Reklama

Reklama

Travička zelená

  • USA Pineapple Express (více)
Trailer

Líný budižkničemu Dale Denton (Seth Rogen) má jediný důvod navštívit svého stejně líného dealera Saula Silvera (James Franco) - koupit si marihuanu, konkrétně její novou odrůdu zvanou Pineapple Express. Ale když se Dale stane jediným svědkem, jejímiž pachateli jsou podlý drogový boss (Gary Cole) a zkorumpovaná policajtka (Rosie Perezová), zpanikaří a hodí na místo činu svůj balíček „Pineapple Express“. Dale má rázem další důvod navštívit Saula - chce vědět, jestli je tento druh trávy tak vzácný, že by ho bylo možné díky ní vypátrat. Ukáže se, že je. Zatímco se Dale a Saul pouštějí do boje o holý život, zjistí, že jejich paranoia není způsobena jen konzumací marihuany. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (526)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Komedií z dílny Judda Apatowa začíná být poslední dobou opravdu plno a dobré je, že snad každá z nich nám má co nabídnout. A ani Express v tomto ohledu neselhává, i když jsem přece jenom čekal možná ještě o trochu víc. Přitom je to všechno při starým. Jsou tu klasický Apotowovi dialogy, plno hlášek, fuckování, hodně výbornejch scén a hlavně výborné ústřední duo, které si to opravdu užívá. Kromě těchto propriet je tu navíc tentokrát i docela dost akce a i ta se docela dost vydařila a i když závěrečná akce je pomalu jak z jinýho filmu, tak se mi hodně líbila, protože bylo vidět, že se to vůbec nebere vážně. Jediný problém co jsem zde měl byla ta trochu natažená stopáž. Kdyby se vystříhalo pár trochu nudnějších scén někdy v půlce, které tomuto filmu moc navíc nedávají a jen ho brzdí, tak by to bylo určitě ku prospěchu věci (viz.části v lese nebo konec v kavárně). I tak jsem se ale dost dobře pobavil a jsem si jistej, že pro nějakou partičku zhulenců to bude pomalu bezchybnej film. 70% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Seth Rogen to měl vymyšlené dobře, ale film samotný nepřináší víc než trailery. Je to zhlulené dobrodružství se všemi proprietami, které navíc v závěru zakotví ve vodách akčních pecek, které se odváží i citovat. Na jednu stranu je strašně fajn, že ten koncept totální absurdity na relativně reálném ději funguje, na straně druhé je fakt, že výraznější zásah ze strany střihače by tomu neuškodil. Zvláště ranní snídaně na konci je na pěst. Každopádně Rogen s Francem jsou od teď na dlouho mezi huliči absolutně top. 3 a ½. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Škoda, že jsem to viděl s dabingem. Myslím, že tady jsem měl jít určitě do originálu. No ale jinak docela dobrý. Není to sice extra suprový film, ale příběh byl docela nepředvídatelný a to se cení. Celkově však Travička zelená (krásný název :-D) ničím nevyčnívá a pravděpodobně zapadne mezi průměrné huličské akční komedie. Pobaví, ale nenadchne = 60% ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Partička Judda Apatowa nám nachystala další parádní komedii. Ze všech filmů, které má Apatow na svědomí, je Pineapple Express filmem nejžánrovějším a dává vzpomenout na buddy-movie klasiky let devadesátých (Poslední skaut, Smrtonosná zbraň, 48 hodin,...), přičemž u Expressu převládá komediální část nad tou kriminální (u klasických buddy-movie filmů to bylo naopak - kriminální zápletka byla obohacena o komediální prvky v podobě špičkování obou hrdinů). Filmy se samozřejmě musejí přizpůsobit nejnovějším trendům, takže se vše tentokrát točí okolo drogových dealerů a hulení trávy. Jenže Pineapple Express má oproti ostatním "vyhuleným" komediím navrch hned v několika bodech. Tak zaprvé je film parádně vyvážený, nenarazil jsem snad ani na jeden jediný fór, který by skřípal, zadruhé se nejedná o žádný mišmaš, jak to bývá u dnešních komedií, ale film je žánrově pevně ukotvený a klasicky načrtnutá kriminální zápletka tu paradoxně působí nezvykle svěže a u mě osobně probudila nostalgii, přičemž jsem si zavzpomínal na časy, kdy na plátnech ještě zářil Eddie Murphy (zato teď by se měl jít radši zahrabat...), Nick Nolte nebo Mel Gibson. David Gordon Green si navíc dokáže poradit s akcí, které je ve filmu celkem dost a vůbec celkově se na Pineapple Express moc dobře kouká. A teď pozor - tvůrci se vůbec nevyhýbali zobrazování brutality, takže se dočkáme několika celkem chutných gore scén, ustřeleného ucha, chodidla rozstřeleného takovým způsobem, že připomíná zvadlý puget a pár dalších chuťovek. Přičtěte si k tomu jako vždy skvělého Setha Rogena, vynikající prolog z 30.let s Billem Haderem a navrátilce Jamese Franca, který dává zapomenout na toporný výkon ve Spidermanovi a já vám ručím za to, že se budete skvěle bavit. Nejodvázanější Apatowova komedie. 80% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

proboha... komedie ještě jakž takž, ale krimi/thriller, to snad nemysleli páni tvůrci vážně... předialogovaný snímek s přetaženou stopáží, při kterém jsem se až na pár výjimek prakticky nezasmál a poslední hodinu se modlil za konec. doufám, že to už nikdy neudvidím, a jestli budu pod nátlakem muset, seženu si pořádnou dávku pineapple expresu... 40% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • V podzemí, kde má Ted (Gary Cole) svou výrobnu marihuany, se natáčela i úvodní černobílá scéna. (Dr Lizal)
  • Ve scéně, kdy Saul (James Franco) utíká v lese a narazí do stromu, si James Franco způsobil zranění, které si vyžádalo tři stehy. (Dr Lizal)

Související novinky

Dočká se Travička zelená pokračování?

Dočká se Travička zelená pokračování?

11.06.2020

Žijeme v éře, kdy se studia snaží vybudovat franšízu prakticky z každého druhého filmu, který vyprodukují. Občas se to podaří, většinou spíš ne. Nejsmutnější jsou ale případy, kdy dotyčný filmař… (více)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Reklama

Reklama