Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Recenze (615)

POMO 

všechny recenze uživatele

Keď si odmyslím dobre rozbehnutú prvú polhodinu, občasný vtipný okamih a geniálny iPhone product placement, tak mi toto plytké, umelé, v povrchnom gýči sa bahniace a stopážovo zdĺhavé NIČ dalo menej, než mi dá dobre spravený trailer k filmu akéhokoľvek žánru. Hraná verzia Winx Clubu pre "dospelé" publikum. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Hladkých 70%. Filmový Sex sice rychle šumí z hlavy a snad ani nekamufluje, že je v podstatě jen slepencem pěti dílů (předěly jsou evidentní), ale i po dvouapůlhodinách dokázala ta stárnoucí čtverka udržet moji pozornost. Celovečerní Sex je doslovným ekvivalentem svého seriálu - filmová výstavba nikde, samá scénka, sled bonmotů, humorných glos a spousta povzbudivých momentů, které by při standardním dávkování vystačily na dva celovečeráky. Zatímco filmy mají jeden dva vrcholy, tady je jich tolik, že se mění v beztvarou, ale snadno poživatelnou hmotu, která lehce protéká očima i srdcem (třikrát jsem byl regulérně dojat, z toho jednou jsem se lekl, že zrovna TOHLE bude první film v mým životě, u kterýho uroním slzu), ale neusadí se v paměti. Moudrá slípka zkrátka spojila pět dílů dohromady a snesla díky tomu lesknoucí se vejce, které potěší, pochopitelně hlavně fandy seriálu. Moc lepších středoproudých romantik v posledních týdnech nebylo, proto tohle rozloučení se stárnoucími babiznami vítám s radostí. I když je tu sex už jen samoúčelně nastrčen, i když hrdinkám ani botox nepomáhá (ale motiv stárnutí funguje!), i když na další díl už nebudou síly... je to rozhodně jeden z těch lepších filmů letošního léta, který od pohledu dostál svým (nijak přemrštěným) předsevzetím. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Nějak se ve mě při sledování toho filmu prali dva lidé. Jeden nenáviděl hrdinky kvůli jejich sociálnímu statusu (hovno dělají, mají peněz jak šlupek a k tomu hovnodělání ještě potřebují asistentku), druhý si uvědomoval zvláštní univerzálnost toho, o čem ten film vypráví. A stejně se se sebou perou asi i tvůrci. Kombinace okázalé povrchnosti a konzumerismu a vážnost pravd o vztazích, je v zásadě těžko přijatelná. Ale obávám se, že takhle "nepřijatelně" teď začínají už žit lidé i u nás. Zatímco v USA působí Sex ve městě už přežile, u nás do něj teprve dorůstáme. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

O závěru seriálu jsem slyšel, že prý když pan Božský přijel pro Carrie až do Paříže, že už ji opravdu chce a dospěl, či co, takže po prvním filmu, ve kterém nás čekaly samoúčelné zápletky, jak to ještě víc zašmodrchat, aby to ve finále skončilo úplně stejně a tak, jak všichni předpokládáme, jsem měl buď pravdu, anebo zkrátka někdo chtěl ze seriálu vytřískat ještě nějaké peníze a herečky potřebovaly malinko oživot svou zkomírající kariéru. Film je jako seriál, snad trošku víc romantiky v něm je. Prostě, pro obeznámené - už nebudete tak moc přemýšlet, zda věty typu "Já jsem umřela a teď jsem přišla do realitního nebe" psali lidé z masa a kostí, nebo nějaký PR PC program. 50%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seriál pro mě nebyl, takže ani vlastně nevím, proč jsem koukal na tento film. Líbilo se mi, hned na začátku, jak celý děj seriálu dokázali natahat asi na minutu a půl v úvodních titulkách, to se tvůrcům opravdu povedlo, ale se zbytkem, ať lezou někam jinam. Ze vztahů člověk má problémy svoje a ještě má koukat na vztahy, někoho jiného a bavit se? To je jako kdybych koukal na Vékávéčka nebo na Pojišťovnu štěstí, opravdu zábavné. Netvrdím ale, že všechny filmy o vztazích stojí za starou belu. Stačí aby byl neobvyklý zajímavý, jako když chlap z Indie dorazí do Dánska získat pro dětský domov v Indii peníze od obchodníka, který ho pozve na svatbu své dcery a on na ní zjistí, že to je ve skutečnosti jeho dcera...takovéto vztahy mají dle mého ve filmu budoucnost. Koukat na Sex ve městě mě jinak dost nudí. Ty vztahy jsou tam o ničem, pro někoho kdo má rád seriál to možná bude nirvána, ale pro mě to je pouze film, který je průměrný, leč se snaží natočit film i pro obyčejného smrtelníka, mě bohužel nechytl a ani nechytne. Možná stačila jedna věc, aby mě humorně film pobavil, a to se nestalo také, takže dvě hvězdičky určitě zasloužené. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $152,647,258Tržby Celosvetovo $415,252,786Tržby za predaj DVD v USA $84,196,253 //počet predaných kusov 4,438,528║ No nechutne umelá umelina. /10%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Ani při monstrózní stopáži to není bůhvíjak natahované a i když to dojíždí na mělčinu přesně tam kde seriál (v samotném závěru), jedná se o ztroskotání ve velkém stylu a s lahodným drinkem v ruce. Nové fanoušky celovečerní adaptace na Manhattan, tak jak ho vidí Carrie a její kamarádky, rozhodně nepřitáhne, ale ty stávající zvládne ujistit o tom, že dobří holubi se vracejí, aniž by jim kdokoliv přistřihnul křidélka. Větší, delší a lepší než v televizi... místy zbytečné, místy dojemné a místy tak zábavné, že chcete ještě jednu rundu. Síla není v zápletce, je v postavách a kapce nostalgie, která funguje jako nejsilnější přísada celého koktejlu. O tom, jak dlouho po vypití ji budete cítit rozhodujete jen vy sami. A dolít sklenici můžete kdykoliv... celovečerák je jako tuplák, epizoda jako štamprle... hřejivé pocity vyvolává obojí. Pokud tedy nejste abstinent. (70%) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že se budu bavit, ale bavil jsem se. Televizní předchůdce Zoufalých manželek, s větším důrazem na sex a základy "skutečné ženy" překvapil svým pojetím a příjemností. Postavy jsou tedy stále stejné a některé stejně protivné, ale je s nimi sranda. I ty nejhloupější ženské řeči jsou občas srandovní, i když jen doufám, že tenhle film někdo nebere vážně a především ženské by se neměly chovat a přemýšlet právě takto. Co bude dál? Pobavil jsme se, ale vidět to znovu mě nijak neláká, seriál je prakticky to samé stále dokola a pokračování? O čem proboha bude? Nevím, ale už cítím, že to za dva roky zjistím ... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael Patrick King .. I will love you forever, Ever Thine, Ever Mine, Ever Ours. _ Kdybych chtěl být spisovatel a nevyšlo to, tak bych chtěl být spisovatelkou jako Carrie Bradshaw. Mít všechny ty šaty, boty, Božského a především takové přítelkyně... _ Seriál Sex and the City jsem svého času docela často sledoval, přesto i pro mě bylo setkání se známou čtveřicí také po letité pauze. Vůbec poprvé jsem slyšel všechny ženy v originálním znění, což byla asi nejvýraznější změna vůči dabované televizní verzi seriálu. Jinak takřka vše při starém (zralejším) provedení a to znamená především jednu zásadní věc - kdo měl rád seriál bude jistě spokojený s celovečerním filmem (a nejspíš naopak). Mladé holky budou módou a láskou nasáklý snímek obdivovat, zralé ženy budou neméně jihnout a všechny se budou pravděpodobně spokojeně smát. Alespoň majoritně ženské osazenstvo v kině se výrazně a často chichotalo. I já se bavil a dojímal! Ano, Sex a město je sice plný klišé, děj je složen z několika spojených epizod včetně dílčích cliffhangerů, dojemné romantiky dostanete koňskou dávku, kterou ale vyvažuje poctivý (už nejen) feministický humor. Délka stopáže může odrazovat, naštěstí je hutně zaplněná a na pár ojedinělých povadnutí má film výborné tempo vpřed. Čtveřice hereček je v rámci věku pořád přitažlivá; z nichž je mi nejsympatičtější stále Cynthia Nixon. A také - New York. Mám tuto kosmopolitní metropoli rád, což v mém případě, při řadě exteriérových záběrů, také hrálo na kladnou notu. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

70 % ako vysitych...Holky nesklamali, ako vzdy boli uchvatne a ako vzdy som sa bavila. Ale bohuzial nic viac a nic menej... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi, ale... what the hell. Očekávání byla nízká (hlavně vzhledem ke smrtící stopáži), nakonec to však dle mého názoru dopadlo velice dobře. Neříkám, že to v podstatě není draze vypadající trojdíl seriálu, ale vypečené dialogy zůstaly, koláže jsou správně slzopudné a Kristin Davis je neskonale hot i v tomhle věku (tedy pokud nepiští...), takže jsem těch 148 minut přežil překvapivě ve zdraví a stihnul jsem se při nich i slušně bavit (sushi Valentýn vládne). Dívat se na S.J. Parker sice není slastí, ani když má na sobě dvě tuny make-upu (a co teprv, když ho nemá) a podprahové poznatky mě nejspíš minuly (až na odkaz s Meet Me in St. Louis, ten zas určitě nestíhali ostatní :), ale Sex ve městě rozhodně považuji za povedené zakončení (?) seriálu. 7/10 P.S. Většina mých kamarádů by zřejmě nepřežila ani prvních pět minut a hluboce se stydím, že se k nim odmítám připojit. Jsem asi blázen... :) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nepostihnuty serialom to bolo pred projekciou "hop" alebo "trop". A treba priznat, prve dejstvo (po velkolepu ....vy viete co) bolo dobre - vdaka uvodnej vysvetlovacke handicap neznalosti je vyrazne redukovany, klipove vsuvky pomahaju udrzat ako-taku sviznost a i ten dovod na usmev sa tam da najst. Ovsem od prezentacie trapneho fekalneho humoru (barlickove zurocenie jeho pointy je zufalo okate) to drhne, stoji na mieste a jediny pohyb az do konca je sebarecyklacny. Okrem (ne)prekvapiveho faktu, ze atributy "normalnosti" su takmer vylucne pridelene len muzskym subjektom, je pre mna zdaleka najsympatickejsou postavou (a zaroven jediny zdroj dobrych forov) Samantha - narozdiel od svojich neuroticko - blbych kamaratiek sa na nic nehra a je nielen k druhym, ale hlavne k sebe uprimna. Celkovo, spatne mi pridu tie 4 bizarne postavicky ako urcite prototypy zenskych povah, ku ktorym ma nezne osadenstvo nasej planety v roznej miere inklinacny vztah. Charlotte je malokedy dostihnutym idealom, v skutocnosti vystriedany neurotickou Carrie s obrazom strasiaka v podobe Mirandy a s tuzbou vediet byt rovnako odviazana a uprimna ako Samantha. Smutne, vesele, zufale ci nebodaj aj pravidve? Tazko povedat. Viem vsak, ze filmovy Sex v meste je pre mna rovnako pokrytecka "otvorenost" ako par rokov stary Hitch. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Přesně jako seriál, jen veselejší i smutnější, romantičtější, s velkou spoustou šatů, a taky kýčovitější. A přesně jako seriál to bude někdo nenávidět, ale já to miluju. Naprosto nekriticky. Carried Away. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Chlap před svatbou na chvilku zaváhá a hysterka hned všechno spláchne do hajzlu a jede se uplakaně litovat do Mexika. Hysterka2 půl roku odmítá sex a pak za chlapovu nevěru svádí vinu na něj. NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER NIGGER ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

SEX VE MĚSTĚ ze zfilmovaných seriálů posledních let spadá mezi ty slabší, ale pořád to pro fanouška seriálu stačí na nadprůměrné hodnocení. Oproti sériím, které měly sestupnou tendenci a byly čím dál tím víc konzervativní, filmovému SEXU chybí břitké dialogy, které nahradily vtipy za každou cenu, a zcizující promluvy do kamery i ona "sexuální antropologie", již zde zastoupilo věčné glosování._____ Film je skutečně sledem cca. 5 půlhodinových epizod v silně nadprůměrné kvalitě a s patrnými cliffhangery na konci každého "dílu", ale tentokrát se řeší věci ve větším než v seriálu (a tím nemyslím jenom to neustálé nakupování) a přestože titulní hrdinky mají každá velice málo prostoru pro své "(melo)drama", snímek si pro to vytváří pochopitelné alibi (viz věta o tom, že se nejedná o román, ale povídku, která je ale emociálně působivá)._____ Film pojímá seriál jako určitý fenomén, který je zároveň velice důmyslným způsobem reflektován, a ukazuje se, nakolik zestárly a proměnily se romantické komedie, i když se neustále navracejí k "popelčímu" modelu. Sympatické mi je, že i když námět "a co bylo po tom, co se dali dohromady a měli být šťastně až do smrti" skýtá spoustu nebezpečí (viz DENÍK DRIDGET JONESOVÉ: S ROZUMEM V KONCÍCH), v SEXU VE MĚSTĚ všechny vtipy - i ty těžící z trapnosti či vyměšování - posunují vyprávění dál a slouží jako katalyzátor buď pro postavy, či události, které se na to nabalí._____ V tomto ohledu je Carrie bohužel nejméně sympatickou, protože arogantní a naivní "ženou", a nejzajímavějším partnerským problémům Mirandy a Samanthy je věnováno málo prostoru, Charlotte je pak úplně zbytečná (její problém je, že nemá problém?). SEX VE MĚSTĚ je chick-flick, takže obsahuje nepřeberné množství scén nakupování, klábosení a záběrů pro potěchu ženského oka, ale zároveň je to film, u kterého se mohou dojímat a bavit i muži, kteří by mohli ocenit podvratnost jak zápletky, tak i vyústění._____ Seriál stavěl na "love and label", přičemž ona "label" je v závěru ukázána jako naprosto nepodstatná a bránící dosáhnutí pravé "love". Za plný počet a doufám, že tím, nakolik se mi tenhle SEX líbil, mi nechce film něco naznačit. :-) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

LOVE IT...OR LABEL IT. May contain spoilers...75% Kouzelná romance pro čtyřicetileté singles s kabelkou od Prady? Kdepak. Film, ve kterém je pes důležitější a psychologičtěji propracovanější postavou než děti, cílí na každého jedince se smyslem pro humor a nadsázku. Liberální ohoz, konzervativní srdce a velká trojice: láska, přátelství, sex. Verbální, situační a dokonce i netradičně fekální humor jsem si vysloveně užívala na takové té lehké bezstarostné vlně rozjařenosti, absence velkého dramatického oblouku prospívá, klipovitost /test šatníku/ a vyvážený soundtrack napomáhá smršťování 148 minutové poutě. Sex ve městě nemusí být záležitost identifikace (drtivá většina mých blízkých jsou kluci, značkové butiky obcházím asi jako biskup sexhopy a intimní povídačky ani postelovou turistiku mezi své hobby nepočítám:) ale naopak vstupenka do cizího světa, který mě-coby pozorovatele nesmírně baví. Nikoli empatie, nýbrž sympatie. Tahle rozlučka se známými po dvacetiminutových štěcích je FUNUS SE VŠÍ PARÁDOU. Jediné, co palčivě chybělo, bylo to, co jsem na seriálu jsem milovala nejvíc- ony zcizující voiceovery. Film vykládá karty na stůl a přiznává, co jsme věděli už od počátku- tyhle ženy nejsou žádné nezávislé feministky-a nikdy jimi nebyly, ale bytosti, které si uvědomily, že na vztahovém bitevním kolbišti uvnitř Velkého jablka je třeba nasadit zbraně vyššího kalibru, protože poměr ucházejících nápadníků na jednu ženu je tam nemilosrdný. A stejně staromódně čekají na telefon a prince se zlatou kreditkou.............. Pokud se podívám na zoubek členkám newyorské cosmopolitanové mafie: konzervativní ženuška Charlotte (Kristin Davis vypila lektvar mládí:) je svém sluníčkování a pištění natolik roztomilá, že absenci jakéhokoli dramatu její linie vítám a její přehrávání vnímám coby jakousi velmi exaltovanou nadsázku. Miranda je představena jako kariéristka, její manžel zůstává věren roli slabého otloukánka a jejich vztah prochází poněkud povinnou zkouškou ohněm. Banální. Samantha válčí sama se sebou, něhdejší povrchní nymfodračice prochází patrně nejhlubší reflexí- a to i v přítomnosti nahého Adonise. Vyústění její linie je pro mě asi nejsilnější moment filmu. Téměř jsem uronila slzu:) Carrie je stále ta neurotická, rozmazlená holčička, která si přeje velikooooou...šatnu a její vztah s panem Božským funguje paradoxně- síla Pana Božského spočívá na bázi distance, v tužbě po jeho širokých ramenou a opakovaném happily ever after ever after. Scénář velmi dobře vystihl jeho podstatu : je zajímavější po něm toužit než ho vlastnit. Jennifer Hudson coby Carriina asistenka je zajímavý element- zdánlivě slouží jako kyprá reklama na kabelky, ale ve skutečnosti má za cíl vybudit svou zaměstnavatelku z letargie, udržovat pana Levého v dostatečné mílové vzdálenosti a pomoci zprostředkovat divákovi nepochopitelné pochody své nadřízené. Coby médium slouží úctyhodně................ Sex ve městě je zkrátka lehce dekadentní bál, který nemá seriozní dopad jako poslední summit NATO, ale prožila jsem si ho mnohem víc, než bych před branou, nejistě žmoulajíc lístek, čekala. P.S. Pokud je vidíte poprvé, mohou vám připadat jako hejno dobře obutých hus, co místo ga-gaga začnou štěbetat Dior, Vuitton, Chanel. Pokud tenhle pocit do deseti minut nezmizí, vedle v sále promítají Indyho. Za sebe říkám- radši dvakrát za sebou Sex než jednu Lebku. () (méně) (více)

tron 

všechny recenze uživatele

„Niektoré vzťahy nie sú dlhé romány, ale skôr poviedky... ale to neznamená, že sú menej naplnené láskou.“ Zopár epizód „Sexu v meste“ som kedysi videl a myslel som si, že ma bavili. Alebo som sa mýlil alebo film okrem hrdiniek nemá so seriálom nič spoločné. Prvú hodinu som si dobrácky myslel, že som chlap a niečo som nepochopil, ale budem sa riadiť heslom „ži a nechaj žiť“ a zvolím "univerzálne" hodnotenie 60%. Ale keď som si s hrôzou uvedomil, že sa budem nudiť ešte HODINU A POL, zalial ma studený pot a povedal som si, že hŕstka fajn scén (servírka, erotické pasáže, pohovor na asistentku) nestačia. Dovolím si tvrdiť, že celovečerná verzia fenomenálneho (10 sezón je 10 sezón) seriálu sa ktovieako nebude páčiť ani ženskému publiku a ak áno, bude to skôr z núdze cnosť (z nedostatku „ženských“ filmov v kinách). Prípadne sa budú báť byť roztrpčené z nekvalitnej snímky o ich obľúbených hrdinkách. Podotýkam, že VEČNÝ PRÍBEH a NOTHING HILL mám rád... ()

Reklama

Reklama