Reklama

Reklama

Skyfall

Trailer 1

Britská tajná služba MI6 se ocitá v nelehké situaci, ze základny v Turecku byl ukraden harddisk se seznamem agentů. Agent 007 James Bond a jeho kolegyně Eve se pokusili lupiče zadržet, Bond byl však během akce postřelen a zmizel neznámo kam. Šéfce MI6, M, nezbývá nic jiného než prohlásit Bonda za mrtvého. Nový předseda bezpečnostně-zpravodajského výboru Mallory je situací silně znepokojen; nejedná se totiž o první případ krádeže seznamu tajných agentů. Podle něj je načase, aby M odešla do důchodu a byla nahrazena někým schopnějším. M se ale do penze rozhodně nechystá. Cestou z ministerstva M zjistí, že se někdo naboural do systémů v hlavní centrále MI6 a snaží se dešifrovat ukradený seznam. M spěchá zpět do centrály, vtom celá základna MI6 exploduje. Útočník neměl v plánu zabít M, chtěl však, aby viděla zkázu svého úřadu. M je odhodlána viníka najít a potrestat... Když se M vrátí z pohřbu svých kolegů, čeká na ni doma nezvaný host, a to Bond. Využil toho, že je považován za mrtvého, a užíval si svobodného života, nyní však usoudil, že ho tajná služba potřebuje, a rozhodl se přihlásit zpět do služby. Bond se na M zlobí, protože byla ochotná ho kvůli seznamu agentů obětovat. Bond je převezen asistentem M Tannerem do starých tunelů metra, kam byla přemístěna tajná základna MI6. Pokud Bond uspěje v testech, je M ochotná přijmout ho zpět... Tanner Bondovi prozradí, že útočníkem je někdo, s kým se M dostala v minulosti do konfliktu. M však tvrdí, že netuší, kdo seznam ukradl. Ve fyzických i psychologických testech Bond prošel, podle Malloryho však rozhodně není způsobilý vrátit se do terénu. Střela vyjmutá z Bondova těla zavede tajnou službu na stopu agenta Patrice, který má podle zdrojů ze CIA právě namířeno do Šanghaje. Bond obdrží od nového výstrojního důstojníka Q letenky do Šanghaje, pas, rádiovysílač a zbraň, která funguje pouze při identifikaci otisku Bondovy dlaně. Bond si počká na Patrice na letišti a pronásleduje ho uprostřed noci do kancelářské budovy. Tam na Patrice zaútočí, chce získat informace o seznamu, Patrice však umírá, aniž by cokoliv prozradil... Bondův souboj s Patricem sledovala skrz prosklenou stěnu protější budovy záhadná žena. V Patriceových věcech najde Bond žeton do kasina v Macau. Do Macaa přijíždí Eve, aby předala Bondovi zprávu: nový vlastník seznamu udeřil a odhalil identitu pěti tajných agentů. M nařídila agenty okamžitě stáhnout, tři z nich však byli zabiti... (TV Prima)

(více)

Recenze (2 690)

Desmi 

všechny recenze uživatele

Tak ta stará nelítostná bestie, co mi vždycky tak pila krev, to má konečně za sebou ! A že jí k tomu pomohl psychopatickej teplouš, kterýho si sama vychovala, byla jen třešnička na dortu. Mimochodem největší zklamání byla bondgirl. Nevím kdo jí vybíral, ale strašný..! Ta hezká asiatka to už vylepšit nestihla. Snad si dají pro příště s výběrem větší práci.. ()

chinano 

všechny recenze uživatele

Po všech ohledech zajímavá bondovka. I když to (hlavně skotská část) vlasně stylem bondovka není, akce má takový defenzivnější nádech. Pro tradicionalisty jistě zklamání. Pro ostatní příjemný zážitek a důstojné zakončení povedené trilogie. ()

easer07 

všechny recenze uživatele

Tato bondovka od Craiga byla asi jeho nejlepší. Rozhodně mě to nadchlo víc než minulý díl -Quantum of Solace. Některé části byly ale suché a postrádaly akční scénky. Hudba tvoří velikou část filmu, jsem fanoušek hudby a toto bylo super, takže to ty suché scénky pěkně doplňovalo. Musím říct, že to trochu vyjelo z osnovy (nesmrtelný Bond), byla to tak trochu zápletka. Chystají se další dva Bondové, tak jsem zvědav. Bond se za těch cca 40 let úplně změnil a já bych řekl, že k lepšímu. Bond se mohl oholit. Takže pár nedostatků se přece jenom najde, nejistě dávám čtyři hvězdy, ruka mi směřuje k pěti, ale asi to nevyjde. ()

