Reklama

Reklama

Joru no Shanghai

  • Japonsko 夜の上海 (více)

Obsahy(1)

Úspěšný a známý japonský vizážista Mizushima odlétá do Šanghaje, aby zde pracoval na Shanghai Music Awards. Po práci nečekaně zmizí. Celý jeho tým jej hledá. Mizushima se vydal do ulic Šanghaje, kde ho srazí taxikářka Xi Lin. Naštěstí se nic vážného nestane. Silou ho natlačí do taxíku a hodlá ho odvézt. Mizushima si nepamatuje jméno hotelu, kde je ubytovaný a nemá žádný kontakt na svůj tým. Dalším problémem je jazyková bariéra. Vizážista tak stráví v taxíku jednu dlouhou noc na cestách po Šanghaji. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (32)

Shit 

všechny recenze uživatele

Ani nevim, co přesně k tomuhle filmu napsat, je to tak trošku melancholický, ale přesto krásný, úžasně natočený, s výborně poskládaným soundtrackem a s hlavni dvojici (Vicky Zhao, Masahiro Motoki), která k sobě bezvadně sedne, ač pro mě trošku prapodivně se dokáže domluvit psaním, i když se jedná o japonce a číňanku, který si jinak vůbec nerozumí. V podstatě se jedná o takovou taxikářskou konverzační roadmovie s příměsí dramatu a romantiky. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Velice okouzlující film, ve kterém vyniká Zhao Wei a Motoki Masahiro. Vynikající soundtrack s perfektní skladbou od Frally - Breathe, která vždy naprosto omračujícím způsobem vykresluje scény s Wei Zhao, nádhera. Tohle je dokonalá verze filmu Before Sunrise, tenhle film je prostě jiná liga. "Watashi no koto suki desu ka? - Aishiteru." 100% ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tenhle film toho chce říci hrozně moc... přehnaně moc... jako dát si na špagety sýr, bešamelovou omáčku, kečup, olivy, ořechy, kokos, rybu, ananas, kaviár, rozinky, puding, zázvor, kakao, hořčici, strouhanku, podmáslí, řeřichu, kacuobuši, brusinky... a pokusit se to sníst. Důsledkem toho, že se řeší 8 vztahů (fakt), je přílišná zkratka a tedy nevyhnutelná povrchnost, klopotnost. Část hereckých výkonů, hlavně ústředního páru a Takenaky, byla výtečná. Ale jen u posledního jmenovaného, který je komik, byly komediální vložky legrační, jinak tomuto dramatu dost ubližovaly. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli vynikající Vicki Zhao, která je lehce nervózní a drsná taxikářka, jenž potká image stylistu, kterého zde hraje Masahiro Motoki. Obě jejich postavy jsou v krizi, co se vztahů týče a i přes jazykovou bariéru, se více poznávají za jedné noci v Šanghaji. Celkem neobvyklé vidět čínské a japonské herce v takovémto druhu filmu. Důležité jsou samozřejmě i vedlejší postavy, jsou zde i lehce komediální momenty, tempo je plynulé. Převažují dlouhé záběry, stylová atmosferická hudba, která je pohodová(jazz,pop) nikam nespěchá. Hlavní dvojka je vážně skvělá, atmosféra filmu mě naprosto vtáhla, nevidím jedinou chybku na kráse. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Něžné, klidné, milé a hodně sympatické. Mělo to své neduhy, ale krásné chvilky je převálcovaly. Navíc krásný soundtrack tomu dodává šmrnc. Najde se sice spousta mnohem lepších filmů, mě se však tento snímek ohromně líbil a zanechal ve mně jen ty nejlepší pocity. Líbila se mi hlavně vztahová stránka, která byla pouze o dvou cizích lidech, kteří se pomalu poznávají. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Shanghaji a Tokiu. (Cheeker)
  • Sluchátka, kterými se Mizushima (Masahiro Motoki) v první části filmu izoluje od okolního světa, jsou značky Bose a mají funkci aktivního potlačování okolního hluku. Technologie, původně vyvinutá pro piloty stíhaček, spolehlivě odizoluje například hluk auta, letadla nebo středně hlasitý hovor. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama