Reklama

Reklama

Příběhem rodiny, kterou čeká tragédie, bolest a ostrý souboj dvou bratrů. Starší z bratrů Sam (Tobey Maguire), je sestřelen při misi v Afgánistánu. Jeho okouzlující žena (Natalie Portman) najde oporu v manželovu bratrovi (Jake Gyllenhaal). Nečekané idyle udělá konec návrat Sama, který sice přežil, ale změnil se k nepoznání... Z kliďase a slušňáka udělalo mučení v zajetí, agresivního uzavřeného podivína, trpícího záchvaty paranoie a děsícího vlastní děti. Bratrský střet je nevyhnutelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (867)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Všichni tři hlavní představitelé tohoto filmu tu předvádí, že ty prachy za hraní neberou jen tak z legrace. Film je moc pěkné komorní drama, u kterého prostě nejsem moc spokojená s koncem, tak asi proto dávám 3*. Trailer byl pro mne lehe zavádějící, domýšlela jsem si věci, které se nikdy nestaly, což je docela škoda, protože jsem si docela přála, aby se staly (kdo uvidí, pochopí). Původní film jsem neviděla, a ani ho nechci vidět. Tohle mi stačilo. Možná jsem prostě jen trochu víc zklamaná, protože jsem se na to tolik těšila. Takže - pokud chcete vidět trochu lidské bolesti, trochu lidského štěstí, příjemné výkony aktérů a sviňskou válku, film je stvořen pro vás. Jen je docela možné, že vás občas budou štvát přechytračelé malé holčičky, ale to se teď stalo takovým trendem, takže člověk si už musel zvyknout. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem uz nekolikrat videnej pribeh, kdy se bracha zamiluje do brachovo manzelky, nasledne se bracha znova objevi a zacne velky dramo, kteryho brachu si ma zenska vybrat. Coz se nastesti nestalo. Na druhou stranu, stejne se nekona buhvijak slozitej pribeh, kdy odhaleni, ze je bracha nazivu pride zbytecne brzo, stejnetak jeho navrat, na druhou stranu, uz od zacatku je cloveku vyvoj deje jasnej a to jsem ani nevidel original. Nicmene Sheridan je zkusenej reziser, takze i z tyhle jednoduchy a predviatelny latky vyrobil docela silny drama, ktery ale stoji hlavne na trech hlavnich predstavitelich. Vykriky typu oskarovej Maguire jsou sice znacne mimo, ale v momente, kdy se pohublej, zjizvenej, bledej a vysilujici vrati z valky domu, zacne predvadet, ze je to slusnej herec a ne pouze ten trouba s ospalym vyrazem. Ale nemuzu si pomoct, vypada tady tak na dvacet let, ze by dvoum malejm holkam moh spis delat brachu. Co se tyce Gyllenhaala, ten si sice strihnul fajn roli flakace propustenyho z vezeni, ale za chvilku se to bohuzel smrskne na sympatickyho hodnyho strejdu a nema tak uz moc co hrat. No a Natalie odvadi svuj obvyklej nadstandart a navic ji to moc slusi. Takze celkove sice ne buhvijakej pribeh, ale solidne natoceny a skvele zahrany, takze tech 100 minut sem se fakt nenudil. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přemejšlím zdali dát tři nebo čtyři hvězdičky. Jednou to změním ze tří na čtyř a při psaní komentáře to zase sundám. Ten film špatný není, ale je to jedna z těch normálních událostí, co si Američani způsobujou i když to moc dobře věděj. A stejně si to způsobujou. Tobey Maguire vypadal jak dement, ušatej dement a vůbec mu to neslušelo. Jenže jakmile se film začal zásadně hrotit, tak mu ten účes perfektně seknul. zato Jake Gyllenhaal byl zarostlej od začátku filmu až do konce, a udělal jsem si o něm obrázek, jako o solidním nezávislym frajerovi. Bratři nakonec ale skončili tak, jak jsem to nečekal. Film je totiž podle dánské knihy a vím, jak seveřani se se životem neserou. Tady to možná odflákli Amíci, ale ten konec šíleně rychle utnuli. zajímavý ten film je, plný solidních hereckých výkonů. Krom toho scény z Blízkého východu byly natočeny hodně dobře, ale co z toho mám, když ve většině času sleduju, jak se bouří srdce někomu jinému někde uplně jinde. Ale to je holt život. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pre európskeho diváka je toto čisto teoreticky len zbytočné naservírovanie raz nakrúteného príbehu pre angloamerickú divácku obec. Ale len teoreticky, pretože fakticky remake prevalcoval originál: stačí si len porovnať počet hodnotení rovnomenného filmu od Suzanne Bierovej a tohto prekrúteného bratríčka na čsfd. Americká verzia valcuje severský originál takmer štrnásťnásobne. Stredoeurópske teritórium je totiž kultúrne pod vplyvom distribučných mágov, usmerňujúcich do tohto priestoru všetok potenciálne zárobkový produktový americký tok. A tak sa v kinách, na obrazovkách televízií aj na dvd uprednostnil, ako obvykle tento prevarený americký výrobok. Profesionálne bezchybná verzia sa vezie na vlne emočnej zhodnosti s predchodcom, no nedokáže sa zbaviť pachute poznania, že opakovaná dráma prestáva byť skutočnou drámou. Stala sa, vďaka jemným obrúseniam drsných výčnelkov originálu, čo sa týka vyznenia i formálneho spracovania, skôr jeho nejakou síce konzumne chutnou, no stále len instantou náhradou. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

A teď se asi krucinál budu muset podívat na ten dánský originál, protože mě zajímá, jak se tam popasovali se spojením tolika protichůdných nálad na poměrně krátkém časovém úseku, protože Jim Sheridan to tam seká jak malé dítě s plastovýma nůžkama a dává mi to celé jenom pramálo smyslu. Tím, že je to tam tak podivně vměstnané vedle sebe, působí oba dva titulní chlapíci spíš jako parodie na postavy z masa a kostí, Maguire nicméně o trochu víc, Jake pro mě pláče alespoň trochu věrohodně. Natalie mě utvrzuje v mém přesvědčení, že dobrou herečkou přestala být někdy před rokem 2000. Co mě ale dost potěšilo byla práce obou dětských představitelek, protože ty dvě malé dcerky na mě působily jako nejdospělejší a nejhotovější postavy celého filmu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Jake Gyllenhaal (Tommy Cahill) se během natáčení dozvěděl o smrti svého blízkého přítele Heatha Ledgera. Ihned z natáčení odjel a vrátil se až o dva dny později. (akisha)
  • Severoamerické tržby byly 28,5 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 43,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Sheridanova černá mše

Sheridanova černá mše

16.01.2009

Moje levá noha, Ve jménu otce či blížící se americký remake dánských Bratrů. I tento malý vzorek z filmografie Jima Sheridana stačí k tomu, abychom se intenzivně zajímali o jeho plány do budoucna.… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama