Reklama

Reklama

Tři království: Vzkříšení draka

  • Česko Tři království (více)

Jeho země je rozvrácena občanskou válkou a Zhao, obyčejný muž, proto vyslyší volání povinnosti a z nejskromnějších poměrů se na křídlech odvahy a vynalézavosti vznese až k velení armády, pověřené osvobozením země od ďábelského vojenského vládce. Zhaovo hrdinství se díky jeho skutkům, cti a snu o sjednocení rozděleného národa stává inspirací a legendou, ale jak léta jdou, trůn přechází z jedněch rukou do druhých, a válka zuří dál. Když je pak nastolen nový král, rozhodne se, že míru může být dosaženo jen definitivním zničením všech velkých vojenských vůdců – a stárnoucí Zhao se vydává do své poslední a největší války. Na cestu dobrodružství, které navěky pokryje jeho jméno slávou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

3K se svojí stopáží a obsahem na plátně působí spíše jako několik vytrhaných stránek z knihy, nežli epické historické dílo. Chaotické akční scény a nepřehledná kamera ubírá filmu na kráse a v podstatě žádná hloubka jak příběhu, tak charakterů sráží tento film do kolen a to nezachrání ani herecké trio Andy Lau, Maggie Q a Sammo Hung. Škoda, výsledek je prostě neuspokojující a nezbývá než doufat, že nás John Woo překvapí svým dvoudílným Red Cliffem, který snad bude alespoň o třídu výše. (6/10) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $21,159,916 ║ Dobrá výprava a zaujímavý herci(Andy Lau, Maggie Q, Sammo Hung Kam-Bo) v absolútne zlej réžii, príbeh ktorý nikam nesmeruje, nič podstatné nevysvetlí, súboje v zlom strihu nič nedajú. /25%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Dalsia z nespocetnych cinskych legiendl trpiaca nekoherentnostou hned na dvoch urovniach. V prvej polovici film pokryva obdobie cca 20 rokov, co pri zvolenej stopazi nevyhnutne vedie k pocetnym rozpravacskym skratkam. Tie drobia dej na segmenty s drhnucou naslednou viazanostou. Zaroven rozharanost je prenesena aj do strihu a snimania bojovych sekvencii. Naduzivanie detailov s malym poctom celkov v kombinacii s castou zmenou v rychlosti snimania v ramci jednotlivych zaberov vedie k chaosu na platne a stazuje orientaciu v boji. Ovsem od opatovneho prichodu deja do Phoenix Heights, akoby film zrazu zacal tocit iny reziser a viedol ho k vyrazne lepsiemu celkovemu vyzneniu. Rozharanost je zrazu ta-tam vdaka odklonu od akcie smerom k motivaciam a hlbsiemu nahladu do konania postav v intimnejsom aranzma scen. Byt tak prva hodina filmu zredukovana na uvodne cca 10minutove intro a zvysok by sa sustredil iba na rozhodujuce udalosti vo Phoenix Heights, bol by to vyborny film. Takto si ostava povzdychnut a pretrpiet prvu polovicu s o to vacsim uzitim si druhej, vyrazne lepsej casti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Rok 228 n.l. Čína je rozdělena na 3 království. Lid trpí neustálými boji, bídou a hladem. Z tohoto chaosu povstal HRDINA …. Kdo jiný by měl dávat na obdiv umění války, dokonalou strategii a bojové umění než Čína. Válka jako šachová partie, davové scény a hrdinský boj muže proti muži. Mám ovšem dojem, že se zde snaha o vytvoření legendy nesetkala s potřebnými filmovými dovednostmi. Bojové scény sráží nepřehlednost a divná kamera. Scénář, který stojí a padá s hrdinskými skutky mocného bojovníka Zilonga je občas velmi efektní, ale bohužel to nevystačí na celý snímek. Ta ,,omáčka“ kolem by potřebovala pořádně okořenit. PŘÍBĚH**** HUMOR* AKCE*** NAPĚTÍ ** ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Po Warlords a An Empress and the Warriror třetí letošní čínské zklamání na poli výpravné historické rubačky. Nejsem si jist, jak velké, poněvadž mám těsně po zhlédnutí z filmu v hlavě solidní guláš. Směs chaoticky natočených a sestříhaných bitevních scén, kdy zhusta není jasno, kdo z bojujících je na čí straně, soubojů jeden na jednoho, které jsou zpracovány efektně, ale přehlednost je díky zkratkovitému střihu také právě nešlechtí, nálože patosu a jednoduchého, nekonzistentního děje, to chce silnější dávku divákovy soustředěnosti. Při pohledu na slušný vizuál, tisícihlavé šiky armád, ostří hojně v boji nasazovaných velkých kopí a herecké obsazení (jen škoda trestuhodně málo využité Maggie Q v dokonalém partu sexy, nekompromisní a bojeschopné vladařky) slabá dramaturgie a některé nezvládnuté bojové sekvence dost zamrzí. Zkrátka to chce schopného a zkušeného režiséra, kterému se to nevymkne z rukou. Uvidíme, co vyvede matador John Woo s Red Cliff... 