Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 1
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

Mukade

Presne tak, zombie isli tak kilometer za 2 dni a ludia sa vzdy o nieco potkli, vypili pivo, oslavovali, stali na mieste, pozerali TV, chodili do kostola a vzdy ti hajzlici zombie ich dobehli. A stavalo sa to aj vtedy, ked isli autom, lietadlom, raketou.

Teraz mi napadlo, ze vlastne ti zombici cakali na mieste, kym ludia obehli celu planetu dookola a dostali sa na to iste miesto. Chytri zombici! V tomto to bolo!

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Ištván87

Tak pokud se podíváš na plno známých zombie filmů s pomalými zombie, nikdy neměly problém s tím, že by v nich lidi umírali míň, protože jsou zombíci loudálkové. To je jako kdybych řekl, co za za blbosti museli scenáristé vymyslet, aby nějak odůvodnili, že můžou lidi přežít, když jsou všude samý rychlý zombíci...

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

Kincl

Ja som nerozumel pomalym zombie. Ti sa pohybovali rychlostou slimaka, ale vzdy ludi stihli dobehnut.

na příspěvěk reagoval Mukade

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

No todle byl druh vztekliny nebo něčeho ne? :) Pro mě je víc depresivní když jsou rychlý, protože kdyby to nastalo, tak by Svět si myslim, šel do sr**ek rychleji :) 
Je asi rozdíl, když je někdo mrtvý a pak se probudí jako zombie, ale když někdo někoho kousne a "zablokuje" se mu v hlavě funkce že může běhat je divná :D 

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Kincl

Zase mrtvoly budou mít asi potíže s ovládáním motorických funkcí. Nicméně když si vezmu styl zabíjení v zombie filmech, tak je dobře, že se v posledních letech přešlo na rychlé zombie. Co jen blbostí museli scénáristé pro hrdiny vymyslet, aby jim umožnili nechat se zabít něčím, co se pohybuje rychlostí dva kilometry za týden....

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Už se to tu určo řešilo, ale jaký máte názor na rychlé a pomalé zombie? :) 
Podle mě pokud by nějaký virus měnil lidi v běsnící bestie, tak by jim ten virus nezablokoval schopnost běžet ne? :D 
Jinak v takových případech by bylo extra těžký přežít, kdyby za tebou běželo třeba 10 takových zombíků :)

na příspěvěk reagoval Ištván87, qxkamo

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Ištván87

No vida, a mě právě dabing World War Z přišel jako jeden z těch velmi dobrých, a jak všade preferuji orig. znění, tak tady si s oblibou pokaždé dám tu dabovanou verzi a požitek z filmu mi to rozhodně nevezme ;)

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Marceloo

Českej dabing stojí taky za vyližp**el, to se neboj. Dabéři vedlejších postav se neustále opakují (rychleji a častěji než by se slušelo), občas nějaký ten asynchron, blbiny v překladu... Tenhle film to schytal i v češtině.

na příspěvěk reagoval Jakkob

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

ste mě tady navnadili, tak já to taky přečetl, nářez :) na hradě Kost v ČR se taky něco dělo...jinak kupovat knihu nemusíte je na Hellspy i v češtině...

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Neviem, či sa to tu už riešilo, ale oficiálne je kameramanom filmu Ben Seresin a nie napísaný Robert Richardson.

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Slušný film ze slušným Bradem Pittem, knihu od Maxe Brookse jsem bohužel nečetl nemohu srovnávat, ale jako film určitě něco čeho nelituji že jsem viděl.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Litvicek

Litvicek (hodnocení, recenze)

Pust si nějakou romantickou komedii, kterých je milion a jsou všechny stejné, místo toho, abys sis ozvláštnil a užil film s příběhem, který tu je jednou za x let :-) (Mluvím o kvalitním filmu samozřejmě).

na příspěvěk reagoval qxkamo

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

Klasicky zombici blud a navyse Brad Pitt, ktory aj keby mal prebodnuty mozog, tak vsetko zvladne. Aj tu jednu hviezdicku davam len pre filmove efekty. Toto je posledny zombie film, ktory som pozeral (a nasilu dopozeral), aby som zbytocne nekazil priemer podobneho tupeho zanru.

na příspěvěk reagoval Pilda17

SICK_BREED

SICK_BREED (hodnocení, recenze)

Písnička na poslech dobrá, což o to. No pro mě absolutně nezapamatovatelná a nevýrazná. Kdyby mi jí někdo pustil, nevím k čemu si jí přiřadit a ani bych si nevzpomněl opačně na hudební téma War Z. V kontrastu třeba s hlavním hudebním motivem k 28 days later, který si vybavím z hlavy kdykoli, vcelku slabý - alespoň za mě.

harfuska

harfuska (hodnocení, recenze)

Ampi

Ano, myslím túto.. Sice to sama neutiahne, ale je dost silna.. Je to taká naliehavá hudba a u mna osobne udržiavala pocit napatia :) 

Uživatel Ampi smazal svůj příspěvek.

harfuska

harfuska (hodnocení, recenze)

Tá hudba vo filme mi je povedomá.. Neviete mi niekto poradit, či sa nejaká podobná hudba už v nejakom filme neobjavila? 

na příspěvěk reagoval Ampi

Ondr@932

Ondr@932 (hodnocení, recenze)

Ištván87

Tak to pak jo ... Já jsem se teď koukal na IMDb a jak režisér tak i Brad Pitt natáčejí zrovna jiný film ... Tak možná potom na to přijde čas :-) Tipuji už buď v roce 2016 a nebo o rok později.  

na příspěvěk reagoval Ampi

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Ondr@932

Podle toho mála, co se píše na netu, tak ještě není ani hotový scénář a Brad i režisér mají nejdřív v pácu nějaký jiný projekty. Každopádně pochybuju, že bychom na pokračování museli čekat třeba tak dlouho jako na druhý Sin City. :D

na příspěvěk reagoval Ondr@932

Ondr@932

Ondr@932 (hodnocení, recenze)

Nevíte, kdy se plánuje ta dvojka ? Režisér už je vybraný, tak v čem je problém ... Že to o momentálně nejsou žádné zprávy ...

na příspěvěk reagoval Ištván87

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama