Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 2
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Kobain

Kobain (hodnocení, recenze)

vegetol.mp , duckman

V první serii mi akorát vadil ten konec v tý laboratoři a domov důchodců ten byl hodně nelogickej. Jinak paráda. Ale stejně z celýho univerza WD považuju za nejlepší pc hru. Ta překonala i komiks.

na příspěvěk reagoval maddy, vegetol.mp

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

4 serie WD bude posledni, ja osobne sié a ni sice podivam, ale az budou vsechny dily a toejnom z nostalgie k pro me paradni prvni serii, to co bylo potom uz byl fuserina a obcas i fraska pomlcka groteska.

na příspěvěk reagoval Kobain

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

duckman

Tak první série měla jen šest dílů a byla zaváděcí. I přes výlety do Atlanty se tam poměrně dost času taky zabije vztahovejma věcma a žvaněním v tom lomu. Navíc, diváky by asi nebavilo čumět furt na lidi v obytnejch přívěsech, co pořád dělají výlety do města, tudíž je v každý sérii jiný prostředí. Což oceňuju.  Ty další série už mají normální dýlku seriálu, namísto první série, která měla jen něco kolem 4 hodin. Takže ať se to někomu líbí nebo ne, musí se v tom seriálu především mluvit, páč je to vztahovej seriál. Chápu kam tvou výtkou míříš, ale je to seriál. A seriály byly byly vždycky hlavně o vztazích. Ale víc akce by v druhé sérce neškodilo. Mě jen fascinuje, jak ty hlavní hrdinové pořád dělají zásadní chyby, nejsou vůbec opatrný a nikoho ze scenáristů to netrápí:))

na příspěvěk reagoval Kobain

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Mel par skvel zropacovanych napadu, pocatecni enmocnie, jizda na koni do Atlnty a ta  skvele zmaknuta sceny s tim tankem to byla taky lahudka - v ostanich seriich je to jen o pichani ruznejch veci do hlav Zetek a o westernovym mestecku ktery mi prislo az groteskni a MIchone byla trapna, ze sem se ji musim smat, jen na ni myslim, proste odflaknuty nepromysleny, jen neja zmaknuty aby to bylo, rpstoe typickej odvar AXN.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

duckman

Tak to bych nesouhlasil. Ono už i v té první Darabontově sérii je mraky věcí, který jsou totálně mimo logický uvažování dospělýho člověka. Ale divák jim to rád odpustí:) A navíc, to o tom Darabontovi se rádo říká, že po jeho odchodu to šlo dolů. Faktem ovšem je, že nikdo netuší za co všechno byl zodpovědný. Každopádně člověk jeho reputace by neměl dopustit logické lapsy, které jsme zažili v první sérii:)

na příspěvěk reagoval duckman

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Od ty doby co AXN propustili Darabonta, tzn., po prvni serii sel serial do korpu, prevzali to rutineri, kteri pro Zmobie horroy nidky nemeli cit ani je to jak se zda nebavi, je o nuda, vsechno mi am prijde odfalknute az beda.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Kobain

Tak jasně že to do zombie filmů částečně patří. Chápu co tím myslíš,  v první půlce druhý série se ve WD žvanilo možná až moc, na druhou stranu je to furt tv seriál. I když drahej, ale pořád má rozpočtový omezení. Takže já osobně bych taky uvítal jistou pestrost, ale myslím že šlo o nějakých pět dílů a pak už se to rozjelo:)

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Ištván87

Na druhou stranu, Walking Dead je zombie horor a ten je většinou o lidech, ne o zombících. Tudíž snaha tvůrců o jistou vztahovou pestrost není úplně špatná:)

Kobain

Kobain (hodnocení, recenze)

Hlavně žádný debilní řešení rodinných vztahů, to do zombie filmů nepatří. Viz. trapná druhá a třetí serie Walking dead. Jak to je v komiksu vím, ale tam to aspoň funguje. To jen kdyby se mě tím někdo pokoušel setřít

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

duckman

Jo.. Možná to vypadá dobře s tou vyloďovací scénou.. ale kdyby to bylo kvůli ženský, tak by do toho narvali moře patosu a sentimentu.. a kdo ví, jestli by Brad chtěl hrát něco takovýho, nehledě na to, že by to bylo na míle vzdálený konceptu směřování tohohle WWZ... (jedno Pearl Harbor jsme tady už měli)

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Ištván87

Tak on by mu ji brousil Metju Fox, coz by bylo samozreje fajn :DDD Prejs polu meli mit dost emotivni telefonickej rozhovar, kdy mu Fox mel rict, at uz se z Ruska nevraci, ze se mu o zenu a deti psotara :DDD Coz samozrejem nemohl akceptovat, tak se vydal zpet do USA a celej film mel koncit jeho epicky vylodenim v USA :DDD Skdoa tohle mi fakt prijde lepsi.

na příspěvěk reagoval Tristan Rafael

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

duckman

Vzhledem k tomu, že to že někdo brousí Pittovi manželku je jak vystřižený z Walking dead, tak bych se bez toho obešel, protože Walking dead to sráželo na úroveň tý nejtrapnější telenovely.

na příspěvěk reagoval duckman, vegetol.mp, Sethius

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Tristan Rafael

To je moc fajn, protoze nas bude cekat urcite dvojka, doufam, ze uz to bude Rko a taky musim dodat, ze ten puvodni scenar hlavne boje z moskevskeho metra a uprchlickeho tabora v US by pro me byl lepsi :D Jak Bradovi nekdo brousi manzelku a on je v Moskve a poto ta vylodovaci akce na pobrezi USA proti Zetkam, ktera mela byt prej epicka jako vylodeni v Normandii v Zachrante vojina Rayana zni rpsote lip :DDD

na příspěvěk reagoval Tristan Rafael, Ištván87

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Tristan Rafael

Konecne rozumna rec! Clooney-ho uz dost dlho povazujem za neskutocne precenovaneho. A vsetci sa idu z neho posrat, neviem preco. Reeves mi nevadi.

Tristan Rafael

Tristan Rafael (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Clooney i Reeves zajímavější jsou, ale stejně je Pitt přebije.. Má mnohem větší charisma.. a zraje jako víno..  Clooney je v posledních letech docela ztracenej.. a Reeves už taky zažil lepší časy..

na příspěvěk reagoval Martin741

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

liskam

Presne jak rika Jirka Langmar, herec by mel bejt rozrevanej :DDD Ja tyhle herce rybyma ocima a vyrysovanym smajlem moc nemusim. 

liskam

liskam (hodnocení, recenze)

duckman

Reeves je prachsprostá maska. (Ale i tak ho mám rád:). Clooney si zase hraje ve filmech na intoše, ale umí jen tři obličeje a ty neustále střídá.

 

Zlatej Nicolson nebo A. Brody

na příspěvěk reagoval duckman

Dlee

Dlee (hodnocení, recenze)

Fil byl fakt dobrej,hrozně mě nadchl!!

 

Jen se mi trošku nelíbilo že Zombie byly moc počítačově upravené,šlo to strašně vidět v některých scénách.Podle mě by to šlo udělat i bez těch pc efektů.

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama