Reklama

Reklama

Kámoš

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Letargie čerstvě dostudovaného matematika Karla (Daniel Brühl) je hlavním důvodem, proč ho jeho zaměstnavatel přesune z pohodlné kanceláře do hlučné garáže. Jak dlouho vydrží mladík mlčky a za minimální mzdu převážet luxusní automobily? Impulsem k nějaké aktivitě by pro něj mohlo být setkání s Hansem (Jürgen Vogel), spontánním požitkářem, věčným optimistou. Vzdor diametrálně odlišným povahám se z nich stanou kámoši. Jejich nezávazné blbnutí a odvážné jízdy spícím Berlínem začnou ztrácet své kouzlo, když se mezi ně vklíní Hansova dívka Stella (Sabine Timoteo). (Matty)

(více)

Recenze (34)

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Krásný film o životě a přátelství. O tom že přátelství je důležitější než peníze a kariéra. O lásce. O smutku a kráse rychlosti. A navrch výborný soundtrack. ()

Tommy.D 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý námět, pěkně natočeno, fajn hudba, ale prostě mi to bylo tak nějak jedno. Nedokázal jsem se ztotožnit ani s jedním z hlavních hrdinů + prostředí anonymních garáží, dálnic, letiště... Zbyl mi pouze pěkný atmosférický snímek. ()

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Film si představte jako geniiální zfilmovaný obraz "všednosti a obyčejnosti ". Zní Vám to abstraktně? To vůbec nevadí, po shlédnutí pochopíte proč. A chcete doporučit Timeing? Podzim - zataženo - vnitřní a těžko popsatelný chlad, čaj a potom všem cígo, a to ani vlastně nemusíte kouřit...... ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Karl je čerstvě vystudovaný matematik, velmi nadaný, avšak trochu letargický. Proto ho nový zaměstnavatel pošle na úkol do hlučné garáže / půjčovny aut a doufá, že tím trochu oživí jeho přístup. Německý film má jednu zvláštnost, takovou tu syrovost, málo dialogů, hodně záběrů kamery na obličeje, málo herců (v tomto filmu jsou asi tři důležití lidé), velká dynamika, imponující hudba – je to případ tohoto i minulého filmu, není to žádná výtka, prostě jen charakteristika. A ano, to se mi na německých filmech zamlouvá, tuto jejich syrovost málokdy vidíte někde jinde – je to možná dáno i vlivem bývalé NDR, prostě ta všeobjímající šedivost v hledáčku kamery i u jednotlivých postav. Karl ale v garáži potká Hanse a jeho život získává trochu te potřebné dynamiky. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Německá kinematografie obvykle stojí za hov...ehm, za píč..ehm...no prostě za moc ne. Naštěstí jsou i výjimky. Dva budoucí kámoši, každej jinej a jejich setkání. Film, co nám ukáže že neni nutný mít job kde má člověk spousta peněz, ani auto nemusí udělat radost. Chce to, aby člověka práce a život bavil. A že kamarádství je jedna z nejlepších věcí v život. Daniel Brühl je sympatickej herec a Jürgen Vogel zahrál toho pošuka výborně. Sabine Timoteo je na Švajcarku docela hezká. Mohlo to bejt možná trochu delší a víc prožitý, ale neva. Bylo to vtipný i vážný, s myšlenkou, zopák jsem si němčinu i trochu špániny...v pohodě. Snad jen to že přebral kámošovi holku..to už jsem někde viděl. Kde to jen bylo? Že by v "Die fetten Jahre sind vorbei"? ()

holga 

všechny recenze uživatele

Snímek oplývá krásnou intimní atmosférou a vhodným hudebním podkladem. Je to film jemný, nedoslovný, nepatetický. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Karl (Daniel Brühl) potka Hanse (Jürgen Vogel) v pujcovne luxusnich vozu, kdy se oba hlasi na misto ridice. Hans je velmi spontalni a hyri vselijakymi napady a vyrthne Karla s letargie. S Hansem potka i svou lasku Stellu. Velmi povedeny film. Oba herci hraji skvele hlavne Vogel hraje super. Hodne povedeny snimek a ja se u neho v brnenskym Artu bavil. ()

kvardis 

všechny recenze uživatele

Opet je tu nemecky snimek, ktery vas vtahne svou pohodou a sympatickymi hereckymi vykony.I ten dej o mladem cloveku, ktery se tezko smiruje se svou funkci ve spolecnosti a obejvuje novy svet, tak atypicky pro nemeckou spolecnost ( zivot bez materialnich jistot ) , ale je primo lakavy pro mladou nemeckou mladez, ktera se v mnohem odlisuje od jejich starsich generaci, je blizky tomu ceskemu. ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Hodně lahůdková atmosféra, skvělé herecké výkony a také značné zvednutí dojmu z neoblíbené německé tvorby, celkově i v momentech působí film hodně přemýšlivě a zadumaně, "Ein freund von mir" ukazuje kamarádství charakterů tak odlišných, jak si lze jen představit, výborný nízkorozpočťák. ()

Dzegr 

všechny recenze uživatele

"Vždy je nějaké řešení. Pokud ho nevidíme, tak to neznamená, že žádné není, ale že toho zatím nevíme dost." ()

Figuska 

všechny recenze uživatele

"Odvážné jízdy spícím Düsseldorfem", ne Berlínem, jak je nesprávně uvedeno v obsahu. Vzhledem k tomu, že jsem film musela shlédnout během hodiny němčiny, tak si neodnáším skvělý dojem jako většina. Musím říct, že nudně působil i na ostatní spoludiváky... 3 postavy, garáže a hloubka? Zřejmě nebyla příležitost se správně "ponořit" a ani potřeba se s některou postavou ztotožnit. U hodnocení jsem tedy značně rozpačitá... budu mezi odpadlíky, ale byl to pro mě zážitek tak za 2 hvězdy. :-( Zkusím ho možná ještě jednou v jiném rozpoložení, 80% mě opravdu překvapilo. ()

Martazoe 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, co mě na tomto filmu zaujalo. Daniel Bruhl je sympatický herec, který si koleduje o to, aby hrál citlivé a introvertní postavy, které rozhodně nejdou hlavou proti zdi, Jurgen Vogel jako jeho protiklad a na mě je blázen až moc. Natočené je to také dost zvláštně, ale když byl film u konce, bylo mi fajn - takže shrnutí, je to film, který dušičce udělá dobře. ()

syslicek1 

všechny recenze uživatele

Jiným pohledem zpracovaný film o zvláštním kamarádství. Němci točí své filmy takovým zvláštním způsobem, že téměř všechny komedie mají velmi "nekomediální" děj, přesto mě Kámoš velmi bavil. Jednoduchý příběh skvěle zahraný hlavními postavami tak, že to člověka přinutí se zamyslet nad životem. Velmi dobrý film. ()

Reklama

Reklama