Reklama

Reklama

Angel Heart

(seriál)
  • Japonsko エンジェル・ハート
Japonsko, (2005–2006), 19 h 10 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Cukasa Hódžó (komiks)

Kamera:

Jošihito Kuwa

Hudba:

Taku Iwasaki

Hrají:

Mao Kawasaki, Akira Kamija, Bin Šimada, Teššó Genda, Hidejuki Tanaka, Kotono Micuiši, Mami Kojama, Šózó Iizuka, Šúiči Ikeda, Tamio Óki, Tomokazu Seki (více)
(další profese)

Epizody(50)

Obsahy(1)

Glass Heart je členkou obávané jednotku Suzaku, elitních tchajwanských zabijáků, kteří jsou odmalička vychováváni jako bezcitné stroje na zabíjení. Ve svých patnácti letech dostává gratulaci k padesáté úspěšně vykonané práci, ale nedokáže dál snášet tíhu svých činů, a skáče ze střechy budovy. Jednotka Suzaku však svého cenného člena nehodlá pustit tak snadno a použije pro jeho záchranu všechny prostředky včetně krádeže kompatibilního srdce na transplantaci z Japonska. Glass Heart cítí, že je nějak spojená s duší bývalé majitelky srdce, a nedokáže odolat nutkání, aby vyhledala jejího milence.
Seriál se odehrává v paralelním světě staršího seriálu City Hunter. (Idaho)

(více)

Recenze (3)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Na přelomu 80. a 90. běžel v japonské televizi seriál City Hunter. Měl několik sérií i samostatných filmů, prostě úspěch. Hlavním hrdinou byl zvrhlý "sweeper" Ryo Saeba alias City Hunter, podnikající v Shinjuku, jehož chtíči se vyrovná jeho odvaha i schopnosti. A samozřejmě se chtíči vyrovná i velikost palice jeho partnerky v byznysu Kaori, kterou ho třískala za jeho sexuální výstřelky. Pro vše, co souviselo se sexem, měl Ryo jediné přízvisko - mokkori. Angel Heart se snaží na předchozí úspěch navázat. Nový seriál zdědil Saebu, Kaori zemřela. Její srdce však bylo transplatováno do těla elitní vražedkyně a žoldačky Glass Heart. Glass Heart se srdcem získá i některé vzpomínky, touhy a vzorce chování Kaori. A jako noční můru světlo ji přitahuje Shinjuku... Vezměte Saebovi z roku 1988 podstatnou část mokkori, přidejte mu na sentimentu, vhoďte spousty nostalgie a možná získáte představu o seriálu Angel Heart. Nesmíme však zapomenout na hlavní tajnou ingredienci - neustálé vstupování mrtvé Kaori do dění skrze srdce tlukoucí v hrudi Xiang Yang, řečené Glass Heart. Představa je to jistě romantická (mě příliš nenadchla, ale proti gustu...) a tvůrci si to uvědomovali, bohužel vidět tohle dvakrát do dílu (a těch dílů je 50) je trochu moc a dojmutí začne podléhat únavě. Šafránem se holt musí šetřit. Slabší ***. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Tento seriál, ač jsem se na něj tolik těšil, se nakonec stal pěkným oříškem. Myslím, že se nedá v žádném případě považovat za přímé pokračování City Huntera, protože se odvolává na některé události, které se však odehrály v původním seriálu zcela jinak. Dokonce i podle autora Tsukasa Hojoa se Angel Heart odehrává v alternativním světě. Dalo by se říct, že to je polehčující okolnost… seriál má však několik nectností, z nichž jednu zmínil Subjektiv, tj. patos. Přiznám se bez mučení, že na mě prvních asi 15 dílů fungoval. Některé scény podbarvené úžasnou skladbou Gloria byly opravdu silné, a já se tomu rád poddal. Jenže čeho je moc, toho je moc. Dále bych zmínil nevyrovnanost. Často se ve chvílích, kdy začaly být příběhy zajímavé, všechno zvrhlo právě kvůli patosu a neochotě tvůrců změnit anebo aspoň zatlačit na charaktery do jiných poloh. Výsledkem je tedy seriál s rozpačitým (čti žádným) ukončením, chybí zvraty, vyšpičkované momenty jsou nahrazovány slzami. Dalším prvkem je postava Sing „Mirka Dušína“ Chunga (Xin Hong), jenž mi dokonale lezl na nervy. Z audiovizuální stránky mi vadila dosti moderní animace, ale nakonec jsem si na ni zvykl, naopak bych rád vyzdvihl velice dobrý soundtrack. Za to všechno jsem měl chuť seriálu napařit dvě hvězdy, ale… Ryo „Mokkori“ Saeba má prostě u mě očko. 50 % ()

Akira777 

všechny recenze uživatele

Angel Heart je velmi depresivní, odehrává se v jiné vesmíru, a je to docela krutý, jelikož to mám teď rozkoukaný, a vypadá to slušně, baví mě to, ale z tohoto světa mám rozkoukaný všechny tři anime, jak Cats Eye, tak City Hunter, tak tohle. Nejvíc asi tohle, hlavní hrdinka je sice poněkud psí čumák, ale je to k pochopení, spíše mě trochu vadí milostný zájem v podobě kluka, který dle mě neměl přežít ten začátek, ale ok, co se dá dělat. Jinak je City Hunter vtipnej celkem jako vždy a jeho.... no vztah s Xiang, který je otco-dceřiný je velmi pěkný. TSUKASA HOJO, vytvořil slušný příběh a u všech třech se snažil. ()

Reklama

Reklama