Reklama

Reklama

Peter Bretter je sympatický třicátník, který se živí psaním hudby k televizním seriálům. Strávil pět dlouhých a báječných let zbožňováním své přítelkyně - televizní hvězdy Sarah Marshallové, která, i když "nechtěně", na něj zapomněla při děkovací řeči při přebírání televizních cen. Ve chvíli, kdy se s ním Sarah rozejde, se Peterovi zhroutí svět. Svou krizi zpočátku řeší postelovou terapií, později zjišťuje, že tudy cesta nevede. Snaží se, aby na ni zapomněl, vždy ale dojde k závěru, že bez Sarah už jeho život nikdy nebude mít smysl. Na radu svého nevlastního bratra odjede na Havaj s tím, že změna prostředí mu pomůže na nešťastnou lásku definitivně zapomenout. Plán mu ale úplně nevychází, protože tam jeho nejhorší noční můra teprve začíná! (TV Nova)

(více)

Recenze (830)

POMO 

všechny recenze uživatele

Kopačky sú filmom, v ktorom prvý bozk nemusí byť podfarbený dlhším a hlučnejším než 2-sekundovým tichým romantickým tónom, aby išlo o najromantickejší okamih filmu. Kopačky majú v sebe toľko úprimnosti a hmateteľnej reality, majú natoľko multirozmerné a uveriteľné postavy a ponúkajú tak všestranné, férové, neklišoídne komické i dramatické pohľady na situačné strety postáv, že sa autorsko-rozprávačskou výpovednou hodnotou vyrovnávajú kdeakej vysoko hodnotenej psychologickej dráme. Film som si dal v plexe hneď po plytkom, povrchnom a v gíčovitej lacnosti otrocky nalinkovanom Sexe v meste - a nie že mi chvíľkovo zlepšil náladu, on mi osvetlil celý víkend. Judd Apatow nie je ani o chlp menej inteligentný člověk než Steven Spielberg a vďaka nemu si po dvadsiatich rokoch pozerania filmov zamilovávam žaner, ktorý som vždy považoval iba za pominuteľné oddychové povyrazenie. A čo tá chýbajúca jedna hviezdička? Do holky sa tiež nezamilujete preto, že by bola dokonalá… ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Škoda, čekal jsem od Kristen Bell nějakou komediální činnost a ono ne. Ne že bych si stěžoval na její otevřený přístup k sexu, ale holt mi přišla v některých (důležitých) ohledech trestuhodně nevyužitá. Největší podíl na kladných bodech si tak odnášejí: Jason Segel, jehož temné tóny podbarvují naprosto brutální parodii na všechny v současné době táááák strááášně populární kriminalistickomodelkovskodetektivní seriály a hysterické štkaní startuje druhou, příběhovou, linii filmu. Té pro změnu vévodí krásnákrásnákrásná Mila Kunis, o barvě jejíchž očí jsem přemýšlel hodně dlouho, než jsem zjistil, že je to stejně fuk;) Proč je to fuk, to už si zjistěte sami:) Správnější by bylo říct, že oné druhé linii vévodí Mila Kunis, kterou pro pozitivní dojmy z filmu rozhodující měrou podporuje realizační tým složený z rozložitých havajských chasníků. A myslím tím opravdu jen ty havajské giganty, protože Paul Rudd i Jonah Hill jsou tak příšerně mimo, že mi svojí nijak dlouhou přítomností na plátně zkazili podstatně větší část téhle havajské romance. Naštěstí tihleti dva kreténi jsou jedinými stinnými stránkami ve scénáři a temnotu takřka vzápětí prosvětlí totální ikona popkulturní satiry jménem Aldous Snow. Z tohohle chlapíka se vám bude chtít blít. Blít, ne zvracet. Ale ubezpečuju vás, že to bude správné blití a budete se u toho ještě smát;) Škoda dalších slov na jeho adresu. Osekáno na nejdůležitější momenty, tak právě kvůli němu, parodiím na CSI, špičkové double-date scéně u stolu a loutkovému muzikálu Drákula byste měli tenhle komediální kus vidět. Thanks to these, I am surely not forgetting Sarah Marshall. Je pravda, že loňská pecka ze stejné stáje byla co do průběžné úrovně podstatně víc nabouchaná;) - i tak ale dávám 80%. PS: leden 2011 - aby mě někdo nepodezíral, že jsem větší hyena než jsem - netušil jsem, že Mila byla na jedno oko slepá (což poprvé světu vyjevila v interview pro Cosmopolitan někdy před pár týdny), jen jsem obdivoval její navenek krásné oči různých barev...zaujaly mě totiž daleko víc než u Gerarda Butlera:) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„It's like the Sopranos. It's over. Find a new show.“ V řadě ohledů velmi výstižná „post-romantická“ komedie, která se rozchod snaží nahlížet z více stran, než je v americké žánrové tvorbě obvyklé. Je zřejmé, proč Sarah Petera, zabydleného ve své roli věčného loosera a netečného vůči její nespokojenosti, opustila, ale vina je zároveň na její straně, protože ho začala podvádět. Dobře odpozorované detaily jako Peterova schopnost s předstihem odtušit, co mu partnerka hodlá sdělit, občasné záchvaty úzkosti při vzpomínce na příjemné společné chvíle, citová vazba k navenek bezvýznamným předmětům jako je dóza na obilné kroužky, šťastně zamilované páry, které najednou vidíte všude kolem sebe nebo přesvědčení, že nic bolestivějšího vás již nemůže potkat a jste nezranitelní, bohužel sousedí s poněkud jednodušší komikou sexuálně akrobatického charakteru a do prázdna vyznívajícími improvizovanými dialogy. Herci byli nicméně skvěle vybráni a i v případě, že nemluví k tématu, je radost je sledovat. Segelovi, rovněž autorovi scénáře, s jeho posmutnělým výrazem přerostlého dítěte málokterá role takhle sedla. Russel Brand zřejmě ani nemusel moc hrát, ale přestože je to nevyzpytatelný pošuk, dokáže si získat vaše sympatie, a Kristen Bell má daleko k chodícím ženským stereotypu, jaké známe z jiných komedií z Apatowovy produkce. Hraje prostě samostatnou holku, která se rozhodla něco dělat s nefungujícím vztahem. Peter se sice cítí jako oběť, a vedlejší postavy jej v tomto pocitu s nepravděpodobnou samozřejmostí utvrzují tím, jak ochotně mu podávají pomocnou ruku, ale film nakonec až tak bolestínský a chcípácky nevyznívá. Naopak nabízí jeden z osvědčených důvodů, jak se od své/svého ex osvobodit a začít pracovat na sobě, namísto na již neobnovitelném vztahu – být kreativní, něco dělat. Jestliže o některých filmech bezezbytku platí, že jejich pravdivost doceníte až poté, co si projdete něčím podobným jako hlavní hrdina, Kopačky jsou jedním z nich. 75% Zajímavé komentáře: POMO, Gemini, castor, Sobis87, ScarPoul ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tú bábkovú rockovú operu o Draculovi chcem vidieť celú! Okamžite! ;-) Výborné. Fakt výborné. Segel je taký sympaťák, že veríte tým kočkám, že tomuto kolohnátovi naozaj podľahli. Mila je prekvapivo milá a chémia medzi Jasonom a ňou funguje až neuveriteľne dobre. K tomu húfy zábavných a pritom nie otravných vedľajších figúrok (beriem na milosť Jonaha Hilla) a dobrý timing, ktorý scénu, skĺzavajúcu do slaďákového klišé, nádherne rozsekne obnaženým penisom. Zdá sa, že Apatow ma ešte má čím prekvapiť. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jedna velká životní pravda, která ve správných momentech mrazí a v těch dalších zase příjemně hřeje. A Mila Kunis je pusinka! 4 a ½. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že zábavné komedie, které se neopakují, které potěší i na poněkolikáté shlédnutí stále existují. Marně se snažím zapřemýšlet, která komedie mě dokázala takhle potěšit jako právě Kopačky, a možná že to bude 50x a stále poprvé. Z obdobného prostředí, což je v mém případě rozhodně ku prospěchu, s příjemnými herci a heračkami, s příjemným příběhem, který se právě neopakuje, který zpříjemní atmosféru s naprosto úžasným stylem humoru, který se jen tak neztratí. Autoři, kteří zplácali tento příběh už mají pár kousků za sebou. Je to 40 let panic, Superbad a Zbouchnutá a abych se přiznal, Zbouchnutá mě také příjemně překvapila, načež zbylé dva rozhodně trapněji vyjít nemohly. Jsem rád, že Kopačky se povedly. Povedly se natolik, že se na ně s radostí opět když budu mít chuť podívám. Je to totiž komedie, která si zaslouží být viděna a být oblíbena. Komedie trošičku vybočující z normálního romantického světa, což dokazuje už název, komedie, která má v sobě tolik absurdit, že je to vlastně život sám, komedie, která prostě dokáže potěšit v jakékoliv náladě. A takových je hodně málo. Pět hvězdiček dávám záměrně. Očekával jsem od ní docela dost, ale zase jsem to sledoval dost nenápadně, nakonec se ale moje očekávání splnilo, a já se nestačil divit. Kopačky jsou pro mě rozhodně komedií roku, jestli ne ještě dál. Z komedií dokážu být na první shlédnutí unešený, ale opravdu dobrou komedii poznám v tu chvíli, když na ní koukám znova a znova se bavim. V poslední době to byla málokterá. Tahle mi za to rozhodně stojí. --- Ty teď nepotřebuješ strkat svýho P do V. - Ne, potřebuju svýho P vypustit na něčí P. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $63,172,463Tržby Celosvetovo $105,173,115Tržby za predaj DVD v USA $31,219,811 //počet predaných kusov 1,980,895║ len skoro bezvýznamná trapošina, ktorú nezachránia ani pekné tváričky v podaní Mila Kunis a Kristen Bell /40%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jason Segel .. Život je kurva! A přesně to budete, kam půjdete. _ Líbivé, ale nevyvážené a příliš uplakané. Produkční křídla zvaná Judd Apatow si pod sebe vzala další z fanoušskovských scénářů jednoho ze svých herců, nasadila na něj debutujícího režiséra a opět (finančně tedy rozhodně) zaskórovala. Snímek opět nabízí skvělé, neokoukané herce (Segel, Bell, Brand a především hlasově roztomile nakřápnutá Mila Kunis), několik skvělých momentů, vsuvek a odkazů (Baldwin, CSI, Drákula, ..), ale také místy povážlivě skřípe, málo boduje na metě humoru, zato sentimentu a sexuálních zásunů rozdává až neúnosně. Do toho spousta náhod, kdy se pár po rozchodu potkává takřka nepřetržitě, jenže málokdy je situace alespoň situačně zábavná. Dle mého je Judd Apatow stále tam, kde se Zbouchnutou či Superbad; někde uprostřed cesty ke skutečné kvalitě (jsou totiž hravé, ale schématické, dlouhé, nedržící tempo...). Forgetting Sarah Marshall není vyloženě horší, jen je to film jiný. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Nadherny komentar od uzivatela s nickom "lebowski", ktory vystihuje absolutne, ale absolutne vsetko: O závislosti na druhém, které většina lidí říká láska. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Na Apatowovu dílnu překvapivě slabota. Vtipné a vypointované dialogy aby člověk první polovinu filmu hledal lupou a Segel tak vyloženě nemá co hrát, i když se snaží sebevíc. Ničemu nepomůžou ani zabité vedlejší postavy (Rudd i Hill míří většinu času totálně mimo) a zatraceně cute Mila Kunis všechno zachránit nemůže. Pár geniálních scén (sex wars, vraždící telefon) to v kombinaci s fajn písničkama nakonec vytáhne do lehkého nadprůměru, ale čekal jsem daleko, daleko víc. P. S.: Jason Bateman na hrad, neutečte z kina hned po začátku závěrečných titulků. UPDATE: Trvalo jen čtyři roky a x opáček.... než jsem konečně pochopil, jaká je to hrozná pecka :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po Zbouchnutý další totálně upřímná komedie dělaná přesně dle mého vkusu. Jason Segel a jeho scénář bodují na celé čáře. Líbí se mi ten Apatowovský humor (debilní přídavné jméno vím o tom), ale nejvíc na Kopačkách oceňuji, že i dojali v těch správných momentech. To vše je dílem perfektních herců. Mila Kunis je nejsympatičtější hot girl roku, a i všichni ostatní působí tak lidsky nešablonovitě. Perfektní film. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Apatow si zřejmě myslí, že může kdejakýmu svýmu kamarádovi svěřit scénář a navrch mu přiklepnout hlavní roli. Jistě, u Seth Rogena to fungovalo. Jenže Segel na to nemá. Fuckt, že ne. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..(i) z důvodu zapomnění, je třeba VYHLEDAT (jakoukoliv) SEXUÁLNÍ AKTIVITU…. A tak tu Peter stojí bez šatů (tedy nahý) a jeho penis hraje jednu z (vedlejších) rolí. Ano úvod se nese v duchu ,,jeho ptáka“. Opravdu mne nerozesmějí keci o ,,styku“. Nejsem puritán, ale představa, že (tímto tempem) jednou budu sledovat filmy značky ,,XXX“ s podtitulkem romantická komedie mi připadá absurdní. Trochu přeháním. Uznávám, že mi scény ani děj nepřipadali nijak trapné. Ani nemohu napsat, že film je určen ,,jen“ mladšímu publiku. Sex se dá přece provozovat v každém věku. Na Kopačky jsem se podíval kvůli označení ,,komedie“ Ale tady se dá koukat hlavně na M.Kunis. To ostatní je normální. Tedy i dávka vtipu. Tu však v pohodě zastíní právě M.Kunis. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Velké plus : barvy : Film má opravdu krásné barvy a příjemné prostředí. Bohužel celkový dojem mi kazil nesympatický tlustý Jason Segel. Mou sestru tento film nebavil a navíc měla otázku : "Kde vzali takového hnusáka?" To by mne taky zajímalo :-) Dávám 3* za krásnou herečku Milu Kunis. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Dostala jsem Kopačkami ránu do kebule. Ani jsem si v tom polomrákotném stavu nestihla uvědomit, jestli to byly kolíky nebo turfy. Každopádně to stačilo na červenou kartu. Pane Apatowe, do sprch. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dokopat mě jakýmikoli argumenty k čemukoli, co má na sobě nálepku Appatowa, Rogena nebo Hilla, už se zdálo téměř nemožné. Po velmi špatné Zbouchnuté a jen melancholicky průměrné Superbad jsem ale tentokrát dostal pečlivě nablýskané překvapení v obalu nefalšované romantické komedie. Tím samozřejmě nijak nezastírám sexuální cvičení s šachovými figurkami, galerii nahých fotek nebo v neposlední řadě královské žezlo hlavního hrdiny v celé své kráse. Jenže díky Segelově scénáři může být všechno opepřené jak chce a já pořád vidím hlavně ostrovtip, romantiku a ke svému obrovskému překvapení i pár životních pravd, které nám nikdo neodpáře. Už nikdy to asi téhle široké skupině vulgárních, sexistických a nadržených novodobých idolů nevyjde takhle ideálně. I proto si budu tenhle malý poklad schovávat pro sebe. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Po prvnich dvaceti minutach jsem neveril, ze u toho filmu vydrzim do konce... a podarilo se. Petere, ja ti rozumim... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No z filmu, ktery nejak souvisi s Apatowem, je tohle jednoznacne nejslabsi. Na jednu stranu sice celkem prijemna romantika s stokrat provarenym dejem, ktera je ale docela pohodova, na druhou stranu moc nefungujici komedie. Vtipy by se dali totiz spocitat na prstech jedny ruky, ty hodne vtipny, problem je, ze ani tech nevtipnejch tu moc neni. Navic ani skoro dvouhodinova delka filmu moc neprospiva, nakejch 80 minut by naprosto stacilo, vzhledem k tomu, ze se tu toho moc nedeje. Takle to aspon zachranujou herci, docela sympatickej Segel, kterej neni kdovijakej machrik, ale ani to neni typicky hovado, proste fajn chlapek, akorat sem fakt nechapal, proc na nej leti takovy kundy. Z herecek zaujmou hlavne dve hlavni, obe pekny kocky (Bell, Kunis). Mile me prekvapil Russell Brand, cekal jsem, ze tu bude za nejakyho parchanta, ale kdyz pominu ty nektery jeho superprasacky vystupy, tak je to celkem sympatak. Ale stejne me nejvic bavil Bill Hader a jeho dokonaly rady. Jinak komentar se tyka necenzurovany verze, u ktery ale moc nechapu, proc vznikla, tech par fuck se ve filmu ztrati a bez sto padesati zaberu na Segelovo pero bych se taky obesel. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jason Segel je jeden z decentnějších mladých komiků, ale rozhodně je zábavný, umí dobře rozpárat zaběhlá kliše a nenudit, i když recyckluje 100 let starou kaši. 70% ()

Související novinky

Další černá vlajka na obzoru

Další černá vlajka na obzoru

03.08.2010

Britský komik Russell Brand, který se tento týden vrací do našich kin jako excentrický rocker z Kopaček v spin-offu Dostaň ho tam, touží po šermování a plavbě na rychlé lodi. Ve filmu studia 20th… (více)

Reklama

Reklama