Reklama

Reklama

Vlak s mlékem zde již nestojí

  • Česko Vlak s mlékem zde již nestaví (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hvězdy stříbrného plátna Elizabeth Taylorovou a Richarda Burtona nespojily jen filmy, ale i početné milostné skandály a manželství. Stali se symbolem 60-tých let v Hollywoodu jako legendární pár. Tentokrát se objevili v ústředních úlohách přepisu divadelní hry Tenesseho Williamse. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

pm 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že nejpřesvědčivěji vystihnout běsy Tennesseeho Wiliamse svedly dvě evropské herečky: Anna Magnani a Liz Taylorová. A právě Taylorová propůjčuje svým hrdinkám tu přesnou dávku emocí, za kterými prosvítá nešťastná lidská bytost, aniž by jejich hysterie přímo splývala s trapností. "Vlak s mlékem zde již nestojí" je jediná jeho hra, kterou jsem neznala, jsem nezatížená srovnáváním, věřím i tomu, že autor byl s adaptací spokojený. Toto je jednoduše DIVADLO. S výbornou ústřední hereckou dvojicí... nakonec: kdy tito dva jako pár nebyli skvělí? ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z tvorby Tennessee Williamse dosud znám Kočku na rozpálené plechové střeše, Tramvaj do stanice Touha a Skleněný zvěřinec. Všechno vynikající dramatické texty, které znehodnotit filmovým zpracováním by znamenalo předvést neuvěřitelnou dávku neschopnosti. Předpokládal jsem, že i když si špičkový dramatik světového formátu vybere slabší chvilku, vznikne z toho scénář aspoň za tři hvězdičky, nehledě na to, že další ingredience vypadaly víc než lákavě. Mezi Elizabeth Taylor a Richardem Burtonem vždycky fungovala zvláštní chemie, navíc Elizabeth v tomhle případě hraje vlastně sebe samu, tedy zazobanou, sebestřednou, náladovou, panovačnou semetriku, takže se nemusela vlastně vůbec snažit a to herectví jí mělo jít samo od sebe. Přesto všechno z toho vznikla takřka nekoukatelná obludnost, kde jediná hvězdička je spíš za romantické kulisy středomořského ostrůvku se stavbou luxusní vily, na které si vyhrál architekt s neomezenou fantazií a rozpočtem. Bohužel je to sebestředné, přitažlivé asi jako návštěva patologie a strnulé jako tanec paraplegika. Kdyby to bylo jen zfilmované divadlo, mávl bych rukou, jenže to je zfilmované špatné divadlo. Vážně není co ocenit. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Film predznamenáva nezmyselnosť, podobne, ako je nezmyselný jeho český preklad. Existencionálna ničota. Oplatí sa pozrieť len kvôli dvom hlavným protagonistom. Krásna Taylorová sa na postavu hodí, s jej veľkými manierami a zhýralosťou života si s hlavnou postavou dokonale sadne. Dej je však zúfalo nudný, podobá sa telenovele, kde ak divák 20 i viac minút zaspí, nepríde vlastne o nič. Dialógy i tempo príliš divadelné. Potešilo aspoň exotické prostredie bralnatého ostrova, do ktorého neustále udieral príboj vĺn - bum, bum,... ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Boháč si může koupit šaty, jídlo, umění, i služebníky z celého světa, a udělat si z ostrova vlastní království. Jen věčnost, lásku a teplý lidský dotek si za peníze nekoupí, ač se o to snaží sebevíce. Může vytvořit jen iluzi věčnosti a tu obehnat nápisy Keep out či Beware of dogs. Jenže nic z toho anděla smrti nezastaví. Americké umění bylo vždy pro Evropana poněkud tezovité a polopatistické. Film bohužel nepracuje s divadelní metaforou a snaží se všechno vyslovit a hlavně vyjádřit tak, aby to pochopili "red necks" i v tom nějvětším zapadákově. Název hry byl změněn na jednoduché "Bum!", Taylor přehrává a rve kulisy (viz vzpomínka na jednoho z manželů), vila i s jejími obyvateli je primitivně bizardní (hlavně ten lilipután), a jen díky Burtonovu hereckému mistrovství je z filmu stále cítit zdravé divadelní jádro. Na jevišti to asi byl zážitek, ale film se stává spíše přehlídkou účesů a kostýmů speciálně připravených pro Elizabeth (v titulcích na závěr jsou výslovně uvedeni). Škoda. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tennessee Williams týmto svojim dielkom v mojich očiach dosť klesol. Dej všekerý žádny, len plno nezmyselných dialógov a monológov (rádoby psychologických) a hrozná nuda. Niekoľkokrát ma tento film uspal a to som ho pozeral o tretej poobede, dať ho na jeden krát je doslova utrpenie a to si neviem predstaviť čumieť na to v divadle... Taylorka zúfalo prehrávajúca, vďaka čomu sa už po polhodine neviete dočkať, kedy jej postava umrie. Ale hádam v tom bola aj nejaká myšlienka a umenie, ktoré som nepochopil, subjektívne by bolo moje hodnotenie ešte nižšie. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama