Reklama

Reklama

Joru no Shanghai

  • Japonsko 夜の上海 (více)

Obsahy(1)

Úspěšný a známý japonský vizážista Mizushima odlétá do Šanghaje, aby zde pracoval na Shanghai Music Awards. Po práci nečekaně zmizí. Celý jeho tým jej hledá. Mizushima se vydal do ulic Šanghaje, kde ho srazí taxikářka Xi Lin. Naštěstí se nic vážného nestane. Silou ho natlačí do taxíku a hodlá ho odvézt. Mizushima si nepamatuje jméno hotelu, kde je ubytovaný a nemá žádný kontakt na svůj tým. Dalším problémem je jazyková bariéra. Vizážista tak stráví v taxíku jednu dlouhou noc na cestách po Šanghaji. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (32)

Ceres 

všechny recenze uživatele

Velice okouzlující film, ve kterém vyniká Zhao Wei a Motoki Masahiro. Vynikající soundtrack s perfektní skladbou od Frally - Breathe, která vždy naprosto omračujícím způsobem vykresluje scény s Wei Zhao, nádhera. Tohle je dokonalá verze filmu Before Sunrise, tenhle film je prostě jiná liga. "Watashi no koto suki desu ka? - Aishiteru." 100% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Představte si Linklaterovo Před úsvitem, kdyby Ethan Hawke mluvil japonsky a Julie Delphy čínsky a potkali se v Šanghaji. Tak nějak působí The Longest Night in Shanghai. Hlavním postavám patří většina filmu a chemie mezi Vicky Zhao a Masahiro Motokim v nočním čínském velkoměstě (za skvělého písničkového hudebního doprovodu) je perfektní. Bohužel tvůrci tlačili na pilu a přidali více romantických linií (ve stylu Lásky nebeské), které spolehlivě rozbíjejí atmosféru sbližování se hlavních aktérů. Přesto nelze jinak, než tuto chuťovku doporučit... 70 % ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli vynikající Vicki Zhao, která je lehce nervózní a drsná taxikářka, jenž potká image stylistu, kterého zde hraje Masahiro Motoki. Obě jejich postavy jsou v krizi, co se vztahů týče a i přes jazykovou bariéru, se více poznávají za jedné noci v Šanghaji. Celkem neobvyklé vidět čínské a japonské herce v takovémto druhu filmu. Důležité jsou samozřejmě i vedlejší postavy, jsou zde i lehce komediální momenty, tempo je plynulé. Převažují dlouhé záběry, stylová atmosferická hudba, která je pohodová(jazz,pop) nikam nespěchá. Hlavní dvojka je vážně skvělá, atmosféra filmu mě naprosto vtáhla, nevidím jedinou chybku na kráse. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Proflákaná noc v Šanghaji. Znuděný vizážista a taxikářka v citových zmatcích jezdí, jedí, chodí na policii, schovávají se před deštěm a pomalují chodníky takovým množstvím rtěnek, že by do konce života stačily i Ivaně Trumpové. V závěru se taxikářka stane vizážistovou obětí. Muž se z ní pokusí udělat lvici salónů za pomoci rozpárané spodničky a starého ubrusu po babičce. SHRNUTÍ: Nikdy nenechte cizího chlapa, aby vám uprostřed noci šahal na vlasy. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

あなたは私を愛していますか?Krásné. Zrovna na něco podobného jsem měl náladu. Celou dobu jsem si říkal, že režisér bude Číňan (podle toho, jak je to uletěné, nostalgické a moderní), ale nechtěl jsem přerušit film, abych si to ověřil, protože se na to moc pěkně dívalo. Následně zjišťuju, že zřejmě režíroval i jeden z příběhů v mém oblíbeném About Love. Nedivím se :). Posledních 10 minut si pouštím počtvrté a zřejmě ne naposledy. ■ P.S. Zdá se to jenom mě, nebo zní doopravdy z úst Wicki Zhao ta čínština neuvěřitelně sexi? ■ P.P.S. Originální scéna psaní rtěnkou po předním skle auta (vím, že se Číňané a Japonci mohou domluvit přes znakové písmo, takže mi pointa neunikla) ... křižovatka lidských osudů ... na to jsou dobré všechny ty vedlejší figurky, které na první pohled příběh rozbíjejí, ale na druhý se jen jejich prostřednictvím zesiluje efekt míjení se (když v jednu chvíli prochází dvojice kolem baru, z kterého zní sinatrovo Strangers in The Night, říkal jsem si: "to je přesně ono") a "vypráví se" scény, které ústřední dvojice prožít nemůže. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Shanghaji a Tokiu. (Cheeker)
  • Sluchátka, kterými se Mizushima (Masahiro Motoki) v první části filmu izoluje od okolního světa, jsou značky Bose a mají funkci aktivního potlačování okolního hluku. Technologie, původně vyvinutá pro piloty stíhaček, spolehlivě odizoluje například hluk auta, letadla nebo středně hlasitý hovor. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama