Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Max Manus, Nórsky veterán z rusko-fínskej vojny sa vracia do vlasti okupovanej nacistami. Zapája sa do hnutia odboja, no je zatknutý za rozširovanie vlasteneckých plagátov. Podarí sa mu utiecť do Škótska, kde s ďalšími krajanmi obdrží špeciálny vojenský výcvik. Po jeho skončení je celá skupina poslaná späť do Nórska, aby tam pôsobili ako sabotéri. Keď sa im podarí potopiť niekoľko Nemeckých zásobovacích lodí, začne sa o Maxa zaujímať Gestapo... (Theatis)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (108)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak takhle má vypadat správnej válečnej film. Být reálnej, válečnej, a zajímavej. A představil nám zajímavou a odvážnou postavu, o které jsem nikdy neslyšel, a přitom je tak zajímavá a odvážná. Je to film hodnej doporučení. Je zajímavej, válečnej, reálnej a Manus je zajímavej a odvážnej. A tohle je komentář jak od retarda, já vim... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Občas je fajn pozrieť si niečo aj od severanov, kedže ich vo filmoch v druhej svetovej malo kto rieši. Aj keď nespravili velku dieru do sveta v druhej svetovej, za to zo svojimi sabotérskymi činmi spravili väčšiu dieru. Zaujímavý a pútavý film, možno by to chcelo trošku viac napätia. Každopádne Max Manus bol frajer. 75% - 4* ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Norský odboj proti německé okupaci a jeho hlavní hrdina Max Manus. Mladý, nesmírně odvážný a statečný muž velí celému norskému odboji. Příliš se neřídí příkazy z vnějšku, ačkoli jsou cvičeni i ve Skotsku, kde v exilu sídlí norský král. V Norsku provádějí zejména sabotáže a výbuchy lodí, potom vždy na chvíli prchají do Švédska. Ale Gestapo nespí a odbojáři jsou postupně likvidováni. Přežije jich jen hrstka a po válce mnohé z nich čeká další rozčarování. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Životopisná vojnová dráma od ktorej som čakal trocha viac. Problém nevidím ani tak vo forme a natočení, filmárske remeslo tu bolo zvládnuté veľmi dobre, konieckoncov tak ako som u severanov zvyknutý, skôr ma nenadchol obsah. Niežeby záškodnícka činnosť Maxa Manusa nebola dostatočne zaujímavá, ale v konečnom dôsledku neišlo ani o žiadne terno, aj keď to určite bola hrdinská a dôležitá osoba čo sa týka nórskeho odboja. Miestami sa mi však ich akcie zdali mierne infantilné a protiopatrenia okupantov zase okato nedôsledné. Zišlo by sa tiež viac napätia a hlavne snímok vylepšiť po dramatickej a emotívnej stránke. Silný priemer. 65/100 Videné počas Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha důkazů, že v jednoduchosti je síla a nápaditost důležitější rozpočtu. Dvojce, jež nám přinesla nudné Sexy Pistols, udělala reparát se vší parádou. Přímočarý příběh norského válečného hrdiny je natočen civilně, ale bez odfláknutí, akce řízná a dynamická, kamera krásně přechází z detailní ručky a do malířského stativu (který ovšem občas skočí na koleje či jeřáb), lesy i města norská se postarají o zajímavý look a herci se postarají o divákovu víru v dobré konce. Rád bych zdůraznil, že tak krásně jednoduchý a fungující nostalgický závěr už jsem dlouho neviděl - až mi trochu cukla očka a chvíli jsem uvažoval o pěti hvězdách (jenže o těch se neuvažuje a film měl některé lehce vatovité momenty). Škoda, že čeští odbojáři takhle svěží, nostalgický a hrdost diváků posilující pomník nemají. Max bojoval ve Finsku proti Rusům a doma proti Němcům, jenže Hunové jsou jiná káva a odboj má jiná pravidla než otevřená válka, společné ale mají to, že abyste zvítězili, musíte hodně ztratit... 80% PS: Winge to sluší stejně jako v Cold Pray a Max je asi nejlepší film o umírání mladých kluků ve válce... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • V jedné ze scén Gregers (Nicolai Cleve Broch) vtipkuje, že pokud se něco stane, má mu Max (Aksel Hennie) zařídit sochu na nějakém pěkném místě. V roce 1994, u příležitosti 50. výročí přestřelky, při které Gram přišel o život, byla za přítomnosti Maxe Manuse slavnostně odhalena busta Gregerse Grama - nachází se poblíž sportovní haly Njårdhallen v severo-západní části Osla. (Adrai)
  • Slavnostní premiéry se zůčastnil i norský král Harald V. (morgos)
  • Scenárista filmu Thomas Nordseth-Tiller hraje jednoho z agentů gestapa během scény v kavárně. (Adrai)

Reklama

Reklama