TesterX 

všechny recenze uživatele

A nechal bych to tak. Jako finale nekonecne serie se tento dil jevi jako nejlepsi. Tak to neposerte a uz netocte dalsi variace s jinyma ksichtama. /// TECH = **** / FILM = **** / DOJEM = **** // Celkem = **** /// ()

Rust_Francis 

všechny recenze uživatele

Můj osobní problém s touto bondovkou je ten, že ono se to tak nějak jako bondovka už ani netváří. Samu Mendesovi nemohu vytknout nic, tak jako i výbornému Danielu Craigovi či slizkému Javieru Bardemovi. Jedná se o skutečně velmi dobře propracovaný akční thriller, kterému z mého pohledu nechybí naprosto nic a stejně se neubráním tomu vnitřnímu boji, co si o tom myslet. No jedno vím jistě, pět hvězd za snímek... jen se bojím, kam další 007 povede. ()

Vostok odpad!

všechny recenze uživatele

nenavidím tyhle nové bondovky , ne kvuly příběhu ,nee kvuly akci ale kvuly tomu neherci co se snaží hrát Bonda , udělal z jeho postavy uplnyho debila , už to není štramák a elegán co s gracii vyjde z každe akce , je to jen vzteklej buldok nebo pitbul prostě jen ryze nasraná gorila ..... na to se nedá dívat. ()

belmonďák 

všechny recenze uživatele

Bond přišel v tomhle filmu o všechno co ho dělalo Bondem. Dost se nám polidštil, přišel o své tajné hračky, kvalitní auto, už víme jaké bylo jeho dětství, našli jsme jeho rodný dům a co hůř! Nějaká holka z pobřežního slumu (baru) dostala přednost před Bond girl. Aby toho nebylo málo tak ztráty se počítají i u jeho nadřízených i v technické podpoře kdy technického poradce "Q" nahradili nějakým puberťákem.... I Miss Moneypenny přišla o svůj věneček nedostupné sekretářky a Bond tak ztratil minutovou parťačku v anglickém humoru který se konal vždy před vstupem do kanceláře "M". Když to vezmeme do důsledků tak James ztratil i svojí původní základnu. Zní to neuvěřitelně, ale jediná jistota, která mu kromě kvalitního alkoholu ještě zůstala, jsou padouši. A v podání Javiera Bardema excelentní.... možná právě proto nám je v této 23 bondovce nenápadně naznačeno že sexuální orientace Bonda už také nemusí být jistá. Svět spěje do záhuby a James s ním.... ()

Dosou 

všechny recenze uživatele

Úplně odjinud. Kdysi Jiří Suchý zavtipkoval: "Paříž ? Nepařím, ale znám lidi, kteří poněkud šanghaj." Když se u nás postaví mrakodrap dosahující závratné výše 109m, je z toho celá architektonická obec na větvi. No a tady v Šanghaji stojí nádherný skleněný barák, který hraje nejen svou výškou a elegancí, ale i jako skvělý dramatický prostor. A všichni Čeští architekti i nekritická veřejnost může jen vzlykat nad svou průměrností. Ještě, že to češství v závěru dramatického finále zachrání hudební motiv z Dvořákovy Novosvětské. Tím se dušička zahojí. No a k filmu. Skvělá zábava, drama, švih i sentiment, slzy za "M", i okouzlení z dokonalého Bardemova padoucha. Ale především skvělá práce architektů s výběrem lokací, exteriérů i interiérů, kamerou a střihem. Fajn podívaná. ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Výrazný posun oproti predošlému dielu. Scenáristicky, réžijne a hlavne vizuálne (akcia je krásna, prehľadná). Skyfall je proste kvalitné remeslo. Ale nudné. Humorné prvky sú prevažne kŕčovité, hlavný zloduch k smiechu, ženské postavy k uzúfaniu nezaujímavé a navyše sa film výrazne zameriava na M, postavu ktorá je pre mňa nekonečne nesympatická. Emotívne finále na mňa tým pádom malo úplne opačný efekt ako asi tvorcovia plánovali. Filmu by som ale aj napriek tomu neváhal udeliť prvenstvo v doterajšej Craigovej trilógii...nebyť poslednej pol hodiny. Absolútne odklonenie od dovtedajšieho vývoju filmu mi vôbec nesadlo. Pravda ale je, že po skončení filmu by som sa na ďalšie Bondove doprodružstvo schuti vybral, takže za mňa nakoniec fajn a približne na rovnakej úrovni ako Casino Royale. Avšak s najlepšími dielmi Mission Impossible či s Jasonom Bourneom sa to ešte rovnať nemôže. Uvidíme ako vyjde pokračovanie. ()

Pavlosos 

všechny recenze uživatele

Nová řada bondovek s Craigem má jednu zatracenou výhodu, kterou je autentičkost srovnatelná s reálnám světem, jíž paralelicky prostupuje konání Daniela Craiga, kterému třebas i holé ruce stačí k vykonání práce bez jakékoliv moderní technologie. Navíc sinusoida jde vzhůru a vracíme se ke tradičnímu modelu dvojice "nejmocnějších" - hrdina a padouch, které zde krásně vyděluje jak charisma (Bardem u mě po "Tahle země není pro starý" vystoupal do samých výšin padouchů všech dob, jeho vnoření se do role je znát od prvních slov ve výtahu... :o) :o) klobouk dole a palec hore :o) ), tak oblečení. A tento film navíc zřetelně ukazuje Bondovu zkoušku všeho, co umí a může použít, jelikož zde Bond použije jak moderní technologie, tak s postupem filmu i postupně přechází na "staré způsoby" - brokovnice, završujíc svůj úspěch jedním přesným hodem nože do zad protivníka. navíc doba jde dpoředu, tak se i obvyklý stereotyp Bondova "zbrojíře" - Quartermastera mění a v závěru je jasné, že se potvrdilo pravidlo "staré nahrazuje nové" v podobě smrti staré M a nahrazení Garethem Mallorym, jehož počáteční písmeno přijmení tentokráte utvrzuje latinské rčení "Nomen et omen". Howgh. ()

jpacuta 

všechny recenze uživatele

Perfektní. Jenom jsem shlédnul začátek+intro a nedokázal od toho odejít. Závěr sice vyznívá jako úplně jinej film, ale to nic nemění na tom, že tahle bondovka je pro mě jednoznačně nejlepší ze všech. Můj oblíbený Newman dodal skvělou hudbu a Adele nazpívala nejlepší song. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Já nevim co na tom všichni vidíte a za co chválíte. Čekal jsem od Mendese nového Bonda, s novým pohledem ale bohužel, to se nekonalo. Raěji když Mendes zůstane u "svého", než ztrácet čas Bondovkama. Děj vlastně o ničem, převídatelný bez nápadu. Akce byla, ale bohužel moc přehnaná nebo vyumělkovaně náhodná. Chyběla tam i špetka vtipu. Nejlepší na filmu je jen úvodní song, což je pro mě málo. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

No, je to lepší, Quantum of Solace. Skoro to dosahuje kvalit Casina Royale. Je to super Bondoský, rychlý, akční, temný, zloduch jak se patří. Dost to chytne a rozhodně nepustí. Konec je drobet pohled do Bondova soukromí a to je dobře. Ukáže to ještě víc o Jamesovi, jako o člověkovi a ne jen jako o stroji na zabíjení. Za mě velice silný 4* a ROZHODNĚ DOPORUČUJU ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Bondovku s dospelým thrillerovým nádychom a výraznou poetikou obrazu, prosím. Pretrepať, nemiešať. Mendes vytvoril niečo v sérii doteraz nevidené a slová ako najlepší film s 007 nebudú ďaleko od pravdy. Záporák Javiera Bardema rovnako búra hranice doteraz videného - fantastický výkon, neprávom nedocenený nejakou tou soškou. Craig už tradične skvelý. Toto je ten ultimátny bond zážitok, ktorý sme len o chlp nedostali pri Casino Royale. ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

První bondovka s uměleckými prvky? Nemám s tím problém. A je to vlastně jedna z nejlepších novodobých bondovek. Trochu jen slábne postava bondgirl, ale tu bych neřešil. Tři silné pilíře - samotný Craig, Mendesova režie a záporák - výtečný Bardem. Ten se opravdu povedl. Skyfall - parádní filmový bondovský požitek. ()

pold 

všechny recenze uživatele

Z bonda zůstala znělka a nevkus úvodních titulků. Vse ostatní je scénáristicky béčkový akčňák se spoustou wtf momentů, ale bez špetky praštěnosti a vtipně přiznaného přehánění. A Bond jako psychicky labilní sirotek? To je skutečný vrchol úpadku. Jako bondovka 0%, jako akční pitomost 50%. ()

Související novinky

Pokračování Top Gunu slaví miliardu dolarů

Pokračování Top Gunu slaví miliardu dolarů

26.06.2022

Jedním slovem wow. Kdo tvrdí, že ještě před premiérou druhého Top Gunu, sequelu k osmdesátkovému náborového filmu amerického námořnictva s mladým Tomem Cruisem a Valem Kilmerem, čekal pokoření… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Chris Evans ztvární legendárního herce

Chris Evans ztvární legendárního herce

06.01.2022

Od té doby, co Chris Evans (Avengers: Endgame) opustil Marvel a vydal se vstříc novým projektům, daří se herci točit poměrně zajímavý žánrový mix. Brzy jej uvidíme v animáku Lightyear o Buzzi… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Reklama

Reklama