Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 1
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2 007)

SvatyPejtl 

všechny recenze uživatele

Téma již několikrát zpracované a s obměnami převyprávěné. Docela dobré nápady, polointeligentní zambíci, kůl zaběry a spád do poloviny filmu. Pak jsem nevěděl, jeslti se divam na dokument Letecké katastrofy" nebo má hrdina takové štěstí. Jako příznivec této tématiky jsem ale nebyl zklamán. Jdu si koupit KPZ a splanicky v tube. ()

F50Ferrari 

všechny recenze uživatele

Jako to jsem nepochopil ... vždyť přece film "28 dní poté" není zas tak starý, aby už potřeboval remake, který ovšem rozhodně nedosahuje kvalit originálu ani omylem ... a i přez to zde má lepší hodnocení tento film ... fakt se tím hodnocením zde nedá řídit. ()

eoj 

všechny recenze uživatele

SPOIL WARNING SPOIL WARNING SPOIL WARNING SPOIL WARNING: Od opravdu dobrého začátku (lepší 4*) se s přibývajícími minutami stává scénář dementnější a dementnější. Proč je nutné se vydávat cestou - téměř - nulových pravděpodobností? Proč Bullock musí v Gravitaci dělat "hatla patla", proč si Pitt musí píchnout naslepo nemoc, a proč kur.a nechal páčidlo za dveřma, proč ho vlastně pokládal - to neumí vymačkat kód jednou rukou? Situace: mám MOBILNÍ telefon, ten se vybíjí. Mám velice důležitou informaci, která může možná zachránit svět. Co udělám? a/ obětuju alespoň ždibec baterky abych tuto informaci předal lidem, kteří mají dostatek zdrojů, aby ji ověřili a řádově vyšší pravděpodobnost, že přežijí následující hodinu. A také je v té SMS požádal, ať s piloty domluví rendez-vous u nejbližší WHO b/ Raději energii využiju k tomu, abych jim sdělil, že se mi vybíjí telefon a fakt nemám čas jim nic vysvětlovat. Proč?! Škoda, škoda, škoda, ... ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 75%, - /na začátku se to táhlo, trvalo to než se rozjel děj, když chybí kecy o svobodě a zemi, jsou tu zase kecy o rodině, 2 lekací scény - je to horor, vím, ale lekací scény nemám rád/, + /Brad hlavní lákadlo filmu, akce, nenudí - odsejpá to - kromě začátku, na poměry zombie hororu méně násilí a absence nechutných scén, celkově takové povedené - film není jen o zabíjení zombie, ale má dokonce i děj, taky mě potěšilo množství digitálních zombie - konečně nepobíhalo ve filmu 16 - 18 zombie, ale když to měly být masy, tak to taky masy byly/, hodnocení - povedený mix zombie hororu a thrilleru, rozpočet je vidět, pro mě nejlepší zombie horor, co jsem viděl, ale nehodnotím ho moc vysoko, protože zombie žánr nemám moc rád a vyhýbám se mu ()

ciapok 

všechny recenze uživatele

nerozumiem prečo sa v r. 2013 natočí priemerný film o zombies s Bradom Pittom a už vôbec nerozumiem tej teórii SPOILER SPOILER SPOILER o odmietaní chorých jedincov predátormi, resp. parazitmi (zombie je vlastne ich kríženec). Dovolím si trochu zamudrovať - vírus ma jeden jediný záujem - rozmnožiť sa. Predátor ich má viac - dva - nažrať sa a rozmnožiť sa. Vírus prestáva byť nebezpečný len v dvoch situáciách: buď si zabije vsetkých hostiteľov a teda nemá byť pre koho nebezpečný, alebo dostane rozum, prestane hostiteľovi poškodzovať organizmus, ten sa mu prestane brániť a pri obojstrannej spokojnosti si spolu budú ticho nažívať. Ignorovať chorých nebude ! ()

r6AndrEw 

všechny recenze uživatele

Mezi zombárnami vcelku povedená veselice, od které jsem nic nového nečekal, ale přesto mě pohltila natolik, až mi chladla voda ve vaně. Změny tempa snímku nejsou zase až tak otravující, jak tu někteří píší, zato zvyšující se rychlost zombíků velmi otravující je. S čím na nás další nákaza přijde příště? Nebudou konečně zombie jen tupé stroje, ale budou konečně moci používat tak jednoduché předměty, jako třeba dveře? Nechme se překvapit. Třeba natočí dvojku, protože tenhle film měl všechno, jen ne konec. ()

LukasLongr 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že jde zase o opakující se příběh jako v noha filme, (ano, mám na mysli zombie), neměl jsem ani moc velkou chuť se na něj kouknout. Přece jen jsem se ale koukl a jsem velmi překvapený. Zombie, kteří se chovají jako obrovská vlna mě vážně dostala, a proto dávám pět hvězdiček. Jediné, co se dá filmu vyčíst, je náhlí konec. Čekal jsem něco víc a najednou nic. ()

vladous 

všechny recenze uživatele

Děj filmu zasazen do jednoho typovýho scénáře - světová pandemie, digitální ukazatelé, který se div nestrhnou, když ukazujou počty obětí rostoucí geometrickou řadou, červeně podbarvené části mapy světa, které již pohroma zasáhla. A pak jeden hrdina, americkej samozřejmě, který tomu přijde na zub. To jsme již viděli mockrát, někdy to autoři námětu mysleli vážně (Cassandra Crossing-tam se do toho ještě k dobru věci nehrabali Amíci,Smrtící epidemie, Nákaza), někde fantasmagoricky jako v tomhle dílku. No, abych pravdu přiznal, nakonec jsem to celkem strávil, film zaplaťpánbu není tak dlouhej, detailní studie zombika v laboratoři byla taky super. Tak jednou vidět a vyhodit (což asi vzhledem k nekřesťanské ceně BR asi neudělám). Pro mě tak 55%. ()

marcelita 

všechny recenze uživatele

Jo líbilo! Příběh nebyl špatně vymyšlený,jen jsem ztrácela pojem o čase ve filmu-nevím jestli to celé mělo trvat jen pár dní,nebo lítal přes půl světa týdny. Pokud jde o zombíky byli super rychlí,ale aspoň se lišili od těch klasických plouživých bezduchých postav v podobných filmech. Co bych vytkla je zřícení letadla-to si přece mohli odpustit,bylo to trapné,že to přežili jen oni dvá a zrovna vedle nějakého virového institutu jako by stál hergot na každém rohu. ()

ElSombrero 

všechny recenze uživatele

konečně zase Brad Pitt-snad to nebude katastrofa,říkal jsem si.A ejhle,nebyla.Sice už jsme viděli dost věcí o zombies(Walking Dead,Zombieland..) ale je vidět že jde stále něco vymyslet.Rozhodně mě nenapadlo dát si smrtící injekci.Pěkně vyřešeno.Navíc se mi docela líbilo že není žádný hrdina,prostě borec co tam vlítne s kulometem a všecky zombie vystřílí.Ty 4* si to rozhodně zaslouží.A kdyby mi to až moc nepřipomínalo Residenta evila,bylo by to 5 ()

AlicaFox 

všechny recenze uživatele

je to taka soft zalezitost ktora ma sice nelogicky scenar ale je pomerne zaujimava a zabavna a v konecnom dosledku skoncila lepsie ako Resident evil(4,5) alebo nelogicke a nudne After earth. ()

Babu_unni 

všechny recenze uživatele

Smekám klobouk dolů. I když nejsem nijak častý sledovatel hororových žánrů, z důvodu toho, že jsem prostě stručně a jasně "připo**ánek" a bojím se pak klidně i sebe sama, sem tam se ráda podívám na něco tomu žánru alespoň podobného a přesně za to většinou označuji zombie filmy. Problém ale je, že dnes už je většina koukatelnějších zombie filmů točena jako komedie a pokud tak není točena, pak se jí stejně začne podobat (viz. Resident Evil - i když ty filmy zbožňuju, právě u nich už někdy od půlky druhého, možná třetího dílu, jsem přišla o skutečné napětí a přešla v hledání dalších absurdit pro zasmání - a vlastně i další). Většinou platí, že prostě čekám, co přijde. A když přesto přijde něco nového, brzy to omrzí a když to zrovna neomrzí, pak zbytek filmu stojí tak nějak za nic. World War Z byl pro mě naprostou výjimkou. Ano. Bylo tam vlastně téměř vše, co bych jako divák od zombie filmu očekávala. Bylo tam i to, čemu se v jiných filmech směju (opět jako příklad uvedu super zdatné, rychlé a bojeschopné zombíky z Resident Evil), ale v tomhle filmu mi to nepřišlo k smíchu. Vlastně jsem ani neměla čas se nad tím pozastavit. Možná, že kdybych si film pouštěla vždy po uzavření každé scény s nějakou pauzou, přišla bych na různé nedostatky, ale když se na něj podívám jako na celek, nevím, zda tam nějaké jsou, protože nemám čas nad nimi přemýšlet! Už hodně, hodně dlouho jsem neviděla film, který by mě udržoval v takovémhle levelu napětí. I to Frisco, co jsem si otevřela a držela celou dobu u sebe, zůstalo téměř netknuté a akorát z toho mého "objetí" zteplalo, jak jsem s otevřenými ústy hltala každou další scénu a zapomněla na nějaké chutě. Nevěřila bych, že do jednoho dvouhodinového filmu zvládnou nacpat snad více klíčových scén, než se doposud staly ve všech řadách Walking Dead. Někdo mi tohle říct, čekala bych přeplácaný biják. Ale ani to se nekoná. Nevím, možná se až příliš vžívám do dějů a filmy moc prožívám a možná proto tomu nedokážu nic vytknout. I když souhlasím s mnoha poznámkami v mnoha komentářích (např. o nedořešeném původu viru a pod.), pro mě, jako pro diváka, je film přesně takový, jaký být má. Kdo ví, možná, kdyby se tam více řešilo, kde vir vznikl a další pro některé chybějící informace, vznikla by přesně ta hluchá místa, kdy bych přemýšlela nad tím, jestli je to opravdu informace, kterou potřebuji, jestli dává odpověď smysl a jestli je vše v pořádku. A pak už bych možná hvězdičky strhávala. Za mě však - plný počet! ()

Zsir 

všechny recenze uživatele

Dám tomu 5 hvězdiček i když je to na 4, protože rád podporuju scifi o zombíí ! Jinak rozhodně pěkně udělany. Sice chvilku byla zombii chytrá aby přeskočila zeď a pak je hloupa, že neví kde je. Ale jinak pěkny! ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

Film má parádní odlišnosti o filmovém zpracování zombíků, kteří se zde pohybuju strašlivě rychle. Efekty se velmi povedli. Prvních 30 minut je vynikajících, pak začíná trošičku nuda na zhruba 40 minut a k závěru začíná slušní jízda, která ale nedosahuje dokonalosti prvních 30 minut. Prostě, být celý film tak super jako začátek, bylo by to jasně na 5 hvězd, bohužel jsem se občas nudil. ()

spike.sg 

všechny recenze uživatele

Snad už po dvacátý ohraná písnička o zombícíh a lidech se samolepkou Brad Pitt 2013 na obalu. Je jednoznačně vidět, že Brad je prostě herec s obrovskýma zkušenostma a že postupem času na hereckých výkonech neubírá např. oproti Nicholasi Cageovi, kterýmu herecká hvězda padá k zemi. No hold dáme si opáčko, co tu máme? Neznámá nákaza lidi měnící se v zombíky, nebo nemrtví chcete-li, začnou napadat, požírat a měnit ostatní lidi na další nemrtví, pak malou rodinnou zápletku a abych nezapomněl, uprchlický tábory a odlehlou vojenskou základnu. Je to všechno od začátku až do konce moc pěkně vizuálně, hudebně i herecky zpracovaný. Blbý je to, že jsme už něco hodně hodně podobnýho viděli a je to vlastně jenom upgrade zombíci verze 2.0. Ačkoliv už toho bylo natočenýho tolik o nákaze lidstva, o zombících požírajicí lidi nelze přehlídnout zcela originální nápad, jakým způsobem si oni zombíci vybírali svoje oběti. Celkový dojem je takový, že je do dobrý, ALE... Pro mě je v tomhle žánru nejlepší "Já Legenda", kterej nasadil laťku vysoko a jen tak něco jí nepořekoná. 65% ()

kacenkin 

všechny recenze uživatele

Jojojo..to je alespoň pořádný filmeček...má to spád, má to děj, má to nové myšlenky...je to slušná akční jízda po celém přezombizovaném světě.....Braďák jede a umí to a věřím mu to všechno. Doporučuji, pro milovníky žánru povinnost. ()

Canwick 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem, jestli mám Světovou válku Z shodit nebo ohodnotit. Nakonec jsem volil to druhé. Sice se mi nechce věřit, že až někdy nějaká celosvětová pandemie vypukne, bude to tím, že svět zaplaví požírační neživí, ovšem ze lidstvo vymře na nějakou nemoc se mi jeví pravděpodobnější než že do nás drcne šutr z vesmíru. Z filmařského hlediska nemám co vytknout. Pominu-li již zmíněné neživé, pár nejasností by se našlo. To však nemůže pokazit můj dojem ze zajímavého snímku. ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama