Reklama

Reklama

Durell a LeeJohn jsou jen malí zlodějíčci, ale když jde o záchranu rodiny, rozhodnou se vyloupit kostel. Netuší ovšem, že v něm budou muset strávit noc v přítomnosti Pána a jeho následovníků. V hlavních rolích kriminální komedie Ice Cube a Tracy Morgan.  Hrdiny americké kriminální komedie o dobrých úmyslech, špatných rozhodnutích a druhých šancích, jejímž autorem i režisérem je David E. Talbert, je dvojice nejlepších kamarádů. Durell (Ice Cube) a LeeJohn (Tracy Morgan) jsou jen bezvýznamní zlodějíčci, ale když se Durell dozví, že se jeho bývalá přítelkyně chystá i s jejich synem odstěhovat, je mu jasné, že jediný způsob jak zachránit rozpadající se rodinu je sehnat sedmnáct tisíc dolarů na splacení ženina dluhu. Tak se zrodí zoufalý nápad vykrást sousední kostel. Jenže když se povedená dvojka vloupe dovnitř, zjistí, že narazila. Pokud chce peníze získat, bude muset strávit celou noc v přítomnosti Pána a jeho horlivých následovníků… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Typická černošská komedie, kde běloch hraje prakticky ojediněle, ale nakonec přecijenom hraje. Sympatické na ní ale je fakt, že se v ní objeví docela zajímaví herci jako například Tracy Morgan nebo Chi McBride. Takže to nakonec nevyzní tak nezajímavě, jak by na první pohled mohlo vypadat. Druhá věc je, že do filmu tahají, až moc, křesťanství. Ale to je věc názorů. Ten film je na něm vlastně položenej, jelikož se celý odehrává v kostele. Rozhodně je to ale daleko lepší a vtipnější černošská komedie, než veškeré předešlé, které jsem kdy viděl, především ty s Ice Cubem. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $37,931,869Tržby Celosvetovo $38,804,615Tržby za predaj DVD v USA $21,850,584 //počet predaných kusov 1,276,585 ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná komedie, na kterou se dalo v klidu dívat a která ani příliš nenudila a chvílemi byla dokonce i vtipná. Na to, že jsem od toho nic nečekal, tak jsem si nakonec tuhle komedii docela užil. Že hlavní hrdinové nechtějí nikomu ublížit a že by na to ani neměli koule, to bylo jasné už od chvíle, kdy do toho kostela vlezli, stejně jako se dalo očekávat i závěrečné moralizování. Takže vlastně mě zde ani skoro nic nepřekvapilo, ale na druhou stranu film ani nezklamal, zkrátka typicky průměrná krimikomedie odehrávající se v černošské komunitě, na kterou se dá v klidu podívat, u které se dá i pobavit, ale stačí na to kouknout jen jednou a stačí to bohatě. Byl to docela příjemně strávený čas, kterého nikterak nelituji, myslím si totiž, že to mohlo dopadnout ještě mnohem hůř, naštěstí se tahle komedie dokázala udržet po celou dobu v jakémsi průměru. Co se týče herců, tak Ice Cube není mnou nějak příliš vyhledávaný herec, ale zde mi nikterak nevadil, a potěšilo mě, že znovu vidím v jednom projektu Chi McBrida a Lorettu Devine, kteří spolu účinkovali v seriálu Bostonská střední. Takže co se týče celkového výsledku, tak z mé strany je to průměrný film, a proto uděluji průměrné, ale rozhodně ne nikterak ostudné tři hvězdy. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na to, že Ice Cubea moc nemusim, tak tohle ještě docela ušlo. Námět s tim kostelem se mi docela líbil, vtípky občas nějaký byly a ty moralitky na konci už jsem čekal předem, takže jsem se s nima smířil. Takže taková pohodová jednohubka, z podobnýho ranku se dají určitě sehnat i mnohem horší komedie. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Dobré, priam vynikajúce, len škoda, že len prvých 15 minút. Po vlámaní sa dvojice do kostola sa film zmenil na nechutne moralistickú gebuzinu o kresťanskej láske s rozuzlením priam k neuvereniu. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Zprvu vypadá jako béčková ateistická gangsterka a disponuje i né úplně vhodnou scénou. Ale přesto - až tak úplně pravda to není! Je to zvláštní obraz jednoho sboru. Každopádně úplně pro každého to přece není. Kdo chce hlubší a slušné filmy, ať se raději vyhne. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Měla to být dost dobrá komediální podívaná a proč taky ne je tam slušný casting ale křesťanství to fakt ne. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľná stupidita akých nám Hollywood v poslednej dobe predkladá mraky. Opäť zosmiešňovanie černochov, ktorí v tomto filme pôsobili ako retardovaní mantáci. Pozerať sa to s privretím očí dá ale odporúčam aby ste sa tomuto nepodarku vyhli oblúkom. Ice Cube mal už dávno filmovú kariéru hodiť na klinec. ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl co od tohohle filmu čekat, po jeho shlédnutí už to vím..film mě na jeden večer zabavil, ale..pořád jsem si říkal, kde jsem sakra vzal film z devadesátých let aniž bych ho už dávno neviděl..a v tom koukám, jak syn hlavního hrdiny hraje na PSP a volá tátovi, že mu nefunguje..tak safra…rychle přetáčím na titulky….!2008!…připadlo mi, že jsem se posunul v čase..no vážně…takovéhle filmy jsem sledoval před deseti až patnácti lety…tehdy by se mi líbil také daleko víc, bohužel, v této době je to jaksi sázka na koně o kterém víte, že vám ho včera ukradli. :) Pro mě 2 a ½ * ()

LukeUp 

všechny recenze uživatele

Černošská komedie o dvou zlodějských břídilech, kterým včas dojde, jakou dělaj hovadinu. Dobré hlášky a překvapivě dobrá zábava, já se bavil. :-) ()

Kjůkíí 

všechny recenze uživatele

Typicky céčková americká komedie o dvou tragédech, kteří se nakonec obrátí a dají se na správnou cestu, občas jsou zde vtipné scény, Ice Cube je ten rozumnej, druhej negr je ten blbější. Docela si rozumí, sympatičtí hoši, ale okrást kostel, no že se nestydíte. Níc móc. ()

huli601 

všechny recenze uživatele

Neviem či to je veľmi komédia, asi ani raz som sa nenasmial, proste tam nebolo skoro nič vtipné. Som fakt čakal niečo lepšie. Prostý dej. 2* ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Ice Cube je už doopravdy v řiti. Nechápu jak jeho hip hopovou kariéru ještě někdo může brát vážně. Tenhle film se nijak neliší od jeho předchozích rodinných komedií, až na to, že tato komedie je velice trapná, takže nám už zbývá pouze označení "rodinný", kterému bych zrovna velké plus nepřikládal. Tracy Morgan je naprosto tragický, stejně jako v 30 Rock a příběh je asi to nejtragičtější. 1,5* ze soucitu. ()

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Nemám k tomu čo moc povedať, proste klasická priemerná komédia. Je to všetko to isté - problém, riešenie, vyrešenie, happyend. Ale dá sa to pozerať. ()

Reklama

Reklama