Reklama

Reklama

Joru no Shanghai

  • Japonsko 夜の上海 (více)

Obsahy(1)

Úspěšný a známý japonský vizážista Mizushima odlétá do Šanghaje, aby zde pracoval na Shanghai Music Awards. Po práci nečekaně zmizí. Celý jeho tým jej hledá. Mizushima se vydal do ulic Šanghaje, kde ho srazí taxikářka Xi Lin. Naštěstí se nic vážného nestane. Silou ho natlačí do taxíku a hodlá ho odvézt. Mizushima si nepamatuje jméno hotelu, kde je ubytovaný a nemá žádný kontakt na svůj tým. Dalším problémem je jazyková bariéra. Vizážista tak stráví v taxíku jednu dlouhou noc na cestách po Šanghaji. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (32)

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Pohodová oddychovka, sice bez větších ambicí, ale v žánru romantických komedií rozhodně má co nabídnout. Kde jinde jste viděli dva lidi, povídat si celý film a přitom mluvily japonsky a mandarínsky? Hezké využití čínských znaků. I když trochu to kazí povrchní konec. - 80 % ()

wege 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nám neukázali z toho města více. Škoda podle mě zbytečných některých vedlejších postav a příběhů (co to mělo být s tou policistkou?). I když to na první pohled nevypadá, je to krásně poetické. Sice mi japonština i čínština zní stejně, tak ta jazyková bariéra a její postupné bourání je fakt skvěle natočené. Libí se mi, že to je trochu jiné než obvyklé čínské a japonské filmy podobného ražení, je tam daleko více toho vnitřního pnutí, jeho dopadu na venek a díky tomu máte pocit, že těm postavám daleko více rozumíte. ()

Pauliee 

všechny recenze uživatele

Ja som sa skvele bavil od začiatku do konca. Nieje to nič revolučné, to nie, ale určite je to zaujímavý film. Japonský vizážista prichádza do Shanghaia so svojou priateľkou, aby nastyeloval krásne slečny na deň odovzdávania popových cien. Po práci sa vytratil sám na prechádzku kde tu doňho nabúrala krásna taxikárka. A potom ho vzala do auta a začala sa, dá sa povedať čínska roadmovie. Muž hovorí len po japonsky a taxikárka len po čínsky tak majú menší jazykový problém, ktorý im ovšem veľmi nevadí. Nádherná romantická dráma s peknými prvkami komédie. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Slabší děj i film jako celek, příliš melancholické, moc dlouhé - a s krásnou hrdinkou i hudbou. Motiv neustále bouraného taxiauta je dojemný. Víc mne k tomu nenapadá, protože toho taky víc k zapamatování není. ()

Sennhie 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný snímek, který k dokonalosti nemá vůbec daleko. Mě jen mrzí, že si tvůrci dali na čas se seznamování nás s hlavními postavami příběhu, místo toho, aby nám hned od počátku nadělili dárek v podobě ústřední dvojice, které to ohromně slušelo pospolu, klapalo a byly tam i ty jiskry neobyčejnosti. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Krásná melancholická "road movie" ve které ztracený japonský vizážista (Motoki) prožije noc v taxíku s nádhernou čínskou taxikářkou. Každý mluví jiným jazykem, ale tomu aby si porozuměli to vůbec nevadí. Zvlášť když ke konci zjistí, že se domluví přes Kanji (scéna s rtěnkou). Poté co se Motoki ztratí, vyrazí ho jeho přátele hledat. A tak jako hledají cestu v noční Shanghaii, hledají i další cesty ve svých vztazích. Takenake a jeho komediální linie příběhu mi přišla zbytečná a celý film tak trochu degradovala. Ono na všechny ty další příběhové linie bylo málo času, takže spíš jen zabíraly místo té hlavní. Dávám --- == 85% == --- . ()

muti 

všechny recenze uživatele

film s recovou barierou, kde si kazdy hovori svoje, ale aj napriek tomu, ze si dvaja nerozumeju, mozu vidiet na vyraze toho druheho na co mysli a ako sa citi. sice tam bolo par prvkov, ktore im neuverim, aj tak je to stale skvely romanticky film z prostredia ulic nocneho Shanghaja. V modernej dobe asi nie je problem pre shanghajsku taxikarku zaviezt strateného cudzinca hned (nie po polnoci) na japonsku ambasadu, ale to by bolo asi prilis jednoduche :) a cudujem sa ze ich až v 46. minute napadlo zacat si na ruku pisat v znakoch (co ich po hodine a pol osvietilo a konecne zacali komunikovat; btw mnohé znaky su stale cinske, len ich vyslovnost sa v japoncine lisi, takze pisanim sa vedia pochopit, aj ked samozrejme nie na 100%), co by v reali spravili ako prve. a keby si tak vzal so sebou mobil a nejaky cash tiez by nebolo odveci. Wei Zhao, dat eyes! komentar: Vavča ()

Tezuka 

všechny recenze uživatele

Yoru no Shanghai je jedinečný film, protože se v něm kříží dva úplně odlišné jazyky - japonsky mluvící návrhář Mizushima (Masahiro Motoki) a čínská taxikářka Xi Lin (Wei Zhao). Leckdo by si řekl, že čínština a japonština musí být to samé, ale to je sakra velký omyl a tady je to nádherně demonstrované. Japonština je krásně fonetická a srozumitelná, zatímco čínština je kombinace asi 50 zvířecích zvuků, takže i když se budete snažit jak chcete, nebudete rozumět ani prd, a stejně tak se cítil i Mizushima. Bylo obdivuhodné jak se s touhle jazykovou bariérou dokázali vypořádat. Musím říct, že mě jako člověka, co už dokáže dobře rozumět japonštině, to strašně bavilo a nemohl jsem se prakticky přestat smát. Oba to jsou fantastičtí herci, s Wei Zhao už jsem se setkal ve skvělém Shaolin Socceru a Masashira Motokiho jsem viděl jako pohřebního ritualistu ve skvělém japonském dramatu Okuribito. Doufám, že tohle není poslední takové dílo, protože jazykové interakce jsou nejlepší zábava a má to vážně skvělou uvolněnou atmosféru. ()

hateu 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Dlouho sem neviděl tak pozitivní film, hlavně pro nezadaný, že příležitost je opravdu v každém okamžiku, potkáte někoho kdo vám úplně změní svět. Obyčejné se změní v neobyčejné. Moc sem to ústřední dvojici přál, moc jim to spolu slušelo ani různé jazyky jim nezabránili si vzájemně porozumět a vcítit se do toho druhého. Nádherný film nabytý láskou a porozuměním. ()

Mat5 

všechny recenze uživatele

Má to svoje čaro. Keď už nič iné naučíte sa aspoň rozoznávať japončinu od čínštiny. Jazyková bariera čiastočne prekonaná písaním znakov Kanji (ktoré využívajú tak ako čínština tak i japončina). Scéna kde si píšu s rúžom po celom aute a ulici je teda pre západneho človeka ťažko pochopiteľná. Príjemný exotický zážitok a taxikárka Lin Xi mi niako prirástla k srdcu :) ()

Reklama

Reklama