Reklama

Reklama

Deníky zombie

  • Velká Británie The Zombie Diaries (více)

VOD (1)

Na začiatku 21. storočia sa v populácii začal šíriť neznámy vírus. Trvalo len niekoľko týždňov a zasiahol celú planétu, od najmenších dediniek až po veľkomestá. Po smrti svojho hostiteľa totiž vírus nezaniká, naopak, vydrží vo "vegetatívnom stave" ešte celé stáročia. Čoskoro planétu kontaminuje nová hrozba - zombie... (oficiální text distributora)

Recenze (39)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš málo zombíků a příliš mnoho řečí okolo. Sice starší (a tedy asi originálnější) než REC a Romerův Diary of the Dead, což ale nic nemění na tom, že ZD jsou prostě stále moc amatérské na to, aby se s těmito svými soupeři mohly vůbec pouštět do boje. Pár scén nepostrádá nějakou tu atmosféru, avšak vylepšit by se toho mohlo tolik, že tento jeden plusový bodík naprosto zapadne. 30% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £500,000║ Bezvýznamná amatérska vec, ktorá už fakt nemá čo ponúknuť, časom to staticky mieri len k unudeniu. /15%/ ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Jak se tak začíná víc a víc mluvit o Romerově Diary of the Dead a Plaza-Balagueróvě [Rec], musím trochu popíchnout i Bartlett-Gatesovy Zombie Diaries. Nápad natočit zombie dokument tu visel dlouho, jen to nebyli američani a ani španělé, kdo se ho prvně pokusil zrealizovat. To nenápadní britové uchopili kameru a vyslali mladé reportéry natočit reporáž o podivné epidemii, která zachvátila Londýn a širé okolí. Film je rozdělen do tří "deníků", každý z nich má své vlastní hrdiny, jejichž osudy se pak v závěru protnou. Amatérismus a minimalismus sice pomohly vytvořit syrovou, pomalu se budující atmosféru, ale je to zároveň onen minimalismus, který nás ochuzuje o hordy krvelačných zombies a lidožroutských orgií a amatérismus, který z herců ani režie nedělá nic vyjímečného. Nicméně, nejvetší slabinou, nebo raději zklamáním z filmu zůstává fakt, že právě oni nemrtví ´sou lacině odsunuti do vedlejší role a největší zlo tak opět páchají raubíři lidé. Na druhou stranu, je to právě již zmíněná syrovost a autenticita, která drží ZD nad hladinou. Při některých scénách opravdu mrazí, finále má velice solidní hype a hlavně stopáž příjemně odsýpá. Na první vlaštovku to rozhodně nebylo zlé. Mezi kanibaly, čarodějnicemi a monstry tak konečně máme i ten zombie epic document. To skutečné ovoce ale přinese teprve čas. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Amatérská megazhovadilost, kde je vrchol už v první části, kdy hrdinové svítí baterkou na jednoho počmáranýho herce a řvou, že je musej oběhnout a schovat se do lesa k ohni nejmíň na celou noc, toho se mám bát? Navíc jsou všechny postavy ve filmu tak pitomý a nesympatický, že bych je nejraději sama naservírovala zombíkům. Trapas. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Ak by niekto natočil film s názvom "Masaker motorovou pílou" a odrazu zistím, že hlavným zdrojom desu nie je titulná píla ale čosi iné, zatlieskam už len za samotný nápad. Práve takúto stratégiu využíva film "Zombie Diaries". Tunajší prispievatelia netlieskajú - ak mŕtvoly nedosahujú aspoň rýchlosť zvuku, nápad je dokonale postrádateľný, však. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Je to strašně nízkorozpočtové a amatérské, proto se to celé odehrává na vesnici a v lese. Zombíků jen pár ale masky dobré, na záčátku je to trochu napínavý a na konci už ani o ty zombies moc nejde.. no jestli se vám líbilo Deník mrtvých tak tohle je v amatérské verzi podobné, ale kvalita o dost nižší. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jediné pasáže, které se mi líbili o něco víc jsou ty, ve kterých se střílejí zombie. I když tyto scény vypadají hodně komicky, docela jsem se u nich pobavil. Kdy jindy máme možnost sledovat zástupy nemrtvých, kteří se pomalinku plouží za svou obětí a takzvaní lovci je kosí po desítkách rovnou do hlavy. Čím víc se blížil film ke svému konci, tím se mi to zdálo lepší. Bohužel mě opět zradila kamera, která byla vážně na otřesné úrovni. Naštěstí se však povedlo natočit několik velice zajímavých záběrů, především pak mučící scénka. Tohle je však zřejmě první zombie film, nebo chcete-li zombie dokument, který mě doslova uspával. Já nejsem velkým příznivcem tohoto žánru, nebo lépe řečeno ho rád nemám skoro vůbec, ale po shlédnutí tohoto kousku si začínám některých známějších filmů vážit trochu víc. 3/10 ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Fakt, že Zombie Diaries bol natočený ešte pred [Rec], Diary of the Dead či Cloverfieldom možno vrhá trochu iné svetlo na vývoj trendu točenia "ručnokamerových" hororov a možno práve týmto, na prvý pohľad nenápadným britským zombie hororom sa Balagueró a Plaza inšpirovali pri tvorbe svojho majsterštyku z roku 2007. Kvalít RECu síce Zombie Diaries zďaleka nedosahuje, súhlasím však s tým, čo napísal killerbean a to že Deníky zombie v mnohých ohľadoch fungujú lepšie a presvedčivejšie než Romerov vyumelkovaný Diary of the Dead, ako aj s tým, že snímka dopláca najmä na svoju rozháranosť a neusporiadanosť, čo je škoda, lebo napríklad z toho konca som teda nebol moc múdry... ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi to přišlo jako kravina ale jakmile začali další dva příběhy a nakonec to jejich spojení a zjištění, že největší hrozbou nemusí být zrovna zombie ale lidé sami... Dal bych ještě o hvězdu vyšší hodnocení ale celkově mi tam něco chybělo. Ale moc dobrý nápad. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film je svojim spôsobom priekupníkom,  čo sa týka FF projektov so zombie tematikou. V tomto ohľade som myslel, že medzi prvými bol Rec, ale tento film to cele nejako pomiešal. Keby mal na režisérskej stoličke schopnejšiu dvojicu, možno by film nebol zabudnutý a práve naopak, hádam by z neho niekto spravil legendu v zombie subžánri. Ale to sa nemohlo stať, táto dvojica na to nemala. Zombie je tu malo, to by nebol ani tak problém, ale , že sú tak chaoticky stvárnene a aj nasnímané už problém je. Potom tu je aj príbeh, ktorý je fádny, nezaujímavý a kostrbatý. A najviac naštve koniec, ktorý mal byt energický, svižný až zúrivý. Ale tvorcovia tohto filmu nestavili na zombie pažravosť, ale na ľudskú hlúposť. Chcel som dať aspoň 2*, ale za ten primitívny koniec mu musí stačiť slabá 1*. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem přemýšlel i o čtyřech hvězdách, ale to bych byl nespravedlivý k REC. Stejně si ale myslím, že to byl mnohem poctivější a věrohodnější pokus, než to, co nám předhodil Romero. Takže velmi, velmi slušný průměr. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Takže shrneme to film má 3 dokumenty První popisuje nákazu ve světě se šíří obavy z nákazy jakousi formou viru vláda ale ubezpečuje že do Anglie a do Usa se nic nedostane a jedná se o planý poplach. Skupina filmařů se jede podívat do vesnice aby udělala rozhovor s jakýmsi dědkem a jsou napadeni zombiimi, utečou jim a schovají se v lese. V této části je několik zombie ale ukážou se tak 2 minuty a nikoho nesežerou je zde taky záběr na ožraného člověka. Stupidita pasáže všichni reportéři zdrhnou kolem celé skupiny zombie aniž by se jim něco stalo :-) Druhá Čističi (název je úplně Out nic se tam nečistí) Skupina přeživších hledá v vesnici jídlo. Příjdou na místo vezmou jídlo a zabijou pár zombie pak se rozdělí aby prohledaly místa a jednoho z nich tam odstřelí vojáci. Stupidita pasáže jeden přeživší vidí jak vojáci střílí zombie rozběhne se k nim a oni ho odstřelí (WTF :-)) Pasáž Třetí (název už nevím) Dva členové z skupiny jsou psychouši dostanou se k skupině filmařů a mučí je a zabíjejí. V této části nejsou žádnou zombie. Stupidita pasáže pokus o samoúčelné gore typu stříhání prstů (co to dělá v zombie hororu ví bůh) Resume amatérská sračka tečená ruční kamerou ve které se zombie chovají jak idioti chodí tam jak retardi a přebyje je i pěstí :-). Když je záběr na zombie tak je to buď ve tmě (výsledek není nic vidět film je sice amatérský a nízkorozpočtový ale i tak se to dalo lépe natočit) nebo jsou záběry do země (aby se podpořila realita :-) nebo se kamerový pásek seká a skáče a podobné. Hodnocení odpad je ještě mírné P.s. ti co dali odpad Deníku Mrtvých od Romera tak u těch by mě zajímalo hodnocení této sračky. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Smrtelný virus decimuje Londýn a vlastně celou planetu - po smrti ale zesnulí občané neužívají připravených hrobů, ale dál se potácejí světem toužící po lidském mase. Ti kteří přežili mají pak jen jednou možnost - společně se hrozbě postavit. Jenže i v této situaci někteří touží po získání nadvlády nad ostatními ... Tento film se skládá z několik - z počátku velmi nesouvisejících příběhů - které se v několika posledních minutách propojí do jediného. Bohužel, jednotlivé příběhy mají velmi sestupnou kvalitativní tendenci. První (o filmařích jedoucí natáčet do opuštěného městečka) je docela schopný, a pokračovat v něm by určitě filmu přineslo větší úspěch, než se za každou cenu snažit o "umělecký" dojem a míchání příběhových linií. "Dokumentaristické" pojetí dnes už sice neohromí, ale vždycky potěší - i když mi zde sedělo pouze v prvním příběhu, v ostatních mi přišlo už tak nějak navíc... ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Amatérská sra*ka? Vůbec! Nečekaně kvalitní zombie horor. U většiny podobných nízkorozpočtových věcí se člověk zabaví maximálně tím, jak je to stupidně udělané, ale u Deníků zombie jste v očekávání a napětí, co se z toho vyvrbí. Dobrá atmosféra, dobré kostýmy, sedící hudba, správně zvolené prostředí. Dlouho jsem uvažoval jestli nedat 4*, velmi příjemné překvapení! ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Už žádné rádoby ''dokumenty''. Tak otřesně otřesená kamera... Ti zombíci se tak moc vlečou jako děj samotný. Chvílemi jsem se začínal i nudit. Zlatý Romero. 40% ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Je omyl myslieť si, že [Rec] alebo Diary of Dead boli prvé zombie snímky točené ručnou kamerou. S touto ideou prišla banda britov ktorí natočili amatérske Zombie Diaries. Amatérizmus a obmedzený rozpočet je cítiť celým filmom, napriek tomu sa tu nájdu pasáže ktoré fungovali oveľa lepšie ako niektoré scény z Romerovho Diary of the Dead. Atmosféra chaosu je vierohodná do tej miery, že človek niekedy netuší o čo vlastne ide, a to je aj hlavný zápor filmu. Rozháranosť a neutriedenosť. Každopádne niektoré nápady boli dobré, a zombie fanúšikov tento výtvor môže pobaviť :) 60 % ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Hmm takhle to dopadá, když si člověk splete film. Chtěl jsem Romerův Deník mrtvých, ale dostala se ke mě omylem tahle slátanina. Jedná se o amatérský film natočený reálnou kamerou, která se neustále pohybuje, dokonce i při dialozích jsem měl pocit, že se stále pohupuje, šlo mi to pěkně na nervy. Byla statická jen když ji někdo položil na zem. Co se týče zombíků, viděl jsem asi ty nejstupidnější a nejpomalejší zombíky všech dob, ty by předběhl i šnek a kterých by se nebálo ani tříleté dítě. Postavy se chovají nelogicky, dialogy příšerné, jednání lidí vyšinuté. Udělat oheň u lesa, to byl teda nápad. Jestli by tihle zombíci měli sežrat lidstvo, to bych byl docela v klidu. Těžká nuda, ale zázrakem jsem vydržel až do konce, ještě že stopáž není tak dlouhá, a proto za snahu dávám 1*. 10% ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Příšerná ptákovina. Kdo vlastně teď na Zemi žije? Podle autora tohoto nesmyslu už pouze zombie. To už nepotřebuje další komentář. ()

Reklama

Reklama