Reklama

Reklama

Kámoš

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Letargie čerstvě dostudovaného matematika Karla (Daniel Brühl) je hlavním důvodem, proč ho jeho zaměstnavatel přesune z pohodlné kanceláře do hlučné garáže. Jak dlouho vydrží mladík mlčky a za minimální mzdu převážet luxusní automobily? Impulsem k nějaké aktivitě by pro něj mohlo být setkání s Hansem (Jürgen Vogel), spontánním požitkářem, věčným optimistou. Vzdor diametrálně odlišným povahám se z nich stanou kámoši. Jejich nezávazné blbnutí a odvážné jízdy spícím Berlínem začnou ztrácet své kouzlo, když se mezi ně vklíní Hansova dívka Stella (Sabine Timoteo). (Matty)

(více)

Recenze (34)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Daniel Brühl a Jürgen Vogel v příjemném filmečku o jednom přátelství. Daniel je tady fešák a jeho postava Karla je klidná a introvertní. Jürgen coby ztřeštěný a impulsivní Hans oproti němu působí jako hurikán. Při jízdě tunelem, to vypadalo, že režisér řekl: "Hoši, teď se pořádně vyblbněte.":) Někdy si člověk prostě musí zakřičet. A to ku*va pořádně nahlas!:) Jedna scéna vypadala i na "trojku", ale nakonec zůstalo ze strany Hanse jen u popichování. A Daniel zde mluví i španělsky:) Kámošovi nelze nic vytknout. Je ze života, nesnaží se ničím ohromit, spíše jako by se schovával a dokáže navodit příjemnou náladu, stejně jako lehkou melancholii z pomíjivosti všeho krásného a vzácného. Víc takových filmů. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Kámoš je pohodový německý snímek na pomezí komedie a dramatu. Věci komplikované jako přátelství a láska dále nekomplikuje, nehraje si na nic, čím by být nezvládnul. I když minimálně jednou scénou odkazuje ke Godardově Bandě pro sebe („pojďme minutu mlčet“) a někomu může asociovat také Klub rváčů, je ve svém sdělení mnohem umírněnější. Neprovokuje, nevyzývá k anarchii, díru do světa neudělá, ale dokáže navodit melancholický pocit kapky stékající po okně – a ten je k nezaplacení. 70% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Co ode mě vlastně chceš?" Také jsem si chvíli tuhle otázku kladla, která tam zazněla až téměř v závěru. Nikdo mě tady nevydíral silnými emotivními scénami, celé to působilo opravdově a nenásilně a evokovalo to pocity, mnohým tak známé. Uletět ze stereotypu všedních dnů ne nějakým bombastickým způsobem, ale například jako Hans s Karlem, jen menšími extravagancemi v autě, jejich jízdou, běháním vedle auta a nebo u Hanse doma se španělštinou a Stellou. Takové ty maličkosti, které se možná někomu už staly a nebo má nějaké podobné chuť uskutečnit. Karel na mě působil trochu chudokrevně a proto mu velmi vhodně vybrali jako "kámoše" Jurgena Vogela v roli Hanse, který byl malinko živější a trochu toho svého já přenesl obrazně na Karla a o tom to celé ve výsledku je. O pochopení a empatii ke svému příteli, protože to může být pro mnohé někdy velmi obtížná záležitost. Stella si mě získala hned na začátku, protože i ona má "svůj" hrníček, tak jako já. Nenápadný, ale o to víc lidský snímek. Kdo vlastně jsi, Sebastiane Schippere? ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Asi nejoblíbenější německý téma kamaradství, tu sice neni tak dokonalý jako bylo v Klepání na nebeskou bránu, ale rozhodně to je zajímavej a dramatickokomediálně vyváženej počin, na kterej se tak nějak lehce kouká, když tam člověk vidí pohodáře, jako je Vogel ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Nemám rád německé filmy. Tuto nenávist ve mně zřejme zažehly naše komerční televize, které nám pouští jen samé sladkobolné německé bláboly z červené knihovny. Ale naštěstí jsem ochoten tyto své předsudky hodit stranou a zkusit se nezaujatě podívat na film z Německa, který nabízí něco víc než jen klišovité scény plné sladkobolných dialogů. Jen je škoda, že aby mohl člověk nějaký kvalitnější film z této destinace vidět, musí mít zvlášť placený filmový kanál, v tomto případě Cinemax. Ale zpátky k filmu Kámoš. Tenhle film je svým způsobem velmi zvláštní. Vystačí si s velice jednoduchou dějovou zápletkou, s malým množstvím herců i s malým množstvím scenérií. Mladík Karl je přinucen svým zaměstanavatelem, aby si zkusil dělat práci za minimální mzdu, a tak začne převážet auta klientům autopůjčovny. A při tom se seznamuje s Hansem, který je neuvěřitelně živý a energický a v Karlovi probudí také nějaké emoce a dokáže ho vyvést z jakési letargie. Karl se díky Hansovi také seznamuje s dívkou Stelle, do které se zamiluje. Dějově velice prostý příběh, ale o to více příběh procítěný a lidský, disponující úžasnými scénami. Jak oba kluci jedou nočním Německem v luxusních Porsche nebo jak v noci v poloprázdném letadle čekají až vzlétne, to jsou úžasné scény, které filmu dodávají na kvalitě a díky kterým jsem si to o to více užil. A ač film netrvá příliš dlouho, přesto je to úžasný filmový zážitek, který stojí za to. Navíc herecké výkony jsou perfektní a obzvláště Jürgen Vogel v roli Hanse je prostě nepřekonatelný. Opravdu jsem přemýšlel, jak film ohodnotit, ale na pět hvězdiček to u mne zatím není, snad po dalším zhlédnutí hvězdičku přidám, ale nyní je to za čtyři hvězdičky. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Němci občas vyprodukují kromě velkého množství sraček, kterých se chytají naše komerční televize i nějakou lahůdku, kterou však naopak na našich obrazovkách většinou nespatříme. Bohužel! Naštěstí mám doma Cinemax, takže mi neunikl Kámoš a já jsem bohatší o velký zážitek z fascinujícího malého filmu o jednom obyčejném přátelství. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě velice zvláštně. Vlastně skoro celý film. Jako směs více žánrů, ale hlavně, jako směs, nebo lépe řečeno nápady z více filmů, ale to byl asi jenom můj subjektivní pocit. Ten mě po 84 minutách opustil a zbyla už jen vzpomínka, která se mi ještě dlouho do noci honila hlavou. Taková nenápadná, ale o to intenzivnější. Daniel, naprosto perfektní a konec ještě lepší, na ten nazapomenu nikdy. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Hercom skvelo padli ich role. A Danielova tvár mi vždy prišla taká nepreniknuteľná, no a sem sa to fakt hodilo. Film je o priateľstve dvoch rozdielnych pováh a príjemne sa na to pozerá. Časť so španielskym jazykom romantická a koniec výborný. FILMOVÁ RULETA 2018 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Řídkozubý úsměv Jürgena Vogela by sice přiměl k zoufalému pláči nejednoho dentistu, ale jako kamarád i postava na filmovém plátně je k nezaplacení. Nejenomže vytáhne jednoho ubitého úředníčka ze smrtící letargie, ale jeho blbnutí navodí takový pocit uvolněnosti a radosti, že se divák musí usmívat, i kdyby nechtěl. A to i divák, který je proti německým komediím předem zaujatý na základě předchozích špatných zkušeností. ___ Tohle je milý film o přátelství a o nutnosti neužírat se zbytečně a prostě si zablbnout. ____ Hans (Jürgen Vogel) je z rodu životních básníků, pábitelů, chvastounů a z těch, kteří umějí věci rozhýbat jen svou přítomností. Láska je tady sice taky, ale přátelství mezi oběma různorodými chlapíky ji v tomhle filmu jednoznačně přebíjí jako mnohem silnější a důležitější emoce. /23. 6. 14./ ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek se dvěma svéraznými hlavními postavami, Daniel Bruhl si střihnul docela náročnou roli, jeho Karl je těžký introvert, samotář, snílek, zatímco Vogelův Hans je člověk, jenž je zkrátka "šťastný" a nic moc neřeší. Jejich rodící se přátelství má opravdu některé moc hezké momenty. Kámoš je snímek pro užší publikum, ale nemusel by nudit nikoho. A spočítal někdo, kolikrát Vogel ve filmu zakřičel geil?:-) ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Byla jsem připravená na takový ten hřejivý snímek o síle přátelství a osvobozené mysli, čehož se mi nakonec vlastně i dostalo, jen v trochu jiné podobě než jsem čekala a já jsem tomu ráda. Karl s Hansem jen tak blbnou s autama a jejich nekonvenční eskapády jsou v podstatě jen nevinné vylomeniny, nic velkého, prostě malá vzpoura nespokojeného úředníčka a jeho nového kámoše. Přitom Hans není žádný rozervaný hrdina ani světem protřelý světák, jen obyčejný týpek, co si zas tak moc nepřipouští starosti a žije si podle svého, někdy je v pohodě, někdy leze na nervy, nějak tak, jak už to v životě chodívá. Abych řekla pravdu ještě víc mi byl sympatičtější umírněnější Karl a nebylo to jen hezčím vzhledem, už jen chemie mezi ním a Stellou se mi moc líbila. Tenhle film nehýří patosem, vzletnou hudbou či emocemi, o to víc je však uvěřitelnější. A to já beru. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

80%?? Za čo? (18. 4. 2009) Neškodný indie film, kde sú 2 úplne odlišní ľudia, jeden chudobný, druhý bohatý, s rôznym spoločenským statusom. Namiesto riešenia reálnych problémov, sa preháňajú v autách po uliciach a riešia otázku, čo je priateľstvo? Na 80% film to je málo rozpracované a hlavne nemá to v sebe hĺbku. Je to jednohubka - chuťovka, čo zabudnete za mesiac. Vysielal kanál CINEMAX. To, čo na tomto kanále oceňujem, sú európske filmy, ktoré, na rozdiel od HBO, vysiela. Len tie filmy sú si tak podobné. Sú odtrhnuté od reality, nevyburcujú, ale naplnia krátkodobým potešením, ktoré po vyprchaní nezanechá žiadnu stopu. A to je škoda. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

O tom, že nemecké mimostrednoprúdové filmy sú viac ako len životaschopné som bol presvedčený už dávnejšie. Tento večer(tzv. Bruhl night) teda už nebol prekvapením ale skôr ocenením rozmanitosti jednej z najsilnejších národných kinematografií Európy súčasnosti. Veľmi zaujímavý pohľad ma "klasický" ľúbostný trojuholník sa stane iniciátorom procesu preberania sa z otupenosti všedného dušu uzurpujúceho si života v tieni vlastných túžob. Tento prerod v atmosfére ospalých ulíc ľudoprázdneho Berlína, v ktorom sa automobil stáva zhmotnením úniku k živelnosti, nevyniká film možno originálnym scenárom ale o to viac cítiť idealistickú zasnenosť dospelého dieťaťa vloženú do každého záberu. Láska je vykúpením a nemusí vždy znamenať hru s nulovým súčtom nasýtených duší. 4,5* ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kludny oddychovy pohodovy nemecky film, kde mna zaujala najviac jazda Berlinom. Dlho som si myslel, ze Daniel Bruhl je povodne Nemec, on je zo Spanielska : 77 % ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1073. hodnocený film: Už jsem si zvykl na herecké výkony Jürgena Vogela a Daniela Brühla, takže jsem věděl, že odvedou maximum, aby film dostal ty správné grády. Skvěle vymyšlený film, kde Karl (D.B.) je vyhecován svým šéfem a stane se na pár dní převozcem aut. Zde se seznámí s Hansem (J.V.), který si žije život po svém. Jezdí nahý, miluje ženu, i když vím, že mu odejde do Barcelony (přesto si ji chce vzít). Oba pak najdou společnou zálibu v autech, která se pro ně stanou vášní. Společně pokoušejí ženy, jezdí nezákonně a hlavně si užívají života. Pak se ale stane to, že se Karl zamiluje do Hansovi vysněné "královny" a ona jeho city opětuje. Na chvíli se rozejdou, ale pak se ukáže síla jejich přátelství a dají se zase dohromady. 5* si tenhle film zaslouží a i je získá, neboť ti dva jsou prostě fenomenální. 5* ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Hm, film do pohody, který je ovšem bez výraznějšího momentu, který byste v hlavě po jeho shlédnutí udrželi víc jak pár minut. Místy docela nuda, místy docela zábava a místy by Vás to asi rádo rozdrtilo svými existencionálními sklony, což ale nerozdrtí, neboť to na tento efekt není dostatečně vyhrocené. Neurazí, výazně nepotěší, neohromí a zejména nudí. Slabé tři hvězdy. ()

Reklama

Reklama