Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pomenší čtyřicátník Ludvík Podzimek, loutnista a flétnista pražského orchestru, nemá zvlášť atraktivní vzhled. Přesto je obecně považován za velkého donchuána. Ženy se ho ujímají spíše z jakéhosi mateřského soucitu a Ludvíkovo měkké srdce nedovolí, aby se s kteroukoliv rozešel. Milenky se mu proto kupí a působí mu potíže. Tak stráví noc v bedně na peřiny, když se nenadále vrátí domů manžel bývalé spolužačky Blaženy. Manželka Zdena ho za to hodí na krk rodinné přítelkyni Heleně, na kterou žárlí. Ludvík se odstěhuje raději k příteli Břetislavovi. Pohledná konferenciérka Bohunka doprovází orchestr na zájezdu a zamiluje se právě do Ludvíka, což mu dá najevo v Praze při náhodném setkání ve vinárně. Intelektuálka Dáša nazve Ludvíka pasivním erotickým nádeníkem. Ludvík se Bohunčině lásce podá. Jejich první milostná noc skončí příchodem rodičů. Bohunka si hrdě odvede Ludvíka z domu a oba skončí na VB. Muž v pyžamu a dívka v noční košili vzbudí totiž na noční ulici srocení davu. Vztah pokračuje, ale Ludvík se nemá k rozvodu. Bohunka se natruc rozhodne vdát za jiného. Nakonec však přímo od radnice ženichovi uteče. Pronásleduje Ludvíka a k ní se připojí i jeho další milenky. Nešťastný muž uprchne. Inzerátem v novinách pak hledá další ženu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zvadlou květinou ani přitroublý scénář nevylepšíš. Manželka flétnisty Ludvíka Podzimka nachytala svého muže při lži. Na údajné zkoušce nebyl, a tak ho prostě vyhodila z bytu. Ten byl ve skutečnosti na záletech, které ale překazil milenčin manžel. Atraktivní herecké obsazení se utápí v nepříliš zajímavě koncipovaném scénáři, který ještě navíc sráží režisérovo nezlomné přesvědčení o pravdivosti tématu nevěrného manžela s neatraktivním zevnějškem. Blbost. Brodský byl dobrý herec, ale do milovníka měl daleko.Tehdejší popularita Brodský & Brejchová byla natolik veliká, že mohli hrát klidně v reklamě na prací prášek a byli za to velebeni. Podskalský občas rád do svých filmů vměstnával prvky šarády, která jakoby postrádala pevnější a smysluplnější scénář. Komediálně to čeká divák při tak atraktivních hereckých jménech přece jen třeskutější. Jenže když se minimálně do poloviny nedá ničemu ani nikomu zasmát, tak pak je dobrá komedie ztracena. Tuhle to potkalo se vším všudy. Obrazově neohromí - je totiž natočena černobíle, Brodský se podřídil až příliš přání pana režiséra být ťulpasem v každé situaci - a to mám jako uvěřit, že na takového muže ženy letí?! To by mě tedy zajímalo, čím je oslnil. Při nízkém výskytu originálních a hlavně dobrých gagů se ještě nabízela možnost pojmout to jako erotický film. Košilatost snímku je sice v určitých vrstvách naznačena, ale vesměs kde nic není, ani divák-kanec nezabere. Za řeč stojí Brejchová a ostatní herečky jsou určeny pro jinou generaci než jsem já. Podskalský selhal na všech frontách. Zabalil se do deky plné naivních a i na komedii málo pravděpodobných situací. Vyšel mu z toho film, u kterého se nezasmějete a pro jeho nezáživnost se k němu ani opětovně nevrátíte. A možná vás leda inspiruje k tomu, abyste po jeho skončení koupili své drahé polovičce květinu. Snad vám ji o hlavu neomlátí. 40% ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Tento Podskalského film je skutečnou komedií, určitým zahájením společných filmů dnes nepředstavitelného dua Brejchová-Brodský. Skutečnost, že tato pražská rodačka patřila a patří nejen k nejpůvabnějším, ale i nejnadanějším českým herečkám, tady vystupuje do popředí zvlášť markantně. Samotný příběh nepostrádá aní vtip, ani úsměv, ani nadhled a o obou pohlavích opravdu sděluje to nejpodstatnější. Mimo jiné i proto, že Brodský je Brejchové rovnocenným partnerem, který ze svého lidského typu ostýchavého smolaře, vláčeného zlomyslným osudem, dostává maximum. Komedie, která nic nepředstírá, zejména ne úsilí o vrcholné dílo za každou cenu, má i dnes co nabídnout. Je to solidní dílo velké, dnes odcházející generace naší Thálie. ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele

Donchuánem proti své vůli. Milostné eskapády páně Ludvíkovy jsou jako splašený kolotoč, který nelze zastavit. Dietlův a Podskalského film, jakkoli bláznivý ve svém provedení, rozhodně není řemeslným produktem bezduchého smíchu, jak se mnozí domnívají, ale vycizelovanou groteskou, jejíž humor stojí na pevných základech. A pak – kde jinde uvidíte před kamerou společně Janu Brejchovou, Jiřinu Bohdalovou, Slávku Budínovou, Květu Fialovou a Karolinu Slunéčkovou? ()

sator 

všechny recenze uživatele

Podskalský byl asi bezvadnej chlap, ale co točil jde dost mimo mě.. Pikantní je, že ani on z toho nebyl nadšený... Květa Fialová naprosto mimo svoji šablonu-já ji dlouho nemohl poznat ! A Líbíčka je vždy radost sledovat, je to hraní s takovou lehkostí a noblesou,chybí tu... Maličkou roli policisty ztvárnil textař Eduard Pergner-otec Terezy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nedělní odpoledne a já mám chuť na nějakej ten starší tuzemskej kousek, kterejch po veřejnoprávních televizích běhá pořád dostatek. Výsledek ale takovej, že tady se feministky moc nenabaží. Ženský jsou tady totiž mazaný jak lišky a k tomu ještě slušné běhny. Stejně tak ale i Vlasta Brodskej, kterej do toho všeho padá tak nějak náhodou. Podle mě až moc náhodou a člověk se ani moc nezasměje. Když už jsme u těch filmovejch Ludvů, mám o dost radši toho Homolkovic. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Film bol výrazne zostrihaný o scény na tému "manželské jarmo", a to bez dovolenia režiséra Zdenka Podskalského. Snímku v zostrihanej verzii videl i Vlastimil Brodský a daný zásah zhodnotil ako veľmi prínosný. (dyfur)
  • Květa Fialová, jelikož neměla správný francouzský přízvuk, byla předabovaná herečkou Alenou Kreuzmanovou. (kosticka7)
  • Herci Jana Brejchová a Vlastimil Brodský reprezentovali snímku na filmovom festivale v Utrechte a Amsterdame. Pripojiť sa k nim mal i režisér Zdeněk Podskalský, no nakoniec pre tému zobrazenú vo filme necestoval, lebo to malo paralelu s jeho osobným životom. (dyfur)

Reklama

Reklama