Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 1
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2 006)

WormX 

všechny recenze uživatele

cekal jsem ze u toho usnu jelikoz jsem si to pustil jako kulisu na spani...ale od prvnich minut me to totalne probralo a nenechalo chladnym az dokonce...trosku zklamal konec...90% ()

Maktoko 

všechny recenze uživatele

Zombie tématika mi je blízka a tak som sa na tento plátok tešil. So Zombikmi to je celkom diétne a tak som si vravel, že to vydržim do konca a oplatilo sa. Zimbikov pribúdalo len po troškách okrem ten rázie keď liezli cez megamúr :) Aj ked som čakal že to bude paradna prehliadka zombie masiek tak musim dať 5 kúskov , lebo myšlienka sa mi páčila. Stálo to za zhliadnutie . nebol to klasicky happy end alebo melkejnovka že jeden týpek dá cely svet do richtigu. Samozrejme že sa najdu aj momenty kedy som si povedal, že : tak toto nemohol prežiť.. ale veď trocha štastia neuškodí :) ***** ()

lazyman 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý snímek, který spojuje hned několik žánrů dohromady. Jsou zde dobře načasované úseky filmu, kdy člověk leknutím nadskočí v křesle. Skoro celý film jsem byl v napětí jak vše dopadne, ale konec se mi zdál jakoby useknutý a nedotažený, proto pouze čtyři *. Ten konec mohl být lepší. ()

Tobias_Sin 

všechny recenze uživatele

První 2/3 filmu vynikající! Napínavý příběh, skvěle vyprávěný, dobrá hudba! Dokonce i procházaní labyrintem v lékařském institutu bylo výborné, ale ten konec? tak mě zklamalo naprosto.. velká škoda.. v době, kdy divák čekal závěrečné vyústění, tak přišel.. no však se na to podívejte.. Kdyby byl konec jiný, celkový dojem z filmu by sahal téměř k 5 * . takhle jenom za 3*. ()

eltazar 

všechny recenze uživatele

je to holywoodské béčko s tvářením se jako áčko? zcela jistě ano. je to nudně předvídatelné, sem tam trapné, plné patriotismu a klišé? určitě. ovšem má to (zombie) koule až na zem, moc dobře do odsýpá, dává to tak nějak smysl a už jenom kvůli výletu do Izralele (a taky za Daniellu Kertesz) dávám s klidným svědomím 5 hvězd, protože mě to prostě bavilo od začátku až do konce. a to prosím nesnáším brada pitta :) ()

gfrusvk 

všechny recenze uživatele

Hm, aký už len môže byť hollywoodsky horor s Bradom Pittom.. Menej ako tri hviezdy dať nemôžem, už len kvôli dobrému spracovaniu a príbehu.. Nejaké emócie som z toho filmu nemal, ale cítil som určité napätie, aj keď nie z hororovej atmosféry, ale čiste len z toho ako sa bude vyvíjať príbeh.. Taký ten typický akčný film, kedy si môžem povedať že aj keď to nebola neviem aká nehorázna šupa, ale bolo to kua dobré. ()

bertrand 

všechny recenze uživatele

Chachacha, bůůůů... máme se smát nebo plakat? Byl to vtip nebo to mysleli vážně? Každému podle jeho gusta aneb Prachy to vydělalo, to je hlavní. Hvězdička za působivý úvod známý z traileru. Jeho shlédnutím si ušetříte dalších 115 minut života... ()

Kolda.o 

všechny recenze uživatele

Nemam nazor zda dobre ci spatne. Film na jeden vecer ktery neni originalni, nicmene alespon vizualne a obsazenim zajimavy. ()

kreyson13 

všechny recenze uživatele

Na to, jaký to mělo zkraje spád, to pak šlo celkem do kopru. Takový lítání od ničeho k ničemu a ty turbozombie byly celkem k smíchu. A závěr byl taky nemastný, neslaný. Jediný štěstí, že americkej prezident zařval hned zkraje a tvůrci si odpustili ty patetický scény s americkou vlajkou. Ale jinak: zlatý The Walking Dead. Jak jsem se na ten film těšil, tak mě zklamal. ()

Dufresne 

všechny recenze uživatele

Patent na novost by to asi nedostalo. Přijde mi ti jako kombinace třeba Nákazy a jakéhokoliv zombie filmu. Nicméně kvůli Pittovi pro mě koukatelné. ()

Gridd 

všechny recenze uživatele

116 minut a z toho 110 minut divočiny, po asi 5 minutách plků v kuchyni vypukne peklo a to se zastaví až s titulkama. Na nic nečekáte a jenom čumíte. Děj je sice trošku průhlednější, ale je to hustý. ()

Geralt66 

všechny recenze uživatele

Atmosférický blockbuster jak má být, je mi líto, že jsem neviděl v kině, to bych se asi po_ral z některých scén např. v Jeruzalémě. Samozřejmě je tady spousta nelogičností v ději, ale to přece není důležité. Jde o zombie film a díky v podstatě "civilnímu" zpracování a skvělé režii si tento film užije každý fanoušek "velkých filmů", protože tady nic nechybí. Výborně zahrál Brad Pitt, což se dalo čekat. ()

claudi77 

všechny recenze uživatele

Pre mňa tento film nebol thriller ani dráma a horor už vôbec nie. Na začiatku to bolo celkom v poriadku ale potom sa to zohralo všetko tak príliš rýchlo,že som ani nestačila na dej. Dokonca môžem povedať že väčšinu času som sa nudila,jediné čo ma zaujalo bol možno koniec filmu,ale ani to nebolo dobre. Chcelo by to pokračovanie,lebo sa mi zdalo že dej tak na konci naväzoval. ()

Mrlah 

všechny recenze uživatele

Bohužel opět zprasený námět tím ze místo zombií jsou tu ultra rychlá monstra takže se tady o zombie film nejedná, škoda. ()

pekos 

všechny recenze uživatele

Zombie tematika sa stáva hlavným podkladom pre mnohých scenáristov, ktorí nás neustále prekvapujú novým pohľadom na svet plný zombie kreatúr. Zombie attack v tomto filme sa začína takmer v 1. minúte filmu a končí snáď až v posledných minútach. Film je skvele remeselne spracovaný, s množstvo nezabudnuteľných scén, ktoré budú vo vás rezonovať aj po skončení filmu. A Brad Pitt nesklamal a vdýchol hlavnému hrdinovi tvár, ktorú mu uveríte. Opakovateľne pozerateľné. ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama