Reklama

Reklama

Peter Bretter je sympatický třicátník, který se živí psaním hudby k televizním seriálům. Strávil pět dlouhých a báječných let zbožňováním své přítelkyně - televizní hvězdy Sarah Marshallové, která, i když "nechtěně", na něj zapomněla při děkovací řeči při přebírání televizních cen. Ve chvíli, kdy se s ním Sarah rozejde, se Peterovi zhroutí svět. Svou krizi zpočátku řeší postelovou terapií, později zjišťuje, že tudy cesta nevede. Snaží se, aby na ni zapomněl, vždy ale dojde k závěru, že bez Sarah už jeho život nikdy nebude mít smysl. Na radu svého nevlastního bratra odjede na Havaj s tím, že změna prostředí mu pomůže na nešťastnou lásku definitivně zapomenout. Plán mu ale úplně nevychází, protože tam jeho nejhorší noční můra teprve začíná! (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (830)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jason Segel možná není z největších hereckých es, ale jeho postavy jsou zkrátka... blízké. Už jenom proto, že se do filmu sám napsal. A jak ho napsal? Na první zhlédnutí poměrně nevyvýžená záležitost s několika neodolatelnými chvílemi a postavami. Rachel (Mila Kunis) samozřejmě hned ve své první scéně divákovi znalému žánrových pravidelsvým úsměvem vykřičí, jak že to celé dopadne (dívka, která je na první pohled milejší a krásnější než ta, pro kterou hrdina trpí, a ještě mu nádavkem dá milenecké apartmá zdarma se holt v hollywoodském scénáři už do pozadí stáhnout nemůže :). Většina toho nejvtipnějšího, co v "Forgeting Sarah Marshall" uslyšíte a pro co, vám tenhle snímek rád doporučím má perfektně afektovaný btitský přízvuk a line se z úst Russella Branda alias Aldouse Snowa. Jeho britský rockstaršuk je sice karikaturou, ale karikaturou famózní. Hodně mi připomněl Rockwellova Zaphoda ze Stopařova průvodce, tak či tak, bez něj by tahle komedie upadla v zapomění daleko, daleko rychleji. 60% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Perfektní snímek, u kterého jsem se příjemně pobavil. Sice konec jsem dokázal odhadnout docela brzy, ale to mi rozhodně dojem nezkazilo, ba naopak. Sešli se zde skvělí herci, zejména moji oblíbenci Jason Segel, Jonah Hill, dále se mi líbil Russel Brand. Nezapomenu ani na krásnou Milu Kunis. Prostě hezké 4*... ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Znateľne lepšie ako Nabúchaná, a hoci možno niekoho trochu prekvapí riedkym výskytom vtipov, absencia kvantity v tomto prípade naštastie neznamená absenciu kvality. Sila Kopačiek je naviac niekde úplne inde. Napriek slabším miestam ide o milý, tak trochu netradičný romantický film a z dielne Apatowa jednoznačne najlepšia záležitosť, ktorú povyšuje na niečo viac aj výborný ústredný štvorlístok. Tuho rozmýšľam, v čom je taká Nabúchaná lepšia a prečo mnohí nechápu, že kvalitná romantika sa zaobíde aj bez silných záchvatov smiechu. A Kopačky kvalitnou romantikou rozhodne sú. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.5/10] | me: Pohodová komédia o rozchode avšak predsa len trošku inak podaná ako žánrovo podobné filmy. Práve detaily a Jason Segel zabezpečujú takú tu rôznotvárnosť a čerstvý - iný typ humoru, ktorý ani z ďaleka nie je typický pre filmy pod hlavičkou : romantické komédia robí z tohto filmu výbornu zábavu. Miestami predpovedateľný dej je však kompenzovaný netypickými úsmevnými vstupmi a teda to celkovo vôbec nenudí,... práve naopak. Zaujimavé príjemné obsadenie a dobrá zábava zanechávajú celkovo veľmi fajn pocit. Hoci globálne nereálne, aj tak výborny relax. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Konečně se film z Apatowovy produkce vyrovnal jeho prvotině 40 let panic (Superbad ani Zbouchnutou jsem zatím neviděl). Opět si k papíru sedl představitel hlavní role a napsal si roli na tělo. U Paula Rudda to vyšlo, u Willa Ferrella nikoliv. Jsem rád, že Segelovi se to podařilo, přesně do role flegmatického povaleče s týden nošenými tepláky sedí, i když toho svýho potměpicha mohl ukazovat trochu méně. Spousta Apatow(R) cameo roliček je příjemným zpestřením. Kdo mi teda přišel protivný, byla Kristen Bell (to i v Heroes), ale Mila Kunis, to je zlatíčko. Jen je škoda, že foto nebylo pravé. Jedinou výhradu bych tak měl ke stopáži, kdy unrated verze byla opravdu zdlouhavá, a to jen proto, aby byl Segelův potměpich více vidět. Kolem a kolem, Role Models byl z žebříčku nejlepších komedií za rok 2008 sesazen, alespoň prozatím. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (22)

  • V bare u Lenivého Joa si Rachel (Mila Kunis) dáva drink Longboard Island, čo je vlastne ležiak vyrábaný na Havaji, konkrétne v Kona Brewing Co. (vander19)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Pravé jméno havajské národní ryby je Humuhumunukunukuapua'a. Česky ostenec klínovitý. (Ruuzha)

Související novinky

Další černá vlajka na obzoru

Další černá vlajka na obzoru

03.08.2010

Britský komik Russell Brand, který se tento týden vrací do našich kin jako excentrický rocker z Kopaček v spin-offu Dostaň ho tam, touží po šermování a plavbě na rychlé lodi. Ve filmu studia 20th… (více)

Reklama

Reklama