Reklama

Reklama

Šumné Valašsko

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2004, 22 min

Obsahy(1)

Žasnoucí architekt David Vávra opět navštíví více i méně známé stavby 20. století. Tentokrát na terénní čtyřkolce. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Aky 

všechny recenze uživatele

Celý tento cyklus mi učaroval mnohem méně, než si zasluhuje podle názoru ostatních zdejších uživatelů. Jako dokument je plytký, vybírá jednotlivé artefakty značně nahodile a celkově slouží spíše k exhibici pobíhajícícho a přehrávajícího Davida Vávry než podání obrazu města či kraje, který by měl být jeho středem. ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus hodnotím jako celek, protože si myslím, že je zcestné hodnotit podle konkrétního města, o jakém ten který díl byl. Hodnotím celkově pořad - jak je pojat, jak na mě působí, jak je prezentován (D.Vávrou), jak jsou představovány a vybírány památky vzhledem k potenciálu městských skvostů... ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Už slovo "šumné" lahodí mému sluchu (slezský výraz krásné). Když se pak k tomu přidá Vávrova mluva ve verších, která nás provází všemi díly a styl k tomu, co víc si přát? A že je z toho šou? No a proč ne? Co není?Je to vkusné, zajímavé, poučné. Tleskám za tyto projížďky, nejen Valašskem! Pan Aky a IIIIIIInevím kolik- Stačí to napsat pod "Šumná města", jako celku, abychom nemuseli číst stále dokola to samé u všech dílů! ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Absolutně nesouhlasím s Akym a panem IIIIIIIIII (sic!). Je přece logické, že má smysl pořad hodnotit jednotlivě, protože diváci mohou reagovat na konkrétní příklady daného dílu, kdyby tu Šumná města nebyla rozepsána, veškeré relevantní poznámky k jednotlivým dílům bychom tu měli splácané dohromady. Poetika Davida Vávry asi nesedí každému, chápu, že někomu se nelíbí, ale těžko ho někdo může vynit z laciného exhibicionismu. Pan Vávra je dokonce stále aktivním architektem (což je při jeho prac.vytížení obdivuhodné), architekturu miluje a podezírat ho z vypočítavosti je dost ubohé. Hlavní roli v cyklu rozhodně hrají navržené budovy, Vávra je pouze průvodcem. K Valašsku, jedím tam často a tak jsem hrozně rád, že mi pan Vávra ukázal několik míst, kam se podívat. Většina krajinek je točena z kopce u Malé Lhoty, což je mé oblíbené místo na Valašsku a potešilo mě, že ani štáb ČT na něj nezapomněl. P.s: Některé básničky tohoto dílu jsou naprosto kouzelné. ()

Reklama

Reklama