Reklama

Reklama

Skyfall

Trailer 1

Britská tajná služba MI6 se ocitá v nelehké situaci, ze základny v Turecku byl ukraden harddisk se seznamem agentů. Agent 007 James Bond a jeho kolegyně Eve se pokusili lupiče zadržet, Bond byl však během akce postřelen a zmizel neznámo kam. Šéfce MI6, M, nezbývá nic jiného než prohlásit Bonda za mrtvého. Nový předseda bezpečnostně-zpravodajského výboru Mallory je situací silně znepokojen; nejedná se totiž o první případ krádeže seznamu tajných agentů. Podle něj je načase, aby M odešla do důchodu a byla nahrazena někým schopnějším. M se ale do penze rozhodně nechystá. Cestou z ministerstva M zjistí, že se někdo naboural do systémů v hlavní centrále MI6 a snaží se dešifrovat ukradený seznam. M spěchá zpět do centrály, vtom celá základna MI6 exploduje. Útočník neměl v plánu zabít M, chtěl však, aby viděla zkázu svého úřadu. M je odhodlána viníka najít a potrestat... Když se M vrátí z pohřbu svých kolegů, čeká na ni doma nezvaný host, a to Bond. Využil toho, že je považován za mrtvého, a užíval si svobodného života, nyní však usoudil, že ho tajná služba potřebuje, a rozhodl se přihlásit zpět do služby. Bond se na M zlobí, protože byla ochotná ho kvůli seznamu agentů obětovat. Bond je převezen asistentem M Tannerem do starých tunelů metra, kam byla přemístěna tajná základna MI6. Pokud Bond uspěje v testech, je M ochotná přijmout ho zpět... Tanner Bondovi prozradí, že útočníkem je někdo, s kým se M dostala v minulosti do konfliktu. M však tvrdí, že netuší, kdo seznam ukradl. Ve fyzických i psychologických testech Bond prošel, podle Malloryho však rozhodně není způsobilý vrátit se do terénu. Střela vyjmutá z Bondova těla zavede tajnou službu na stopu agenta Patrice, který má podle zdrojů ze CIA právě namířeno do Šanghaje. Bond obdrží od nového výstrojního důstojníka Q letenky do Šanghaje, pas, rádiovysílač a zbraň, která funguje pouze při identifikaci otisku Bondovy dlaně. Bond si počká na Patrice na letišti a pronásleduje ho uprostřed noci do kancelářské budovy. Tam na Patrice zaútočí, chce získat informace o seznamu, Patrice však umírá, aniž by cokoliv prozradil... Bondův souboj s Patricem sledovala skrz prosklenou stěnu protější budovy záhadná žena. V Patriceových věcech najde Bond žeton do kasina v Macau. Do Macaa přijíždí Eve, aby předala Bondovi zprávu: nový vlastník seznamu udeřil a odhalil identitu pěti tajných agentů. M nařídila agenty okamžitě stáhnout, tři z nich však byli zabiti... (TV Prima)

(více)

Recenze (2 690)

toyrider 

všechny recenze uživatele

Vizuálně slušná, čistá filmařina. Jinak ale nulová originalita a 100x opakovaná klišé. Myslím, že na snímek takové velikosti by se slušelo přestat sázet na jistotu a trochu oživit. Jen novými postavami to myslím nepůjde. ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Klišé je pro mě běhání po čemkoli jedoucím či jinak vysunutém, vyšinutých záporáků už taky bylo dost a značka Brouk u mě vítězí nad značkou Bond. Přesto jsem podlehla propagandě a zasedla do kina chrlícího decibely v úrovni rockového koncertu. Verdikt: obstojný ale velice drahý cestopis – digitální Šanghaj, zářící Macao i zapadlé Skotsko, vše okouzlující a na rozdíl od Craiga líbivé, ale tohle měl být přeci hlavně 007! Snad jsem moc ovlivněna Brosnanem a jeho pletkami s agentkami KGB, ale tenhle Bond není špion nýbrž zabiják. Jistě doba se mění, z úst strnulého Craiga ovšem vyjdou slova o vlasti a královně naprázdno, navíc Voldemort v čele MI6 – proč? Má to ale i světlé stránky: jednoznačně Naomi Harris a její neomylná muška, překvapivé zjištění, že Vauxhall je dost na ráně, a především závěrečná skotská pasáž, Emma a její pastičky. Všechno jim ovšem trvalo děsně dlouho, přála bych si, aby jednou hlavní padouch zemřel pěkně čistě bez keců – říkala jsem něco o klišé? ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Jolly good. Skvělá akční jízda se spoustou reminiscencí, skvělým režijním umem a vynikajícími herci, hlavně Bardem opravdu perlil :) Už se těším na další kousek s Craigem v hlavní roli, nový M taky vypadá slibně! 90% ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Už první film s D. Craigem (Casino royale) nám napovědělo jakým směrem se současný Bond bude upínat. Prvotina byla úžasná, ale i přesto si myslím, že po trochu mdlém QoS, přišel nejlepší díl - Skyfall. Netradiční, to je to správné slovo. Samotný hrdina není žádný elegán bez škrábanců, balící holky na potkání..více realistický pohled nám ukazuje agenta ve všech směrech, nejen v tom nezničitelném. Opět začínáme nepřetržitou akční honičkou, poté zazní megasong od Adele, následuje cca 140min kvalitní a strhující podívaná. J. Bardem asi nejlepší padouch poslední doby, vždy když je na scéně, stojí to za to. Objeví se zde i staronoví známí - M, Moneypenny, a dokonce i Q. Návštěva v kině rozhodně nepřišla v niveč, královsky jsem se bavil, a závěrečná návštěva Skotska byla výborným vyústěním! Krásný dárek k 50-tinám slavného špióna. ()

Magniel 

všechny recenze uživatele

Dokonalý Bond! S chutí se podívám za čas znova. Perfektní scény v Londýně (to je u mě způsobeno prostě Lodnýnem :D) a zvlášť konec ve Skotsku. I úhlavní nepřítel se mi naprosto zamlouval. :) A za úvodní titulky s Adele... není jiné hodnocení než pět! :D ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Po Quantum of Solace je to příjemné zlepšení. Ačkoli má film délku přes dvě hodiny, uteče jako voda a rozhodně se člověk nenudí. Perličkou jsou samozřejmě odkazy na starší Bondovky. Je to mám dojem první film, který se převážnou částí odehrává ve Velké Británii. Javier Bardem je jeden z nejluxusnějších záporáků, jakého jsem v Bondovkách viděl. Oproti tomu Bond Girl Marlohe mi vůbec nesedla, ještě že tam máme krásnou a sympatickou Naomie ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Od nástupu Daniela Craiga už nové Bondovky nemají s Bondem jakého si pamatuji a jakého jsem měl rád nic společného.. Film je to dobrý, ale připomíná mi spíš utahanější variaci na Dark Knight Rises bez superhrdinů nebo jednu z dalších odnoží Bourna. Nutno ale říct že stále kvalitní. Jen kdyby se tvůrci vyvarovali dalších do očí bijících scénárstických blbin typu "Utíkáme v noci před šíleným zabijákem, jak bychom ho mohli setřást? Co takhle si posvítit na cestu halogenovou baterkou a schovat se v jediné budově široko daleko uprostřed pustiny. Tam nás určitě nenajde, zvlášť když si rozsvítíme." Proč, proč jde rozum tak často stranou.. Váhám mezi 3* a 4*.. nakonec se rozhoduji pro 4* ale tohoto Bonda si rozhodně znovu jen tak nepustím.. zatím zamáčknu slzu ve svém zlatém oku a budu vzpomínat na staré dobré časy 007. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Šokující!!! Děkuji Mendesovi za překvapení roku a zatím nejlepší, syrovou bondovku s brilantním záporákem, nesupermanovským, ale velmi lidským Bondem a netypickou Bond-girl M...... Skvělá pocta 50.letému výročí, kruh se uzavřel. ()

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem výbušnou tužku a dostal jsem náklad jako blázen. Skyfall dokázal změnit jak můj názor na Bonda všeobecně (neoriginální, nesmrtelný béčkový bijec), ale i na Craiga coby 007 (už dotahuje Brosnana a Conneryho). Navíc mě utvrdil v tom, že Bardem je prostě bůh (a stoprocentně taky nejlepší Bondovský záporák). A jako třešnička skvělá titulní píseň od zpěvačky s momentálně nejúžasnějším hlasem na světě. ()

evuline 

všechny recenze uživatele

Nejsem pravou a kovanou fanynkou Bonda - Jamese Bonda, přesto musím uznat, že ani 143 minut ve mně neprobudilo pocit nudy či trapnosti. Jednak si myslím, že tah odkrýt "kořeny" Bondovy osobnosti vůbec nebyl špatný a jednak a to především!!! je Javier Bardem jeden z nejlepších padouchů poslední doby. Snad jen Joker ho v mých očích pořád o ten pověstný fous převyšuje. Přesto si myslím, že právě učast takto zahraného padoucha, vystřelila pro mě tuto bondovku na 4 hvězdy a Javierovi tleskám!!! Po druhém zhlédnutí měním z 4 na 5 hvězd! ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Na to, že Daniel Craig nepatří mezi mé nejoblíbenější Bondy, mile překvapil. Slyšela jsem pár výtek ve stylu "má to málo akce, první dva díly byly lepší", ale mě to plně vyhovovalo. Ze všech tří bondovek s Craigem se mi tahle líbila nejvíce. Asi už si na něj začínám pomalu zvykat :) ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Čím začít? Třeba tím, že po slabším Casinu Royale a mdlém Quantum of Solace tady je do třetice všeho dobrého opět bondovka se mnou nenáviděným představitelem Bonda Craigem. A musím říct, že panu Mendesovi se povedla na výbornou. Nebo ne? Po řemeslné stránce tomu nelze nic vytknout, akční scény jsou svižné, ale přehledné a vymazlené, hlavně „Stínohra“ v Šangaji byla něco úžasného. A takových vymazlených scén je tu víc, třeba úvodní titulky byly úplné vizuální orgie, stejně jako úvodní vlaková scéna.. a tak bych mohl pokračovat ještě dlouho. Jediné co filmu trochu podráží nohy, je nastavovaný konec a pár drobných scénaristických přešlapů. Avšak občas se tu člověk i zasměje, hlavně scéna s otevíráním dveří v metru mě dostala. Herci předváděli skvělé výkony, tak dobrého záporáka jsem v Bondovce už dlouho neviděl. A co je tady teda špatně? Téměř nic - a vlastně skoro všechno. Kdyby to byl normální akční film, napálím tu 5 hvězd a nic neříkám. Ale tohle je Bond, James Bond. A to je ten problém. Mendes totiž přidal na dramatičnosti a vážnosti natolik, že to ztratilo ten Bondovský šarm a nadhled. Takže nečekejte žádné ulítlé super high-tech hračičky, Bondovy šibalské úsměvy a odlehčující hlášky, protože tady to začíná být hodně osobní. Bond už není ten nezranitelný agent, který si se vším poradí, ale postava z masa a kostí s bolestivou minulostí, která jej dohnala a on se s ní musí vypořádat. Nutno dodat, že typicky Bondovským způsobem, kdy lítají kulky a věci vybuchují ve velkém stylu, což je velké plus. Takže v konečném výsledku je to s tímto Bondem jako s dítětem, které po problémové pubertě (přechozí 2 díly) dospělo a ikdyž se vám tahle změna líbí, stejně si tajně přejete, aby bylo zase jako dřív. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Struhující, skvělá bondovka od dob Casino Royal. Nejenom akční podiváná,s vtipnými hláškami prosétá. Úvodní píseň: Jedna z NEJÚŽASNĚJŠÍCH, KORESPONDUJÍCÍCH PÍSNÍ S PŘÍBĚHEM. Hodlám tvrdit, že ze všech titulních písní jednoznačně SKYFALL od Adele u mne vede na celé čáře. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Mendes se dokázal přizpůsobit a dodal Bonda podle šablony na kterou jsme my, co ho máme rádi, zvyklí. Jen ta technika při výrobě filmu je dokonale současná, naopak některá Bondova technická zařízení jsou příjemně klasická. 90%. ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

[Možné spoilery] Batman, westerny a hlavně Bond a Anglie tak, jak si je představuji a jak jsem si je nevychutnal od dob Conneryho filmů. Úvodní titulky s písní jsou exkluzivní a naznačují něco v tom smyslu, že tentokrát to bude netradičně o stárnutí, ztrátách a ranách tak hlubokých, že je mohou zasadit pouze osudové osoby v našich životech; zkrátka v hlavní roli stárnoucí, zranění lidé. Zdálo se mi, že Skyfall si šel pro inspiraci leckam, přesto však ve výsledku působil koherentně a originálně. Především postavy byly jasně vykreslené a skutečně zajímavé, v první řadě sám Bond: přímý a více jednající, než kecající – Bonda totiž nedělají řeči, ale činy, a v tomto ohledu Mendes jednoznačně boduje („Vodka, Martini, bla bla bla...“, nic takového, tentokrát agent jenom souhlasně a samozřejmě přitaká), protože Bond si nehraje s tužkami, ale řeší problémy, a to elegantně, s noblesou i s trochou toho anglického humoru, ale také nekompromisně. Nechybí ale ani možná poněkud netypické pasáže, které žánrově posouvají Skyfall o kus dál. Je tu Šanghaj a „mannovsky-nolanovská“ kamera a atmosféra se dvěma ženami, které pouze dokreslují atmosféru a jež bych já osobně ani nenazýval bondgirls, a s poprvé se vynořivším, vynikajícím padouchem, s někým mezi Harveyem Dentem a Jokerem. Je tu samozřejmě konzervativní a suchá, ale i neodpouštějící Anglie, která zostřuje tempo a v níž se rozjíždějí a dále profilují všechny charaktery. A pak je tu staré Skotsko, nekompromisní a přímé, kde se říkají věci narovinu a problémy se řeší bouchačkami, a já jsem si vzpomněl na filmy Pro hrst dolarů, V pravé poledne, Wyatta Earpa i Tenkrát na Západě, a dočkal jsem se skutečné bondgirl, jediné v tomto filmu, pro kterou stojí za to položit život, a tou je M, Claudia Cardinale bondovského světa. Mohl bych psát dál, ale už se mi nechce. Pro mě osobně jeden z nejlepších filmů tohoto roku a nejlepší bondovka za posledních minimálně čtyřicet let. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Skvělé akční drama, ale pozor - v žádném případě klasická bondovka! Asi jako porovnání Burtonova Batmana s tím Nolanovým...osobně mi změna nevadí a spíše ji vítám, otázkou je co na to řekne publikum, které naopak klasické bondovky se vším všudy zbožňovalo...****1/2 ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

audiovizuálna estetika povýšená nad repetitívny product placement (!) Bond -naďalej- zostáva značkou luxusu ..jedno či pije pivo alebo martini .. 100% ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Tenhle Bond je pomazánkové máslo. Tváří se to jako máslo, ale není to máslo. Evropská Unie by to měla zakázat. 48%: PS: nepřeberné množství nesmyslů je neodpustitelné. ()

D28 

všechny recenze uživatele

James Bond rises.Mne sa to veľmi páčilo, len tá inšpirácia Nolanom bola tak očividná, až ma občas rušila.Úvodným titulkom dávam Oscara, hercom tiež zopár, hudbe, naháňačkám....Celkovo som si to v tej siedmej rade výborne užila. ()

Související novinky

Pokračování Top Gunu slaví miliardu dolarů

Pokračování Top Gunu slaví miliardu dolarů

26.06.2022

Jedním slovem wow. Kdo tvrdí, že ještě před premiérou druhého Top Gunu, sequelu k osmdesátkovému náborového filmu amerického námořnictva s mladým Tomem Cruisem a Valem Kilmerem, čekal pokoření… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Chris Evans ztvární legendárního herce

Chris Evans ztvární legendárního herce

06.01.2022

Od té doby, co Chris Evans (Avengers: Endgame) opustil Marvel a vydal se vstříc novým projektům, daří se herci točit poměrně zajímavý žánrový mix. Brzy jej uvidíme v animáku Lightyear o Buzzi… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Reklama

Reklama