Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Český dokumentární film, který zavádí diváka do zákulisí atelierů kresleného filmu a vypráví o tom, jak takový kreslený film vzniká spoluprácí velkého kolektivu. (Filmový přehled)

Recenze (7)

sator 

všechny recenze uživatele

Bratři v triku je filmové studio vyrábějící animované filmy už od roku 1945. Svůj název získalo podle tří bratrů, kteří v něm působili, neslyšícího animátora Borise Masníka a jeho bratrů Vladana a Vojena[1]. Tehdy bylo jedním ze samostatných ateliérů, studií, tvůrců animace, které a kteří byli za totality bez výjimky dotlačeni pod centrální dozor státního podniku Krátký film. Slavné logo studia, tři uklánějící se chlapečky v pruhovaných tričkách, navrhl pozdější autor slavného Krtečka, Zdeněk Miler. ()

Reklama

Stegman 

všechny recenze uživatele

Hravý dokument výjimečných kvalit, který pobaví děti i dospělé. Na pár vteřin se v něm mimo jiné ukážou J. Lada i s Dášeňkou, J. Werich (při spolupráci na Stvoření světa) nebo Z. Miler. Ale hlavně: na chvíli tu obživne Milerovo slavné logo tří bratří v pruhovaném triku! Když pominu jejich tradiční společný úklon, tak si nejsem vědom jiného filmečku, kde by se hýbali. No a tady se přímo tak rozpumprlíkujou, až proniknou do jiné pohádky... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vyborny kratkometrazni dokument o praci (dnes uz spise tehdejsi) animatoru na tvorbe kreslenych filmu. Jak jiz ve dvou komentarich prede mnou je zmineno, ve filmu se mihne spousta osobnosti, ktere se podilely na tvorbe nasich nejlepsich animovanych snimku. Mimo to, je dokument velmi vtipne natoceny, presto clovek musi zasnout nad trpelivosti kresliru. Dokument ma velmi dobry komentar (?), ktery temer pripomina filmove tydeniky a tato "historicka patina" si me ucho vzdy najde. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Roztomilý a vtipný filmeček o piplavé práci na tehdejších animovaných filmech. Je zde i zachyceno několik zásadních tvůrců této epochy tohoto filmového odvětví (Lada, Lhoták, Trnka, Hofman, Freiwillig). Závětrečná pasáž je vlastně (opět vtipnou) reklamou na vznikající film Stvoření světa. Škoda jen, že ti bratři z loga, kteří zde konečně mají větší roli než jen ten společný úklon, nebyli průvodci po celém snímku. ()

Zajímavosti (2)

  • Bratři v triku je filmové studio vyrábějící animované filmy už od roku 1945. Svůj název získalo podle tří bratrů, kteří v něm působili, neslyšícího animátora Borise Masníka a jeho bratrů Vladana a Vojena. Tehdy bylo jedním ze samostatných ateliérů, studií, tvůrců animace, které a kteří byli za totality bez výjimky dotlačeni pod centrální dozor státního podniku Krátký film. Slavné logo studia, tři uklánějící se chlapečky v pruhovaných tričkách, navrhl pozdější autor slavného Krtečka, Zdeněk Miler. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Film získal v roce 1957 na festivalu v Benátkách cenu CIDALC - Čestné uznání. (ČSFD)

Reklama

Reklama