5/10 ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Sám proti tisícům, při poslední bitvě . . . muž, který celý život bloudil v kruzích, ale přesto nechová zášť k člověku, který ho zradil. Co je vítězství ? Není vítězství bez porážky ! Čeho vlastně dosáhnul? Nejlepších je posledních 20 minut, které jsou opravdu silné a dost mě vzaly. Celková stopáž filmu, potrhaný děj a chaotická kamera jsou slabými místy, které se nedají přehlížet. Doprovodná hudba je zde na výbornou, ale přesto jen za 3 *** 55 % ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v předchozím režisérově snímku Dragon Squad, i tady se Daniel Lee uchyluje ke střídavému zrychlování, zpomalování a vůbec narušování plynulosti obrazu, čímž významně trpí jinak slušné bojové scény. Výplň mezi tím není bohužel až tak zajímavá a skoky v čase spolu s vypravěčem mě značně rušily, nicméně Andy Lau je jako vždy výborný a neméně kvalitní je i výkon Maggie Q. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý čínsky historický film. Má veľmi dobrý príbeh odohrávajäci sa v časoch troch kráľovstiev, kedy sa na mesto chystá útok mnohonásobnej presily, ale skupinka odvážnych mužov po tichu proti presile zaútočí skôr a jeden z nich sa kvôli získaniu vlajky stane veľkým hrdinom a generálom armády, pričom ho čaká dlhoročná veľká kariéra. Ale keď je po rokoch opäť kráľovstvo v ohrození pred veľkou armádou, rozhodne sa ešte zúčastniť posledného veľkého boja. Spracovanie je na tom dobre, jedine môžem vytknúť, že film má málo výrazných scén, ktoré by tento film odlíšili od ostatných predstaviteľov žánru, ale to moc neprekáža, keďže film si po celý čas udržuje slušný nadštandard, dej je stále dostatočne zaujímavý, pričom hlavne záverečná fáza je dobre zvládnutá a vyhol sa slabým miestam, takže som rozhodne spokojný. Akcie je tu pomerne dosť, ale nie som s ňou moc spokojný, no zlá tiež nie je. Nechýbajú tu veľké boje s množstvami vojakov, menšie akcie a ani súboje jeden na jedného, aj keď tie len pomocou zbraní. Obsahovo sú bez problémov, spokojný som aj s ich krvavosťou, ale vôbec mi nesadol spôsob, akým sú natočené, zlá kamera aj strih a tak sú miestami aj pomerne neprehľadné. Ale aj napriek tomu sa v každej akcii nájdu nejaké vydarené momenty, ktoré potešia. Herecké obsadenie je výborné, Andy Lau v hlavnej úlohe, Sammo Hung Kam-Bo ako jeho verný priateľ, len škoda, že tu nič nepredviedol, v menších úlohách potešia aj Lung Ti a Damian Lau a spokojný som aj s dvojicou hlavných protivníkov Rongguang Yu a Maggie Q, ale tu to nie sú skutoční záporáci, dá sa im aj fandiť. Réžia mi príde len priemerná, v tomto žánri býva vyšší štandard, ale technická stránka je až na niektoré horšie efekty a spomínaný vizuál v akčných scénach dobrá. Tento typ filmov mám rád a sadli mi aj Tri kráľovstvá, ale k tým najlepším predstaviteľom žánru majú dosť ďaleko. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 75%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nie som ani tak sklamany, ako skor smutny. Smutny, ze ten obrovsky potencial ktory film mal bol nevyuzity a zostalo z neho len par scien a pamatihodny Zilong, skvelo stvarneny Andym Lauom. Neisty zaciatok, fantasticka scena nastupu piatich generalov, potom rychly spad....a co to, ono uz je koniec filmu?! Velkofilm by mal okrem velkej vypravy a velkych mien, mat aj velky pribeh a velku stopaz. Avsak dve druhe podmienky film vobec nesplna. Az mi to prislo, ze to co som videl bol len akysi zostrih filmu, ktory trva o hodinu dlhsie. Bohuzial nieje to tak. A velmi ma zamrzelo aj to, ze Sammo Hung tu stvarnil takmer zbytocnu postavu, sluziacu len na vypln prazdneho miesta a zvysenie prestize. Co uz. Neostava mi nic ine, iba svoje nadeje vlozit do Wooovho Red Cliff. (6/10) ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Výborný historický akční film a tomu odpovídající výprava, bitvy a bojové scény. K tomu bezchybný Andy Lau v hlavní roli a na zpestření Maggie Q, která mohla možná dostat ve filmu více prostoru. V každém případě pro mě příjemně strávených 100 minut. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Těžce se mi hodnotí tento film, po nedávném shlédnutí velkofilmu Red Cliff. Nejprve bych se pozastavil u hereckého obsazení. Andy Lau po filmech Válka rozumu a cti a The Warlords opět v akci, to je jako obvykle država snímku, podává jeho obvyklý výborný výkon. Sammo Hung Kam-Bo se mi líbil ve filmu SPL, tady je jako vypravěč a nejlepší přítel Lauovi postavy. Příjemné spestření této skoro pořád mužské výpravy je krásná Maggie Q, která je jak vynikající hudebník a stratég tak bojovník. Oživí celý film. Něco takového to opravdu potřebovalo. Bitvy jsou sice pěkné ale na můj vkus moc rychle a nepřehledně sestříhané. Osobní souboje jsou daleko lepší. Sečteno a podržeto, pěkné válečné drama. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

S hodně velkým časovým odstupem musím hodnotit jinak, Three Kingdoms - Resurrection of the Dragon totiž není klasickým wuxia eposem, nebýt brilantní recenze https://asianfilmstrike.wordpress.com/2011/10/09/three-kingdoms-resurrection-of-the-dragon-2008-film-review/ a menší sebereflexe, tak si to člověk ani neuvědomí. Příběh totiž nepředstavuje jen klasickou cestu hrdiny, ale spíše to, jaká cena hrdinství a roky válek stojí. Poselství natolik subtilní a důkladně zamaskované pod vrstvami válečných scén a dialogů, že to není očividné. Režisér Daniel Lee, stejně jako ve většině svých filmů, ukazuje hrdinství ohlodané až na kost. Ano některé scény bitev, nejsou dobře řešeny, aby se hned poznalo, kdo je kdo, komerčně film neuspěl, protože šel proti Rudému útesu Johna Woo. Jenže ten film má svoji silnou poetiku, výborné herecké obsazení, kulervoucí OST Henry Laie. Radím Vám dobře, podívejte se na to znovu důkladně v klidu a věnujte zvýšenou pozornost dialogům a motivaci postav... Editováno 28.8. 2017 ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Vubec ne az zas tak spatne. V nekterych momentech dokonce velmi dobre. Andy Lau je v hlavni roli, podle meho, dotatecne presvedcivi a sermirske sceny take potesi. Jinak ovsem az prilis patosu a predvidatelneho schematu ve scenari. Pro zajimavost - hlavni postava Zhao Zilonga je ve Wooove "Red Cliff " shodna s postavou Zhao Yunan (Jun Hu). ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Opäť historické prevedenie... začínam mať pocit, že v Číne sa len a len "bojovalo" (pravdaže si to nemyslím:)... samozrejme v rôznych časových intervaloch, zložením a o hrdinoch ani nevravím. Keďže mi tento štýl sedí a pohľad na obrovské vojská vážne môžem, nemôžem hodnotiť inak ako 7/10... len dodám, že hudobný podtext je úžasný, herecké výkony presvedčivé a dané prevedenie obsiahlo uspokojivé... ()

pm 

všechny recenze uživatele

Andy Lau špatný snad být ani neumí, to ovšem bezradného režiséra a chabou dějovou kostru nezachrání. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Za sebe můžu říct, že jsem byl spokojený. Poklona patří především hereckým výkonům, které neměly nejmenší chybičku. Bohužel slabší stránkou je příběh, ale to se někdy u čínských legend stává:-) Ovšem největší předností filmu jsou souboje, které jsou místy velkolepé se správnou atmosférou. Především musím vyzdvihnout bitku s miminem na zádech:-) Jak už to bývá u tohoto typu filmů zvykem, velkou měrou na celém zážitku se podílí kulisy a ani zde tomu není jinak. Celkový dojem je tak 3 a půl, ale pro bojová umění mám slabost, takže za 4*:-)70% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptace šest set let starého čínského románu Romance of the Three Kingdoms v produkci Sammo Hunga působí poněkud nejistě. Ano, jde o stejný román, podle něhož John Woo natočil svůj dvoudílný film Red Cliff. Sammo Hung měl k dispozici podstatně skromnější podmínky včetně finančních, a z amerických herců zde uvidíme jen Maggie Q. Příběh se odehrává ve 3. století po Kristu, kdy proti sobě stojí v podstatě tři armády rozdělené Číny - ve filmu se však soustředí spíše jen na dvě strany. V armádě trakce Shu se objeví nový bojovník Zhao Zilong - v podání Andyho Lau -, který svou dovedností v bojových uměních získá brzy post generála a může se postavit vůdkyni armád trakce Wei. Snímek je však natočen sice s tradičním důrazem na výtvarnou kameru, avšak tak nějak lajdácky, bez zájmu, a podobně je tomu u bojových scén. některé jsou točeny stroboskopicky, jako kdyby snímek po snímku, takže z nich nic není, jindy jsou "mázlé", nebo dokonce zabírané z tak podivných úhlů kamery, že než si "laskavě přeostříte na své ctěné oko", je po akci. Navíc o příběhu se moc mluvit nedá - o postavách nevíte zhola nic, takže tam prostě poskakuje pár lidí, jedni se snaží dostat ty druhé, a vám je naprosto šumák, kdo vyhraje. A když vidíte scény, kdy nějaká ženská uprostřed bitevní vřavy hraje na šalmaje (tedy vlastně na citeru či jak se ta japonská loutna jmenuje), nebo kdy hlavní hrdina s děťátkem na zádech zlikviduje stočetnou přesilu, je to mnohdy až spíše k smíchu. A celé ponaučení z čínských dějin? Nakonec se stejně všichni mezi sebou vymlátěj. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Andy Lau jako vždy výborný, jenže bohužel zbytek už tak moc ne. Bojové scény jsou na velmi dobré úrovni, ale trpí přílišným zpomalováním a zrychlováním. Příběh zase přílišným zkracováním a skoky v čase. Škoda, mohlo to dopadnout mnohem lépe. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděl až po Red Cliff, takže mi to logicky připadá jako hodně ušmudlaná a neupravená starší sestra, ale i přes nepřehledné, sem tam zpomalené a sekané akce a celkovou rozhozenost se mi to docela líbilo. Halt mam pro tyhle epický biáky slabost. A Meggy Q je kus. 60% ()

Reklama

Reklama