Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 1
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2 007)

messi@h 

všechny recenze uživatele

Režisér s akčností tlačí tak moc na pilu, až to pěkné není. První 2/3 filmu jsou snad to nejakčnější, co jsem kdy viděl (upozorňuju, že mám akční filmy rád). A ta akčnost je spíš na škodu, protože díky ní nemá člověk čas se sblížit s hlavním hrdinou, navíc jsem za chvíli otupěl a film moc neprožíval. Další text obsahuje SPOILERY! Bohužel na každý dobrý a inteligentní nápad (např. Izrael jako dočasně bezpečná zóna a důvod k tomu) připadá minimálně jedna (ale spíš víc) stupidit (na to jak byli Izraelci chytří, přijdou o svoje bezpečí dost zhovadile - tak hlasitě si zpívají, až přilákají davy zombíků). Film obsahuje spoustu a spoustu typických hollywoodských blbostí, např. zombie dokážou jen mlácením hlavou prorazit bezpečnostní přední sklo u auta tak, že z něj nic nezbude, hlavní hrdina a žena, co ho doprovází, přežijí oba havárii letadla (!), žena, co přijde o ruku, za pár hodin funguje stejně dobře, jako by se jen uhodila do kolene, hlavní hrdina, kterému projede šrapnel břichem jakbysmet, zombie mají superčich, kterým vycítí, že je člověk nemocný, ale necítí přitom lidi, kteří se pohybují pár metrů od nich atd. atd. Nejvýraznějším zážitkem tak pro mě nakonec bylo, když jsem si tady přečetl, že tenhle režisér kdysi natočil skvělý Ples příšer. Neuvěřitelné! ()

Kenty 

všechny recenze uživatele

Už podle upoutávky člověk zaregistruje počítačové mrtvoly a i přes slušný výkon Brada je to jen další zombie film s variacemi léčení a lidské naděje. Škoda jen těch počítačových masových divokých zombie a neúplného konce. Holt žádný velký trhák to není. ()

slidealama 

všechny recenze uživatele

Tohle není jen další zombie film tentokrát s Bradem Pittem v hlavní roli. Jedná se o unikátní snímek, kde zombie představují spíše pandemickou hrozbu. Možná se nejedná o horor jako takový, ale možná právě proto mi přišel film daleko napínavější, než valná většina v tomto žánru. ()

HoR 

všechny recenze uživatele

Ten Pitt je magnet na prúsery. Ani prítomnosť američanov na blízkom východe nespôsobí toľko pohromy. Viď príklad filmového Jeruzalema, ktorý podľahol zombie apokalipse krátko po príchode spasiteľského hrdinu. Pád lietadla mu až na triesku v obličke nespôsobil žiadne problémy na rozdiel od zbytku cestujúcich, ktorí to šťastie nemali.. Karmu ale dokázal rozšíriť aj na svoju židovskú kamarátku, ktorej ruku si vzal trocha netradičným spôsobom. No a aby toho šťastia nebolo málo a to už Willisa v tielku tromfol, tak prežije aj zaručene smrtelnú dávku nebezpečného vírusu. Na vtípky štýlu Chucka Norrisa to žial, milý Bradd, stále nestačí. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Byl jsem napnutej jak kšandy. Už dlouho si žádnej film tak úporně nevyžadoval moji pozornost. Bezva relax. Zasloužené 4 hvězdy. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Je opravdu jen otázkou času, až se tohle vážně stane. Pak už lze jen doufat, že se objeví nějaký ten Brad Pitt, aby nás zachránil.. Asi se z toho dalo vymáčknout maličko víc, nicméně slušná podívaná ve které exceluje jako vždy výborný Brad Pitt. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

PŘEKVAPENÍ ROKU!!! Po trailerech slibujících dech beroucí béčkovou akci ve stylu stagnující série Resident Evil přichází vyvážená postapokalyptická pecka mixující dobře nasnímanou akci plnou parádně se převalujících vln zombieků a napínavého thrilleru alá Já, Legenda. Celý příběh i závěrečnou pointu, která nepřináší nic nového pod sluncem, jsem film projel jedním dechem. Kdo se těšil na přehnané béčko bude zklamán, kdo očekával realisticky vypadající útok mas zombie a boj proti nim i mimo bojiště, bude nesmírně potěšen. Film doporučuje devět zombie z deseti. A ten desátý? jedna... dva... tři... ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

No popsal bych to asi takhle : rychle sprintující zombíci ( což me děsně sere ), slušné triky, neučesaný příběh, vlasatý a vousatý Brad, málo krve, akce sice dost ale chybí pořádný drajv a odfláknutý konec. Filmů se zombie tématikou je několik horších i lepších, říkejte si co chcete, Walking dead je pořád nepřekonanou jedničkou - 65 % ()

kratina 

všechny recenze uživatele

Jako se vypínala k nebi vysoká zeď kolem Jeruzaléma, postavená v rekordním čase na ochranu proti smrtelné nákaze (nenažraným konzumentům-bezvěrcům? :-), tak vyčnívá Světová válka Z nad ostatními zombie filmy. Konečně svěží závan originality se zombíky, už ne nudně mátožnými a trapně pasivními, ale posedlými zuřivým amokem, vršících se klidně i na hromady a šplhajících po sobě navzájem jako nějací šílení masožraví termiti. Jo, přesně takhle si představuju apokalypsu nepříliš vzdálené budoucnosti. ()

amim 

všechny recenze uživatele

"Mother Nature is a serial killer. No one's better, or more creative." Kvalitně odvedená zombícká práce. Když došlo i na stará dobrá páčidla, ke štěstí mi už chyběl jen Bill rozrážející ve svém typickém baretu dveře a vraždící zombie po stovkách. Tím samozřejmě nechci říct, že je WWZ takový brainwash jako L4D, právě naopak. Pasáže naprostého chaosu, které jsou vytvářené kameramanem, který nejspíš trpí třesavkou, se nádherně prolínají s klidnými kecacími částmi, kde naopak dostane prostor Bradovo herecké umění. Hudba skvělá, atmosféra taky, zombíci jsou krásně tupí a řešení krize elegantní. Zkrátka parádní zombícká jízda, u které se dá hezky vypnout. Jen škoda nepotřebného happy endu a zkažení nadějí na řežbu v Rusku. ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Zombie filmy vskutku moc nemusím a vždy se na ně dívám s odstupem a bez jakékoliv očekávání. Tady ale nastala veliká změna, kdy hned po prvních pár minutách jsem věděl, že to bude super film a taky že byl. Skvěle natočeno a odvyprávěno. Jenom ten konec mohl být více velkolepější a zajímavěji podaný. Marc Foster si u mě po totálně spackané Quantum of Solace napravil reputaci :D. 90% ()

Shaddy1 

všechny recenze uživatele

Filmů se zombíky bylo natočeno již velké množství. Ale těch dobrých je opravdu jen hrstka. Film, ve kterém procestuje Brad Pitt půlku světa proto, aby zachránil lidskou rasu, je napínavý a strhující zároveň od začátku do konce. Efekty a spektakulární scény s hordou hladových zombíků, které nezastaví ani zdi okolo Jeruzaléma, jen podtrhují atmosféru tohoto filmu. Další plusové body dávám za závěr, který mě velice příjemně překvapil ()

Múra 

všechny recenze uživatele

Skvělý! Rychlej rozjezd, od začátku do konce akce a jednou sem se docela slušně lekla. Taky se přidávám k těm, co by tohle rozhodně neoznačili jako "zombie film". 4,5* ()

