Reklama

Reklama

Příběhem rodiny, kterou čeká tragédie, bolest a ostrý souboj dvou bratrů. Starší z bratrů Sam (Tobey Maguire), je sestřelen při misi v Afgánistánu. Jeho okouzlující žena (Natalie Portman) najde oporu v manželovu bratrovi (Jake Gyllenhaal). Nečekané idyle udělá konec návrat Sama, který sice přežil, ale změnil se k nepoznání... Z kliďase a slušňáka udělalo mučení v zajetí, agresivního uzavřeného podivína, trpícího záchvaty paranoie a děsícího vlastní děti. Bratrský střet je nevyhnutelný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (867)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Předem by se nejspíš slušelo říci, že dánský originál jsem neviděl. Nebudu tak srovnávat ani polemizovat o zbabraném či povedeném remaku. Bratři se mi na chvíli pod kůži dostali a můžou za to hlavně tři hlavní představitelé - Jake Gyllenhaal jako největší pohodář a ta správná osoba pro utěšování právě ovdovělé matky dvou dětí, Tobey Maguire jako syn kráčející v otcových, v armádě vyšlapaných šlépějích a Natalie Portman, jako ideální matka a ideální manželka. Jim Sheridan skvěle stupňuje napětí jednotlivých scén (scéna u večeře s nafukovacím balonkem), výborná je hudba Thomase Newmana a za nic se nemusí stydět ani kameraman Frederick Elmes. Tvůrci původního snímku můžou být podle mě nadmíru spokojeni, že si skrze povedenou Hollywoodskou předělávku diváci najdou cestu i k dánské předloze, alespoň já tak učiním. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s kvalitním příběhem, "Bratři" mi ho nabídli. Nejedná se ani tak o originální příběh, který vyrazí dech. Milostné trojúhelníky nejsou nic zvláštního, tento se milostným ani nazvat nemůže. Je ale tak dobře natočený, že nedostatek originality neřeším. Režisér netlačil na pilu, celý děj se proto nese v poklidném a téměř pohodovém tempu, které na pár minut roztrhne až zajetí v Afghánistánu a závěrečných patnáct minut. Gyllenhaal má charisma a v tomto filmu mě bavil hlavně on. Maguire se snažil, občas mi přišel nepřesvědčivý a nehodící se do role mariňáka, o chvilku déle se mi líbil, každopádně slušný výkon podpořený totální ztrátou tělesné hmotnosti. Portman hrála svojí klasiku. Zajímavé rozhodně je, že ať se zde objeví jakákoliv herečka (i v té nejmenší roličce), je velmi pohledná, což se zase tak často nevidí. Pro ty, kdo viděli dánské bratry, byla tohle převařená omáčka hozená do jiného sáčku, ale s mnohem větším ziskem. Já je neviděl a proto nemohu posoudit, který z těchto dvou udělal stejnou věc lépe. Každopádně, Brothers se zařadil mezi to nejlepší, co jsem letos zatím viděl. 90% 30.01. 2010 ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Všichni tři hlavní představitelé tohoto filmu tu předvádí, že ty prachy za hraní neberou jen tak z legrace. Film je moc pěkné komorní drama, u kterého prostě nejsem moc spokojená s koncem, tak asi proto dávám 3*. Trailer byl pro mne lehe zavádějící, domýšlela jsem si věci, které se nikdy nestaly, což je docela škoda, protože jsem si docela přála, aby se staly (kdo uvidí, pochopí). Původní film jsem neviděla, a ani ho nechci vidět. Tohle mi stačilo. Možná jsem prostě jen trochu víc zklamaná, protože jsem se na to tolik těšila. Takže - pokud chcete vidět trochu lidské bolesti, trochu lidského štěstí, příjemné výkony aktérů a sviňskou válku, film je stvořen pro vás. Jen je docela možné, že vás občas budou štvát přechytračelé malé holčičky, ale to se teď stalo takovým trendem, takže člověk si už musel zvyknout. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Říká se, že jen mrtví viděli konec války. Já konec války viděl. Otázkou je, jestli můžu zase žít..... Co očekávat od filmu, kdy jeden bratr jde po ženě toho druhého, o kterém jen my víme, že není mrtvej? A když se vrátí, tak je tu místo idylky trauma. Jde prostě o film, který je o komplikovanosti života, vztahů a války a já jsem rád, že jsem to zajetí u Talibanců nepřežil. O třídu vejš ho každopádně povyšuje herecké obsazení a hlavně výkony. (To jsem si užil!) Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět něco smysluplnějšího. 2.) Přesvědčím se, že T.Maguire přežije i bez Spidermana. 3.) Chystám se do zajetí, mám bratra a krásnou ženu. 4.) Mám trauma a dr.Uzel nemá čas. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo, než sem se rozhoupal k tomu, jestli si nejdřív pustit původní dánskou vezi a nebo tenhle remake, oboje má super hodnocení i dobrý herce, ale přece jenom tady hraje Natalie Portman, takže sem šel do amícký verze a nemyslim, že jsem prohloupil, drama to je fakt výborný, Toby Maguire s Gyllenhaalem skvělý a takový řek bych už herecky i vizuálně vyspělí, ale chyba tohohle filmu je podle mě v tom, že to co Maguire zažije v Afghánistánu divák vidí hned jak se to děje, neni žádný postupný odhalování, ani flashbacky, co se stalo, celej příběh pak v druhý půlce ztrácí sílu a jediná záchrana je pak excelentní, dramatickej a vyhecovanej konec. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku. Teplota, která zde přesahovala 35°C, dělala všem velké problémy. (Nyck)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 26 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Sheridanova černá mše

Sheridanova černá mše

16.01.2009

Moje levá noha, Ve jménu otce či blížící se americký remake dánských Bratrů. I tento malý vzorek z filmografie Jima Sheridana stačí k tomu, abychom se intenzivně zajímali o jeho plány do budoucna.… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama