Reklama

Reklama

Atmosféra šedesátých let, okamžiky svobodného nadechnutí, nadějí i absurdních setkání, to vše se během několika hodin změní sovětskou okupací Československa... V horkém létě šedesátých let se mladý Tomáš (I. Lupták) chystá na studentskou brigádu do Anglie a celá jeho rodina (V. Preiss, P. Tomicová a N. Divíšková) nemá jinou starost než vypravit potomka na cestu. Jsme v Československu roku 1968. Tomáš tráví s kamarády a svou přítelkyní Táňou (M. Štípková) bujarou noc před odjezdem, Tánin mladší bratr poprvé odjel se svým kamarádem na klukovský výlet. Přichází ale ráno 21. srpna a předpokládané plány dostávají dějinným zásahem jinou podobu. Tomáš spěchá na nádraží, vlaky však nejedou. Kluci objeví na chatě ruského zběha a všude se střílí. Lidské vztahy se náhle komplikují a lidé stojí před nelehkými rozhodnutími. Toho srpnového rána se radikálně proměnily osudy tisíců lidí a vystaveni tragické oběti jednoho z chlapců proměňují se i hodnoty ústředních hrdinů Tomáše a Táni… (Česká televize)

(více)

Diskuze

Stingo

Stingo (hodnocení, recenze)

Spíš než drama to na mě působilo jako groteska. Z takovýho příběhu by se dal natočit dobrý film a ne toto.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

blitek non plus ultra... fakt nechápu, kdo na takové zvratky dává prachy...

Woighta

Woighta (hodnocení, recenze)

Viděl jsem z toho sice jen asi dohromady 30 minut...Během toho jsem uklízel byt ...a přesto jsem si dokázal udělat závěr...ODPAD!!! fůůj..

maroo77

maroo77 (hodnocení, recenze)

Mě se to líbilo takových 65 % rozhodně lepší než o rodičích a o dětech

Krysap

Krysap (hodnocení, recenze)

Promiňte ale ten film byl opravdu o ničem.. Kdyby se Táňa aspoň s tím Rusem vyspala, bylo by na co koukat. Ale takhle mi zbyl jenom na konci nad hlavou obří otazník se slovy "A to bylo jako o čem?"..

Tatatranka

Tatatranka (hodnocení, recenze)

Drha se zadrhává. Bezradná výpověď o generaci "šedesátníků". Bezradná, neb nemá střed. Něco na způsob Díky za každé nové ráno? Čechví

toda

toda (hodnocení, recenze)

Rusáci nám to přesně takhle podávají, jak to bylo takhle hezky v tom osmašedesátém. Nevím ... buď na objednávku Putinovo propagandy nebo vrchol idiotismu - možná obojí.

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Film není ani výborný ani špatný,výkon herců byl adekvátní,nejvýraznější byla asi Nina Divíšková,která byla vtipná(plive na televizi.Tobě nepomůže ani štukatér,když povídá své nehezké dceři, (P.Tomicová),).Marie Štípková zvládla svou roli výborně,zahrála to co měla.Dávám za tři hvězdičky,škoda titulků,když mluví sověti,to filmsnižuje.

Smok

Smok (hodnocení, recenze)

Lena60: Ale prečo, ja mu prajem :) Rád by som sa nechal od neho príjemne prekvapiť, aj keď je pravda, že donekonečna mu šance nemienim dávať, lebo po konzumácii jeho jahôd ma rozbolel žalúdok.

lena60

lena60 (hodnocení, recenze)

Smok: Spíš se modleme, aby příště Vladimír Drha už nikdy nic nenatočil...

Smok

Smok (hodnocení, recenze)

Ak vladimír Drha niekedy natočí film, ktorý bude tu na CSFD niekedy v červenom rámčeku, tak doma strelím šampanské.

lena60

lena60 (hodnocení, recenze)

Odpovídám si sama na vlastní otázku: opravdu stojí...Zvědavost tedy ukojena a musím říct, že tak zklamaná jsem dluho nebyla. Dvěma hvězdičkama film ještě hodně nadhodnocuju. A naprosto souhlasím s panem.Kaplanem.

T.r.i.s.h.

T.r.i.s.h. (hodnocení, recenze)

Mno... jsem zaujatá pže znám hl. mladé představitele z divadla a vim jak dobrý jsou. Musim ale přiznat že jsem dvakrát během filmu vyšilovala že jí těch 7 ampulí čehokoliv na potrat seženu sama, jen abych tu scénu ukončila. Pro film se dalo využít víc Tomášovejch písní, nebo spíš by určitě zvládl vymyslet nějakej další motiv, aby to pořád neohrávalo Malčika. Jinak ale hudba na českej nízkorozpočtovej film dokonalá, což je zásluhou Tomáše.

pan.Kaplan

pan.Kaplan (hodnocení, recenze)

Ad triatlet: nemám ve zvyku své hodnocení vysvětlovat, ale vysvětlím tentokrát své "podceněné" hodnocení: První hvězdičku jsem sebral za zmatečné vyprávění příběhu. Druhou jsem sebral za mizerné herectví. Třetí jsem sebral za nelogičnosti některých scén a čtvrtou jsem sebral za to, že tenhle film měl rozhodně navíc. Pokud někdo o takovém tématu, které mě osobně hodně zajímá a moc jsem se na něj těšil, natočí takovýhle paskvil, za víc než jednu hvězdičku to prostě není.

lena60

lena60 (hodnocení, recenze)

Opravdu i tenhle český film stojí za houby? Se mi nechce věřit...Těšila jsem se na něj a stále těším, protože mě zajímá doba kolem roku 1968. Jsem zvědavá...

pan.Kaplan

pan.Kaplan (hodnocení, recenze)

Proboha, to je fakt otřesnej film... Tomáš Klus je talent, klobouk dolu, ale jinak je to absolutní srágora, plná nelogičností a nedodělků. Asi moje největší filmové zklamání, protože jsem se na to hodně těšil a hodně od toho čekal.

Ony

Ony (hodnocení, recenze)

Iguaner: Jmenuje se nejspíš Malčik. Napsal ji a zpívá Tomáš Klus, obdivovatel K. K.

Iguaner

Iguaner (hodnocení, recenze)

Nevíte jak se jmenuje písnička v traileru a kdo je jejím autorem/interpretem?

lukasd

lukasd (hodnocení, recenze)

Spáčilová bohužel v poslední době dává všem filmů od 50 do 70%. Podle jejího hodnocení by si člověk myslel, že už dnes vůbec neexistují špatné,ale bohužel ani dobré filmy. U Anglických jahod se teda ale s hodnocením docela sekla, ten film je dost podprůměrný.

svorad

svorad (hodnocení, recenze)

Spíš si, podle jejích posledních hodnocení, myslím, že to až tak špatné nebude, když tomu dává 70% (v poslední době nebylo moc filmů, kterým by přiřkla tolik procent.

svorad

svorad (hodnocení, recenze)

Spáčilová Anglickým jahodám dala 70%... o to víc se těším.

pan.Kaplan

pan.Kaplan (hodnocení, recenze)

Na tenhle film se nehorázně těším, už jen díky traileru a Nině Divíškové.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Trailer toho moc nenapověděl, krom toho, že nám tam budou defilovat zasloužilí herci z Vékávéček.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Originální námět by i mohl slavit úspěch.Ale co ten režisér? Bojím, bojím.

Compadre

Compadre (hodnocení, recenze)

To jsem zvědavej co tam bude hrát Brabec. To bude zase estébák určitě

Sandiego

Sandiego (hodnocení, recenze)

Drhu rozhodně nepovažuji (hlavně v současné době) za talentovaného režiséra, ale námět na tento film mě velmi zaujal. Konečně udělat snímek, ve kerém není rok 1968 kulisou (tu nahrazuje natáčení filmu Most u Remagenu), je docela dobrý tah a já doufám, že ho tvůrce "VKVéček" dokonale nepohřbí.

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama