Reklama

Reklama

Skyfall

Trailer 3

Britská tajná služba MI6 se ocitá v nelehké situaci, ze základny v Turecku byl ukraden harddisk se seznamem agentů. Agent 007 James Bond a jeho kolegyně Eve se pokusili lupiče zadržet, Bond byl však během akce postřelen a zmizel neznámo kam. Šéfce MI6, M, nezbývá nic jiného než prohlásit Bonda za mrtvého. Nový předseda bezpečnostně-zpravodajského výboru Mallory je situací silně znepokojen; nejedná se totiž o první případ krádeže seznamu tajných agentů. Podle něj je načase, aby M odešla do důchodu a byla nahrazena někým schopnějším. M se ale do penze rozhodně nechystá. Cestou z ministerstva M zjistí, že se někdo naboural do systémů v hlavní centrále MI6 a snaží se dešifrovat ukradený seznam. M spěchá zpět do centrály, vtom celá základna MI6 exploduje. Útočník neměl v plánu zabít M, chtěl však, aby viděla zkázu svého úřadu. M je odhodlána viníka najít a potrestat... Když se M vrátí z pohřbu svých kolegů, čeká na ni doma nezvaný host, a to Bond. Využil toho, že je považován za mrtvého, a užíval si svobodného života, nyní však usoudil, že ho tajná služba potřebuje, a rozhodl se přihlásit zpět do služby. Bond se na M zlobí, protože byla ochotná ho kvůli seznamu agentů obětovat. Bond je převezen asistentem M Tannerem do starých tunelů metra, kam byla přemístěna tajná základna MI6. Pokud Bond uspěje v testech, je M ochotná přijmout ho zpět... Tanner Bondovi prozradí, že útočníkem je někdo, s kým se M dostala v minulosti do konfliktu. M však tvrdí, že netuší, kdo seznam ukradl. Ve fyzických i psychologických testech Bond prošel, podle Malloryho však rozhodně není způsobilý vrátit se do terénu. Střela vyjmutá z Bondova těla zavede tajnou službu na stopu agenta Patrice, který má podle zdrojů ze CIA právě namířeno do Šanghaje. Bond obdrží od nového výstrojního důstojníka Q letenky do Šanghaje, pas, rádiovysílač a zbraň, která funguje pouze při identifikaci otisku Bondovy dlaně. Bond si počká na Patrice na letišti a pronásleduje ho uprostřed noci do kancelářské budovy. Tam na Patrice zaútočí, chce získat informace o seznamu, Patrice však umírá, aniž by cokoliv prozradil... Bondův souboj s Patricem sledovala skrz prosklenou stěnu protější budovy záhadná žena. V Patriceových věcech najde Bond žeton do kasina v Macau. Do Macaa přijíždí Eve, aby předala Bondovi zprávu: nový vlastník seznamu udeřil a odhalil identitu pěti tajných agentů. M nařídila agenty okamžitě stáhnout, tři z nich však byli zabiti... (TV Prima)

(více)

Recenze (2 691)

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

U mě 100%. Naprosto netradiční pojetí plné důmyslných odkazů na staré bondovky s brilantními dějovými zvraty, které svou satisfakcí ohromí, úžasně zapadnou do děje a naprosto skvostně ladí s temnou atmosféru, která se i odráží v povaze hrdinů. Odkryly Bondovi slabé stránky, jeho touhy, zranitelnost, slabosti i slabiny. Spadl až na samé dno, jen aby se z něj vyhrabal. Možná nejpovedenější film roku, který za sebou nechává asi všechno, co jsem letos viděl. Působilo to tajemně, esteticky, ale i smutně. Ukázali Bonda, jako chlapa z masa a kostí s částí jeho bolestivé minulosti. Zpočátku tradičně rozehraná bondovka, která pak sklouzne to napínavého a fascinujícího thrilleru plného zvratů a nástrah, kterým může čelit jedině 007. A to téměř beze zbraní. Úžasné vyvrcholéní a perfektně promyšlený závěr. ()

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší Bondovka. Hlavně proto, že má Javiera Bardema. A taky Sama Mendese. A písničku od Adele. A dost. Asi půjdu potřetí. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem si první polovinu filmu musel zvykat,že tento díl je natočen o něco jinak, než předchozí díly s Craigem. Pak mne to začlo bavit,ale trochu mne rozladily prvky jako sestřelení Bonda z vlaku, nebo scéna v metru. A ne zcela se povedlo finále v rodinném domu Bonda (jde o logiku,kdy v něm čeká s 2 "staříky" na celou bandu svého protivníka),jelikož podívaná na akční M je spíše k smíchu. Naopak je tomu u záporáka Bardema,který už v Tahle země není pro starý ukázal svůj "lotrovský" potenciál.Kdyby tam nebyl,tak by hodnocení dopadlo asi hůře. ()

Matt007 

všechny recenze uživatele

Jako fanouškovi Bonda mi tento počin udělal velikánskou radost.Scénář je perfektní, krásný rozvoj postav, neumím si představit lepšího záporáka a vše dokresluje skvělá hudba. Návrat ke kořenům 007. Bravo pane Mendes, velké díky Vám. ()

