Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý muž odjíždí z města na odlehlou venkovskou samotu, kde žil jako dítě. Počáteční idylku však naruší vztah s místní dívkou, mladíkův návrat k malířství, zjištění, že se dříve v okolí děly kruté události spojené s vraždami nacistů na sklonku války a zapomenutá místa v domě, související se vzpomínkami na jeho dětství… (Devadesát Dva)

(více)

Recenze (352)

Rosana 

všechny recenze uživatele

Já tomuto českému dílku fandím, i když je maximálně klišé. Myslím, že to byl autorův záměr, vysmát se klasickým americkým hororům. Bohužel měl se ale vysmát okatěji, nebo to brát úplně vážně. ()

snoopik odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud to měla být parodie na horor tak se to povedlo. Až na dva záchvěvy strachu to bylo nudné. postavám okolí nahráva tak uměle že to dojde každému a opravdu mě scéna řezání nohy nevyděsila. Byla nechutná a odporná a příliš dlouhá. To je vše na co se dnes český horor zmůže? T.M.A. a nebo Normal ? Kde se musel udělat trailer tak zajímavě aby na to přišel každý s očekáváním slona a vše se vešlo do malého mravence? ()

mysiak odpad!

všechny recenze uživatele

Tento režisér má na CSFD film v top 20...však toto je mega hrozné, amatérske..niekedy mám pocit že by som natočil lepšie s mobilom...ako musel som sa smiať...smutné....strašne ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Možná je to nakonec trochu překombinované (snad i díky předělávanému scénáři), ne vše mi nakonec do sebe zapadalo. Ale na druhou stranu, v daném žánru možná ani nemusí být úplně vše dokonale osvětleno. Něco může zůstat mezi nebem a zemí. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Herzovi rozhodně nelze upřít výborné vykreslení atmosféry, na které ukázal, že v českém prostředí se hororový žánr točit dá, stačí zajet do pohraničí za deštivého podzimu do zapomenuté vesnice plné otřískaných domů a podivných existencí či k opuštěnému kostelu v liduprázdné krajině. I tajemný dům vybral skvěle a jeho kameraman vše natočil dynamicky a v příjemně utlumených barvách, na Herzův věk je to velmi chválihodný počin. Co ale pořádně skřípe je scénář, který prostě nedrží pohromadě, sám žádné napětí ani nevyvolává, nehlídá si logiku a mnohdy působí až samoúčelně (scény s dětmi s downovým syndromem sice byly velmi zajímavě podané, ale jejich výskyt toto neopodstatňuje). Rovněž herci se příliš nevytáhli, hlavně Krobotová hrála dost kostrbatě, nejlepší byla asi Kronerová, jelikož ta do prostředí výborně zapadla i svým vzhledem. Takže nakonec promarněný pokus o skutečný český horor, na který bylo docela dost slušně našlápnuto. Nad Herzem bych ještě hůl nelámal. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Horor o člověku izolovaném v domě s negativní minulostí, negativními pozasunutými vzpomínkami, špatnými ženami a pozvolném upadání do spáru démonů neboli šílenství mě zklamal. Zajímavější je kniha (napsal ji Martin Němec a Juraj Herz), má větší hloubku, záhadnější nejednoznačnou psychologii postav, více strhává a je sofistikovanější. Filmová písnička ovšem nemá chybu. Moc hezká uspávanka pro unavené chlapečky. Filmová atmosféra taky dobrá. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

jasný doklad o tom, v jaké bezbřehé brindě se nachází současný český horror. Ale bylo by nefér nedodat, že po shlédnutí jsem byl vytočený jen minimálně, což je na cz kinematografii oslnivý úspěch .. Nezbývá než věřit, že se zablýská na lepší časy prostě jindy, flintu do žita bych až tak neházel... akorát pane Herzi, už spíše odpočívejte, než točte... s horrory jste to neuměl nikdy, bez urážky...slabých až trapných 3/10 (videno na LFS2k9) ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Juraj Herz natočil rozporuplný film. Český horor se jen tak nevidí. T.M.A. se však může pochlubit vynikající atmosférou. Je to jasné již od prvních záběrů na temný dům. Musím zde vychválit zejména kameru, různé filtry atd. Film působí špinavě, depresivně, temně, bizarně. Herz si tentokrát servítky nedělal (to se podepsalo na laciných erotických scénách). Herci hrají vesměs poměrně slušně, škoda jen toho přehnaného finále. Celkově se však jedná o povedený horor. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na naše poměry velmi nadstandardní snímek. Herz se snaží pečlivě budovat atmosféru, která si ničím nezadá s podobně laděnými americkými snímky. Minulost nezůstane uzamčena v naší mysli na věky, i když jsme ji vytěsnili do toho nejniternějšího a nejhlubšího koutku. Vypluje na povrch v nejnevhodnější chvíli a hezky si s námi pohraje. Návrat krále českého hororu jsem si představovala trošku jinak, ale i tak mě film nezklamal. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda velkéko potencionálu, který se skrýval v první půlhodině, mělo to fakt parádní náběh na zajímavý hororový film. Ovšem potom všechno sklouzne do hrozného klišé, některé scény, které měly působit děsivě na mě vůbec nezapracovaly a vůbec odvíjení se dalšího příběhu už bylo nastokrát natočené a mnohem lépe. Tohle bylo spíš takové trapné tápání, jak udělat děsivý film s příběhem prolínající se z druhé světové války. Ach jo, obrovská škoda, ale u nás se kvalitnímu hororu stěží někdy povede. A Juraj Herz to celý strašně zpackal. Jeho pohádky Panna a netvor, nebo Deváté srdce byly stokrát děsivější, než tady ta slátanina. A musím říct, že Panna a netvor mě dodnes nahání opravdovou hrůzu! V tomto filmu je i obsazení hodně slabé, nebýt výborné Zuzany Kronerové v roli nerudné babky, nebo Boříka Procházky v roli bývalýho studenta medicíny, nyní správce knihovny, stálo by to úplně za starou belu. Hlavní hrdina Ivan Franěk je moc slabej a nejhorší na celým filmu je otřesná Lenka Krobotová, ta co předvedla, tak jsem si rukou musel zakrývat oči. Co se docela povedlo, byla jediná opravdu gore scéna řezání nohy, to bylo docela hustý, za tu tedy jednu hvězdičku a druhou za hodně slibný začátek. Jinak opravdu ztráta času. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Chcete-li vidět krásného pěstěného rotveilera, jste tu správně. 1) Na tvorbě filmu se sešly výrazné osobnosti. 52letý scénárista Martin Němec (mj. scénář k filmu Perníková věž), zde i autor výborné hudby, jinak také malíř. 75letý režisér Juraj Herz (Spalovač mrtvol, také divadlo i opery), 12 let žil v Německu. I 45letému Ivanu Fraňkovi (hlavní postava) léta strávená ve Francii a v Itálii asi přispěla k jeho nespornému charismatu. Za zmínku určitě stojí i malá role Xandry (pozoruhodná zpěvačka 46letá Dáša Součková - skupina Lily Marlene). 2) Přesto všechno se film nepovedl. Prvoplánově působivá atmosféra po chvilce nudí a nesnese bližší zpytavý pohled. Jediné, co mě opravdu vystrašilo, byla snaha tvůrců o vytvoření děsivé atmosféry. Zmatečný scénář a nepřehledný děj divák těžko skousne, tím spíš, že bát se není čeho, což je u horroru docela podstatný nedostatek. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Jedna za solidní nápad, druhá za místy solidní atmosféru, scénu se stíny a Lenku Krobotovou. Toliko asi k plusům filmu. Když bych měl být velice stručný, tak je T.M.A. nevyužitým potenciálem, který se stává v průběhu děje spíše přehlídkou ženských předností a blbosti scénáristů. Se vší úctou k Herzovi, tohle bylo dějově úplně mimo a hlavně dějově těžko zařaditelné. Děj byl nudný, neměl pořádně čím zaujmout, a když už se ve filmu objevil náznak něčeho, čeho by se divák mohl chytit, bylo to vcukuletu fuč. 20% ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Mne to prislo,jako kdyby amerikani udelali opet nejaky remake dalsiho trapneho japonskeho horroru,od hrdych amiku to obslehli vlastnim pojetim Norove,nato vytvorili Belorusti soudruzi od nich vlastni remake a to pak nekde pri exkurzi v Ukrajine videl v zapadlem kine vazeny pan Herz a ten se rozhodl udelati vlastni verzi!Pochopitelne to s kazdym krokem ztracelo na kvalite,uz z i tak pochybne puvodni verze.:) Tak aby jsme neco na tu 1 hvezdu nasli,tak je zde pekne vykreslena atmosfera mistniho smiseneho zbozi,sympaticky pes a pekne udelana amputace nohy. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Sem tam opravdu tíživá atmosféra a dobré nápady, jinak jde o scénáristicky nezvládnutý počin s podivnou kamerou. Slabí herci vedou děsivé dialogy, které často končí jako výkřik do t.m.y. a co tím postava myslela, se už nikdy nedovíme. Častokrát se navíc dostaví nuda a WTF scény, které se režisér snaží rozptýlit opakovanými bubáckými berličkami viz. nevypnutelné rádio. Tohle nevypadá jako horor od uznávaného režiséra, ale amatérského začátečníka. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Herze mám rád, ale už nám hoch stárne. T.M.A. je fakt lehce ubohé. Atmosféra tu chybí, lekačky nefungují a chování postav je teda úplně mimo (první, kam se chodí, když se bojí, je sklep) a některé věci jsou hodně směšné (vybitý telefon zazvoní, pošťačka hned ví, jak se jmenuje pes...). Na druhou stranu herecké výkony jsou ucházející a ne směšné ( i ten Ivan Franěk se snaží, ale kolikrát nemá co hrát), holky a dámy tu vypadají dobře, takže ač jsou erotické / nahé scény totálně samoúčelné a zbytečné, hezky se na vystupující slečny dívá. Hudba taky působí dobře, i ta lokace toho baráku byla dobře vybraná a nasnímaná. Bohužel to všechno přebíjí zmiňované zápory, které film činí trošku směšným. Cení se ale aspoň pokus o něco, co není kritikou české povahy nebo minulého režimu. Inspirace současnými americkými horory je bohužel znát až příliš. Lepší dvě hvězdy, 40%. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

ak by to vzniklo v 80. rokoch v produkcii spolocnosti TROMA tak by vsetko (herecke vykony, hudba, kamera a rezia) davalo zmysel... takto je to iba zabavne, ale uplne inym sposobom ako to tvorci zamyslali... ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Horor opravdu nevydařený, ale já jsem se neskutečně bavil! Občas mrzel zabitý potenciál, sem tam se něco povedlo, ale pravda je, že jsem se ani chvilku nenudil. Bohužel tvůrčím záměrem asi nebylo budit v divácích záchvaty smíchu. Hlášku s vybitým mobilem si budu pamatovat asi do konce života... Co mě opravdu hodně zklamalo byl konec, který působil jako rezignace na veškerou předchozí snahu a závěrečné rozuzlení nějak nefungovalo... ()

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama