Reklama

Reklama

Kurt Cobain - About a Son

  • USA Kurt Cobain About a Son

Obsahy(1)

Rok před tím, než spáchal sebevraždu, natočil frontman proslulé grungeové skupiny Nirvana rozsáhlou sérii rozhovorů dotýkající se všech stránek jeho života, od odcizeného dětství na ponurém průmyslovém Severozápadě USA až po nenadálý průlom a fenomenální úspěch Nirvany a kontroverzní manželství s Courtney Love. Nesmírně ostýchavý Cobain, neschopný vyrovnat se s tíhou slávy v rozhovorech působí jako osamělý a do sebe stáhnutý člověk hluboce poznamenaný nešťastným dětstvím. Režisér A. J. Schnack se rozhodl nepoužít záběry Kurta Cobaina a namísto toho jej nechat promluvit za sebe; obrazové pozadí této zpovědi tvoří neutěšená dřevařská města a průmyslové krajiny, jež se podílely na formování této výrazné osobnosti. (Siriuss)

(více)

Recenze (57)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodně komplikovaná osobnost. Kdo chce koukat na obrázky, tak toho moc neuvidí. Cobain je tam vidět jenom na několika málo fotkách. Obrazově námm to ukazuje místa a lidi v Aberdeenu a Seattlu, ale to mě zrovna moc neuchvátilo. Ale soundtrack, ten se povedl (doporučuju), i když od Nirvany tam není ani jedna skladba. A tohle není ani tak o obraze nebo hudbě, ale o Cobainovejch myšlenkách, životě a depkách. Pro skalní fandy určitě zajímavej dokument, pro ostatní asi odpad. Já su tak někde v polovině. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, co napsat. Tenhle film je vlastně hodinu a půl dlouhou nahrávkou Kurtovy, jestli to tak mohu říct, zpovědi. Od jeho dětství, přes jeho dospívání až po dospělost. Jeho životní názory, pohled na svět,… Neuvěřitelně silná a autentická zpověď člověka, který viděl svět jinak než lidi kolem něj. I po dvaceti letech Kurtova smrt stále bolí. ()

Reklama

Shogin 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavý nápad, ale ta obrazová stránka mi vadila a způsobila, že jsem ztěží film dokoukal dokonce a to mám Nirvanu opravdu rád. Kurtovi zpovědi bych si proto býval radši přečetl... kdyby to bylo klasicky natočeno s Kurtem, Nirvanou a jejich hudbou, tak bych byl spokojen, ale takto mi to nesedlo a působilo dojmem určité prázdnoty... ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Rád bych řekl, že to byl film, který mě držel celou dobu. Ale nestalo se. Celkově vzato to byl film, který mi přinesl víc než dost o životě pana Kurta Cobaina. Člověk by ani nevěřil, že se něco takového může stát. Zvláště někomu jako byl frontman nejúspěšnější kapely 90. let, ale přesto je to tak. Život Kurta Cobaina stejně bude celkově vzato jedním velkým otazníkem, ať se o tom natočí cokoliv. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se těšila, až to konečně vyjde na dývku a s výsledkem jsem naprosto spokojená. Nejspíš to bude tím, že Nirvana je moje nejoblíbenější kapela a tenhle příběh znám skoro nazpaměť z knížek o Nirvaně, který jsem přečetla. Ale tahle osobní zpověď mě přesto dokázala oslovit. Z autentického rozhovoru všechno vyzní úplně jinak, než když to o Kurtovi napíše někdo jiný. A záběry míst z Kurtova dospívání a koncertování byly skvělou volbou a ještě víc ve mně podnítili touhu navštívit slavný Seattle i zapadákov Aberdeen. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama