Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Klubíčko (M. Donutil) rozplétá případ vraždy známé pražské lichvářky Zacharové. Žena byla ve svém bytě zastřelena a podezření padlo ihned na jejího o dvacet let mladšího manžela (T. Töpfer). Není divu. Žena totiž držela muže velmi zkrátka a on ji opravdu v lásce neměl. Při rozkrývání stop se však objevuje řada dalších nových motivů. Lichvářka vydírala mnoho významných osob z vyšších kruhů. Důvod k vraždě tak mohla mít nejedna z nich. Klubíčko se ale domnívá, že smrt lichvářky souvisí s jistou ženou ze Zacharovy minulosti. Toho kdysi vyloučili z advokátní komory, protože zamlčel důkaz… Kdo je ta tajemná žena? A proč se Zachar k vraždě přiznal, i když byl nevinný? A tak pomalu vysvitne, že ve spletitém příběhu nejde jen o vraždu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (33)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dušan Klein převzal nápad, že ideálním dnešním představitelem Vachkova Klubíčka je Donutil a rozvinul volný cyklus prvním remakem slavné Vraždy v Ostrovní ulici, která zpracovávala román Muž a stín už v roce 1933 v hlavní roli s Jindřichem Plachtou jako první film, který se natočil na Barrandově. Velmi skromné řešení, s jakým přišel poprvé Donutil jako Klubíčko na obrazovky ve Zlé minutě Klein aktualizoval o atraktivnější prostředí dancingu a módního salónu, což vždy shledávám na fajn. Milenci Tomáš Töpfer a Naďa Konvalinková jsou řádně sexy cele v intencích předválečné optiky, Jitka Sedláčková v trafice dotváří atmosféru doby, Jiří Langmajer jako prohnaný žurnalista a Vilma Cibulková coby žena vamp nemohou chybět, oceňuji i Radka Holuba jako inspektorovu pravou ruku a bez Josefa Somra by také bylo škoda se obejít, zvlášť, když si tak pěkně dopřává špagety. Jsem velmi ráda, že se po tomto případu neustrnulo na vavřínech a shledali jsme se ještě s případem Devatenácti klavírů. Anžto Vachka je nutno si vepsati do paměti. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Muž a stín, televizní detektivka podle scénáře Terezy Brdečkové na motivy stejnojmenného detektivního románu Emila Vachka v režii Dušana Kleina postrádá sice onen příslovečný detektivní punc a je mnohem více televizní inscenací, tak typickou coby zástupce portfolia tvůrčích snah České televize poslední dekády, lze ji i přesto vzít na milost a obstojně se při jejím sledování bavit. Překvapivě vážný Miroslav Donutil v roli inspektora Klubíčka (je pozoruhodné, že většina klasických českých detektivů má tahle milá zdrobňující jména) ve své roli obstál, přiléhavě ztvárňuje majestát statutu inspektora i odlišný mravní rámec předválečné doby (pohled na prvorepublikovou realitu je ale obecně v soudobé televizní a filmové tvorbě hodně idealizovaný). Zřetelná je i snaha tvůrců etablovat tu českou obdobu slavných zahraničních vzorů a Donutilův Klubíčko je zjevnou esencí detektiva z dílny nejpovolanější, Agathy Christie - český Poirot. A sázka na staromilskou školu (Klubíčko je milovníkem bibliofilií, dýmky a dobré kávy (nafty)...) celkem vychází... I ostatní role jsou na televizní poměry výborně obsazeny, dá se říci, že tu hraje doslova herecká špička (mně osobně nesedí Tomáš Töpfer), výborně funguje i hudební složka, místy se jako jediná stará o ,,detektivní" atmosféru, povedené jsou též flashbackové rekonstrukční prostřihy, barevně jinak tónované... Zkrátka televizní setkání s vrchním inspektorem Klubíčkem se neslo přesně v duchu jeho gentlemanské přirozenosti... ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to líbilo, Miroslav Donutil byl přesný, Radek Holub jako inspektor Veverka mě bavil a dýchla na mě atmosféra první republiky, kterou mám ráda. Už se těším na další díly z této série. a nesmím zapomenout na krásnou Vilmu Cibulkovou. To je skutečně snad jediná naše herečka, které její "femfatalky" věřím. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dušan Klein a jeho spolupracovníci dokázali, že i v dnešní době lze (třebaže v televizních podmínkách, snad vyjma postupně uvadajících Četnických humoresek) natočit nadprůměrnou krimi. Miroslav Donutil coby vrchní inspektor Klubíčko zde exceluje a potěší i skvadra vedlejších protagonistů - např. krásné dámy Vilma Cibulková a Simona Postlerová či Michal Pavlata v úloze přísného vyšetřujího soudce. Skvělá atmosférická detektivka se spoustou zajímavých postav a parádně zamotaným dějem, který nemá daleko k filmům noir. 85%. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo v Praze a Hýskově. (SONY_)

Reklama

Reklama