Jaxx84 

všechny recenze uživatele

Skyfall neohromí scénářem. I když zajímavým, tak přesto spíše tradičním, s průměrným množstvím zápletek, překvapení, akce. Skyfall neohromí ani dramatickou stránkou. Napětí se určitě najde, ale že bych byl napnutý očekáváním, jak to dopadne nikoliv. To čím mě Skyfall dostal je kamera, obraz, tradice, návrat ke klasice, hudba. Craig je prostě english man par excellence. Dokonalé obleky, pohled, před kterým měknou padouchům kolena, charisma až na půdu. Ale konečně vidím i tu lidskou stránku Jamese Bonda, v úvodu nepřemůže zloděje HD, pak se utopí v chlastu, následně neprojde testy... ale to vše dohromady říká, ať je Bond jak chce starý, jakkoliv zraněný nebo zhrzený, pořád je to agent 007 a pokud po vás jde, you're fuc.ed. Hra kamery s detaily vytváří prostě obrazové orgie, od hry stínů v Bondově tváři v úvodu, přes neóny v mrakodrapu, po zachmuřená skotská blata. A k tomu Aston Martin. Viděno v kině. 8/10. ()

matt85 

všechny recenze uživatele

Film podzimu. Čistě nolanovská záležitost obdařená vynikající rukou Mendese a mistrovským soundtrackem Newmana. A k tomu ještě nejpodařenější obsazení bondovky vůbec. Ze všech brilantních herců bych ocenil hlavně Bardema(Joker+Moriarty+blond ulizané vlasy=nejlepší záporak v historii celé série) a mladýho Q(Whishaw), kteří mě taky neskutečně bavil. Mendes našel pro tuhle sérii nový rozměr. Doufejme, že jeho nástupci v tom budou pokračovat. A že Christopher kývne. ()

Yellyman 

všechny recenze uživatele

Z Bonda jsem viděl jen poslední tři díly s Danielem Craigem v ústřední roli. Netýká se mě proto ono složité posuzování, zda o agenta 007 jde či nikoliv - pro mě Bond začíná Casinem a prozatím končí Skyfallem. Přesto mě potěšily ty flashbacky, které jsem dokázal rozeznat: zmínka o vybuchujícím peru, stříbrný Aston Martin, hudební téma, které se po dlouhé době konečně objevilo v takřka nezměněné podobě... to jsou věci, které mě vždy potěší! A pak to ostatní - upřednostnění "děje" na úkor akce, zajímavé a v případě Skotska krásné lokace, sexy Naomie Harris atd atp. Nejvíce pozornosti však na sebe strhl opět bravurní Javier Bardem, který se zřejmě narodil aby hrál slizké záporáky. Jeho pojetí bývalého poskoka M posedlého pomstou bylo parádní! Asi nejvíc bych ho přirovnal k Jokerovi (což ale nelze brát příliš vážně, protože jsem Jokerem posedlý). Abych to neprotahoval: SKYFALL je parádní film s nepatrně rozvleklou první polovinou a skvělým finále! Po nezáživném Quantum of Solace, u kterého jsem se mohl ukousat nudou, stoprocentní změna k lepšímu - tj. lepší biják si Bond k 50. narozeninám přát nemohl! ()

ExpertAsie 

všechny recenze uživatele

Skyfall byl pro mě vtipný v určitých chvílích i s menším počtem akcí než v předešlých dílech stále je tato bondovka na vysoké úrovní, snad takhle budou nadále dobré i další bondovky. ()

ktL 

všechny recenze uživatele

Skyfall není tak sugestivní, atmosferické a tvrďácké jako Casino Royale. Skyfall je více retro, má úchvatnou kameru plnou nezapomenutelných scén, jasný a silný příběh... Skyfall je zkrátka jiný Bond, je precizní a mimořádně dobrý. ;-) 90% ()

Jan.Mlynar 

všechny recenze uživatele

Nebýt Bardema, tak jdu s hodnocením ještě níž. Pěkně natočené, slušnej scénář, ale pětihvězdičkové určitě ne.. A Craig mi hlavně přijde pořád víc jako akční hrdina, než "elegán" 007.. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Po zklamání z předchozí bondovky jsem na tohle vůbec nechtěl jít, nicméně chyba lávky.Tohle je fakt nářez.Akce, humor, film nádherně kloubí staré dobré bondovky s moderními trendy.Zde si na své přijde opravdu každý.Po předchozích dvou dílech, která působí spíše jen jako variace na Bournea, zde agent 007 chytá druhý dech a kličkou se vrací, alespoň decentně, k počátkům, a vzdává hold starým bondovkám.Stejně tak, ukázání Bonda taky trochu jako člověka způsobí, že je najednou uvěřitelnější a sympatičtější.Herci naprosto skvělí, všichni.Do teď u mě bylo nejlepší Zlaté Oko, teď už o tom pochybuji.Rozhodně doporučuji. ()

Dubron 

všechny recenze uživatele

První Bondovka s Craigem, která se m líbila... Musím pochválit Mendese za umělecké pojetí, tohle chtělo trochu odvahy. Celá scéna v Mrakodrapu jsou vizuální orgie :) ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Moje tři hvězdičky jsou asi proto, že Jamese Bonda můžu, ale nijak mě nedostává. I když natočené to bylo hodně dobře, Daniel Craig byl dost dobrý a Javier Bardem naprosto skvělý. Ale...prostě Bond. Hudba výborná, úvodní a závěrečné titulky bondovské a výborné. Ovšem při úvodní honičce v Istanbulu jsem se smála, připomnělo mi to začátek jednoho Bonda, kde ve žluté lyžařské kombinéze Roger Moore (myslím) sjíždí velehory, přitom stihne někoho zastřelit a snad i zachránit. A scéna ve sprše, kde kouzelná Bond girl bez mrknutí podlehne famóznímu OO7 mě rozesmála snad ještě víc. Ne ve zlém. Takže jsem doma řekla synovi: jo, bylo to dobrý, technicky výborné, hudba skvělá, Bardem dokonalý, i jinak dobrý. A prostě bondovka. Proto jen tři hvězdy, i když by to možná zasloužilo čtyři. ()

Philip_Fry 

všechny recenze uživatele

!SPOILER! Jak na tohle můžou někteří říct, že Bond se nedrží tradic? Očividně se naopak k pár věcem, které předchozí Craig zavhnul, vrací (Q, Monneypenny) Jen to tentokrát nejsou žádné technické lahůdky, jaké známe z předešlých Bondů. Nicméně fanoušky velice potěší role Aston Martinu DB5, i když možná uroní slzu při jeho destrukci, nicméně více žalu by si ještě měli schovat do finále...Dle mého fantastická podívaná... ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Není to takové terno, v jaké jsem doufal. Skyfall funguje podobně jako Epizoda 3 pro Star Wars, pojítko mezi "realistickým" a špinavým restartem série a těmi eye-candy akčními komediemi z minulého století. Tyto dva žánru Skyfall pečlivě splétá dohromady, dočkáme se několika typických suchých hlášek a Bonda, fyzicky i psychicky vyčerpaného. Je docela škoda, že se film naplno rozběhne až s příchodem Silvy (což je až ve druhé hodině filmu!), role Javiera Bardema je parádně slizská, až jokerovská a jeho chuť zakroutit krkem jedné postavy jde z filmu cítit tak, až z toho mrazí. Skyfall postupně graduje, překvapivě tím, že snižuje na tempu a jeho vrcholem je konfrontace ve Skotsku, na místě, které pro Bonda znamená jeho zrod, doslova. Celá skotská sekvence, jakoby vystřižená ze Sám Doma je asi to nejlepší, co jsem v Bondovi viděl, i když to už s ním nemá nic společného. Co se týče postav, nový Q je vcelku v pohodě, i když Benu Whishaovi nebyla dána moc velká stopáž a Bondgirl je zde spíše samotná M, postava Berenice Marlohé je zde pouze proto, aby se mohl Bond do něčeho zabodnout. Musím také vyzdvihnout práci Thomase Newmana, jež by si zasloužil oscarovou nominaci (kolikátou už? :)). Skyfall je ve výsledku odvážně napsanou bondovkou a jsem zvědav, jakým směrem se bude Bond v budoucnu ubírat. ()

bakeero 

všechny recenze uživatele

Craig je pro mně nejlepším Bondem. A jsem jenom rád, že se po slabším Quantum of Solace ve Skyfallu znovu vytáhnul. ()

whisker 

všechny recenze uživatele

Bondovky nebyly, nejsou a nikdy nebudou moje parketa. Daniel Craig a Javier Bardem ale hráli opravdu skvěle a kupodivu jsem se u Skyfall i bavil. A vlastně jsem měl jen jediný problém a to z délkou filmu. ()

MIRAS133 

všechny recenze uživatele

Teda čekal sem něco extra podle toho, kolik se kolem filmu dělalo povyku, ale film mě upřimě zklamal. To Smrtonosná past 4 s Bruucem Willisem se mi líbila daleko víc a měla podobný scénář. Chyběla tam prostě akce. Byly tam dlouhé chvíle, kde se jenom kecalo a nic se nedělo. Nepochopil sem, proč jeli na jeho panství (Skyfall) z mládí, kde zabili jejich hlavního nepřítele. Opravdu jsem čekal víc, proto dávám 3* ()

Související novinky

Pokračování Top Gunu slaví miliardu dolarů

Pokračování Top Gunu slaví miliardu dolarů

26.06.2022

Jedním slovem wow. Kdo tvrdí, že ještě před premiérou druhého Top Gunu, sequelu k osmdesátkovému náborového filmu amerického námořnictva s mladým Tomem Cruisem a Valem Kilmerem, čekal pokoření… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Chris Evans ztvární legendárního herce

Chris Evans ztvární legendárního herce

06.01.2022

Od té doby, co Chris Evans (Avengers: Endgame) opustil Marvel a vydal se vstříc novým projektům, daří se herci točit poměrně zajímavý žánrový mix. Brzy jej uvidíme v animáku Lightyear o Buzzi… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Reklama

Reklama