Reklama

Reklama

Za svitu měsíce

(seriál)
  • USA Moonlight
USA, (2007–2008), 11 h 32 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Alex O'Loughlin, Sophia Myles, Jason Dohring, Brian White, Shannyn Sossamon, Jacob Vargas, Holly Valance, Rudolf Martin, Tami Roman, Jordan Belfi, David Blue (více)
(další profese)

Epizody(16)

Každé soukromé očko zná mnohá tajemství ostatních lidí. Losangeleský soukromý detektiv Mick St. John (Alex O'Loughlin) má také co skrývat. Je totiž upír a jeho život komplikuje přátelství s nemrtvým finančním magnátem (Jason Dohring), vzpomínky na neodolatelnou bývalou manželku (Shannyn Sossamon), která z Micka udělala upíra a také vztah s lidskou dívkou (Sophia Myles). Mick dobře ví, jak obtížné a nebezpečné může být citové pouto mezi upírem a člověkem.
Edice obsahuje 16 epizod na čtyřech discích a seriál získal cenu People´s Choice Award jako TV drama roku 2008. Skvělá zábava pro všechny fanoušky stylových a napínavých upířích příběhů. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po delší době zase sleduju solidní seriál, u kterého přemýšlím i o pěti hvězdičkách, jenže postupem času ze mě nadšení mírně opadává. Tak nějak mi příjde, že hlavní kostra příběhu se nikam neposouvá, a jestli jo, tak příšerně pomalu. Další je fakt, co se bude dít dál. Jenže je to seriál, který podle mě rozhodně zaujme na první pohled. Nápaditý, originální, jenže neskutečně utahaný. Ze začátku jsem se příjemně bavil, ale ten pocit jsem tak v půlce seriálu prostě měl a je to docela škoda. SERIÁL ZRUŠEN po první sérii (16 dílů) (8/10) ()

T2

všechny recenze uživatele

Moonlight - The Complete Series ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,479,637 //počet predaných kusov 56,931 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Žije v Los Angeles, je to soukromý detektiv s dlouhým kabátem a samotář. A upír se slabostí pro roztomilou blondýnu. A není to Angel. Ale protože každá správná detektivka začíná u dívky, tak i tady dojde na lásku, osud, rozpolcení, akci a neopakovatelnou atmosféru. Tímto tak děkuji CBS za to, že Micka přivedli na svět - a zároveň je proklínám za to, že mu dali tak málo času. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Po relativním zklamání z True Blood jsem pomalu přestával věřit, že může existovat televizní seriál, který by upíry dokázal využít opravdu pořádně. Pravděpodobně jsem ho ale našel. Moonlight vypadá po pár dílech vážně zajímavě. Skvělá atmosféra, opravdu dobře ztvárnění upíři (žádní emoboys z True Blood) a napínavý děj. Upíry si seriál mírně upravuje, ale díky tomu vypadají zajímavěji. Je dobře, že se tvůrci nebáli dát upíry na světlo. Dokazuje to, že na rozdíl od jiných si tvoří vlastní svět a pouze si neupravují ten starý... Přitom samozřejmě neočekávejte, že by upíři světélkovali... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Po prvních čtyřech dílech velice příjemný dojem budí tento „upírský“ seriál. Jediná chybka kterou ale vidím asi jen já, je že příběh je každý díl jiný. Kamera a kvalita seriálu je na vysoké úrovni, stejně jako sympatické herecké obsazení. Druhý díl byl takřka bezchybný. Prozatím dávám spíše orientační 4* a musím říct že Moonlight nemá daleko k plnému hodnocení. *5.2.09 – Po 8 dílech zvedám na 5*, super seriál, který mě hodně chytnul. Doufám, že mu nedojde šťáva. *7.2.09 - Tak mám za sebou 16 dilů a konec seriálu (bohužel). Seriál mě pořádně chytl a rychle utekl, přál bych si další sérií, nebo třeba pár dílů navíc ;-). Konce jsem se hodně bál, nebyl nejlepší, ale ani nejhorší což je dobře. Celkově 9/10* ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Joel Silver aspoň na krátky čas dokázal zaplátať dieru, ktorá ostala v seriálovom svete po skončení Buffy a zrušení Angela a pretlačil na televízne obrazovky upírsku detektívku, ktorá si razom získala srdcia fanúšikov. A niet sa čomu diviť, o niečo viac ako krimi zápletky ide totiž o tragicko osudovú romancu pričom dokonalá chémia medzi ústredným párom a dôraz na existenciu výlučne dvoch svetov a kontrastov medzi nimi, naplno zvýrazňujú jej kvality. Scenáristicky slabšie momenty su navyše utlmené aj skvelými vnútornými monológmi hlavného hrdinu, pričom je nutné poznamenať, že sympatickejšieho upíra pre 21. storočie by ste inde hľadali márne. If you can live forever, the search for love never dies ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Pomalý začátek, relativně nadprůměrný konec a hlavně další nadějný produkt televizní tvorby, kterému studio zatnulo tipec hned po první řadě. Co silně vadí je fakt, že Moonlight kopíruje kde se dá (Angel, Buffy) a díky tomu je dobrá polovina dílů až ostudně předvídatelná. Je to sice zamaskováno stylovými vychytávkami ohledně zobrazení upírské společnosti a podařeným hudebním podtextem, ale jakmile dokáži odhadnout dialogy minutu dopředu, tak je něco špatně. Romantické linky mezi ústředními postavami se navíc až podezřele často blíží k tomu nejbanálnějšímu kýči. Těch dvanáct hodin ve společnosti charismatického Mick St. Johna a ucházející Beth Turner beru jako příjemné zpestření života, ale celkově po tomto seriálu nijak truchlit nebudu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela povedený pokus o seriál o upírech. Atmosféra je správně temná, má to výbornej soundtrack, Alex O´Loughlin má charizma i potřebný hlášky a celkově je to velmi dobře zahraný. Díly mají ale bohužel kolísavou tendenci. Jeden díl je fakt nářez a není mu skoro nic vytknout, ten druhý je zase velká nuda a věci načrtnuté minule se nedořeší. A některé věci a dějové linie se vlastně nedořeší vůbec, protože seriál už je nejspíš u ledu a závěrečný díl byl takovej divnej. Nápad to byl zkrátka slušnej, jenom to celý působí tak nějak nedodělaně.70% ()

burina 

všechny recenze uživatele

Parádny seriál. Upíri tu nie sú nijak idealizovaní, ani zatracovaní, jednoducho sú to bytosti s podobnými chybami ako my. Navyše seriál neskutočne baví v oboch rovinách. Či už sa jedná o tú kriminálnu(prepracované prípady) alebo romantickú(momentálne mi nenapadá veľa TV párov s takouto CHÉMIOU). Ako už bolo spomenuté, veľká škoda, že bol zrušený pred Sajrajt mániou, mohol sa dožiť viacej sérii. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zajímavě a netuctově pojatá upírská tématika. Jednotlivé epizody jsou dobře napsané, mají spád a i když se každý díl věnuje jinému případu, vývoj vztahu ústřední dvojice seriál spojuje v jednotný celek. Herci mi byli vesměs sympatičtí, což pochopitelně platí hlavně pro Alexe O´Laughlina a zejména pro sladkou Sophii Myles, bez které bych si "Moonlight" vůbec nedokázal představit. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Po Buffy a Angelovi přišel upíří detektiv Mick. Sice dlouho nepobyl, ale jeho návštěva byla velmi kvalitní. Začátek seriálu patří slabším dílům, jenže od půlky (tak 7 díl) se to tak perfektně rozjede, že dva - tři díly na den je málo:-)). Škoda, že nedostal tento seriál větší prostor, alespoň to skončilo lehce uzavřené. Filozofie upíra, který se chce stát znovu člověkem, přidala tomuto seriálu něco nového, co nebývá tak časté v podobných seriálech. Jinak také perfektní vtípek od tvůrců seriálu na francouzskou revoluci:o). Mick, Josef a Beth byla dobrá trojka. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Moonlight není nic víc než solidní zábava, která vám ukrátí pochmurné podzimní večery. Upíří svět je tu vykreslený povrchně a být jedním z nich je vlastně fajn, protože jste nezranitelní, žijete, jak dlouho chcete, pro krev už nemusíte zabíjet a opačné pohlaví vám leží u nohou. Velkým plusem je sympatický představitel hlavní role, zajímavá Shannyn Sossamon a profesionálně napsané scénáře. A také to, že se seriál netáhne na šest sérií (na které, na rozdíl od True Blood, s odpuštěním ani nemá). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že to má zajímavou atmosféru, komiksové postupy taky nejsou marné, soundtrack je vynikající, hlavní herec a herečka mají určitý šarm, ale co je to platné, když v příbězích samotných není o co hrát, chybí větší prvek napětí, a když je potřeba, funguje detektiv-upír jako radar, mašina na rozbor krve či DNA, prostě takový kluk vše v jednom. Hodně mi vadilo pár nelogičností a rytmus den-noc byl cele podřízen ne logice děje, ale hlavní postavě. (LA není tak veliké, abych ráno vyjel na místo činu nebo na sraz s klientem a dorazil tam až večer.). Ústřední motiv vztahu upír - lidská holka, ozvláštněný bejvalkou, není k zahození, ale v podstatě se točí kolem tří čtyř neustále opakovaných náznaků a nejde moc do hloubky. Ale uznávám, pohltí to. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Jestliže pro někoho je nejlepším seriálem Dexter (který uznávám až od šesté série, což je dost pozdě), pak já mám alternativu - svého vlastního Dextera. Ano, můj Dexter má to, co ten jejich ne. Tedy tvůrce, kteří vědí, kdy určité jevy nepropagovat. Jako ano, ani tento Dexter není plně dokonalý, občas se objeví nějaká ta logická chybka, ale oproti Dexterovi se mi tento seriál víc líbí. Koukám však, že Dextera tu zmiňuji nějak hodněkrát, a musím tedy říct, že tento seriál s Dexterem nemá nic společného, vlastně, co se týče děje. Nelze ty dva seriály ani srovnat. Můžete nesouhlasit, anebo zkusit tenhle seriál. _ _ _ Závěr úvodního dílu je top, a uživatel Mystery13 si může psát, co chce. :) V epizodě s01e11 je pro nás připravena první logická díra. Ale jde ji ignorovat, protože jinak opravdu nejde vypsat děj tam, kam směřuje. _ _ _ Píšu komentář po zhlédnutí s01e11, takže zatím vysoká spokojenost, a jsem zvědav na posledních 5 epizod. Epizody s01e12; s01e13 měly zachovanou tu správnou atmosféru před s01e11. Epizoda s01e14 ale kvalitu seriálu namířila dolů. _ _ _ Ukončení (epizoda s01e16) seriálu bylo pak zklamání. Ale takhle to prostě je, že záleží na tom, co chce Vesmír, a ne, co vy. Což ostatně bylo řečeno i v seriálu. ✔ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upírská detektivka řízlá trošku moc velkou dávkou romantiky, ale to se dalo snést, protože mám s hlavním hrdinou společnou slabost pro Sophii Myles. Co díl to případ a jako nit se všemi šestncti díly vine pomalu se vyvíjející vztah dvou hlavních hrdinů. Potěšilo mě, že tady se slabší nedala nazvat ani jedna z epizod. Škoda, že to producenti zarazili, protože náběh na další řadu tam byl a navnadil. 85% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Téměř 90%. Pro mě (překvapivá) jednička mezi seriály nesoucí se na poslední módní vlně upírské tématiky. Moonlight na to jde s poměrně inovativním přístupem a představy o upírech si vykládá po svém. Navíc, pokud někomu nestačí k extázi vidět v TV upíra, seriál vkusně kombinuje upírskou love story s čistě detektivním krimi žánrem, který nabízí množství možností, jak zatraktivnit každý díl a přicházet se stále novými nápady. Dobrá atmosféra, vychytaný příběh a ucházející herci... Jediné, co v mých očích shazuje kvalitu, jsou poměrně nepovedené úvodní díly - seriál se rozjíždí dost pomalu a nezajímavě. Kolem 4. dílu se vše ale zlomí a začíná kolotoč úžasného děje, chytrého navazování děje jednotlivých epizod a velké efektivity v zaujmutí diváka. Dále pak smutný fakt, že tak dobrý seriál byl po první sezóně zrušen, když zde byl prostor dovyprávět skvěle nakousnutý příběh v minimálně ještě jedné sérii. Shame on you CBS! True Blood působí při porovnání jako trapný vykradač nápadů... ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Evidentne potrebovali niecim obzvlastnit dalsi divnedetektivny serial. Prekvapivo sa upiri ukazali ako dobra volba, prijemny pocin. I ked jedna seria je imho tak akurat. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Osobnej vzhliadnutá upírotéka postráda so zármutkom do dnešného dňa Buffy i True Blood, takže historky a srdcabôle "p. eye" alebo "súkromného očka" Mick St. Johna --- ani po úvodných 3 epizódach vás jeho meno neprestane ohromovať --- zaraďujem na seriálový Olymp. Skvelé monológy hlavnej postavy, čo monológy!, čo tam po nich, dokonalá hlavná postava- charakterný, ohľaduplný, rozhodný, komplikovaný, s krásnym úsmevom a nekonečne charizmatický, no niet čo dodať k stvárneniu, o ktoré sa postaral Alex O´Loughlin, možno len, že Mickove monológy ľahko prepočujete. ,) Kopa slovných vtipov založených na vampirizme, originálne nápady, v každej epizóde vzrušenie a humor a nejaká tá fajn myšlienka v rade neposlednom, no nepovedzte že ešte nie ste zaujatí, kto je Mick St. John... Vyhratý vizuál k tomu a svitá celkom nový mesiac... Moonlight si ma absolútne získava, trochu viac tajností na úkor nadmerného polopatizovania a jednoznačne hodnotím túto výborne štylizovanú sériu ešte vyššie! ! ! ()

Reklama

Reklama