Reklama

Reklama

Joru no Shanghai

  • Japonsko 夜の上海 (více)

Obsahy(1)

Úspěšný a známý japonský vizážista Mizushima odlétá do Šanghaje, aby zde pracoval na Shanghai Music Awards. Po práci nečekaně zmizí. Celý jeho tým jej hledá. Mizushima se vydal do ulic Šanghaje, kde ho srazí taxikářka Xi Lin. Naštěstí se nic vážného nestane. Silou ho natlačí do taxíku a hodlá ho odvézt. Mizushima si nepamatuje jméno hotelu, kde je ubytovaný a nemá žádný kontakt na svůj tým. Dalším problémem je jazyková bariéra. Vizážista tak stráví v taxíku jednu dlouhou noc na cestách po Šanghaji. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (32)

emma53 

všechny recenze uživatele

Mám podobné pocity jako uživatel Huntelaar. Jinak Xi Lin v podání Wei Zhao byla mocinky roztomilá rošťanda, ale i velká cíťa až do konce. A závěr byl jako vždycky......áááách, ta krása.......... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ani nevim, co přesně k tomuhle filmu napsat, je to tak trošku melancholický, ale přesto krásný, úžasně natočený, s výborně poskládaným soundtrackem a s hlavni dvojici (Vicky Zhao, Masahiro Motoki), která k sobě bezvadně sedne, ač pro mě trošku prapodivně se dokáže domluvit psaním, i když se jedná o japonce a číňanku, který si jinak vůbec nerozumí. V podstatě se jedná o takovou taxikářskou konverzační roadmovie s příměsí dramatu a romantiky. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená mierne romanticky ladená dráma. Má dosť dobrý príbeh o úspešnom japonskom vizážistovi, ktorý so svojim tímom z pracovných dôvodov prichádza do Šanghaja, ale keď sa rozhodne vyjsť si sám von, stratí sa a navyše ho ešte zrazí miestna taxikárka, ktorá cíti vinu a tak mu chce pomôcť. Lenže on sa v tomto neznámom prostredí nevie zorientovať a tak sú spolu nútení stráviť niekoľko hodín a postupne si k sebe nachádzajú cestu. Spracovanie sa mi páči, dej síce pôsobí pomerne jednoducho, prakticky sa tu toho až tak moc ani neudeje, ale sadlo mi to výborne. Celé to stojí na oboch hlavných postavách, ktoré sú nielen inej národnosti, ale aj spoločenskej úrovne, no aj tak toho majú dosť spoločné, páčila sa mi ich snaha prekonať jazykovú bariéru, problémy so vzťahmi, hlavne z jej strany, táto menšia línia s opravárom, ktorý sa má ženiť sa nadmieru vydarila, aj na to ich postupné spriateľovanie sa pozerá výborne, zaostávajú jedine scény s vedľajšími postavami, ani tie nie sú zlé, lenže hlavné duo na seba strháva všetku pozornosť a tak mi prišli skôr zbytočné, pretože som sa v ich priebehu vždy tešil na to, keď sa dej bude zase venovať hlavným hrdinom. A navyše to celé podporuje výborná, až taká podmanivá atmosféra, ktorá sa niekedy postará o skvelé okamihy. Čo sa týka žánrového zaradenia, na prvý pohľad to trochu pripomína road movie, ale nie je to úplne tak, ani som nemal pocit, že by postavy prešli nejakú výraznejšiu vzdialenosť a vôbec tu nejde o nejaké menšie dobrodružstvá na cestách, romantika tiež nemá až tak moc priestoru, keďže medzi hlavnými postavami nejde o lásku, tá sa rieši len občas, takže to beriem ako správne vyvážený film, v ktorom ide o spriateľovanie postáv v príjemnej atmosfére. Herecké obsadenie je výborné, perfektná Wei Zhao, táto úloha jej skutočne sadla, o moc nezaostáva ani Masahiro Motoki a tak spolu vytvorili sympatickú dvojicu, dobre obsadené sú aj vedľajšie postavy, len ako som spomínal, moc ma nezaujímali, keďže sa väčšinou držali mimo hlavnej dvojice. Réžia a technická stránka sú výborné, príjemný vizuál, pôsobivá atmosféra, tu nemám čo vytknúť, a veľkým plusom je aj skvelý výber hudby, ktorá niektoré situácie výrazne vylepší. Longest night in Shanghai nie je práve typ filmu, ktorému by som dokázal dať plné hodnotenie, ale aj tak sa mi to veľmi páčilo, nie je tu žiadny výraznejší zápor, príjemný filmový zážitok a to aj opakovane. 78% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film toho chce říci hrozně moc... přehnaně moc... jako dát si na špagety sýr, bešamelovou omáčku, kečup, olivy, ořechy, kokos, rybu, ananas, kaviár, rozinky, puding, zázvor, kakao, hořčici, strouhanku, podmáslí, řeřichu, kacuobuši, brusinky... a pokusit se to sníst. Důsledkem toho, že se řeší 8 vztahů (fakt), je přílišná zkratka a tedy nevyhnutelná povrchnost, klopotnost. Část hereckých výkonů, hlavně ústředního páru a Takenaky, byla výtečná. Ale jen u posledního jmenovaného, který je komik, byly komediální vložky legrační, jinak tomuto dramatu dost ubližovaly. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli vynikající Vicki Zhao, která je lehce nervózní a drsná taxikářka, jenž potká image stylistu, kterého zde hraje Masahiro Motoki. Obě jejich postavy jsou v krizi, co se vztahů týče a i přes jazykovou bariéru, se více poznávají za jedné noci v Šanghaji. Celkem neobvyklé vidět čínské a japonské herce v takovémto druhu filmu. Důležité jsou samozřejmě i vedlejší postavy, jsou zde i lehce komediální momenty, tempo je plynulé. Převažují dlouhé záběry, stylová atmosferická hudba, která je pohodová(jazz,pop) nikam nespěchá. Hlavní dvojka je vážně skvělá, atmosféra filmu mě naprosto vtáhla, nevidím jedinou chybku na kráse. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

あなたは私を愛していますか?Krásné. Zrovna na něco podobného jsem měl náladu. Celou dobu jsem si říkal, že režisér bude Číňan (podle toho, jak je to uletěné, nostalgické a moderní), ale nechtěl jsem přerušit film, abych si to ověřil, protože se na to moc pěkně dívalo. Následně zjišťuju, že zřejmě režíroval i jeden z příběhů v mém oblíbeném About Love. Nedivím se :). Posledních 10 minut si pouštím počtvrté a zřejmě ne naposledy. ■ P.S. Zdá se to jenom mě, nebo zní doopravdy z úst Wicki Zhao ta čínština neuvěřitelně sexi? ■ P.P.S. Originální scéna psaní rtěnkou po předním skle auta (vím, že se Číňané a Japonci mohou domluvit přes znakové písmo, takže mi pointa neunikla) ... křižovatka lidských osudů ... na to jsou dobré všechny ty vedlejší figurky, které na první pohled příběh rozbíjejí, ale na druhý se jen jejich prostřednictvím zesiluje efekt míjení se (když v jednu chvíli prochází dvojice kolem baru, z kterého zní sinatrovo Strangers in The Night, říkal jsem si: "to je přesně ono") a "vypráví se" scény, které ústřední dvojice prožít nemůže. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Proflákaná noc v Šanghaji. Znuděný vizážista a taxikářka v citových zmatcích jezdí, jedí, chodí na policii, schovávají se před deštěm a pomalují chodníky takovým množstvím rtěnek, že by do konce života stačily i Ivaně Trumpové. V závěru se taxikářka stane vizážistovou obětí. Muž se z ní pokusí udělat lvici salónů za pomoci rozpárané spodničky a starého ubrusu po babičce. SHRNUTÍ: Nikdy nenechte cizího chlapa, aby vám uprostřed noci šahal na vlasy. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Jedna noc v rušných ulicích nejlidnatějšího města Číny, v nichž sledujeme, co svou neuváženou cestou do jejich sítě způsobí jeden japonský vizážista. Nakonec se totiž toulá nejen on, ale i jeho partnerka, kolegové a jedna čínská taxikářka a velmi mě těšilo toulat se s nimi. Také jsem ráda, že jsem s puštěním filmu tak dlouho otálela, neboť jinak bych teď asi marně hledala film, který by mi takto padl do noty. Joru no Šanghai je sice svou podstatou citlivé drama, řešící lidské vztahy, ale dle mého v popisku chybí uvedena komedie, jelikož jsem se dost nasmála. Při vzpomínce na konverzaci Mizušimy s bratrem Lin Xi se musím smát ještě teď. A také by mě docela zajímalo, zda Naoto Takenaka někdy hrál normální postavu, neboť se zdá, že se pro podobné šílené charaktery narodil. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Vtipné, magické, zamilované, osudové... jedna noc, jedno město a několik zbloudilých duší, které nakonec najdou své místo. „Ai šiteru". P.s.: Scéna, kdy mladík uloví dívku na popěvek od Morriconeho je snad největším snem každého správného filmového geeka... ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Něžné, klidné, milé a hodně sympatické. Mělo to své neduhy, ale krásné chvilky je převálcovaly. Navíc krásný soundtrack tomu dodává šmrnc. Najde se sice spousta mnohem lepších filmů, mě se však tento snímek ohromně líbil a zanechal ve mně jen ty nejlepší pocity. Líbila se mi hlavně vztahová stránka, která byla pouze o dvou cizích lidech, kteří se pomalu poznávají. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Posledních pětihvězdičkových 30 minut je zdevalvováno předešlým dějem obsahujícím dvě naprosto zbytečné dějové linie a docela kostrbatý začátek. Nadto se mi líbila kombinace čínské grotesknosti a japonské romantiky neboli to, co mám na jejich kinematografiích rád. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Zde se dostavilo zklamani, cekal jsem daleko vetsi jizdu. Nevyuzity potencial, jinak zajimaveho nametu a sympatickych postav. Ale uz jen kvuli zapadne strizenemu soundtracku a nocni Shanghaje je duvod film videt. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Představte si Linklaterovo Před úsvitem, kdyby Ethan Hawke mluvil japonsky a Julie Delphy čínsky a potkali se v Šanghaji. Tak nějak působí The Longest Night in Shanghai. Hlavním postavám patří většina filmu a chemie mezi Vicky Zhao a Masahiro Motokim v nočním čínském velkoměstě (za skvělého písničkového hudebního doprovodu) je perfektní. Bohužel tvůrci tlačili na pilu a přidali více romantických linií (ve stylu Lásky nebeské), které spolehlivě rozbíjejí atmosféru sbližování se hlavních aktérů. Přesto nelze jinak, než tuto chuťovku doporučit... 70 % ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Optimistické, životní, romantické, milé, noční, přátelské, veselé. Nevím, jestli se tento film hodil zrovna na mojí dnešní pochmurnou náladu, rozhodně je mi hned lépe. Nádherný příběh o dvou lideh, kteří si rozumí i přes jazykovou bariéru. V elém ději se spíše vede řeč o vztazích, nevyřčených citech, o dlouholetém unaveném vztahu a nově objevené lásce. Nejvíc se mi líbila hudba, vážně příhodné písničky. Hlavní hrdinové (Lin Xi, Mizushima) báječní, roztomilí a skvěle sehraní. A taky mě potěšila vtipná japonská postavička Naoto Takenaka. "..jak se japonsky řekne "Miluješ mě?" ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Velice okouzlující film, ve kterém vyniká Zhao Wei a Motoki Masahiro. Vynikající soundtrack s perfektní skladbou od Frally - Breathe, která vždy naprosto omračujícím způsobem vykresluje scény s Wei Zhao, nádhera. Tohle je dokonalá verze filmu Before Sunrise, tenhle film je prostě jiná liga. "Watashi no koto suki desu ka? - Aishiteru." 100% ()

artemis2 

všechny recenze uživatele

Skvelé vyplnenie času! Príbeh o čínskej taxikárke a japonskom vizážistovi, ktorým cestu skrížila malá nehoda a vďaka nej strávili spolu niekoľko nezabudnuteľných hodín „putujúc“ ulicami Shanghaiu. Navonok si boli úplne cudzí, kvôli jazykovej bariére si vôbec nerozumeli, ale v tej danej chvíli sa vzájomne veľmi potrebovali... Prekrásna hudba, skvelá atmosféra a skvelé herecké výkony, až ľutujem, že som to tak dlho skladovala a pozrela až teraz. ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Globalizace a korporátní shit vz. genius loci. Hloupé celebrity vz. obyčejní lidé. Autentičnost a lidskost vítězí. Líbila se mi scéna, ve které hlavní postavy prolomí jazykovou bariérou prostřednictvím psaní čínských znaků resp. kanji rtěnkou na sklo auta. Nápisy potom prostor přemění v symbolickou křižovatku životních cest různých lidí a nakonec je místem závěřečného zvratu. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Myšlenka na které film stojí, totiž že si ústřední pár nerozumí, je sice docela originální, mě však trochu iritovala. A protože těžko utáhne celý film, je stopáž doplňena pár dalšími minipříběhy, které však zabírají příliš málo prostoru, aby se dali brát nějak vážněji než jenom doplňění. I přes to má film jistý pozitivní náboj, převážně díky hercům. Mimochodem Wei Zhao se mi líbila celý film více než nakonec "při zkrášlení". Ženě s přirozenou krásou taková patlanina dle mého skromného nazoru více uškodí než pomůže. Dobrý soundtrack a je Motoki je naprostej sympaťák. ()

Curlyman 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, pri ktorých človeku po ich pozretí vadí, že ich prvý krát môže vidieť iba raz. Pri tomto sa ten pocit dostavil už niekde v polovici. Paráda. ()

Reklama

Reklama