Reklama

Reklama

Skyfall

Trailer 1

Britská tajná služba MI6 se ocitá v nelehké situaci, ze základny v Turecku byl ukraden harddisk se seznamem agentů. Agent 007 James Bond a jeho kolegyně Eve se pokusili lupiče zadržet, Bond byl však během akce postřelen a zmizel neznámo kam. Šéfce MI6, M, nezbývá nic jiného než prohlásit Bonda za mrtvého. Nový předseda bezpečnostně-zpravodajského výboru Mallory je situací silně znepokojen; nejedná se totiž o první případ krádeže seznamu tajných agentů. Podle něj je načase, aby M odešla do důchodu a byla nahrazena někým schopnějším. M se ale do penze rozhodně nechystá. Cestou z ministerstva M zjistí, že se někdo naboural do systémů v hlavní centrále MI6 a snaží se dešifrovat ukradený seznam. M spěchá zpět do centrály, vtom celá základna MI6 exploduje. Útočník neměl v plánu zabít M, chtěl však, aby viděla zkázu svého úřadu. M je odhodlána viníka najít a potrestat... Když se M vrátí z pohřbu svých kolegů, čeká na ni doma nezvaný host, a to Bond. Využil toho, že je považován za mrtvého, a užíval si svobodného života, nyní však usoudil, že ho tajná služba potřebuje, a rozhodl se přihlásit zpět do služby. Bond se na M zlobí, protože byla ochotná ho kvůli seznamu agentů obětovat. Bond je převezen asistentem M Tannerem do starých tunelů metra, kam byla přemístěna tajná základna MI6. Pokud Bond uspěje v testech, je M ochotná přijmout ho zpět... Tanner Bondovi prozradí, že útočníkem je někdo, s kým se M dostala v minulosti do konfliktu. M však tvrdí, že netuší, kdo seznam ukradl. Ve fyzických i psychologických testech Bond prošel, podle Malloryho však rozhodně není způsobilý vrátit se do terénu. Střela vyjmutá z Bondova těla zavede tajnou službu na stopu agenta Patrice, který má podle zdrojů ze CIA právě namířeno do Šanghaje. Bond obdrží od nového výstrojního důstojníka Q letenky do Šanghaje, pas, rádiovysílač a zbraň, která funguje pouze při identifikaci otisku Bondovy dlaně. Bond si počká na Patrice na letišti a pronásleduje ho uprostřed noci do kancelářské budovy. Tam na Patrice zaútočí, chce získat informace o seznamu, Patrice však umírá, aniž by cokoliv prozradil... Bondův souboj s Patricem sledovala skrz prosklenou stěnu protější budovy záhadná žena. V Patriceových věcech najde Bond žeton do kasina v Macau. Do Macaa přijíždí Eve, aby předala Bondovi zprávu: nový vlastník seznamu udeřil a odhalil identitu pěti tajných agentů. M nařídila agenty okamžitě stáhnout, tři z nich však byli zabiti... (TV Prima)

(více)

Recenze (2 690)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Jak řekla herečka arcibiskupovi: "Nečekala jsem, že to bude tak dlouhý," ale žádnej dobrej film nemůže být dost dlouhej. A jak říká moje babička, kdo má viset, ten se neutopí, takže neutonul ani Bond, James Bond, ani Mendes, který nám připravil koktejl s vyváženými přísadami krve, potu a slz. Tradiční receptura v moderních kulisách nemá zapotřebí halit příběhovou nahotu fíkovým listem triků a pozlátka, stejně jako v době, kdy si většina cílového publika plete Marxe a Engelse s Marks and Spencer, už nemůže operovat machobondem svádějícím boje s rudochy a agentky cizích mocností ve světě jasných pravidel a předem přidělených rolí, takže to řeší nelítostným reflektorem namířeným na zákulisní hru stínů a vědomím, že dýkou do zad se nejlíp míří z vlastních řad... Návrat marnotratných synů k mateřsko-macešké M jede nelítostnou trasou, kde není čas na odbočky v podobě bondgirls a vybuchujících kuličkových per, ale závěr, kdy tenhle postmoderní torpédoborec s ladností jachty zakotví v tradicionalistickém přístavu, je docela milá poťouchlost. Skyfall možná nepřepíše dějiny - třebaže se v něm přepisují nekrology - ale svěžím větrem ze skotské vysočiny je každopádně. Pleasure for me, pánové, a u čtyřiadvacítky nashle. P.S. Ačkoli je příslušnost filmu k inteligentní komerci nezpochybnitelná, to přirovnávání k Nolanovi má píchlou gumu hned na všech čtyřech gumách Aston Martina... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bez té Beretty se mi líbíš víc." Jenže holka bez pistole je jak nahá. Vím, že to moc nerozlišujete, pane Bonde, ale kvůli protokolu to musím napsat. Jinak ovšem nejsem takovej romantik jako Bond, abych vsadil kufr Eur na červenou, ale o černý už nějakou dobu uvažuju. Než to udělám, tak musím konstatovat, že bondovskej nadhled je pryč, bondovy hračky (kromě bagru) jsou pryč a bondgirl by si zasloužila mnohem víc sexu. Nicméně příběh má něco do sebe, je příjemně zdrsněnej krvavým šmirglpapírem a disponuje tak směšně démonickým záporákem, že jsem nedostal jinou možnost, než se příjemně pobavit. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Ono už je opravdu jedno jestli to Bond je, nebo není. Bondů bylo už tolik, že jakákoliv variace a inovace je vlastně neustálým přešlapováním na místě. Navíc mám takový pocit, že jste si toho Nolana do toho museli přimyslet, jen aby jste mohli říct, že se vám to líbilo. Anebo je to nová kategorie pro "dobrý a promyšlený" blockbuster"? Plus jsem jediný komu ten příběh připadá nesmyslný? Možná jsme se tak měli lépe vcítit do Bonda, který přestával chápat soudobý svět, anebo akční žánr je už prostě takový. A vlastně je mi ta neúplnost a nedořečenost sympatická. Ne všechny filmy musí diváka vodit za ručičku. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nový James Bond je souběžně inovativní i klasický, přitom bez pochyb sourodý, koherentní a elegantní. Přijímá nedostatky svého konceptu a přetváří je v přednosti - tohle je skutečně práce hodná mistra. Sam Mendes, vypráví poutavě, vykresluje efektně a ze Skyfallu vykouzlil špičkový akční film, schopný obstát i bez kódového označení 007. Snad jen onen "klasický" rozměr snímku mi brání ve vykřiknutí slova "geniální". A Daniel Crag? Role nedokonalého agenta ze staré školy mu sedí nejlépe. 9/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kruh se uzavírá v dokonalém a okázalém gestu pochopení sebe sama i (asi ne univerzálně všech) diváků. Krok dopředu i cesta zpět. Zahleděnost do sebe sama i zkoušení nových možností. Bond je, jaký je, a moc dobře si uvědomuje své limity a povinnosti a využívá je ve svůj prospěch. Výsledek je tak nostalgický i inovativní zároveň. Coby inventura po padesáti letech historie ideální. O něco podobného se neúspěšně pokusilo Dnes neumírej. Skyfall není bondovka pro každého, někomu přijde, že "tohle do Bonda nepatří", jinému naopak "tohle je až moc klišé", ale koho chytne, toho musí chytnout pořádně! Bond to říká jasně: srdce = cíl. IMAX filmu velmi sluší. Napodruhé ještě lepší. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Výborný film, výborné dialogy, výborná práce s kamerou, výborný scénář, výborný Mendesův cit pro film. Pro mě nejlepší Bond a film tohoto roku. 100% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

- Where are we going? / - Back in time... Mendes završuje velmi sofistikovaně zacyklený restart Bondovek a předkládá technicky precizní, atmosféricky strhující, emocemi narvaný a psychologicky fascinující návrat ke Conneryovskému konceptu říznutému moderními postupy a motivy. Skyfall je bondovštější, než většina Bondovek a je radost se na něj dívat... Bardem je Oscarový... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kdybych neznal jméno režiséra, tak skutečně budu tipovat, že za tím stojí samotný Nolan, i když hodně tomu pomáhají Newman a Deakins, kteří se utrhli ze řetězu a ocenění jsou na místě. Mendes v závěrečné půlhodince zkouší zkřížit akci s artem a rozhodně jde o zajímavý počin. Bardem zase dokázal představit záporáka, který není jen směšný magor, což se bohužel ve většině bondovek nepodařilo. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tedy, během filmu mě napadaly všemožné komentáře, od "proč to vůbec nemá logiku" po "osudovost a psychologie nefunguje ve filmu charakteristiky nezávazná akční komedie". Ale finální scéna Bardemova konce mě donutila zvolat stručné leč výstižné: VR-TÁ-KU. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Z filmového hľadiska najmenej bondovská bondovka, z pohľadu knižných predlôh paradoxne zrejme najbondovskejšia. Ale rozhodne najosobitejšia. Mendes síce nedrží vyrovnané tempo a ani v akcii sa necíti až tak doma, ale to sú len malé a zanedbateľné chybičky na kráse, nad ostatnými zložkami totiž už drží pevnú ruku. Scenár vie aj vďaka brilantným dialógom výborne predávať motivácie postáv a po stránke psychológie mu niet čo vyčítať. Škoda len že si príbeh v istých momentoch pomáha nelogickými barličkami. Výrazný záporák a silne osobné finále však výrazne pomáhajú a craigovská trilógia je uzatvorená v najlepšom slova zmysle. Zostáva iba dúfať, že neostane len pri trilógii, pri takto vysoko nastavenej latke by to bola škoda. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) První bondovka s Craigem, která mě bavila. Ale pořád to není díky tomu, že bych měla dojem, že je to konečně zase bondovka (což jsem už od roku 2003 neměla), ale asi mi víc vyhovuje režijní přístup. A zkrátka mě prostě baví, že se na všechno vybo(n)dnou a odjedou si dělat skopičiny na vřesoviště. Internetové video (Upřímný trailer, pokud to chcete vědět), které srovnává domoobranné pokusy špiček britské inteligence se self-made systémem zabezpečení ze Sám doma je potom jen třešničkou na dortu. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších schopností umění spočívá v jeho neustálé dynamické proměně v kontextu doby. Působení umění je dáno již recipientem samotným, který je ovlivňován okolím, etnikem, ke kterému patří, časem atd. Film byl vnímán jinak v kontextu doby, kdy byl natočen než o několik desítek let později. Kritické docenění bondovek také přišlo mnoho let od vzniku prvních dílů. Vyčítat Skyfall značný odklon od tradic bondovské tematiky je poněkud nepatřičné. [==] Nový Bond je filmem dvou polovin; dvou světů, se kterými je hlavní hrdina konfrontován. S jedním, tím tradičním bondovským a druhým, více realistickým, kde je prezentována Bondova zranitelnost, snad až smrtelnost. Skyfall netematizuje jen bondovskou legendu samotnou, ale obecně hyperrealné a spektakulární akčně-špionážní filmy. Mendes přitom tu odkazuje na Wellese, tu na Peckinpaha či Copollu. Kdyby snad měla série skončit, byl bych rád, aby posledním filmem byl Skyfall, ve kterém se zrcadlí celé půlstoletí bondovek. R.I.P. 1962-2012; 2012-? ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nevím přesně, kolik bondovek jsem dosud zhlédl, ale Skyfall je s největší pravděpodobností poslední. Sam Mendes ani Daniel Craig za skromné hodnocení v podstatě nemůžou, jednoduše se mi ten bondovský kolovrátek přejedl a kdyby nedošlo k jeho modernizaci s příchodem Daniela Craiga směrem k moderně pojatým realističtějším akčním filmům, asi bych s bondománií (která u mě vždycky představovala okrajovou část kinematografie) skoncoval už dřív. Starší bondovské tituly s Seanem Connerym jsou pro mě, jak jsem si při nedávných reprízách uvědomil, téměř nekoukatelné a Daniel Craig byl první představitel Bonda, kterému jsem jeho příslušnost k špionážní agentuře věřil. Jenže co naplat, ať se modernizuje, jak chce, základ zůstává stále stejně pitomý. A nakonec je veškerá ta snaha o osudovost, tragiku, o větší hloubku vlastně spíš na obtíž. Ten film nejlíp funguje v momentech, kdy se nebere vážně a k brakovosti se záměrně hlásí, jako např. ve scéně útoku lidožravých varanů na zlosyny. Chování postav a ďábelské plány hlavního padoucha na pomstu jsou ve skutečnosti podobné vtipu, kde vynálezce vysvětluje na patentním úřadě mechanismus zbrusu nové pasti na mouchy. "Je to vlastně bludiště, kde moucha bloudí labyrintem chodeb doleva, doprava, doleva, doprava..." - "Aha a na konci...?" ptá se úředník, "zase zatáčka?" - "Kdepak, na konci je propast, moucha se zřítí dolů a zlomí si vaz."... Oceňuju Mendesův smysl pro vizualitu a krásná scéna s medúzami v čínské megapoli si sama o sobě zaslouží 1*, oceňuju schopnost Craiga hrát tvrdé chlapy i ve věku, kdy už se jiní orientují na konverzačky, a oceňuju Bardemovu schopnost zahrát si ďábelského padoucha tak, že uznale kýváte hlavou, ale zbytek - darmo mluvit. Celkový dojem: 45 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tady někdo hodně koukal na TEMNÉHO RYTÍŘE. Tak hodně, až se tím u mě shodil, protože Nolan je bohužel jen jeden. Nicméně bondovka je to luxusní, od podtitulkové sekvence přes scénář (trojúhelník Bond-M-Silva, důvtipné pohrávání si s trademarky série), herecké výkony (dialog se Sévérine, Bardem ve všech svých scénách), vizuál (fantastické lokace, hlavně neonová a lampionová Šanghaj), až po akci (bagr, souboj siluet v jednom záběru). A s jedním z nejlepších záporáků dekády, kvůli kterému člověk přestává číst titulky, protože z něj nemůže spustit oči. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tady měl být komentář napsaný ihned po premiéře filmu Skyfall, plánované na 25. 10. 2012. Jenže se posunula a nikdo z našeho provinčního kina se neobtěžoval dát někam alespoň jednu pitomou samolepku: Dnes nehrajeme. Stojíme před kinem jako odložené děti před kostelem. Přidal se k nám nějaký Američan. Nikdo netuší, kde ten se tam vzal. "Kino is closet," povídám mu mojí příšernou angličtinou, že je kino zavřeno. "Today no show, no Bond, no fun. But maybe..." dodávám a volám s nadějí v očích jednomu zaměstnanci kina, kterého shodou okolností znám. Dozvídám se, že premiéra je odsunuta jako Němci z pohraničí, že se diví, že jsem si to nepřečetl z plakátu. Taky jsem se divil, leč ani na jednom nebyla zmínka o posunutí premiéry. Sokolovské kino má u mě velké mínus. Není to poprvé, co jsem se řítil do kina a vše bylo jinak. Tolik jsem se těšil, že zde nahodím komentář jako jeden z prvních. Dnes už se tam nedostanu, snad až za tři dny a tak slovy uživatele Rejžánka: KOMENTÁŘ BUDE POZDĚJI. PS: Američanovi jsem vysvětlil, že: „Herr Direktor sagt, global premiere was transport to tomorow!“ A ten dobrý člověk mi na to odpověděl, že zítra to už uvidí v Americe. Šťastný to muž.                                                                                                                                                                                                                                                           Doplnění o komentář 28. 10. 12. S každým novým filmem o agentu 007 si říkám, že ten a ten záporák byl lepší a triky byly lepší a Bond zase předvedl něco lepšího. A je to přirozené to takhle vnímat, protože Bond se vyvíjí, stejně jako se vyvíjí filmový tvůrci. U filmu Skyfall to platí dvojnásob a člověk si řekne, že restart (viz Casino Royale a Quantum of Solace) byl velmi dobrý nápad a zároveň si pomyslí, že to byla jen předehra, úvod do děje, nebo třeba jen zápletka a Skyfall je teď jen vyvrcholení. Pro milovníky Bondovek šok jako blázen. Jedni musí nadávat na to kvantum ztraceného času u všech těch Moorů, Lazenbyů nebo Brosnanů, protože tohle je Bond, kterého chtějí, a druzí se radovat, že se konečně dočkali, protože tohle je také ten Bond, kterého chtěli. (Předchozí myšlenkový trysk klidně ale ignorujte - je to kvůli té euforii). Sám jsem někde mezi, protože jsem neviděl všechny Bondy a tak nějak jsem si zařídil život, aniž bych věděl, kdo vlastně je slečna Moneypenny nebo jakéže to James nosí hodinky a nakolik s nimi lze zmást nepřátelské radary. Pro mě je Skyfall samostatný film, který mi dává naději, že i z ptákoviny lze udělat perfektní podívanou, velmi zdařile natočený akční film, který jde odněkud někam, netříští se na blbostech, nenechává figury zbytečně žvanit, rochní si v detailech a dává znát, že ty tvůrce to prostě baví a že to i umí. Občas sice logika dostává na frak, ale i přesto je to film, který bych chtěl vidět ještě jednou místo toho, abych si doplňoval vzdělání doháněním těch Bondů, které jsem právě neviděl. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Last rat standing.“ Pět důvodů proč pět hvězd. Za prvé Mendes. Svůj akademický chlad a řemeslnou dokonalost teď "obrátil" proti sobě a stiskl spoušť. Po Casino Royale se Bond zase posunul o parník dál a při úvodní turecké akci (poprvé jsem viděl, že by byl bagr obsluhován buldozerem) musel začít žloutnout i slovutný Zelený trávník. Za druhé Double 0 Seven Legacy aneb neokázalý projev úcty k tradici. Komu se při výjezdu Astonu Martin DB5 z garáže neobjevil na tváři lehký úsměv, ten si doteď myslí, že Goldfinger propadl kouzlu stříbra a Lazenbyho druhá bondovka byla o fous lepší než třetí. Za třetí Deakins, kameramanská to dokonalost. Závěr osvětlený plameny musel připomenout koně na pozadí hořících vrtů v Jarhead, pochopitelně nesměl chybět i ikonický záběr přes okenní tabuli. Za čtvrté Bardem. Možná nejlepší padouch v padesátileté historii, v kategorii těch ne čistě heterosexuálních bezpochyby vladař. Pěkný chrup. A za páté? Pro mě rozhodně to nejdůležitější. Hřejivý pocit, který jsem na konci mohl sdílet se synem Andrewa Bonda a Monique Delacroix: PLEASURE.. P.S.: Komu chyběly Bond girl, musí se lépe dívat, nejlépe do řad Jamesových nadřízených.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.1/10] | me: Bond ako Bond a zároveň ako seriózna filmová dráma. Viac dejový, viac charakterový,... viac filmový. Ponúka pestrú všehochuť od exkluzívnych záberov Šanghaja cez krivky Bond-girls až po chytľavo vystavaný dej s výborným Bardemom, ktorý dodáva celému filmu ďalší rozmer. Je to film, ktorý prináša viac po dejovej než po (bondovsky) akčnej stránke. Je to Bond akého ho nepoznáme. Je to krok vpred... Youth is not a guarantee of innovation. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

SPOILER: bondgirl je Judi Dench! Jinak dobré (echt bondovské, inovativní, setsakra dramatické) přesně tak, abyste si to mohli pustit třeba v 0:07 ráno a neusnuli při tom. 80% ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Ony po něm touží, oni chtějí být jako on. A po skončení kina se mě jeden třicátník s nadějí ve svém modrookém pohledu zeptal, jestli se Craigovi aspoň trochu podobá. Nepodobal. Třemi větami sbalí ženu jen a pouze Bond a pak si k ní nakráčí rovnou do sprchy. 007 není nikdy Sám doma./// Titulková sekvence byla místy velmi stylová, ale někdo trochu moc emo a co do symboliky (i na bondovku) primitivní. [Kino] ()

Související novinky

Pokračování Top Gunu slaví miliardu dolarů

Pokračování Top Gunu slaví miliardu dolarů

26.06.2022

Jedním slovem wow. Kdo tvrdí, že ještě před premiérou druhého Top Gunu, sequelu k osmdesátkovému náborového filmu amerického námořnictva s mladým Tomem Cruisem a Valem Kilmerem, čekal pokoření… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Chris Evans ztvární legendárního herce

Chris Evans ztvární legendárního herce

06.01.2022

Od té doby, co Chris Evans (Avengers: Endgame) opustil Marvel a vydal se vstříc novým projektům, daří se herci točit poměrně zajímavý žánrový mix. Brzy jej uvidíme v animáku Lightyear o Buzzi… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Reklama

Reklama