Reklama

Reklama

VOD (1)

Parta spolužáků a přátel se chystá na maturitní ples a snad nejvíc se na něj těší Donna (Brittany Snowová), která před třemi lety prožila děsivou tragédii. Netuší ovšem, že psychopat, jenž vyvraždil její rodinu, utekl z ústavu a chce si definitivně vyřídit účty...  Před třemi lety se Donna Keppelová (Brittany Snowová) stala svědkyní toho, jak zběsilý zabiják (Johnathon Schaech) vyvraždil její rodinu. Dnes večer se koná její maturitní ples, a přestože scény z minulosti dívku stále děsí, těší se, že slavnostní večer prožije s přáteli, mezi nimiž se cítí v bezpečí. Je tu však něco, co Donna neví…Vyšinutý psychopat unikl z ústavu a vrací se, aby ji dostihl. Navíc je odhodlán zabít každého, kdo se mu připlete do cesty. Noc se blíží k napínavému finále a otázkou už není, která z dívek se stane královnou plesu, ale kdo unikne vražednému řádění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný představitel subžánru teenage-slasher. Formálně je film na dobré úrovni, ale co se týče příběhu a všeho okolo, tak velká bída. Najdeme zde spoustu prvoplánových laciných lekaček typu "Uááárgh, jej to jsi ty, tys mě ale vyděsil... nebo Uááárgh, jejda, skříň!", které diváka - když už nic jiného - alespoň udrží během prvních 60 minut volného tempa při vědomí. Prom Night staví klišé na klišé, z vražd neuvidíme téměř nic, poněvadž se odehrávají výhradně mimo záběr, závěr neodhadne snad jen člověk vyvražďovačkami doposavad neposkvrněný. Tohle prostě není film určený pro hororové fanoušky, nýbrž pro americké náctileté publikum... a je to na něm setsakramentsky vidět. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $43,869,350Tržby Celosvetovo $57,197,876Tržby za predaj DVD v USA $8,417,088 //počet predaných kusov 471,721║ Strašná alebo lepšie povedané samoúčelná pásová vyvraždovačka, bez nápadu, bez poriadnej atmosféry a každou pribúdajúcou vraždou to naberá skôr komický nádych než strašidelný či desivý. /35%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Ja som sa teda vynikajuco bavila :) Spomenula som si na klasicke kusky typu Viem, co si urobil minule leto, Vreskot a Urban Legend...U mna ciste tri za sympatickych hercov, fajn hudbicku a za to, ze sme boli vsetci mladi a naivni :D ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nejel jsem na maturitu v limuzíně, neměli jsme maturitní večírek v luxusním hotelu, neměli jsme pokoje v hotelu, neměli jsme profesionálního DJ, nevolili jsme krále a královnu plesu......... SAKRA, BYL JSEM JÁ vůbec na maturitním večírku?? Co se týče filmu Prom Night - pár lekaček bylo, štvala mne ale stupidita policistů a hlavně velmi rychlý a nudný konec. Chyběla mi tam scéna z Pátku 13, kdy byl Jason několikrát zabit a přesto vstal a vraždil dál! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Paul Haslinger: 1. Time of the Season - Ben Taylor [4:24] ,2. This is All That We Know - Mr. Me Innit [3:11] ,3. Call in the Calvary - The Shys [2:27] ,4. Oh My - Mellowdrone [3:30] ,5. Love and Touch - Kovas [3:24] ,6. I Believe in Your Victory - This Will Destroy You [6:34] ,7. Time After Time - Quietdrive [3:06] ,8. Up In Here - Kovas [3:57] ,9. Callin' Me - Consequence [3:39] ,10. Deadline - Time Tells All [2:35] ,11. Your Eyes - Gary King [4:17] ,12. I Still Remember - Bloc Party [4:23] ,13. Brave - Tawgs Salter [3:40] ,14. Paralyzed - Rock Kills Kid [3:05], ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oo, ted jsem Opravdu na vážkách zda dát 4* či 3*.. Velmi klišovitý námět.. Ale já mám pro Horory s psychouši slabost.. Záporná postava,byla chytrá,nekompromisná.. Perfektní předpoklady pro Vraha.. Ale po 40 minutách napětí vypršelo.. Přišlo mi, že se na to McCormick pěkně vybodl a odflákl to..! Což je škoda! Věřil jsem tomu! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Videl som stovky vyvražďovačiek a nerozumiem tvorcom, ktorí sa rozhodli urobiť remake kanadského kúsku s Jamie Lee Curtisovou z roku 1980 a v roku 2008 prísť so smrteľne vážnou tvárou so slasherovými klišé, ktoré boli ledva-ledva postačujúce pred dvadsiatimi rokmi. Nemám chuť, nervy a už ani trpezlivosť privierať oči nad osemdesiatimi štyrmi minútami totálneho klišé. Rovnako tupé a zbytočné, ako iné nedávne prerábky slasherov ČIERNE VIANOCE (2006), SESTERSTVO NEMILOSRDNÝCH (2009), PIATOK 13 (2009) či KRVAVÝ VALENTÍN (2009). Identita vraha je prezradená už v úvodnej scéne. Chvíľku som si myslel, že je to sranda a záverečné odhalenie bude šokujúce. Nebola. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Zcela neoriginální námět, nulová atmosféra, průměrný teens slasher, který nevypadá ani hrozivě. Film se táhle bolestně pomalu. Závěr velký klišé. Lákavý poster tu je, ale "velké" očekávání odpadá už po dvaceti minutách snímku. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Stokrát viděné, stokrát známé – nic nového, ale aspoň zahaleno do slušivého kabátu ;-) Dobrá práce s kamerou, solidní počet lekaček – hlavně těch zrcadlových. Sympatičtí herci i když postupně odpadávají jako hrušky ze stromu…klasicky. Mínus rozhodně předvídatelný konec. Slabších 7/10* i tak pohodový horor do nepohody ;-). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takhle by správná vyvražďovačka vypadat teda neměla, sice je pravda, že lekaček je tam celkem dost a na první pohled se zdaj být slušně zvládnutý, ale z nějakýho důvodu se mnou nepohnula ani jedna, bylo to v podstatě jako by se nic nestalo a jelo se dál. Krom toho vrahova osoba celkem ohraná a smysl jeho masovýho vraždění je mi do teď neznámej, vraždy v podstatě vycucaný z prstu. Ostatně celej ten příběh je taková natahovaná žvejkačka, která se furt prodlužuje, i když už cítíte, že to prostě dál nejde, nicméně stejně je vám jasný, že to bude pokračovat a co hůř, jak to bude pokračovat. 2,5* ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pokud vám stejně jako mně hučí v kládě při pohledu na Brittany Snow a Jessicu Stroup, tak máte alespoň dva dost pochybné důvody jít do něčeho tak zbytečného, jakým je tento zástupce jalového subžánru nejzbytečnějšího filmového žánru. Otázkou však zůstává, co dělá Idris Elba v teen vyvražďovačce. V té době už měl slušnou reputaci. Za plus se dá označit i to, že scenáristická křeč byla doprovázena tvůrčí impotencí, takže film má velice příjemnou stopáž. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Odhliadnúc od toho, že mi nebolo jasné, prečo bol psychopatický vrah až tak zaťažený na hlúpu blondínu, som sa celkom bavil...prvé dve tretiny filmu, v ktorých sa síce vraždí poskromne, hlavní hrdinovia tradične nepoužívajú mozog ale atmosféra maturitného plesu ma dokázala príjemne naladiť. Počnúc evakuáciou hotelu však išiel scenár úplne do pekiel a nezachránil ho ani priehľadný záver, ktorý bol cítiť na míle ďaleko. Takže ďaľší nevydarený zástupca hororového žánru. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný hororový remake a snůška všech myslitelných vyvražďovacích klišé (především falešných poplachů a nefunkčních lekaček) kromě povinného ukázání koz, která děsí jen svou povážlivou prvoplánovostí. Asi takhle - dole je ples, nahoře vrah a vrah zoufale nenápaditě zabíjí každého, kdo k němu z plesu zabloudí. Tedy on ani originál nebyl nic složitého, ale aspoň nabídl tajemství obestírající identitu a motiv vraha, které tady ale od začátku známe a tak do poloviny filmu jsem odmítal věřit, že to je vše. Bylo to vše. Jednu hvězdu zato, že to i přesto rychle a víceméně bezbolestně uteklo a za luxusní plakát. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zaláskovaný učitel bodá jak vzteklá vosa, maturitní ovce si za ním spořádaně chodí do třetího patra na porážku a než liknavá policie učiní nějaké opatření, bude jediným živým v okruhu 100 metrů snad jen senilní vrátný na hotelovém parkovišti.. Nikterak inovativně vyplněný mustr "Mladí, krásní, brzy mrtví", s akutním nedostatkem napětí i krve, kdy vrah občas píchá (nožem) své oběti tak něžně, že jim ani neprotrhne košili.. I když tady musel hrát poldu, co by neuhlídal ani vlastní dítě na pískovišti, předpovídám Idrisi Elbovi zářnou budoucnost.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

84 minut se nikdy nezdálo tak nekonečných a ubíjejících jako v téhle rutinní směsi klišé bez pořádných krvavých orgií. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem se snažil naladit a přijmout pravidla hry, ale nešlo to, film je tak neskonale hloupě nelogický a předvídatelný, že jsem opravdu trpěl a měl na jazyku slova: "to je ale blbost...". Dialogy jsou příšerně a o ničem, na logiku zde nenarazíte a ani hudba mě zde neseděla. Scénáristická a režisérská křeč bez špetky zajímavého nápadu. Tento zbytečný a nenapínavý horor, který se místy sám paroduje hodnotím 0,5 hvězdičky… ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod proč bych uvažoval o třech hvězdách je celková podhodnocenost celého snímku. Pravdou totiž je, že to vůbec není tak zlé. Jde o průměrný horor se záhadným zabijákem, ale to je asi tak vše. Sice se to v závěru pěkně rozjede, ale u mne rozhodly všudypřítomná klišé, neschopnost policie a nedostatečná originalita abych se na škále přiklonil k horším 50%. Vlastně mne nepřekvapila jediná věc, což je vždy špatně. Divák je tak schopen bezpečně odhadnout v jakém pořadí budou hlavní postavy umírat a vlastně i jak to celé skončí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Další a naprosto zbytečná variace na poměrně profláklé Tajemství loňského léta. Změnily se hlavní tváře, vrah a lokace kde se děj odehrává. Zbytek konceptu zůstal neměnný. A tak se můžeme těšit na standartní lekačky, stále stejné zvraty i očekávatelný závěr. Za pozitivum se dá označit lehká nadsázka a poměrně koukatelní hlavní hrdinové, i když ty dialogy přece jen někdy lehce skřípou. ()

Reklama

Reklama