Honzeechec 

všechny recenze uživatele

Stejně jako kniha (s kterou toho teda nemá mnoho společnýho) - neurazí, nenadchne. Hlavní chybu spatřuju ve snaze podívat se na zombie apokalypsu realisticky, což je samozřejmě z principu píčovina - http://lolsnaps.com/upload_pic/VeryInsightfulZombieAnalysis-61326.png . Oproti Walking dead (komixům a hře - seriál je nuda) nebo třeba Last of Us, je to pojatý moc zeširoka a proto to kvalitativně nesahá ani po kotníky. Ano, doba kdy počítačový hry překonávají scénářem i vzbuzenejma emocema filmy s x-krát větším rozpočtem je tady!!! (Jo a jedna z nejdrsnějších product placement scén v historii... babovřesky hadr) ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Ako môže rocková skupina (U2) urobiť muzikál na komix na Broadwayi?? Jednoducho porušia sa dekadentné poučky a vzniká rekordný muzikál (googluj!). Čo sa stane až dáme najspodnejšiu tému akou sú Zombie do rúk artového vizionára? Viac než pol miliardy dolárov, divácky ohlas, príjemná kritika. Prečo ? Lebo je zapojený celý svet. Niečo ako križiacke výpravy. Skrýva sa, bojuje každý. Dôstojnosť na lodi a v helikoptére, holé prežitie na súši. Buď ticho, nič nevrav, vypni mobil a novodobé technické androidové serepetičky, ani si nespievaj Coca-cola Christmas song. Toto je totálny boj proti neviditeľným parazitom, vírusom, baktériám. Všetci utekajú, len ty rátaš za aký čas to bude pôsobiť. Si perfekcionista a musíš vedieť viac. Avengers sa minuli a nechali ľudstvo v štichu, veriaci v kostoloch sú mŕtvi ale spasení(?), ateisti sa naopak modlia. Len ty zachovávaš chladnú hlavu, lebo vo sne sa ti zjavilo, že síce teraz nemusíš stavať koráb, ale vyvolení v Izraeli ťa volajú. Vyžaduje si to obeť, odlúčenie, porciu strachu a nevieru vo svoje schopnosti. Ale vieš, cítiš, že ani odseknutá ruka v bezslovnom vytržení nie je naničhodný postup. Pred očami ti miznú ľudia ako dôstojné osoby so svojím osudom, milovaním, rečou, konaním, etikou. Egyptské rany vyzerajú ako rozprávka. Legenda, ktorá nechodí bosá. Hemží sa mravenisko skazy a pekla pred tvojimi bránami. Číha tam nepriateľ ako kedysi pre bránami. Ani živelné pálenie do tlejúcej choroby nezneškodní tú masu čistého mäsa. Už neplatí, že Lukašenko je persona non grata pre skostnatenú Európsku úniu. Artový mág dáva tebe ako záchranné lano Bieloruské aerolínie. Nevydržia dlho, ale ja sa pýtam, čo ti vytrvá večne? Oslepený nenávisťou voči britskej monarchii dostávam ranu pokory. Wales je tým zadubeným miestom nádeje. Svetielka po úpornom boji. Nie som vrana, nemôžem nakazených vedcov len tak pozdraviť, preto používame proti našej vôli tarantinové zbrane. Som však na konci ten, kto sám seba vydal pre spasenie vás všetkých. Pichám si. A nie som narkoman. Vízie neprichádzajú, iba jedna. Dal som nám nádej, a hoci prehrávame, ľudia povstávajú...Do Svetovej Vojny Z...(videné 07.11.2013,14.11.2013, BD) ()

Petula009 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem vypjaté scény, hrůzu nahánějící scény z kterých nebudu spát apod. Všeho se mi dostavilo ale jenom tak, aby mě to uspokojilo a nedalo nic navíc. Taky mě trochu rozčiluje ta konceptuální změna od knížky. A taky spousta wtf momentů. Zatím za čtyři ale časem to možná ještě klesne. ()

lol xD 

všechny recenze uživatele

Opět tu máme epidemii a statečného hrdinu, který najde lék. :D Originalita se v tomto případě hodnotit nemůže. Celkem prostý děj, ovšem s vynikajícími akčními scénami, při kterých si člověk myslí, že na něho zombíci vyskočí z televize. A právě kvůli těmto scénám byl film příjemný, dech beroucí a s občasnými lekačkami skvělý. Z celkového dojmu si pak divák odnáší dobrý pocit z dobře provedeného filmu. ()

Doski 

všechny recenze uživatele

Snímek s jakýmsi posláním, které nejspíš nebude a ani nemůže být vyslyšeno. Vstup a nasazení na začátku je jeden z nejlepších, co jsem za poslední dobu zažil. Odtud to jde ale pomalu dolů. Autoři však z toho, co si připravili dostali asi maximum. Avšak celé to mohlo dopadnout ještě líp, kdyby film vlastně věděl co chce. Tak nějak uspěchané, nejisté a zbrkle uplácané - Opravdu všude, kam se Brad podíval, musel za každou bojovat se zombíky? - chyběly tomu další nápady. A ve výsledku to je klasická ''zombieovka'', ve které jde jenom o to, najít protilék a šťastně se setkat s blízkými. Avšak i přes mírné zklamání dobrý filmový zážitek. 74% ()

forkys 

všechny recenze uživatele

Každých pět vteřin jsem si opakoval "TY PIČO TO JE MASAKR". V prvních vteřínách mě to zarazilo do sedačky a do konce filmu jsem jen koukal s otevřenou pusou a rozklepanejma nohama. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

První půlka dobrá, ale čím se film dostává dál, tím se stává nudnější. Těžko říci, jestli za to můžou akční scény (kterých není v závěru nijak málo, ale jsou takové podivně neakční), nebo divné vyřešení problému (které je zajímavé, ale nabízí spoustu "ale"). Na odreagování nicméně dobrý film. ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama