Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 2
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2 006)

romajz15 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem od toho opravdu nečekal. Další film z roku 2013, který mě velmi zaujal. Začátek je podobný Válce světů, ale časem se film mění na zajímavé vyšetřování příčin viru. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kdo tak vysoko hodnotil? Děti, co se jim líbí, jak auta lítají vzduchem? Toto byla fakt celkem strašná sračka. U některých filmů prostě nepomůže ani úderný herec. Lítá po světě jak pitomec, vystřídají se minimálně tři světové lokace, aby se zjistilo, že je to tak, jak říkal doktor, kterého nechal scénář zemřít již na začátku. Žádné poselství, jen jedna velká židovská zeď. Přesně taková, kterou se oni ohrazují proti ostatním národnostem, co svět světem stojí. Dvě hvězdy za efekty. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Znepokojivé, ale dobré a hlavne vďaka pod-kožu-sa-dostávajúcemu soundtracku a nemenej kvôli dobrému obsadeniu či inovatívnemu scenáru. Troška som mal problémy s pohyblivosťou zombies, ale budiž. 70-75% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Úplně dokonalý tento zombie horor sice není, ale přesto se jedná o skvělou napínavou podívanou s výborným Bradem Pittem. Jediným kamenem úrazu je to, že máte pocit jako byste něco podobného viděli, ale vem to čert. Když to máte rádi, tak je vám jedno, jakou verzi si podobného příběhu pustíte :-) ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Častokrát jsem se dočetl, že tento nový snímek Marc Forstera měl během natáčení neskutečné potíže (přepisování scénáře, dotáčky atd.). Ale nijak zvlášť jsem si toho nevšiml. Film se mi celkem líbil, že bych se aspoň chvíli nudil, to se říct nedá. Efekty docela ušly, akční sekvence byly taky v pohodě. Nakonec to "končí", tak jak jsem si myslel. Daleko lépe než Spielbergova Válka světů. 70% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Z jako zívám? Ne celou dobu, ale přesto překvapivě často. Pitta jsem vždycky měl za solidního herce, tady mu to ale v některých scénách hodně nesedlo - a neviním za to ani tak herce, jako spíš režiséra, který se pro mě (minimálně od kejdy s kalašnikovem) stává kazišukem hereckého potenciálu numero uno. 60% ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Takže. Troufám si říct, že to je ten nejlepší film o zombících, co jsem kdy viděla a to nemám filmy s touto tématikou ráda skoro vůbec. Snímek byl absolutně nad moje očekávání a to jsem se i tak na něj moc těšila. Nebyla chvíle, kdy bych se nudila. Zhltla jsem ho ani nevím jak, kdyby byl i delší, nevadilo by. Krom skvělého ztvárnění samotných zombíků (fakt jsem se několikrát dost lekla), úžasných efektů (valící se masy lidí, letadlo...) a hereckých výkonů (čím je Brad starší, tím líp hraje!), musím vyzdvihnout nádhernou hudbu, díky které jsem měla dost často husinu. Některé scény byly totálně suprové psycho - no nedovedu si ani v nejmenším přestavit, že jsem na místě kohokoli z tohoto filmu. Pořádná dávka emocí rozhodně nechyběla, takže i ta jedna slzička ukápla. Ale i tak jsem si uvědomila, že mám jedinou výtku. A to kameru při chaotických scénách. Vím, že to byl záměr, ale nestíhala jsem a bolely mě místy oči. Každopádně jako celek, téma a zpracování filmu si určitě zaslouží - 10/10. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Maso se nakonec nekoná spíše tofu, tradičně forsterovsky nedopečené (!) ale příloha je OK vizuelně hezky naservírovaná a vůbec, protentokrát mi tento druh poživatiny překvapivě chutnal ()

Darill 

všechny recenze uživatele

Rodinný film o zombie apokalypse s přístupností od 12 let a bez krve. Říkáte si, že to nemůže fungovat? Ano, nemůže:) Trochu mi to připomíná pohádku o slepičce a kohoutkovi. Brad cestuje přes půl světa jen aby mu řekli, ať zas letí jinam. A takhle několikrát dokola. Nakonec pak řekne biologům, jak mají dělat svou práci, a jdeme domů. Navíc vždycky je něco špatně, když musí být v půlce filmu rekapitulace chytrých řečí a klíčových záběrů, abychom měli aspoň malou šanci pochopit myšlenkové pochody hlavního hrdiny. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Nepatřičný blockbuster? Jak se to vezme: Dystoničtí zombies s kolektivní pseudo-inteligencí. Výjevy jak vystřižené intertestamentální apokalyptické literatury (bratr bude bratra chytati za ruku...). Na druhé misce vah potom absence elementů orální historie, typických pro vydařenou knižní předlohu a hrdinný Brad Pitt. Suma sumárum: Odmyslete si zbytečná a nesnesitelná klišé (v množství větším než malém) a užijte si paniku [(některé scény jsou vážně mrazivé) 2,5 WTF hvězdičky]. ()

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Nějak mě nikdy (až na vyjímky) nebavily filmy se Zombie tématikou a tak jsem od WWZ nečekal absolutně nic jiného než další přiblblou zombie řežbu. A ono to má hlavu, patu a celkově to dává docela smysl. Příběhově jde o inteligentnější verzi I am Legend. Kvalitativně jde o opravdu skvělý film, který vás vtáhne natolik, že když hlavní hrdinové jdou strašlivě potichu temnou chodbou, kolem je bambilion zombíků a najednou jeden do něčeho (velmi nečekaně) narazí a všechny je probere, neudržíte se a prohlásíte do celého kina: Panebože to je ale kokot! Pohodový snímek, který nabídne jak řežbu tak povídání, jak nesmyslnosti tak spoustu logických nápadů, které by mohly opravdu fungovat. Viděno na II. filmové noci ČSFD. ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Slušné, velice slušné. Až je mi trochu líto, že jsem si film nechal ujít v kině. Přes všechny problémy, které doprovázely produkci, se ze Světové války Z vyklubala výborně natočená a dosti vzrušující jízda, která se mezi post-apokalyptickými filmy rozhodně řadí k tomu lepšímu. Má sice určité problémy s dějem a odbytým prokreslením postav, ale jinak je to jasný důkaz, že mrazivý zombie film jde natočit i bez zbytečných nechutností a gore. A to úvodní znázornění apokalyptického scénáře bere dech. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Jedna s tých lepších filmových adaptácií na zombie tématiku. Navyše v hlavnej úlohe fenomenálny Brad Pitt a to bola pre mňa ešte pred zhliadnutí filmu predzvesť kvalitného filmu. Popravde som s ním ešte zlý film ani nevidel. Ale vráťme sa k filmu. Nebol v ňom ani jeden rušivý moment alebo pasáž v ktorej by som sa nudil. Atmosféra bola výborná ako to má byť pri filmoch toho žánru. Niekoľko vynikajúcich lakačiek a celkovo správanie nemrtvákov a ich masky a prejav na jedničku. Ako som už hovoril ide o mimoriadne vydarený kúsok v tejto kategórií a preto ho aj mimoriadne hodnotím a to 95%. ()

Henk123 

všechny recenze uživatele

Rád vidim Brada Pitta v něčem jako toto, až né tak překvapivě mu role seděla. The Walking Dead nasadili se Zombies laťku tak vysoko, že málo co se tomu může vyrovnat, bohužel WW Z, pouze dobrý průměr. Ale dobrý !!! Tímto filmem jsem si utvořil ''Funkci děsivosti zombie'', od 1 - 10, kdy 1 jsou zombie z Shaun of the Dead ( Soumrak mrtvých ) a 10 World War Z. Nic neni děsivější než tihle téměř nesmrtelný ''chodci'', který vlastně nejsou ''chodci'', ale k*rva ''sprinteři'' ve stylu Usain Bolta. Takže tak. ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že se tak často přepisoval scénář... je to taky sakra poznat. Film působí lépe jako cestopisný dokument a kde se Pitt objeví, tam je hnedka nějakej průser - šťastlivec, stejně přežije vše. Triky jsou bídné a dělají ze zombie feťáky na technopárty. Nechápu ani pořádně, proč děj odskakoval neustále k rodince, když to stejně příběh nikam neposunulo (teda mimo jednoho prozvonění). Prostě bídný zombie film, který si hraje na něco víc. Předloha může být fajn... film se ale rozhodně nepovedl. ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nic co by jsme už neviděli v jiných zombie filmech (to vlastně ani na konci), ale od půlky to chytí skvělé akční tempo a to nezvolní až do konce. Herecké výkony mě tu nijak nenadchly, ale uteklo to, zombíci vypadali dobře a to je tak vše. ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Konečně zombie film, kde nejsou nemrtví jen tupou hordou, pomalu vlekoucích se pojídačů lidských mozků. Jsou agresivní, rychlí a hladoví, je jich tolik že ani za padesáti metrovou zdí si nemůžete být ničím jistí. A mezi těmi zástupy nenažraných bestií pobíhá taťka od rodiny, vysloužilý vyslanec OSN s tváří Brada Pitta. A pobíhání je to značně napínavé. Tvůrci skvěle střídají otevřené prostory s hordami nemrtvých, a prostory uzavřené kdy, nevíte jestli na vás něco právě za támhle tím rohem nevybafne. Pro mě moc pěkné překvapení a asi nejlepší zombie film co sem viděl. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Žádný zbytečný protahování a jde s rovnou na věc. Takové filmy mám rád. Trochu mě sice překvapilo,že s velká hollywoodská produkce zabývá zombikama, ale proč ne. Každopádně akce výborná, výprava také a nechybělo ani dost napětí. ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama