Epizody(16)
No Such Thing as Vampires (E01)
Out of the Past (E02)
Fated to Pretend (E13)
Click (E14)
What's Left Behind (E15)
Sonata (E16)
Každé soukromé očko zná mnohá tajemství ostatních lidí. Losangeleský soukromý detektiv Mick St. John (Alex O'Loughlin) má také co skrývat. Je totiž upír a jeho život komplikuje přátelství s nemrtvým finančním magnátem (Jason Dohring), vzpomínky na neodolatelnou bývalou manželku (Shannyn Sossamon), která z Micka udělala upíra a také vztah s lidskou dívkou (Sophia Myles). Mick dobře ví, jak obtížné a nebezpečné může být citové pouto mezi upírem a člověkem.
Edice obsahuje 16 epizod na čtyřech discích a seriál získal cenu People´s Choice Award jako TV drama roku 2008. Skvělá zábava pro všechny fanoušky stylových a napínavých upířích příběhů.
(Magic Box)
Zhlédnuta první série. Moonlight je vcelku příjemný seriál. Primární linii každého dílu tvoří detektivní zápletka. Díly propojuje vztah Micka a Beth, naštěstí ale romantický vedlejší motiv není zas tak akcentovaný. Upírština je tu postavena na racionální základ, i když sem tam zazní mystické tóny dokreslující poměrně pochmurnou atmosféru. Jako oddychovka na dobrou noc ideální. První díly jsou každopádně celkem dost napínavé. Uvidíme, jestli bude ještě druhá série. - Aha podle Malarkey(e) ne... Závěr první sérky dal vytušit podobný princip navazování jako u Dextera, hrozba profláknutí krvesavců zůstane asi však jen v šedé potencialitě nerealizovaných možností. ()
Obyčejně upíry nemusím, ale tady jsem udělal výjimku a jsem za to rád. Protože příběh soukromého detektiva/upíra Micka St. Johna se mi zamlouval. Ono upírství je tak trochu vedlejší, nejdůležitější jsou postavy a ty se podařili. Líbila se mi konspirační teorie s dvorem Ludvíka a touha po léku na upírství. To je něco, co jsem snad ještě neviděl. Taky se mi líbí Mickův apartmán, a pár Mick a Beth funguje úžasně. Tihle upíři mě bavili o dost víc než bych čekal. Škoda toho konce, protože mě namlsal a ještě bych si pár dílů nechal líbit. ()
začala som to pozerať kvôli Jasonovi Dohringovi a pilotný diel by som označila za priemerný. lenže tento seriál sa diel od dielu zlepšuje. charaktery sú zaujímavé a hlavne Mick je neuveriteľne sympatická postava. Beth je ako Lois Lane až na to, že ona sa pravdu o svojom Supermanovi dozvie podstatne skôr. a potom je tu Josef. ktorý by si jednoznbačne zaslúžil viac priestoru. a už som spomenula to skvelé herecké obsadenie? ()
Docela povedený pokus o seriál o upírech. Atmosféra je správně temná, má to výbornej soundtrack, Alex O´Loughlin má charizma i potřebný hlášky a celkově je to velmi dobře zahraný. Díly mají ale bohužel kolísavou tendenci. Jeden díl je fakt nářez a není mu skoro nic vytknout, ten druhý je zase velká nuda a věci načrtnuté minule se nedořeší. A některé věci a dějové linie se vlastně nedořeší vůbec, protože seriál už je nejspíš u ledu a závěrečný díl byl takovej divnej. Nápad to byl zkrátka slušnej, jenom to celý působí tak nějak nedodělaně.70% ()
Moonlight není nic víc než solidní zábava, která vám ukrátí pochmurné podzimní večery. Upíří svět je tu vykreslený povrchně a být jedním z nich je vlastně fajn, protože jste nezranitelní, žijete, jak dlouho chcete, pro krev už nemusíte zabíjet a opačné pohlaví vám leží u nohou. Velkým plusem je sympatický představitel hlavní role, zajímavá Shannyn Sossamon a profesionálně napsané scénáře. A také to, že se seriál netáhne na šest sérií (na které, na rozdíl od True Blood, s odpuštěním ani nemá). ()
- Dle původní koncepce měli mít upíři jakési "tepelné senzory". Jinými slovy, měli umět rozeznávat živé a neživé pomocí vydávaného tepla. (Barrymore)
- Asistenta na patologii Guillerma měl ztvárnit Benjamín Benítez. (Barrymore)
- Role Josefa měla připadnout Radu Šerbedžijaovi. (CrypzzXD)