohumornou komedii nekoukat. Jediná výtka - mohlo to být o pár minut kratší. Občas to totiž lehce drhne... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Bylo mi řečeno, že jakožto neznalec Stargate (vážně, neviděl sem ani díl) budu připraven o některé sekundární fórky (stylu "ten, co ve SG hraje strašně chytrýho, tu hraje hrozně blbýho", nebo "ten, kdo ve SG prakticky nepoužívá mimiku, se tady šklebí o 106"), nicméně i tak se mi tahle řernohumorná blátivá polízanice zatraceně líbila. Škoda jen poněkud příliš normálního konce a faktu, že to vyšumí spolu se závěrečnými titulkami. Mít lepší finální gradaci (na stupnici zábavné absurdity bych narozdíl od herců směřoval raději k vyšším číslům), je to za plný počet... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Sladkokyslá čiernohumorná zábava partičky známych zo Stargate, v niektorých momentoch až príjemne si uťahujúca sama zo seba a zo svojho rozpočtu, či sci-fi žánru, s ktorým majú všetci zúčastnení skúseností na rozdávanie. Dôkaz, že niekedy nie sú potrebné veľké hviezdy či oslnivé kulisy a plne postačí aj prostredie jednej chaty a génius/šialenec, ktorý sa postará o scenár a réžiu a na dôvažok zlanári sestru a pár kamarátov, aby v tom nemusel hrať sám. David Hewlett má proste talent. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Krásná černá komedie, ale na tenhle snímek se nejspíš podívají jenom ti kdo se dívají na hvězdnou bránu atlantidu, protože v tom hrají skoro jenom herci z atlantidy. Snimek byl docela zábavný a čekají na vás nečekané situace, ale stojí to za to. 85% ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Povedená komedie o tom, jak působí léčba šokem na vztahy mezi lidmi. V hlavní roli výborně hrající David Hewlett ... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Trapná a hloupá komedie, nechápu takové hodnocení. Závěr sice mile překvapil, ale jako celek mi Dog's Breakfast nic neřekl... 4/10 = 40% ()

k212 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak to nejspíš vypadá, když se grupa kamarádů a známých sejde na chatičce a rozhodne se, že natočí onaký ten film pro prostou potěchu (vězte, že všechny zúčastněné herecké tváře najdete pohromadě v tv seriálu Stargate Atlantis). Žádné režisérské, herecké natož komerční ambice, prostě jen nadšení z toho, že si ten film natočí a hezky se při tom pobaví. Naštěstí A Dog's Breakfast dokáže pobavit a rozesmát i diváka. O tom, že je to jen druhořadá televizní zábava se asi zmiňovat nemusím. 60%. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Snímek byl příjemný; mám rád Kanadu a chtěl bych tam (od)žít. První hodinu jsem měl asi pět roflovýtlemů, než jsem začal tušit, jak to asi skončí. To vše kvůli náhlé změně chování Patrickovy sestry, ale netušil jsem, že snoubenec je policistka. Bod tedy pro scénáristu. Trochu mi však vadí, že po této nápovědě už film neměl správnou atmosféru. Už nebyl u mě žádný roflovýtlem. :/ To zejména kvůli gay prvkům; sestru snoubence mohla zahrát Amanda Tapping (v blond), a bylo by to tak dokonalé... ✔ ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to líbilo a to Hvězdnou bránu nemám ráda a nesleduji jí. Film byl neobyčejný a výborný. Hodně jsem se nasmála. 80%. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

David Hewlett je zkráceně řečeno prostě frajer. Přál bych mu, aby dostal možnost zazářit v nějakém větším projektu, když je teď Atlantis pasé. Sice se epizodně objeví v druhé řadě SGU, ale jeho talent by si rozhodně zasloužil víc. Jinak souhlasím s tím, že film samotný by snesl zkrácení o pár minut, jelikož se občas objevila nějaká ta hluchá místa, avšak některé žertíky a scénky se povedly. O rande na slepo s "Teal´C" ani nemluvím. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom vtipna blbina za par drobnych v ktorej sledujeme ako sa hlavny samotarsky hrdina vyrovnava s tym, ze sa jeho milovana sestra ide vydavat a cele sa to necakane zvrtne. Najviac ma to bavilo zo zaciatku. Napriek kratkej stopazi to postupne prestavalo byt vtipne a pôsobilo to dost natahovane. Prekvapila ma ale vtipna a celkom zmysluplna finalna pointa. Najviac si tuto blbinu uziju fanusikovia Stargate serialov, kedze obsadenie tvori prakticky len veterani z tychto serialov. Okrem Hewletta v ustrasenej polohe tu najviac exceluje MCgillion v zabavnej dvojulohe. Kate Hewlett by som si po tomto filme dokazal predstavit v nejakom horore ako psychopaticku vrazedkynu. Za jedno pozretie to stalo. P.S: som sice psickar, ale aby som si umyl zuby s kefkou po mojom psovi, tak taky magor este nie som. 6/10. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv myšlenka filmu byla velice zajímavá a bylo vybráno i dobré prostředí, tak některé vyhrocené scény ponižovaly tento film na "béčkovou" slátaninu. Tedy za nápad 4-5 a za provedení 1-2... ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tak trochu ujetý humor v kanadské černé komedii v režii Davida Hewletta, který si střihl také hlavní roli střeleného sourozence, který se snaží za každou cenu zbavit nevyhovujícího nápadníka své sestry. Ale pak se mu to poněkud vymkne z rukou...Vím, že tento humor nesedne každému, ale já mám vtipné nezávislé komedie v oblibě a navíc mě baví herectví Davida Hewleta, takže u mě za čtyři hvězdy. ()

Trakat 

všechny recenze uživatele

Hawlett byl jako herec výbornej (jako všude), ale scénař byl zklamáním. Pointa mi byla jasná už od poloviny filmu a kvůli tomu se divák zbytkem dosti pronudí... ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Aha, tak takhle se baví partička z SGA po "práci". :) Za míň jak 4 prostě nemůžu, jednak to byla solidní komedie, se spoustou kvalitních fórků a taky vidět známé herce v jiných pózách je vždycky k nezaplacení =) Teal'c byl báječnej. Tudíž pro všechny SG(A) fandy nutnost a pro ostatní příjemná hodinka a půl. ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi nejde na mysl. Nejen že David Hewlett dokáže fantasticky hrát (jeho nesporný komediální talent prokázalo ztvárnění McKaye v SGA), ale i výborně napsat a režírovat tuto absurdní, ulítlou černohumornou taškařici. Je radost sledovat jeho počínání před kamerou i za ní. Ano, je to za malé peníze natočená komediální zábava, která si neklade vyšší ambice než pobavit (všichni zúčastnění jsou s SGA, proto neustálé parodie na scifi). A to se jí daří výborně, navíc bez zaškobrtnutí v tempu. A závěrečná pointa je výborná ! Je vidět, že se všichni zúčastnění výborně bavili (netradiční velice vtipný Christopher Judge a sebeparodická Rachel Luttrell), musím vyzdvihnout oduševnělou, velice sympatickou Kate Hewlett. Příjemné překvapení nejen pro fanoušky SGA. 90%. ()

Reklama

Reklama