Reklama

Reklama

Danger Close: The Battle of Long Tan

  • Austrálie Long Tan (pracovní název) (více)
Trailer 1

Jižní Vietnam, pozdní odpoledne 18. srpna 1966 - tři a půl hodiny v lijáku, uprostřed bláta a roztříštěných stromů plantáže zvané Long Tan, se snaží major Harry Smith a jeho rozptýlená rota 108 mladých a většinou nezkušených australských a novozélandských vojáků bojovat o svůj život. V cestě jim stojí drtivá nepřátelská přesila jednotek Viet Congu a severního Vietnamu, která čítá přes 2000 mužů. Po vyčerpání munice, nárůstu obětí a obklíčení nepřítelem si každý člověk začne hledat svoji vlastní odpověď na to, jak triumfovat nad nejistou budoucností se ctí, slušností a odvahou. (Michnak)

(více)

Recenze (57)

verbal 

všechny recenze uživatele

Dramatizace bitvy o Bánh chưng připomíná umaštěné ťamanské hladové okno pro socky, kde vám na rok nemyté pánvi a na ojetém motorovém oleji připraví ušlechtilý gurmánský zážitek v podobě Gà luộc z nefalšovaného kanálového kuřete za pouhých tědeťátči, povětšinou velmi účinné přírodní projímadlo. To v tom lepším případě. V tom horším vás po návratu z toho výživného a lehce stravitelného oběda s křečemi v břichu ještě navíc pohryže váš teriér. Asi to tenkrát, když u Mekongu narazila četa Aboridžinců na kompletní prapor Wutangklanu, nebyla žádná hậu môn a pro dramatické situace nebylo dozajista kam plivnout. Proto se domnívám, že vizualizovat onu událost tak, že deset polen zalehlých v mechu a kapradí, v čele s vrchním Vikingem, který zjevně v jakékoliv roli zvládá jedinou mimickou polohu, a sice culit se jak Ragnar do Valhally, ať se kolem děje cokoliv, dvě hodiny unyle pifá a metá zábavní pyrotechnikou na siluety rýžožroutů v oparu, přičemž se asi tak co deset minut jen převalí k jinému keři, to je přinejmenším režisérský, producentský a dramaturgický amatérismus a přinejvětším výsměch. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Travis Fimmel ( Ragnar z Vikingů) velí 108 nezkušeným Australským a Novo Zélandským vojákům proti celému Vietnamskému battalionu a je to slušná válečná řež po delší době. Po krátkém úvodu akce téměř nesešlápne z plynu a byť nejde o velkou produkci, tak to vypadá velmi dobře, postavy si divák oblíbí a fungují také emoce především v závěru. Jediné, co mě trochu mrzí, že tvůrci nenašli odvahu přidat Gore, tedy extra syrových scén jako v Hacksaw Ridge se zde divák nedočká, ale i tak je to poutavá a zábavná podívaná pro fanoušky válečných filmů, kterých je jako šafránů takřka povinnost. 75% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Xtá variance na válku ve Vietnamu, tentokrát z pohledu australské armády, se zapojením australských tvůrců a herců. Vizuál OK, ale o žádném průkopnickém stylu natáčení nemůže být řeč. Krásně zde vynikne preciznost a režijní virtuozita Mendese (1917), oproti rutinní střihové skladbě a limitovaným rozpočtem Danger Close. Fandové válečných filmů se na to podívají a to je tak všechno. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po akční stránce není mnoho co by se tomu dalo vytknout, to je pravda, ale už po několikáté se mi v poslední době stalo, že jsem viděl film ve kterém byla dobrá akce, ale absolutně nezajímavé postavy. Netvrdím, že tyhle filmy vyžadují oscarové výkony, ale trochu víc lidské a sympatické hrdiny by to chtělo. Navíc jak podotkl Laco, tak s válkou ve Vietnamu to má společný jen příběh. Slabé 3* a promarněný potenciál.50% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Váhal som v hodnotení, ale prikláňam sa k štyrom hviezdam. Film sa venuje jednej väčšej bitve vo vietnamskej džungli, ktorej priebeh je rozobratý pomerne slušne. Technicky filmu niet čo vyčítať, akčné scény sú výborné, má to iskru a vyzdvihol by som hlavne skvelé zobrazenie navigovania a celkovú delostreleckú podporu, ktorá je pre obkľúčených vojakov i vo filme kľúčová. Travis Fimmel je dosť nevýrazný, ono to možno nebude jeho vina, ale ak má film nejaké slabé miesto, tak sú to rozhodne vzťahy medzi postavami, ktoré nefungujú z jediného dôvodu- pretože režisér tomu nedal veľa priestoru. Dokonalou ukážkou je scéna kde Fimmel škrtí vojaka za prúser ktorý spravil. Po niekoľkých minútach v inej scéne sa pýta toho istého vojaka ako u nich doma a tak a že mu príde na svadbu...Nič medzi tým?? Škoda, že sa režisér nepohral s postavami, aj za cenu dlhšej stopáže, bolo by to určite o hviezdu naviac. 70%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Klišé ani patosu se (v celkem přijatelné, zdravé míře) pochopitelně nevyhneme, ale i tak jde o dobrou připomínku časů, kdy člověk nadšeně hltal díl od dílu Bratrstvo neohrožených. Ryze akčních válečných filmů je každý rok méně a méně! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Australáci, vy moji oblíbení kucí protinožský, zase jste mi udělali nesmírnou radost. Tohle bylo naprosté žrádlo ! Teď všem tříhvězdičkovým hodnotitelům vyrazím dech a směle to nazvu australskou Četou. Bylo tam všechno. Boje v džungli, Hueye, Phantomy, artina, kavalérie v podobě M113 atd... Ale na rozdíl od americké klasiky tohle bylo částečně okořeněno britskou výstrojí včetně armádních Land Roverů - Defíků. Hlavně mi ale sedly samotné postavy. Co kus to originál. Ať už šlo o kiwie nebo o zalomený klobouky. Austráláci i Novozélanďáci se uměli bít vždycky. Prokázali to jak za první války, tak za druhé. A pomáhaly i v americkém průseru zvaném Válka ve Vietnamu. Já si zkrátka a dobře pošmákl. je náhoda, že zrovna hraju na PC hru Vietnam radio commander, takže jsem si všechny ty příkazy do vysílačky ať už pro Dustoff, volání Air supportu nebo krycí palby artilerie fakt užíval. Muselo to tam bejt šílený. Ona už jen ta džungle s brutální vlhkostí a hmyzem pijavicemi počínaje a všemi možnými kousacími broky a pavouky konče... A do toho kucí v černech pyžamech... EvilPhoEniX má pravdu v jednom, mohlo to být více gore. Ne nejsem úchyl, ale vím co umí dělostřelecká palba. Ta nedělá, že congové skáčí a dělají kotrmelce... Ta dělá kotrlece s jejich rozcupovanými zbytky a to včetně stromů. Tady to všechno práskalo mezi kmeny, ani listí nepadalo... To samé APC, když to horní padesátky začly kropit, bylo to jak cirkulárka... Co stálo v proudu střel, jen tak obyčejně nepadalo k zemi. Ale to je to jediné co bych vytkl. Já si to moc a moc užil a měl-li film být poctou té hrstce statečných, pak jím bezpochyby byl. A ještě na závěr, fakt jsem se divil jak moc podobné obličeje vybrali tvůrci ke skutečným historickýcm předlohám. Prostě super práce! Dávám za 5 červených smoke granátů ! * * * * * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) DANGER CLOSE je po dlouhé době další válečný přírůstek mapující válku ve Vietnamu. Přečetl jsem si všelijaké ohlasy, celkově se shoduji se solidním nadprůměrným hodnocením, ty 4* jsem nakonec s přivřením očí dal, neobsahovalo tam nic, co by mi výrazně vadilo. Spoustu lidí si tu stěžuje na slabě pojaté postavy, přímočarý příběh a až sterilní akci, která později začne nudit? Většinu toho bych mohl, byť jen asi subjektivně vyvrátit. Příběh byl opravdu jednoduchý, ale s ohledem na toto téma mi to přišlo zcela dostačující. Akce byla dobře natočena, i když je pravda, že měla pouze svůj jeden styl a víc zajímavého nenabídla, ale co – mě to nevadilo a ani mě to nijak zvlášť nenudilo, ke konci už to bylo takové klasické heroické se spousty trochu přehnanými nápady. Jako jsou zpomalovačky, zachránění skupinky vojáků na poslední chvíli apod. A postavy? Je pravda, že jsem se k nim také pořádně nedostal, na to, abych si je plně oblíbil. Jenže problémem je, že jich bylo dost, a kdyby byl film aspoň o cca 20 min delší + kdyby to mělo ve finále tak o 1 až 2 emotivní momenty navíc, hned by to bylo lepší. Takže výtky k postavám – to jedině chápu. Celé to mohlo být od každého něco lepší, ale i tak jsem spokojen, nenudilo mě to, úvodní cca 30 minutovka byla trochu vleklá a nezáživná, jenže pak se vše rozjelo a bavilo mě to až do finále. Krvavost a podobné aspekty v tomto válečném žánru – to vše je utlumené, ale tak, že mi to nevadilo. Neobsahuje to tu zde dlouhé minuty momentů, kdy je voják smrtelně zraněn, umírá apod. Celé je to takové urychlené, ale nemám s tím větší problém. Hudba byla taková optimální. Znám lepší válečné filmy, tohle bylo takové menší, komornější, ale i taky horší provedení mohlo vzniknout. Nemůžu si pomoci, já se bavil a ještě si to někdy jednou při správné náladě pustím. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Opět mě nalákal poster. Další z mnoha, ale fakt mnoha filmů, kde tam rádoby "drsný" týpečci řvoucí a pobíhající s kvérama v lese si hrajou na vojáčky (tím myslím samozřejmě herce, který se na svoje role vůbec nehodili). Tohle bylo pasé už v osmdesátkách.. film kterej naprosto, ALE NAPROSTO nic novýho nepřináší.. a když už točim tak otřepaný téma, tak aspoň máknu na scénáři nebo aspoň na nějakých sympatičtějších hercích né? kurva hergotfix. Vdyť se na to nedalo dívat. Nemužu si pomoct, ale dávám co tomu patří. Tohle nebylo natočený z úcty, ale z nudy. Nazdar. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po delší době zajímavá, akcí nabitá a atmosfericky povedená válečná smršť, která už od začátku vytasí na válečný film dost slušný a poutavý příběh a do konce diváka nepustí. Vojáci ve Vietnamu jsou 70% filmu pod palbou a akce filmu vůbec nechybí, ale co mě na filmu zaujalo daleko více byl příběh a hlavní parta asi 30ti lidí, ke kterým si divák běhěm filmu vytvoří pouto, a to se často nestává. S tímhle obsazením a dialogy bych si to dokázal představit i na delší seriál, na konci filmu režisér ždímá emoce a mě se chtělo skoro brečet:D Být krvavější akce, většího gore a nějakých close knife combatů, dal bych tomu plných 5, ale tyhle věci mi u válečného filmu místy chyběly na doplnění excelentního celku. Nečekaně dobrá záležitost ,kterou by si měl každý alespoň trochu zapálený fanoušek žánru pustit. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

To zase něco bylo, začátek hrozný, bombardování a všichni se prochází a hrají karty jako že je ohňostroj. Herecky budiž, příběh by byl zajímavý kdyby se do něho vložilo srdce, tohle bylo hodně špatně natočené, soundtrack zlý, další válečný pokus který vybouchnul příliš brzy, konec prostě pokaždé nezachrání celý film. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Je trochu škoda, že si Australani neskočili na kus řeči s technickými poradci seriálu Btatrstvo neohrožených, ti by jim vysvětlili, jak to vypadá při dělostřelecké nebo kulometné palbě, hlavně zpomalené záběry plachtících členů Vietkongu a severovietnamské armády byly dost o ničem. Jinak si ale stěžovat nebudu, téměř dvě hodiny utekly jako voda, šlo se z akce do akce a proběhlo jen jedno loučení s Boromirem, takže na patos téměř ani nedošlo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u jiných ne až tak známých zfilmovaných válečných střetů doporučuji si něco nastudovat i tady. Usnadní to orientaci, ačkoliv je fakt, že tady se to tvůrcům podařilo podat poměrně přehledně. Celkově se film soustředí především na samotný boj mezi ANZAC a Vietkongem, takže trochu rezignuje na postavy, ale i to krátké seznámení stačí k tomu, aby si k nim divák pocítil sympatie, což je i zásluha herců. Samotný Fimmel si ponechal něco z Ragnara, což je v tomto případě na místě, takže palec nahoru i za to. Samotná bitva zabírá většinu stopáže, což má za následek skutečnost, že místy působí staticky. Na druhou stranu z pohledu Australanů a Zélanďanů se jednalo spíš o poziční boj a snaha o autenticitu se cení. Navíc se mi strašně líbil prostor, jaký dostalo dělostřelectvo i komunikace mezi ním a bojujícími jednotkami. Od Australanů se jedná o slušnou práci, která dává vzpomenout na "vietnamské" klasiky. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie. Od tohto režiséra som čakal oveľa viac. Film o vojne vo Vietnamu plný prestreliek, ale vôbec ma nezaujali postavy a aj tie prestrelky sa mi po pár minútach zdali strašne monotónne. A aj keď to, že sú po technickej stránke kvalitné dnes nie je samozrejmosť, tak to mi proste nestačí. Asi najviac mi vo filme chýbala dobová atmosféra. Aj dialógy a herecký prejav hercov pôsobili strašne súčasne. Keby tam nebol titulok Vietnam a asi 2 dobové pesničky, tak by ma nenapadlo o akú vojnu sa jedná. 4/10. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Příběhově to určitě nemá na top pecky z Vietnamu, jako je třeba Četa, ale i tak se jedná o moc "pěknou" řezničinu, kdy All Blacks makají za děly, Wallabies střílejí a umírají v džungli a rákosníci volí taktiku frontálního útoku. Uteče to jako nic a krve se člověk taky dočká, takže spokojenost. 85% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý austrálsky snímok z bojov austrálskych vojakov vo Vietname. Réžia a scenár sa venoval hlavne bitke, streľbe, delostrelcom a trocha situácii vo veliacom štábe. Postavy vojakov a jednotliví ľudia tam robili skôr kulisu. Žiadny "príbeh". Vo filme sa zdalo že padlo viacej vojakov ako v skutočnosti (18- uvedené na záver filmu). ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Úvod filmu je příšerný komunistický Vietnam útočí na australsko/novozélandskou základnu vše kolem tam vybuchuje a někdo i po nich střílí a velitel pluku se tam prochází jak na módním molu (na obhajobu se mu nedivím někteří ti vojáci vypadají jak kdyby z tama došly nebo jsou přiteplení asi na to přispěla LGBT komunita) a směje se u toho jak piča přijde do velení s úplným klidem a jeho muži si zde hrají karty. To je opravdu reálné to i Rambo 2 by byl více podle skutečnosti než tahle scéna. Říkal jsem si no je to začátek třeba se to zlepší bohužel nezlepšilo skoro všechny postavy mě byly totálně u prdele (čestná výjimka je ta blondýna co tam zpívala a to jen proto, že tam byla 5 minut a nestihla mě nasrat navíc je to jediná ženská co je ve filmu ) a přál jsem jim smrt (nefunguje zde absolutně žádné soužití s postavama divák s nima netrpí a nepřeje si, aby přežily). Ke konci naskakuje velký sled wtf scén od komunistického Vietnamského vojáka co se zakempí v slaměné chýši 5 minut zaměřuje, aby se pak netrefil (tak hlavně, že měl na to čas a nikdo o něm nevěděl) po dalšího co se rozběhne proti nepříteli s nožem a on ho odstřelí (tady už mě moc nechybělo, abych se začal smát) a korunu tomu nasadí scény kdy vedle jednoho z vojáků vybouchnou 2 granáty on udělá salto a přežije pouze s raněnýma nohama (v reálu by ho to roztrhalo na sračky, ale nevadí srát na realitu ) a kdy se 2 velitelé nebo co to bylo hádají jestli tam mají poslat posily nebo ne (kdybych šel do mateřské školky a počkal si na to až se tam budou hádat dvě děti tak ta hádka by byla reálnější než tato trapárna co byla tady a to by ty děti nemusely být ani herci). Tak hlavně, že tu někdo (asi placený Rusáky) nadává na film Na Život a na smrt a píše jak to nebylo reálné tohle totiž o moc lepší není viz scény kdy u nepřítele vybuchují dělostřelecké granáty 5 metrů daleko a on umírá zatímco opačně to přežijou bez problémů (už chybělo fakt jen ,aby místo těch transportérů pro ně přišel ten John Rambo). 60 procent více nejdu ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Podařený válečný snímek, který je na sobotní večer ideální. Není to žádná hitparáda, ale taky žádný průšvih. Obsazení je fajn. Travis " Ragnar " Fimmel mě opět bavil. Máme tady herce z filmu Hacksaw Ridge: zrození hrdiny od Mela Gibsona - Luke Bracey, kterého jsem měl ve filmu Mela Gibsona rád, takže bylo dobrý ho zase vidět. Pak tu máme herce ze seriálu Punisher, nebo herce z Mission Impossible 2 a To, zkrátka obsazení je dobré. Po řemeslné stránce je film bez chybičky. Hudba není moc výrazná, ale rozhodně to není tak, žeby tam žádná nebyla, do nějakých scén to bylo okej, ale nic co bych poslouchal znova. V závěru když to vypadá, že bude konec, BUM, a já jsem v jednu chvíli nedýchal, zkrátka v závěru to bylo dobře vygradovaný, a smrt jedné postavy mě zamrzela. Danger Close je dobrý válečný snímek podle skutečné události, který rozhodně nějak neurazí. Na sobotní večer je to dobrej film. :) ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Slušný válečný snímek z pohledu Australanů na válku ve Vietnamu. Technicky velice dobré, jen mi chyběla nějaká výrazná postava. Velitel delty nebyl nijak zajímavý ani výrazný a k tomu nesympatický. ()

Reklama

Reklama