Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý muž odjíždí z města na odlehlou venkovskou samotu, kde žil jako dítě. Počáteční idylku však naruší vztah s místní dívkou, mladíkův návrat k malířství, zjištění, že se dříve v okolí děly kruté události spojené s vraždami nacistů na sklonku války a zapomenutá místa v domě, související se vzpomínkami na jeho dětství… (Devadesát Dva)

(více)

Recenze (352)

Holina 

všechny recenze uživatele

Problém TMY je ve vysokých očekáváních, která diváci (včetně mě) po oznámení Herzova hororu měli. Bohužel pár děsivých scén horor nedělá. Strašidelná a tísnivá atmosféra, která prolézala Kráskou a zvířetem, nebo Devátým srdcem se tu neopakuje. Místo toho se naturalisticky vypichují oči a amputují končetiny (přiznávám, to jsem si málem ublinkl). Na druhou stranu na české poměry je i tento snímek, s chaotickým a překombinovaným příběhem, v podstatě OK ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Je to blbě napsané, zahrané, natočené, režírované nebo všechno dohromady? Nejsme v hollywoodu...takže si cením pokusu o mysteriózní horor v naši malé zemičce která šetří zejména na kultůře....ale tohle byl fakt otřesný zážitek... ()

Disease 

všechny recenze uživatele

U Juraje Herze se stává, že točí drama nebo pohádku a natočí horror. Když točí cíleně horror, už to tak dobře nedopadne. Tady mi přišlo, že se rozhodl použít snad všechny mustry, co existují, takže z toho vylezl takový nedotažený megamix... ()

lukasd 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Kdo čeká klasickou žánrovku, bude asi dost výrazně zklamán. Na čistokrevný český horor si asi budeme muset ještě chvíli počkat. Film lze brát spíš jakousi studii šílenství, což je oblast, ve které se Juraj Herz cítí silný v kramflecích. Problémem je, že do T.M.Y. se snažil nacpat co nejvíc prvků, které ale v konečném vyznění filmu ubírají na působivosti. Špatně použité jsou gore scény, lekačky a trochu samoúčelně využívá Herz i nahotu (kdo z vás by šel nahý do sklepa, ze kterého chlad jen čiší?). Nemohu se ubránit dojmu, že tomuto snímku by mnohem více slušel artovější kabát, který by odboural zbytečné prvky. Ačkoliv má film hodně nedostatků, je to v rámci české kinematografie zajímavý počin. 60% ()

Marys 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009: "Húú, Československý horor, to musí byť super!" - mysleli sme si. Nuda celkom. Jedno vypichnuté oko, jedna amputovaná noha, čo skôr hnusili, než strašili, troška erotiky, komplikovaný dej, zmiešané pocity. ()

Matros odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude špatné. Vlastně jsem čekal, že to bude až hrozné. Ale je to ještě horší. Dá se to shrnout několika slovy - ukousnutý salám, bojler co dělá rámus a rádio co hraje i když by nemělo. Tak tohle tu vlastně utváří hororovou atmosféru. No jo, pak je tu ještě jednovoká ženská, banda postiženejch dětí a tlupa magorů z vesnice v jejichž čele je nejstrašidelnější postava z filmu - prodavačka z místního obchodu. Od začátku do konce je to jedno velké utrpení, které jsem přečkal jen díky tomu, že jsem doufal, že se začne něco pořádného dít. Nic se nedělo. ()

1945 

všechny recenze uživatele

Dříve, než jsem film T.M.A. shlédl, přečetl jsem si s obavami několik místních komentářů. Asi proto jsem celý film očekával něco typicky českého nebo lacinného, ale bohužel jsem žádnou podobnou vadu neobjevil. T.M.A. má opravdu brutálně temnou atmosféru, která je dost dobře zvládnutá. Herecké výkony neokoukaných herců i výběr lokalit pro natáčení opravdu předčily moje očekávání. Film možná kazí jen trochu zbytečné erotické scény, myslím si, že jejich absence by nebyla na škodu. ()

Modráček 

všechny recenze uživatele

Ještě že jsem vydržela ten pro mě trochu nezajímavý začátek. Ve finále se z toho totiž vyklubal na naše poměry povedený hororový snímek. Herecké obsazení, jejichž tváře jsou dosud neokoukané, s filmem ladily. Tak jen tak dál, přestat se bát, ať je se zase na co dívat. Dobrá práce! ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Slova český a horor by se nikdy neměly kombinovat.. Pokud zrovna nejde o excelentní snímek Spalovač Mrtvol. Ikdyž se tam nebylo čeho bát, tak úplný odpad to nebyl. Jednu hvězdu si to zaslouží.. Nechci vidět znova. 30% ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Kde na tuhle sračku Juraj Herz vzal prachy,to nechápu. A jak mohl překecat tolik sponzorů??? I studenti,kteří točí své srandasnímky na youtube natočí kvalitnější "strašidelnější" film než je T.M.A. Ještě,že jsem na to nešel do kina. Zase bych akorát nadával. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

taková česká variace na filmy typu Kruh a spol. je sice hezké, že se pan Herz snaží, ale ubírá se špatným směrem. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý český horor ( asi jeden z pěti v historii české kinematografie) , který má celkem zajímavý námět a skvělé herecké obsazení. ()

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně má ČR taky nějaký svůj zářez na pažbě za čistokrevný horor. Skvělá atmosféra, povedený děj a vesměs i výběr herců. Pár nedokonalostí se tu určitě najde, ale chybami se člověk učí, no ne. Všem Odpaď!ákům bych rád vzkázal, ať se vrátí raději k těm svým Vřískotům a jiným americkým hororovým kravinám a nekazí zbytečně hodnocení povedenému filmu jenom proto, že se šli do kina najíst popcornu místo koukání. Tohle není žádný horor založený na lekáčkách - tohle je horor ve svém nejlepším slova smyslu. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že Češi opravdu horory neumí točit. Herz sice atmosféru před mnoha a mnoha lety (Spalovač mrtvol) udělat dokázal, ale zde asi při natáčení spal. Franěk by se měl radši zase věnovat loutkám a o ostatních 'hercích' radši ani nemluvím. Bída, nechci víckrat vidět ani kvůli zde dost zbytečným nahým scénám. ()

Illy odpad!

všechny recenze uživatele

V tomto filmu je hrůzostrašná pouze kamera a nejlepší herecký výkon podává mentál. Jako komedie možná dobré, ovšem to záměr nebyl. Horor byl to sledovat. ()

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama